Brynäs IF

571176 inlägg · 7777 ämnen

Forum

2188576 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: A propósito de nada
bradberry: Börje min första idol...
Börje och Virus.
Stort Grattis!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
kexxet: Ja det är en lite obehaglig match nu när HV är helt uträknade och faktiskt kan på sitt sätt ha mindre press på sig på grund av detta. HV kan bli väldigt luriga om de tar ledningen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fan, nu börjas det skrivas lite väl mycket positivt om Brynäs i tidningarna som om det redan är klart, gillar inte riktigt det....men det är väl bara för man är så sjukt nervös...
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Trevlig artikel om Börje i Expressen just nu. Skrattade högt åt historien när han under AIK-tiden slogs med Huss och Huss skrek ”ger du dig, ger du dig” 😂
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag tror spelare från Finland brukar vara med också.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Varför skulle inte spelare från en stängd svensk liga kunna delta i VM när NHL- och KHL-spelare gör det?
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
GRATTIS BÖRJE! 70 ÅR! LEGEND...(ur BUSTER)
Uppladdat:

293x300-dc7e31de-03a6-42bc-9cf9-f9291905d9f0.jpeg

+13
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: Intressant att HA-lagen historiskt klarade gamla kvalserien bättre än SHL-/Elitserielagen. Skillnaden mellan serierna tycks bli mindre för varje år toppspelarna i SHL lämnar för NHL/KHL. Trots allt mer TV-pengar till SHL. Slutsats: det går inte fullt ut att ersätta de bästa spelarna, mellanmjölken tar allt större plats.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: vi har väl exempel åt andra hållet också? Växjö Rögle Skellefteå som var HA lag o som nu är topplag i SHL. Tänk om löven gick upp..vilka mstcher mellan Skellefteå Luleå och Löven ..o de går upp efter både sportsligt och det regelverk som finns..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: ja kul o bra diskussion. En aspekt till är om det blir en stängd liga . Vad händer med de olika landslagen? Kommer spelare inte få delta i jun vm ..world cup os o så vidare...
Vi ser redan det nu! Risken är väldigt stor att durektörer bestämmer inte landslagstränare! Spelare blir en vara i direktörernas händer. Kommersiella intressen vinner över det sportsliga o ideela.
Om Washington åker ur..tidigt ..kommer bäckis vilja spela en c turnering vm i Stockholm med spelare från HA ..nja knappast..Är det så vi vill ha det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vuollerim: Det är väl ingen skräll att de som år efter år harvar runt i hockeyallsvenskan utan att lyckas ta sig tillbaka till finrummet inte vill att SHL stängs. Istället så ska de åka räkmacka upp utan att ens behöva slåss om platsen. För mig är det nya upplägget totalt vansinne och kommer ge oss massa ointressanta klubbar i SHL och på sikt urvattna densamma. Tillbaka till upplägget med kvalserie alternativ bäst av 7a mellan topplag HA mot bottenlag SHL. Man ska förtjäna sin plats och vara bättre än det lag man ersätter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tack till alla inblandade parter för en mycket intressant dialog så här långt kring stängd liga eller ej.
Det är precis den här typen av sansade dialoger som gör att det här forumet är bland de bästa och intressantaste att följa. Att sedan andra lags supportrar deltar med sina synpunkter och tankar ger diskussionen en dimension till. Keep Up the good work.
+6
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Honken72: Alcen är snarare en Ovetchin typ, kliniska avslut och hett temperament.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Saknat honom hela kvalet, men nu har ju Alcen kommit igång istället. 😉
+5
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Godmorgon, är det någon som saknar Bäckis?
Vilken karriär den mannen har, makalöst!
+9
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

en stängd liga? -nä då har ju inte Leksand möjligheterna att trilla ur..
+5
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Fy sjutton
, match på söndag, ge mej styrka
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ratta: Orolig för att man vill stänga SHL och vill se en konsekvensanalys av fristående liga innan man bildar sig en tvärsäker uppfattning? Du borde försöka hitta annat att bli orolig över här i livet.

Har velat stänga SHL i 20 år, du behöver inte vara orolig för att det beror på Brynäs värdelösa säsong. Antar att det var din default-reply annars till det här inlägget.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ratta: Blir du oroad av att någon inte tycker lika som dig?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Hoppas att du bara vill provocera med dina inlägg. Annars blir jag lite orolig för din skull.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: Elitlicensen gör att klubbarna inte kan spendera mer pengar än de har på sikt. Så jag förstår inte behovet av ett lönetak. Det är väl bättre att spelarna får pengarna än att någon annan får det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Vad gjorde Buffalos ägare? Sparkade massa personer? Är det applicerbart ur ett svenskt perspektiv? I USA sparkar man folk till höger och vänster på vanliga företag också.

De flesta ser inte ett jobb inom näringslivet som lika intressant som ett jobb i hockeyklubb. De ser näringslivet som MER intressant. De flesta brinner inte för hockey. Det finns många poster i Brynäs som inte är säljare. Om vi tar klubbdirektör som exempel. Hur många av Brynäs klubbdirektörer genom åren tror du har ett CV som gör de aktuella som chef över företag med ~160 miljoner i omsättning?

Och nej jag syftar inte bara på Campese, menar mer generellt. Om Campese skulle få gå tror jag inte att företagsledarna står i kö för att få ersätta honom.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lub: Ja, har kanaler, men ser inte så värst mycket av SHL, man borde ha nån form av lönetak, typ NHL, eller att Hockeyförbundet visade att dom finns och tog ansvar för fördelning av pengar. Men gå upp nu så får ni en del av mannan
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: Minns att Jokerit anslöt sig till KHL, men om jag har förstått det rätt så har väl intresset för den klubben dalat?

Helt ärligt, hur rolig hade SHL varit om inte Rögle och Leksand ”skrällt” med starka säsonger, om vi inte hade haft negativa kvalet. Herregud. Vissa av åttondel och kvartsfinalerna har ju varit så odramatiska att de förvandlats till sömnpiller förutom för de närmast sörjande....

Nä, minska klyftorna mellan serierna, öka rörligheten. Och minska antalet spelare i lagens trupper.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Fast spelarna i de lagen kunde inte vara med i Landslag, om Hockeyförbundet skulle ha nån betydelse, fast då blir ju SM-guldet möjligt för oss igen.

Men är Sverige mentalt moget för en proffsliga typ NHL?

Finland har väl detta sedan ett antal år, vet inte hur det fungerat
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: För civila tjänster så är nog min åsikt att de som är sportsliga (sportchefer, scouter osv) antagligen är samma personer oavsett, visst en del kanske väljer bort yrket på grund av de orsaker du nämner men jag dels så tror jag inte att jobben blir säkrare för att ligan är stängd (se vad Buffalos ägare gjorde förra året) och dels så tror jag att dom flesta personerna inte ser ett jobb inom näringslivet som lika intressant.

När det gäller mer marknadssidan/drift sidan så stämmer det nog i högre grad men jag ser jag inte riktigt hur starkt kopplat det är till Svensk hockeys bästa. Bättre säljare, ger högre inkomster osv men jag vet inte vad det egentligen leder till utöver något ökade löner till i huvudsak samma spelare. Kanske någon mer import och någon ytterligare svensk som väljer SHL, men att jämföra detta med att en bred hockey med intresse ner i divisionerna...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: Skrev väl aldrig att jag ville ha en fristående liga, men däremot är det värt att tänka tanken. Har aldrig läst någon djupanalys av konsekvenserna av en fristående liga, skulle gärna vilja göra det innan jag bildar mig en uppfattning i frågan. Men jag tror att den skulle bli förankrad bland de lagens supportrar, rent krasst skulle man antagligen inte märka så stor skillnad förutom att ligan vore stängd och att alla processer skulle gå snabbare utan hockeyförbundets byråkrati.
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det var ju någon journalist som i början på säsongen (kanske redan innan serierna hade startat) framförde idén att inga lag i SHL och allsvenskan skulle flyttas ner den här säsongen och nästa. Men att ett lag i allsvenskan skulle flyttas upp till SHL den här säsongen och nästa säsong. Plus då ett division ett lag flyttas upp till allsvenskan den här säsongen och nästa. Och det var enbart av ekonomiska skäl. För att lagen den här säsongen varit utan publikintäkter. Och alla andra intäkter som vanligtvis kunnat genereras utav att stora grupper av människor samlas.

Den här säsongen skulle då alla klubbar kunnat ha haft billigare trupper och sluppit värva, om inget hot om nedflyttning funnits. Nästa säsong samma villkor. Men att de tapp som ändå skulle ha gjorts ekonomiskt den här säsongen, då i stället kunnat jobbats ikapp nästa säsong.

Och säsongen 22/23 hade SHL då haft 16 lag och allsvenskan 14 lag. Och den säsongen hade åter nedflyttning införts, eftersom klubbarna då förhoppningsvis åter har normala publikintäkter.

Jag tycker den idén var rätt sund. Rent ekonomiskt har ju den här säsongen varit speciell, där alla matcher spelats utan publik. Och även nästa säsong kommer åtminstone till hösten fortfarande ha begränsningar på hur mycket människor som får tas in på läktarna. Fullsatt lär det inte bli, förrän hela världen är helt vaccinerade, så att inte nya mutationer uppstår. För om nya mutationer uppstår, i länder som har liten andel vaccinerade. Och de nuvarande vaccinen inte biter på de mutationerna. Då är det tillbaka på ruta ett igen.

Tyvärr är det för många klubbar i SHL, som inte vill att 16 lag ska få vara med och dela på TV-pengarna, utan de vill bara att 14 lag ska dela på pengarna.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ännu värre, nu vill du ha en piratliga, utanför hockeyförbundet. Hur välförankrad skulle den bli?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag håller till viss del med. I dagsläget är Ishockeyförbundet antagligen mer beroende av SHL än tvärt om. Men det är för att ishockeyförbundet har låtit det bli så genom att vara otroligt passiva genom åren och t.ex. upplåta tv-rättigheterna till SHL.

Men i än så länge så tror jag inte att ishockeyförbundet behöver vara särskilt oroliga. Klubbarna är gudskelov medlemsägda och det här är inget som Campese, Helber, Stenbeck och liknande personer skulle kunna dra igenom hur som helst om det inte finns ett stöd för det i Hockeysverige (fans, profiler osv).
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: En Campese till då, haha(förlåt)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Jag menar civila tjänster inom organisationerna. Som det är nu kan du göra ett fantastiskt jobb inom en organisation, men ändå få sparken, eftersom SHL-laget kan göra en dålig säsong och åka ur SHL. Det betyder att SHL-klubbarna är osäkra arbetsplatser. Det säger sig självt att det blir svårare att locka kompetens till en så osäker arbetsplats, och det säger sig självt att ju högre kompetens inom klubbarna, ju bättre för svensk hockey.

De flesta väljer en säker arbetsplats framför en osäker arbetsplats om arbetsuppgifterna och lönen är liknande. Jag tror att det är en del av förklaringen till varför kompetensen inte är högre än vad den är inom idrotten. Vill inte gå in på individer, men man kan lugnt säga att många som sitter på tunga poster i klubbar skulle ha svårt att få lika bra jobb på den civila arbetsmarknaden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Kan förresten hålla med, rent allmänt, att det är en fråga för svensk hockey. Samtidigt är det inte nödvändigtvis en fråga för svensk hockey. I teorin skulle ett antal klubbar kunna bryta sig ur svenska hockeyförbundet och start en egen liga. Då skulle man få total frihet över vilka bestämmelser som gäller där. Det är något att ha i åtanke om hockeyförbundet skulle sätta sig på tvären gentemot SHL:s förslag på förändringar. SHL är egentligen inte särskilt beroende av hockeyförbundet, däremot är hockeyförbundet beroende av SHL.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Vilka är de dessa rekryteringar som skulle stärka Svensk hockey?

Är det på sportsliga sidan? Vilka människor ser du då att man skulle locka till sig som man inte redan gör?

Eller är det på marknadssidan? Hur ser då isåfall att de skulle förbättra Svensk hockey?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: även om det är division 4 kan man nog drömma om att nån gång gå upp i trean o.s.v. Ganska självklart, alla drömmer, stortalangen i lilla byn som både är bra i fotboll o hockey går väl till en klubb som kan avancera
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Samma här, och man drömmer såklart inte om SHL det finns inte på kartan men när det vankas kval till allsvenskan så är det något man kan leva på i år.

För att inte tala om minnena av det året man gick upp till div. 2 och vann borta mot ”storebror”.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: En stängd liga skulle gynna svensk hockey eftersom det skulle gynna SHL-klubbarna. Man skulle kunna tänka långsiktigare på isen och rekrytera bättre personer utanför isen. Däremot menar jag som sagt inte att SHL skulle stängas exakt med de klubbarna som är där nu. Det finns helt klart allsvenska klubbar som i så fall bör få platser i det det då stängda SHL och någon enstaka (typ Oskarshamn) som inte hör hemma i högsta serien, av samma anledning som typ Scranton Penguins inte hör hemma i NHL.

Fotbollsallsvenskan är en total icke-fråga för mig som inte följer varken allsvenskan eller Superettan.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Jag har varit aktiv i flera mindre klubbar. Det finns ingen eldsjäl i div1-3 som är aktiv eftersom man går runt och dagdrömmer om SHL. Det finns inte ens på världskartan, det handlar mer om att man brinner för själva sporten och/eller ungdomsidrotten.
+4
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Mycket vettigt inlägg, tack! 🙏😊
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Oerhört bra formulerat, speciellt så sent på en fredagskväll :)

Ni fixar nog detta på söndag, men hoppas seriesystemet är öppet för rotation även framledes
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Herregud vad pinsamt det är att läsa allt detta snack om en stängd liga i denna stund. Klubben är bedrövligt skött och vi gör en fiaskosäsong, det är problemet. Visst Corona spelar in men jag har svårt att se någon annan vettig lösning än att säsongen fullföljs. Nu gäller det bara att vi löser en vinst till, svensk hockey ska inte stöpas om för att vi är på dekis, det är vansinne.

Jag vet inte vart jag ska börja men några saker kring stängd och öppen liga:

1) Det är inte en fråga för SHL, det är en fråga för Svensk hockey, precis som det borde vara. SHL har inte gjort någonting vidare bra. Att klubbar som t.ex. LHC anser ha någon självklar rätt till gigantiska TV-pengar är löjeväckande. Intresset och pengarna kring SHL kommer inte från att dom har varit så bra entreprenörer/klubbdirektörer. Det är för att dom har spelat i Svensk hockeys största liga. Utan seriesystemet hade inte SHL varit någonting. Att man sedan lyckats roffa åt sig förhandlingsrättigheterna till all TV säger mer om hur svaga svenska ishockeyförbundet är.

2) Det svenska systemet med upp och nerflyttning handlar inte bara om några toppklubbar i allsvenskan och deras SHL drömmar. Det handlar klubbar långt ner i systemet och deras eldsjälar. Det kanske låter löjligt men jag är övertygad att engagemanget är beroende av att dom spelar viktiga matcher. Och om vi kollar på spelarna som kommer fram i Brynäs, hur många har tagit sina första skär i klubben jämfört med mindre klubbar i regionen?

3) ”Marknadsmässiga” övergångssummor till NHL är en utopi. NHL drivs för att maximera vinsten till sina ägare. Alla spelare vill spela i NHL. Dessa två saker för att NHL kan ha ett lönetak. Att tro att man ska kunna få NHL klubbar att buda över varandra på rättigheter till våra spelare är vansinne, när ligan har ett noga uttänkt system för ensamrätt till spelare innan en viss ålders osv.

4) Att SHL tappar mark jämfört med andra ligor utomlands har nog snarare att göra med att elitidrotten kommersialiserats och det är svårare att att få resurser till en liten marknad som Sverige. Har t.ex. Finland klarat sig bättre i konkurrensen under åren med stäng liga? Enda anledningen till att SHL var så jämförelsevis stark på 90 och tidigt 00 tal var att Ryssland och övriga Sovjetnationer var på otrolig dekis ekonomiskt och organisationsmässigt. Samt att Schweiz var en blåbärsnation, det är vara en tidsfråga tills tyska ligan är om oss också, oavsett om vi stänger ligan eller ej.

5) Svensk hockey mår förhållandevis bra och det finns inget större problem som behöver lösas. Det kryllar av Svenska spelare i NHL och landslaget är slagkraftigt. Detta trots att hockeyn växt i ett antal bra idrottsnationer (USA och Tyskland t.ex). Kollar man på antalet aktiva spelare kontra framgång jämfört med andra länder så har jag väldigt svårt att säga att systemet fungerar dåligt för Svensk hockey.

6) Om det är en sådan risk att åka ur och det kan riskera en anrik förenings överlevnad så kanske man inte borde ha skapat ett sådant system. Sprid TV—pengarna jämnare i Svensk hockey och minska riskerna. Ärligt talat så har jag svårt att se att SHL skulle bli tråkigare bara för att våra lönebudgetar gick ner med kanske 30%. Visst några till Spelare kanske skulle hamna i Tyskand och Schweiz men med tanke på hur många som redan är i Nordamerika och Ryssland så tror jag inte att det gör så stor skillnad.

Nu gäller det att Brynäs löser det här, helst redan på söndag. Om vi ska ha den här diskussionen. Så blir det åtminstone lite mer klädsamt att ha den med kontraktet säkrat.
+10
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ok, men ex.vis fotbollen kan leva med den risken. Men låt Djurgården och Frölunda vara oantastliga då, Brynäs o andra bonnlag(ursäkta uttrycket) ska väl inte få gå i den gratiskön? Malmö måste ju få gå före Gävle ex.viis, o Jönköping är ju större än Gävle.
Ska SHL bestå av lag med flest medlemmar, eller största städerna, eller vilka kriterier ska din stängda liga ha.

Och i slutändan, hur gynnar en stängd SHL svensk hockey?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Dom tvingades utöka en arena för platser dom aldrig skulle kunna fylla. Sedan drog SHL tillbaka dessa krav när Karlskrona redan förbyggt sej.

Jag har aldrig gillat dress codes för övrigt.

Men återigen, på vilket sätt skulle svensk hockey gynnas av att SHL blir stängd?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: SHL krävde att Karlskrona skulle ha en SHL-mässig arena. Just eftersom Karlskrona egentligen inte har förutsättningar att spela i SHL gick det åt skogen. Det är lite som en dress code i hockeysammanhang.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Men....SHL ställde orimliga krav på att Karlskrona skulle bygga ut till en 'jätte-arena med alla faciliteter. Detta satte dom i konkurs, i princip. Året efter tog SHL bort dessa ohyggliga krav. Du får vara lite rättvis åtminstone
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: Vi kan leka med tanken att Karlskrona skulle ta Djurgårdens plats i SHL. Det skulle betyda att SHL blir utan representationsklubb i Sveriges huvudstad, utan en klubb med massa supportrar och intresse. Istället skulle man få in en förening utan fans och som har gått i konkurs flera gånger. Det vore definitivt inte bra för SHL och svensk hockey har naturligtvis ett stort intresse av att ha ett huvudstadslag med allt vad det innebär.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: För mej som bor hemmavid är det mer perverst att ligor ska vara stängda, typ basketligan. Du sa ju att en stängd SHL skulle gynna svensk hockey. På vilket sätt?
Varför ska inte Degerfors väl kunna gå upp i fotbollsallsvenskan , Karlskrona ska ha rätt att gå upp i SHL?. Självklarhet för mej, men ge gärna exempel på hur en stängd SHL gynnar svensk hockey
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TimraStockholm: I teorin skulle varenda lag i SHL kunna göra ett bra jobb. Då skulle en klubb som gjort ett bra jobb ändå åka ur.

Tycker fallet Karlskrona visade hur destruktivt det kan vara på sikt för en liten klubb att gå upp i SHL. Det hade varit bättre för dom att aldrig gå upp.

Något som jag tycker är oroväckande är hur en klubb (organisation) förstörs över natten om en klubb åker ur. Det gör SHL-klubbarna till osäkra arbetsplatser och jag är tveksam till vilken kompetens man kan locka till sig på sikt under de omständigheterna. Rent krasst kan det i slutändan göra att organisationerna består av människor som av olika anledningar inte lyckas få bra jobb på civila arbetsplatser och människor som har hjärta för föreningen (men inte nödvändigtvis rätt kompetens). Det kompetenstappet tror jag definitivt kan få negativa konsekvenser på sikt.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Nord/Syd med NHL stuk på slutspelet..
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TimraStockholm: Fler lag i SHL skulle kunna vara lösningen på mycket, mindre risk att hamna i botten, mindre glapp mellan ligorna ekonomiskt, fler intressanta ”derbyn” osv. Nackdelen skulle vara mindre stålar och billigare spelare då men behöver det egentligen vara en nackdel? Skulle inte intresset för Cmores sändningar bara öka med fler lag?
Gå all in, ta bort HA och tävla mellan 20 lag och kör slutspel från åttondelar.
Två grupper, 10 lag i varje, 36 matcher i grundserien.
2 lag kvalar till Ettan.
+1
Kommentera

2188576 · »