Brynäs IF

640880 inlägg · 7921 ämnen

Forum

2420260 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
Såg att Alcen är med i Brynäs egna podd. Säger han något vettigt? Eller inget alls som vanligt?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Håller nästan med om allt.
Lite väl hårt ändå att tala om flopp gällande Lindbäck. Stämmer väl bara om man isf själv kanske haft lite för höga förväntningar och underskattat omställningsproblemen.
Möjligtvis lite förvånande och en lätt besvikelse men flopp?
Nja, lite väl hårt tycker jag....
Kommentera

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Tycker Alcén/Manner lyckats mycket bra med värvningarna inför säsongen:

Sklenicka
Johan Larsson
Kinnvall
Friman
Björninen
Strömgren
Johannesson och
Lindbäck

Som jag ser det är det bara Lindbäck som har floppat och vem av oss såg det komma? Hoppet finns ju också fortfarande att Lindbäck ska nå upp till sin potential längre fram. ...Men hans spel måste lyfta mycket snart. Det är för tungt att förlora nästan alla jämna matcher på sämre målvaktsspel.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bulten:

blev fel för HELA brynäsföreningen att kuppa in Alcén...
BIF behöver en sportchef värd namnet..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skulle reklam på tröjorna bidra med mera pengar till klubben vad tror eller vet ni ?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Men Stefan. Nu orkar jag inte förklara en gång till.
”Detta innebär alltså INTE att Alcén skall ducka journalister för alltid, men i detta läge ser jag inte vitsen.”
I mitt tycke så det inte ett måste av Alcén att synas i externa media just nu, prioriteten bör ligga hos Brynäs egna medier.
Om inte du håller med så är det helt okej, men vrid inte på vad jag skriver. Jag är väl medveten om att sportchefen självklart är ansiktet utåt och bör ta ansvar för diverse intervjuer eller dylikt.
Nu släpper jag detta. Ingen idé att återupprepa mig mer när vissa skribenter ändå väljer att tolka påstående på sitt helt egna vis..
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Sen säger det väl en hel del om Alcéns ledarskapsförmåga att man gömmer sig bakom en tränare när det blåser. Nog för att han exakt noll att komma med i intervjuer utan snarare låter dryg. Men då finns det intensivkurser även i mediahantering skulle jag gissa
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: "vad är det det för bra PR med en SC som inte kan prata med media och berätta om hur man ska lösa en svår situation. Han borde prata med fans, våra sociala medier och media OCH avlasta Manner."

Exakt VAD tycker du isf att vi borde kunna kräva att få höra och som vi inte redan har hört?
Han har ju redan sagt att vi försöker lösa den tunna truppen med att värva minst ytterligare 1 spelare, när det gäller den delen av problemlösandet.
Sen har han redan sagt att spelare och tränare kontinuerligt och dagligen jobbar stenhårt med att förbättra allting: PP, BP, 5 mot 5 och spelet i allmänhet.
Att vi inte kan göra så mkt mer som läget är, med skador, påtvingade omkastningar i femmorna, dåligt självförtroende i en uppenbar svacka.

Nåt mer konkret kan jag inte se att han vare sig kan eller vill avslöja i såna här lägen, och som skulle kunna ge krävande och otåliga fans nån sorts garanti för att det kommer att lösa sig. I en så pass jämn serie så får vi nog räkna med att inget lag, utom möjligtvis ett par stycken mer stabila lag som verkar utkristallisera sig som ev säkra på att inte hamna i problem mot slutet av serien, kommer att få en säker resa mot en säkrad SHL-plats nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tänk om man kunde komma in här och få läsa lite glädjande nyheter snart.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Här är Tommy Boustedts teori om Brynäs:
"Det är inget fel på Manner. Bra ledare. Men det är svårt att spela finsk landslagshockey en hel säsong. Det funkar i turneringar. Tveksamt om spelarna mentalt orkar med den defensiva disciplin o enkelhet med pucken det krävs, 3 matcher/v i 8 månader."
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Mattson:

troligtvis inte direkt, men det skulle vara en signal till klubben för inbördes beundran på sikt............. Idag har vi många bekväma spelare i BIF, där någon egentlig kravställning saknas..


tror att många spelare lobbade för Alcén på posten sportchef helt i egen sak
Kommentera

Sv: A propósito de nada
spolaisen: Börjar laget spela bättre då?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63:

sparka Alcén, han sköter inte sitt jobb
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Så här står det i en forskning kring sportchefer och media . Båda klubbdirektörerna var raka med att detta var oerhört viktigt och att det är själv klart att sportchefen ska representera klubben utåt. “Medieansvar är också en del av arbetsbeskrivningen. Detta ansvar ska vara i enlighet med föreningen då sportchefen är klubbens ansikte utåt.”
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Från min expertsoffa så skulle jag säga att Alcén inte har tjänsten kvar till nästa match. Kan ha fel, det händer lite titt som tätt :)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Jag tycker definitivt inte att han ska ducka media. Han är anställd av Brynäs. Han är sportsligt ansvarig och att då när det blåser snåla vindar runt föreningen är ju rent ut sagt dåligt. Vad sänder det ut för signaler? vad är det det för bra PR med en SC som inte kan prata med media och berätta om hur man ska lösa en svår situation. Han borde prata med fans, våra sociala medier och media OCH avlasta Manner.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Carlo: Synd att Brynäs inte scoutade fram bättre spelare inför säsongen. Om man hade spenderat förra säsongen på att scouta allsvenskan från grunden, så hade man säkerligen kunna skaffat sig bättre utfyllnadsspelare och kanske någon genombrottsman. Då hade man inte suttit i den här situationen. Och då har vi inte ens kommit in på "spetsforwarden" där man misslyckats totalt. Marknaden blir alltid väldigt begänsad för den som inte gör grovjobbet, dvs scoutingen i detta fall.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
spolaisen: är ganska säker på att det inte är någon i lag som inte försöker och inte vill vinna!
Så vilka skall man spela om man lånar ut några?
Om det fanns J20 spelare som var bättre än de som spelar hade de inte varit med redan då?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: "Mannar verkar vara en ytterst populär figur bland spelarna om med nu får tro det som kommit ut i alla fall.
1 år, vete sjutton varför man gör så, märkligt i alla fall."

Kanske inte så märkligt om det nu är Manner själv som inte velat skriva på för mer än 1 år, bl.a för att han inte velat låsa sig ifall hans krav på större satsning på fler bättre spelare inte kommer att uppfyllas på det sätt han önskat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

Kan medelmåttor få formsvackor?

Vi har många som ser uppgivna ut, som inte bryr sig. De får ju spela i alla fall trots att de inte bryr sig..


Låna ut dem som inte vill delta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: En parameter som många verkar missa är att många lag gjort tunga förvärv under serien - vilket Brynäs inte gjort ännu. Det är möjligt att pengarna för detta saknas men jag tycker det bådar gott med de mycket goda relationerna med Monitor ERP. Det är inte omöjligt att företaget kan bli Brynäs motsvarighet till Leksands Ejendals utan vilka Leksand nästan helt säkert inte skulle spela i SHL. ...Och Morgan Persson, Monitor ERP:s VD, värderar reklamvärdet för sponsringen av Brynäs mycket högt.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge:
”Är nog bara i Brynäs(?) som supportrar efter drygt halva serien och en svacka där det trots våra resultat på slutet ändå är oerhört jämnt i tabellen, börjar snacka om jättekatastrof, tränarbyte, ”

Usch säg inte ”drygt halva serien” än 🫣.. ..fy fan om vi bara har haft torskar fram till den tidpunkten..

” Är det ändå inte ett lite pinsamt uppträdande med såna överdrivna reaktioner om man anser sig vara någorlunda kunnig när det gäller hur lagidrott fungerar och när alla lag brukar ha sina svackor lite då och då?”

Men är det så pinsamma och överdrivna reaktioner egentligen att oroa sig nu - vi har ju varit här i liknande situationer i flera år i rad och det är väl just för att vi har historiken och vet hur lagidrotten inom BIF fungerar som oron kryper fram. Eller?

Eller kan du dra ett exempel eller två efter silveråret som motsäger att vi troligen är på djupt vatten i ett sjunkande skepp just nu?
Det skulle ärligt behövas är känslan när man läser här inne..
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Den här upplevda stormen som jag också kan dras in i ibland består ju som sagt av en formsvacka på isen, inte massa andra knäppa grejer. Jag tycker att det borde vara hanterbart att kunna svara på frågor både internt och externt."

Jo, men man tycker ju isf att vi otåliga och kritiska fans samtidigt och redan borde ha kunnat konstatera samma sak, utan att Alcen eller nån annan måste gå ut i media eller till fansen och säga samma sak.
I övrigt håller jag med dig, ett bra inlägg i övrigt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
jok3rn: Ta en kopp Gevalia och lunga ner dig
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Davey85: Alla slår i princip alla i den här jämna serien, så det där med att förlust mot bottenkollegorna skulle vara nån sorts bevis för hur dåliga dom skulle vara och att dom borde vara enkla att slå, ger jag inte mycket för.
Många mål i dessa förluster har dessutom tillkommit i vissa matcher som varit jämna men där vi gjort enkla misstag, tvingats jaga, tagit ut målvakten och sen har det blivit nåt/några mål i arslet pga att det försöket inte har lyckats.
Kunde vi spela bra och strukturerat i sviten med vinster för inte så länge sen och i vinsterna mot Luleå och Färjestad därefter och med samma spelare som vi har i nuläget, så tror jag inte att samma spelare under den korta tiden har blivit helt värdelösa, inte veta vad man ska göra på isen och glömt det mesta av vad hockeyn handlar om.

Och som du säger: tränarbyte i det här läget är ju ett så urbota korkat förslag så det borde man inte ens behöva kommentera.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
jok3rn: känns lite onödigt att fråga om någon är ”efterbliven”, det är ett handikapp som man inte rår för. Med tanke på att du blev mäkta förgrymmad när någon frågade dig om du led av schizofreni.
+14
Kommentera

Sv: A propósito de nada
jok3rn: "Jag sitter här och funderar på hur stor påverkan Manners förlängning påverkat laget. För allt har blivit sämre sedan förlängningen.."

Har inte påverkat ett skit, om du frågar vad jag tror.
En tillfällig dipp i spelet pga mestadels dåligt självförtroende som i mkt bottnar i att ledande spelare som Rödin och JL är borta. Det märks extra i en redan tunn trupp, att man sen kan diskutera valet att vänta med att förstärka har inget med det faktiska läget idag har att göra. Att gnälla över att det ev var fel (vilket vi heller inte vet) att inte gå in i säsongen med fler spelare, löser väl inte situationen just nu.
Isf tror jag mer på att spelarna tycker det är positivt och bra att redan nu få veta att Manner blir kvar och att man slipper samma gamla visa med tränarbyte och det utan nån annan anledning än att spelet inte fungerar just nu.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: nä du Huge, det är ingen tillfällig svacka. Det har varit en lång svacka sedan finalen 2017. Med små toppar.
Det är skador på bärande spelare såsom Kinnvall Berra Rödin Larsson sedan säsongen började och detta till en väldigt tunn trupp. Till och med Manner säger i media att han vill ha bättre material för att lyfta laget i tabellen. Om någon har insikt så är det väl han.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Tabellen kan man förstås titta på. Där ligger vi näst sist med en match mer spelad än de flesta. Än viktigare är väl att kolla trenden och hur det ser ut på isen. Där öser det in förluster mot bottenkollegor och 4-5 mål bakåt per match.

Så vad är det man ska sansa sig över? Inga pilar pekar i rätt riktning. Det är snarare så att läget lär förvärras.

Tränarbyte vore galenskap dock.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
snowden: "Sitter här med popcornen..."

Förstår det. Är nog bara i Brynäs(?) som supportrar efter drygt halva serien och en svacka där det trots våra resultat på slutet ändå är oerhört jämnt i tabellen, börjar snacka om jättekatastrof, tränarbyte, ifrågasätta ett spel som inte för så länge sen fungerade bra, kräva avgångar hit och dit.
Är det ändå inte ett lite pinsamt uppträdande med såna överdrivna reaktioner om man anser sig vara någorlunda kunnig när det gäller hur lagidrott fungerar och när alla lag brukar ha sina svackor lite då och då?
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Ja där har du absolut en poäng - absolut ska alcen ge lägesrapport till betalande medlemmar - det var bättre kommunikation som nuvarande styrelse (minus kangas) fick mandat på.

Men jag tycker också att det ligger i BIFs egenintresse att synas.
Kan varken EG eller JA svara på frågor just nu (oavsett anledning) så måste Svedman gå in och svara Höken. Typ: ”Våra SCs arbetar övertid nu och har inte tiden men jag är insatt och kan troligen besvara det mesta”.
Det gäller att släcka så väl bränder som smågnistor innan någon blir bränd. Förtroendet som Campese efterlämnat kanske inte är svajig idag men det eftermälet hjälper ingen om det börjar blåsa..
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Okej. Vi håller med varandra om att Alcén borde utnyttja klubbens egna kanaler. Det borde vara givet, oavsett hur det går ute på isen. Kul att vi håller med varandra där.

Laget har spelat skit och förlorat några matcher. Så mycket mer stormar det väl egentligen inte kring klubben? Det ingen tränare som har fått eller är på väg att få sparken, ingen styrelse som är på väg att bli bortröstad och ingen spelare som misstänkts för grova brott. Att man har formsvackor under säsongen är ju sånt som kan hända, och det förväntar jag mig att Brynäs ska kunna manövrera sig igenom i medierna.

Den här upplevda stormen som jag också kan dras in i ibland består ju som sagt av en formsvacka på isen, inte massa andra knäppa grejer. Jag tycker att det borde vara hanterbart att kunna svara på frågor både internt och externt.
+4
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Carlo: Precis! Titta istället på när Larsson blev skadad... Sen både Kinnvall och Rödin om vartannat.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: hållbarhet är ett av dagens modeord som man öser pengar över. Man hade iaf kunnat gjort en lista med alla oss små sponsorer iaf. Det klara en prao-elev av att sätt ihop.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tyckte att vi inte behövde ta upp forumets plats när vi tycker så olika. Tycker det är larvigt att avsluta en diskussion med att ge en felaktig bild av mitt påstående.
Jag ska försöka vara TYDLIG
Nej jag tycker inte det är en tragedi att Alcén väljer att ducka media när vi alla vet att enda anledningen till att journalister i nuläget söker Alcén är för att det stormar kring klubben.
Däremot tycker jag att det är uselt att Alcén inte ger Brynäs egna medier en förklaring/lägesrapport, det kan jag tycka att vi supportrar förtjänar.
Detta innebär alltså INTE att Alcén skall ducka journalister för alltid, men i detta läge ser jag inte vitsen. Utan prioriteten bör vara att visa sig på Brynäs egna medier!
+7
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Carlo: Prioriteringar. Hållbarhet verkar vara topp-prio på Brynäs hemsida, om man hade lagt lite av det krutet på Partners/Sponsorer/Företag - eller vad man nu lägger att kalla det - så hade man haft en fantastisk meny där nu.

Scrolla ner på Brynäs hemsida och du får 4 stora ikoner. SHOP-SUPPORTER-LUNCH-HÅLLBARHET. Prioriteringarna...
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
jok3rn: Jag tror nog att Rödin och Larssons frånvaro är det som påverkar spelet negativt. Mannar verkar vara en ytterst populär figur bland spelarna om med nu får tro det som kommit ut i alla fall.
1 år, vete sjutton varför man gör så, märkligt i alla fall.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
jok3rn: officiellt kommunicerade Brynäs Manners förlängning 29 nov samma dag som det blev 3 förlusten i rad mot IKO. Då hade man redan förlusten mot LIF och HV i bagaget. Så förlängningen tror jag inte påverkar spelet. Avsaknaden av kvalitén och ledaregenskaperna som Larsson och Rödin bidrar med har betydligt större inverkan
+5
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Det var så jag uppfattade ditt inlägg: " Ja lägga locket på för Brynäs egna medier är fel, men att lägga locket på från externa journalister anser jag inte vara fel."

Synd att du inte vill förtydliga. Ha en trevlig dag.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
jok3rn: Tror att hela föreningen mår otroligt bra av att ha Manner kvar och kontrakslängden är ingenting som spelarna tänker på.
Jag är fullständigt övertygad om att många av spelarna är nöjda med att ha Manner kvar.
Sen kan man ju diskutera på vilket sätt Brynäs spelar hockey osv. Om vårt spel är något som får oss att få hit den typen av spelare som vi vill ha?
Med det menar jag att spela den typen av förvarsspel samt anfallsspel som vi faktiskt presterat hela året, så hade det inte förvånat mig om vi ej kan "handla" på en tillräckligt hög hylla för att faktiskt också kliva framåt ordentligt i utvecklingen.

Om jag tittar på hur JAG som person vill se mitt lag spela hockey, så spelar Brynäs inte på det sätt jag skulle vilja se dom spela. Dvs jämförbart med fotboll.. vill man se tiki-taka, kontringsspel etc..
Och dit jag vill komma med detta är att jag tror delvis att vi kanske förlorar tilltänka spelare till andra lag av den anledning att vi spelar en icke attraktiv hockey.
Och det är nog det enda jag kan se som våra spelare kanske har något emot gällande tränarstaben.
Annars tror jag de är jättenöjda med Manner och hans förlängning.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Nej det är inte det jag menar,
tycker det är ganska tydligt vad jag menar, men visst vi säger så.
Men sitta och dumförklara verkar ju vara en trevlig strategi av dig.
Skön nivå👍🏼
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag sitter här och funderar på hur stor påverkan Manners förlängning påverkat laget. För allt har blivit sämre sedan förlängningen..
Dels om laget ens vill ha kvar honom som tränare.
Dels längden av kontraktet.
Lyssnar på Abris som jag tycker är hockey poddens Einstein.
Han påpekar att shls melodi är när klubbar förlänger så förlänger man mycket längre än ynka 1 år...
Vet själv inte om det påverkar lagets spel. Men undrar vad ni andra tror?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
xxx BIF xxx: ja, sponsorer vill ju veta vad som händer då de stoppar in pengar. Många sponsrar för att de gillar hockey och speciellt Brynäs iaf de mindre företagen (så som mitt egna).
Deras partner sida är under all kritik. Har stått ”under uppbyggnad en längre tid nu” ungefär som när internet började leta sig in hos privatpersoner och det stod Under construction” och det var någon animerat GIF med en byggarbetare med spade
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Menar du att Brynäs bara ska prata med utomstående medier om laget presterar bra på isen? Ja, då är vi för oense för att kunna hitta varandra.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bulten: Han dyker nog upp med ett nyt fräscht nick snart ska du se.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: och sundlöv var bättre?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Sitter här med popcornen...
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja lägga locket på för Brynäs egna medier är fel, men att lägga locket på från externa journalister anser jag inte vara fel.
Men vi kan helt enkelt tycka olika där, vi kommer nog inte längre än så.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Självklart 👍

Det gäller ju sponsorerna också!
Investerar jag sponsorpengar i BIF så vill jag ju synas, ta skjuts av the Brynäs brand - inge bra när JA/EG bör ansvaret, men det är Manner som kliver fram och tar det.. ..det är inte bra signaler!!!
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
jok3rn: "HAN SKA TA DET MANNER TVINGAS TA!!!
VAD FATTAR DU INTE?! ÄR DU HELT EFTERBLIVEN???"

Nu har du nog satt din sista laguppställning.
+9
Kommentera

2420260 · »