Brynäs IF

466412 inlägg · 7612 ämnen

Forum

1844285 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huss: ”På något underligt sett håller jag med. Tittar man rent statisiskt så har Sandström trots allt runt 90% medan Rautio (låt vara att han spelat för lite för det skall kunna räkna rättvist) ligger på brutalt dåliga 81%. Sen är iofs det grundläggande problemet är att vi har ett av SHLs sämsta målvaktspar tyvärr så något måste göras där under pågående säsong.”

Ja man måste vara galen som tänker så😀😀

Men det känns som nu finns inga alternativ , mer än att löpa linan ut. Antingen så tar truppen sig samman. Eller så åker Brynäs ur iår.

Ha lite tålamod i paniken. ( Hur nu det ska gå till)

FORZA BRYNÄS❤️❤️❤️
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Brynäsgubbe: Det är ju Pecka som har lärt honom det han kan..
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
KalleTeodor: Vad kom först, hönan eller ägget?
Vad är viktigast att i första hand ha: en stabil målvakt bakom ett darrigt försvarsspel eller att först sätta försvarsspelet, som i sin tur automatiskt lyfter och hjälper en mv som ex Felix?
Realistiskt sett finns det knappast nån sportslig eller ekonomisk möjlighet att idag hitta en ny toppmålvakt som ersättare.
Som vi båda påpekat: enklare och rakare spel, även hemma. Melins har satt ett avtryck på laget och spelet som nog tar lite längre tid än EN match och vinst mot SAIK att ändra på.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
KalleTeodor: Skulle mer än gärna se Honken i Brynäs igen. Skulle passa perfekt som vår nya målvaktstränare nästa säsong.
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Anders Berg: Det var DU som bockade av Dansk från nån lista, inte jag. Sen frågar du MIG vilka mv som finns på listan. Goddag yxskaft....
Dansk som ev alt känns oseriöst och orealistisk av flera orsaker, bl.a: har just fått chansen i NHL, knappast troligt att han då ratar den möjligheten för att helt plötsligt bryta sitt kontrakt och spela för Brynäs. Att i det läget och på fullt allvar ha Dansk på nån sorts "lista" över tänkbara och realistiska alternativ för BZ, säger väl allt om nivån på hur du resonerar härinne.
Kommentera


Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiaskarlgren: Just ja, hade tänkt skriva en kort kommentar ang Honken också. Först ett statement: Jag älskar den mannen och kommer alltid att göra det.
Med det sagt så kommer jag ihåg Honken som en målis som var bäst när det gällde, i de lite mindre viktiga matcherna så var det inte ovanligt att det blev ett o annat billigt mål.
Sen kanske man ändå ska ta in honom men jag är inte så säker på att det är jämnhet man ska förvänta sig.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Bertilsson avstod träningen idag.

Förkyld... Det värsta är ju att hans förkylningar brukar framkalla bölder på både ljumskar, axlar och käkar och göra honom obrukbar för en tid... Hoppas det är en lättare förkylning då...
+2
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiaskarlgren: Två korta ang gårdagens match och målvaktsfrågan:

1. Felix gjorde en skitmatch igår.
2. Brynäs spelar hemma mot ett av seriens sämsta lag. Vi förlorar skottstatistiken i matchen och blir fullständigt utspelade i andra perioden där skottstatistiken efter 15 min är 14- 2. Vi har inte ett målvaktsproblem. Vårt problem är mycket större än så.

Jag kan förstå Melins kritik vad gäller att det finns ett inslag av högmod i laget. Vi spelar alldeles för svårt för den skicklighetsnivå som laget håller. Kevin Clark, en av våra bästa spelare, tappar t ex extremt mycket puckar, pga av för svårt spel. Brynäs måste backa tillbaka till ett mycket enklare spel som mot Skellefteå. Spela enkelt och rakt och hålla motståndarna på utsidan i egen zon. Gör man det så blir också målvaktsspelet bättre. Vi kan ju inte ha som utgångspunkt att vi ska ha en målvakt som gör att vi vinner fast vi spelar som skit. Typiskt att vi kan göra en bra bortamatch men sedan på hemmaplan krånglar man till det igen.

Enkelt spel, raka linjer och hårt jobb sen växa från det.
+2
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
GD meddelar att ”ingen tränare är i sikte” och Caporusso ”kan vara på väg bort”. Inget nytt alltså.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Caporusso ser ut att kunna lämna, kan detta vara för att ta in någon ny eller förlänga med Johansson?
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiaskarlgren: Håller inte med. Det är del av problematiken med Felix. Varför sitter han på knäna när skottet kommer så långt utifrån? Helt obegripligt. Det lämnar enorma ytor högt. Han ska rädda den.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Charles: Skulle det vara en förstärkning/göra nån skillnad det, tror du?
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
angående målvaktsfrågan, Jonas Gunnarsson tillhör Malmö men är utlånad till HV71 på skadekontrakt. HV71 har nu Söderström och PW på väg tillbaka, Malmö har Nihlstorp och Alsenfelt. Gunnarssons kontakt med HV tar slut 1:a november. kan det vara något för Brynäs att förhandla in?.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
munkas: De flesta här inne vet att jag är en av dom väldigt få som försöker/försökt försvara Felix så gott det går SAMT att jag alltid försöker se situationer "inifrån" målvaktens mask.
Sen försöka inse att det är människor vi pratar om.

Självklart har Felix släppt in väldigt många mål som även jag anser är åt helvete för billigt, och då framförallt Rögles andra igår. Sådana skott får man inte släppa in om man ska stå på SHL-nivå.
Nu släppte ju Pogge in ett lika billigt igår - skillnaden var att Rögle vann trots det.

Jag börjar absolut att vackla mer och mer åt att Brynäs som klubb skulle må mycket bra/bättre av en klart jämnare och bättre målvakt. Frågan är bara vem det skulle vara.
Felix kan ju göra riktiga stormatcher (Frölunda borta ifjol, SAIK borta iår) för att att sedan bara matchen efter göra en riktig skitmatch.
Nu kan vi här inne inte vandra iväg och drömma om spelare som vi absolut inte kan få.
Ser att vissa personer skriker att vi ska göra oss av med 5-6 spelare - men vilka ska vi ersätta med då?

Jag är på det klara med att vi verkligen behöver ha in en ny målvakt nu! Jag är dock väldigt osäker på vilken eller vilka målvakter som kan vara lediga.
Honken tror jag defintivt skulle höja nivån då han trots allt är väldigt jämn och inte så ofta släpper in rena skitmål.
Frågan är bara vem av Felix och Rautio som ska röra på sig, för båda kan vi glömma.

Jag är däremot ganska säker på att Bz/Pecka osv kommer köra på med Felix och Rautio resten av säsongen.
Något som jag just nu har svårt att förstå - av den anledning av att Brynäs trots allt har ambitioner att vara Sveriges bästa lag. Då måste man ha både målvakter och utespelare för det. Det har man inte just nu.
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
En läktarcoach sågar Brynäs nyförvärv.
+2
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Anders Berg: Jo absolut! Jag tror dock inte Dansk är rätt man för jobbet där helller.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mattiaskarlgren: Frågan är hur många billiga mål han släppt in totalt nu de tre senaste säsongerna, 30-40? Klart en målvakt kan ha en dålig kväll och släppa 2-3 billiga mål, men om man gör det varannan - var tredje match så blir det ganska kännbart. När spelarna är oroliga och ser skitnödiga ut ute på isen hjälper det knappast om målvakten är än mer skitnödig och kastar in puckar i egna kassen. Spara in pengarna som går till Pecka och köp en puckmaskin och en ny målis istället. Målvakterna utvecklas ju inte ett smack ändå.
+3
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Brynäsgubbe: Nej det var inte tre tavlor av Felix. Felix ska defintivt ta första skottet som ger Rögle sitt andra alt tredje mål (minns ej). Rensfeldts skott tycker jag är ett riktigt, riktigt bra skott.
Däremot tycker jag att Rögles sista är en aning billigt. Fritt skottfält för skytten samt att ingen utespelare går på gör att Felix blir väldigt utlämnad.
Vid en bra insats då tar Felix den i magen, det gör han inte igår. Och i min bok får han faktiskt ta på sig den.
Så två mål får han ta på sig.
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
David Persson: Det går inte att ha en ojämn målvakt (just nu på 13:e plats i SHL:s målvaktsliga) som ibland kan vinna någon match åt sitt lag. Det blir en osäkerhet som sprider sig i hela laget. Så, realistiskt; Ja, ta in Honken. Han var bra i fjol. Eller scanna av Nordamerika, Finland och Tjeckien. Det kan säkert finnas någon bra målvakt tillgänglig där. Hur målvaktsträningen funkar i juniorlagen - ingen aning. Bra, hoppas jag. Tänker du att man ska lyfta in någon av de yngre målvakterna? Förstår inte frågan. Jag ser att vår ena målvakt är 13:e bäst i SHL och den andra finns knappt med på listan... det håller inte när målsättningen är GULD.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Anders Berg: Hej Berg och Brynäsgubbe och kanske Munkas.

Tycker ni verkar vara riktigt härliga Brynäsare med bred kunskap så har lite funderingar som ni troligtvis har koll på.

Hur funkar målvaktsträningen för U16 och J18 och J20 tycker ni? Är Pecka med där och styr upp och vem ser till träningarna och målvakterna dagligen där?

Om ni hade vart Bengtzen nu, vad hade ni gjort som känns realistiskt ?

Sen är ju inte Bengtzen nöjd nu och ser ju själv att tex dom nya inte är bra, Liljevall och Caporusso är faktiskt rent dåliga.
Men det har kuggat i snett för nästan hela laget, Kilström, Öhlund och hela laget är ängsliga. Så oj vad sparkapital ni har i laget vet ni väl?

Och kan lova Bengtzen och gänget jobbar mycket hårdare med allt nu än i fjol när det rulla på till final.
Jag tror Brynäs vänder det här även om så klart jag ser svagheter denna säsong med, tex att Felix känns ojämn än men han kan vinna matcher åt er.
Gäller bara att han inte förlorar så många fler matcher åt er.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Hoppas han hittar ett sätt att lära sig av sina misstag snart. Det har sett likadant ut alla säsonger han spelat.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mk: LS är skadad, liksom 4-5 till spelare där. Ett skäl till deras nuvarande kräftgång.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Chanzone: Håller med! Nu handlar det inte om att hitta en målvakt för de tre kommande åren - nu handlar det om att hitta en som kan stoppa puckarna den här säsongen, till att börja med. Dessa målvakter finns inte i laget idag.
+2
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Hur ser min lista ut och varför är den "oseriös och orealistisk"? Vilka målvakter har jag på min lista - berätta du som vet.
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huss: Däremot har Rautio haft oturen att stå i målet när utespelarna gjort som sämst insatser. Malmö borta, Färjestad borta, Skellefteå hemma (inbytt efter 1:a perioden).


Han stod i premiären mot Växjö borta och gjorde väl en okej insats, liksom utespelarna.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mk: På något underligt sett håller jag med. Tittar man rent statisiskt så har Sandström trots allt runt 90% medan Rautio (låt vara att han spelat för lite för det skall kunna räkna rättvist) ligger på brutalt dåliga 81%. Sen är iofs det grundläggande problemet är att vi har ett av SHLs sämsta målvaktspar tyvärr så något måste göras där under pågående säsong.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Jaså, så alla här inne är kan ingenting förutom du, som är expert?
+3
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huss: Ok. Trodde det va LS
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Hur ser din lista ut? Nöjd med det målvaktspar vi har?
+2
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Anders Berg: Dansk var ju sjukt fladdrig i Rögle. Ingen att bygga ett lag runt kan jag tycka.
+10
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mk: Det var väl PW i kassen igår? I vaje fall fram till 4e baljan.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Brynäsgubbe: Ja, det tycker nog alla som inte kan hockey...
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Anders Berg: Ja, nu kan du stryka Dansk från din egn oseriösa och orealistiska önskelista över målvakter. Jag har aldrig gillat såna listor.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Det var tre tavlor av Sandström.
+11
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
mk: Håller med, frågan är om Sjödda/Janne har lika mkt is i magen som du och jag har? 😀
Annars känns det mest som man har småsaker att rätta till: spela enklare (även hemma) och rakare. Blev tyvärr för många billiga misstag som fällde oss igår, där Felix två tavlor tyvärr blev lite avgörande. Ändå bra analys av honom själv efter matchen, bara att gå vidare och ta lärdom. Att man skulle byta ut honom eller båda våra målvakter (som vissa föreslår) när det mesta handlar om hur laget i övrigt uppträder, känns bara som en oseriös ickefråga.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: Ja den fantastiska Linus S var lika stabil som Felix igår..

Om man nu ska vara allvarlig. Så ska man nog köra Felix på lördag. Jag vet. Det är galenskap😀
Men laget måste få någon sorts kontinuitet.
Och chans till revansch.
Annars så är det stor risk för cirkus för alltid.

Laget spelade ju bra mot SAIK, så kapaciteten finns, gäller bara att få ett lugn i truppen.
Nu åker alla at olika håll...
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Pettisbif: Fast det har väl mer att göra med att hela lager underpresterar och inte att enskilda spelare är usla. Tror inte Rohdin , Emil Larsson, Molin, Jonas Johansson gjort skillnad i Brynäs.

Ska de göra någon förändring så är det att göra sig av med liljewall, som jag sa redan när han blev klar: Han fyller ingen funktion i laget
+2
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Då kan vi stryka Dansk från listan, synd:
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
tobhund: Jag orkar fan inte vara förbannad, vill bara se oss överleva skiten och glömma denna soppan. Precis allt har ju gått fel såhär långt.
+3
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Davey_22: Vaknade 03.20, förbannad. Är fortfarande förbannad!
+7
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Vaknade idag och kände att jag i nuläget skulle vara nöjd om vi undvek att åka ur. Låt det kosta om det behövs, rädda det som räddas kan och gå tillbaks till ritbordet.

Låt inte detta haveri fullbordas med degradering bara för att självbilden är fel.
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huss: touche! :-)
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Huge: "Always look on the bright side of life, vissel, vissel, vissel ..."
;-)
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Petrov: Ja, tänkte bara äras den som äras bör. Fanns nåt som sa mig att du trodde det var mina ord. Ha det gott! Trots hockey-eländet...
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
HV:s torsk igår var den fjärde på fem matcher. Inte bara vi som får känna på baksmällan efter vårens hockeyfest.....
+1
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
ellis: Det var Powerfade som skrev dem. Ja det är riktigt.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
SWEATT: Jag börjar få en jäkligt dålig känsla . Ett litet ex . Under sommarmånaderna följer jag mitt lokala lag i speedway . Piraterna i Motala . Svenska mästare 2011 och 2013 .
2 förlorade finaler också .
Inför denna säsong hade laget 4 stk GP förare b.l.a Greg H .vmästare 4 ggr .
Vi som gillar Piraterna sa innan serien startade vi har det bästa laget m tanke på truppen .Allt annat än guld är ett misslyckande .
Så frågan är hur slutade säsongen .?
Et totalt misslyckande då samtliga förare underpresterade
Det blev degradering till allsvenskan och alla underpresterande GP förara har lämnat truppen för andra uppdrag i Elitserien . .
Konklutionen för mig är .. Aggerar inte Brynäs If i målvaktsfrågan och rättar felen i truppen så får Brynäs if debbutera i allsvenskan nästa år .
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Petrov: Du ska ge Powerfade cred för ovan rader, det hoppas jag du menar.
Kommentera

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Pettisbif: Precis: Gör om, gör rätt BZ!! Mitt under säsong bör du skeppa Rautio och Felix.
Plus Zanetti, Ersson och Larsson. Och Stark bör skeppa BZ.
Några fler lika realistiska förslag på lager, när du ändå är igång?
Maken till mer okunniga och gnälliga supportrar än härinne har jag hittills inte hittat på hela HS.
+3
Kommentera

1844285 · »