Leksands IF

25205 inlägg · 1365 ämnen

Forum

2193069 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
HAS är Mellanmj: Oj det är väldigt mycket. Skulle vi kunna får ner det till åtminstone 250.000 kr i månaden så hade jag kunnat tänka mig. Men jag litar på Tjomme att ta rätt beslut :)
Kommentera

Sv: Silly season
{Jalapeno'}: Det cirkulerar obekräftade rykten som antyder att Mirko M'u'ller har begärt ca 300.000 kr i månaden för en fortsättning nästa säsong.

Men så oerhört bra som Mirko ändå är, borde Tjommen inte tveka en sekund på att ge honom den i allra högsta grad överkomliga lönen, förutsatt att ryktena stämmer.
+1
Kommentera


Sv: Silly season
Enligt mig så har dagens nyheter har varit ganska positiva. Att Hrivik, Cehlarik och Juvonen lämnar är såklart synd men det kunde vem som helst lista ut skulle hända. Den saken som jag dock tycker sänder positiva saker från förening är att man väljer att bryta med Gunnarsson och Paajanen som inte på något sätt har haft en dålig säsong men inte heller gjort det mer än ok. Jag tolkar det som att man inte nöjer sig med att vara mittenlag utan vill plocka in ännu bättre spelare för att komma ännu högre.

Med alla nyheter idag så ser laget ut såhär:

Målvakter
M1: Ny
M2: Axel Brage

Förstafemman
B1: Matt Caito
B2: Calle Själin

F1: Carter Camper
F2: Ny
F3: Ny

Andrafemman
B3: Jonas Ahnelöv
B4: Ny

F4: Ashton Carter
F5: Patrik Zackrisson
F6: Max Veronneau

Tredjefemman
B5: Jonas Fransson
B6: Patrik Norén

F7: Oskar Lang
F8: Nils Åman/Ny
F9: Emil Heineman

Fjärdekedjan:
F10: Fredrik Forsberg
F11: Jon Knuts
F12: Martin Karlsson

Extra
F13: Isak Rosén
B7: August Berg
B8: Alexander Lundqvist

Inget besked på förlängning:
Jesper Kandergård (Kommer troligen få förlängt men kanske blir utlånad till HA)
Mattias Ritola (Kommer troligen få förlängt. Grym bredd och billig om skaderfri)
Mirco Müller (Förvånande att han inte blev bekräftad att lämna idag men tror ändå han blir för dyr för SHL. Absolut toppback om han mot förmodan blir kvar)

Asså frågar enligt mig så har vi en grym stomme med spelarna vi har på kontrakt. Så länge vi får in spelare som är i närheten på lika bra som Hrivik, Cehlarik och Juvonen så kommer inte jag oroa mig för kval innan säsongen.
Kommentera


Sv: Silly season
Och nu klart med Veronneau :) Klassvärvning men jag hoppas ändå det är en trkulja ersättare och inte Cehlarik. Vi ska ju ha plats för De la Rose och Raffl också ;)
Uppladdat:

285x300-380a98a8-f5fa-460c-abb4-602f02d819ee.jpeg

Kommentera

Sv: Silly season
8 Spelare lämnar...
Uppladdat:

450x239-af20301f-e94f-4dfd-a1f2-fe295e2b71d5.jpeg

Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Jaa, det ska bli oerhört intressant att se hur Silly season utvecklar sig för Leksands IF.
Särskilt intressant, och till många Leksandssupporters stora glädje försvinner en oerhört slutspelsmatt och tröttkörd Janne Juvonen, sannolikt till Jokerit. I och med det är det upplagt för att den oerhört talangfulle Alex Brage återtar sin RÄTTMÄTIGA förstaspade som obestridlig förstemålvakt i Leksand.

Dessutom ryktas det också att Leksands under slutspelet extremt Omotiverade slovakiska duo Marek Hrivik och Peter Cehlarik, försvinner ur truppen.
Detta får ses som både nyttigt och glädjande för de allra flesta utav Leksands supportrar.

Och lyckas nu bara Leksands 'statistikprofessor' Tjommen Johansson, i första hand ersätta dessa två mycket tröttkörda penningsuktande slovaker från LIF:s förstalina, med ett par tre intensiva, stenhårt jobbande legoknektar från AHL eller varför inte ifrån ECHL, i den mest produktiva och framgångsrika ålderskategorin av transatlantiska hockeyspelare, dem i åldern 33-35 år, kan det nog bli riktigt spännande att följa Leksands IF i SHL nästa säsong.

Detta förutsatt att Axel Brage oavkortat tilldelas förstaspaden.
För jag har oerhört svårt att se att Leksand kan få in någon annan målvakt som har så hög kapacitet att kunna ersätta en motiveringsutmattad Juvonen, och som dessutom har en vettig chans att i närheten kunna matcha Axel Brages förtroendeingivande och oerhört trygga målvaktsspel.
Det vore synnerligen märkligt, och oerhört ORÄTTFÄRDIGT, om Brage INTE är självskriven förstemålvakt i Leksand under säsongen 21-22. Han borde dessutom haft MASSOR av mer speltid under den gångna säsongen, speciellt under slutspelet, då Juvonen rent ut sagt var riktigt riktigt dålig.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno:
Tici taca med Camper....passar in den i mål
+1
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Jag är nästan helt övertygad om att BÅDE Martinsson och Kinnvall hamnar i Leksand nästa säsong. Det vore extremt märkligt annars.

I övrigt florerar det i nuläget diverse obekräftade rykten att Björn Hellkvist EFTER årets succesäsong i Leksand ('slutspelet undantaget'), ska ha krävt en månadslön på runt 350000 kr för en fortsättning med Leksand. Men det är ju fullt rättmätigt då nog Hellkvist hade kunnat kräva minst en halv miljon kr/mån för en fortsättning.

Björn Hellkvist är som ju alla förstår HELT OERSÄTTLIG för Leksand, så de helt överkomliga 350000 som han enligt ryktena sägs ha krävt, tycker jag Leksand faktiskt är skyldiga att betala honom. Det blir ju ändå bara 4,2 miljoner på årsbasis av de ca 40 miljoner som alla SHL-lag sammantaget erhåller i TV-intäkter och sponsorpengar.

Aldrig någonsin tidigare sen elitserien startade för 46 år sedan, har Leksand haft en till närmelsevis så otroligt skicklig tränare som Björn Hellkvist !!

Anledningen att Leksand förlorade matchserien mot Örebro får nästan helt och hållet förklaras av ren och skär OTUR..
+1
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: om Kinvall blir kvar i SHL väljer han Brynäs. Han har pratat väldigt gott om Brynäs även under sin tid i HV, och han är Brynäsare sen barnsben.

Det vore lite som att Brynäs värvade Lang. Kommer liksom inte hände att spelare med det hjärtat går till värsta rivalen om båda lagen spelar i samma serie.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Ja han var på vår radar redan när vi gick upp för två säsonger sen. Absolut inte en dålig värvning men det vi behöver för att ersätta cehlarik är en målgörare och det har inte Bergström varit dom senaste åren i SHL.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno:
Alexander Bergström tänker jag iaf är på er tapet, han och Hellkvist har en historia dessutom.
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Martinsson är påväg till KHL men Kinnvall och Wedin hoppas jag på.
Kommentera

Sv: Silly season
Nooky:

Helt klart
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: jo men med tanke på hur han har spelat i år så får man ändå hålla med om att han är lite för bra för ligan och borde få testa sina vingar , men lär nog vara säkert välkommen tillbaka till leksand


men man får inte glömma bort ni har ju Ashton och Camper kvar och där får ni en trygghet i en första kedja direkt, sen om det stämmer med Max så har ni ju en väldigt intressant första lina där igen
Kommentera

Sv: Silly season
Nooky:

Jo det har varit på tal länge att han skall lämna tyvärr. man får vara glad över att ha haft en sådan klasspelare i sitt lag men Novogorod tillhör inte toppskiktet KHL men det är såklart det är pengarna som styr även här.

Kommer bli roligt och se vad man ersätter honom med. Finns ju väldigt mycket bra spelare där ute, gäller bara att scouta rätt
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: kanske har läst detta men

https://hockeynews.se...les/19757/ det är om Hrivik
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: heh jo men dom är verkligen duktiga backar i mitt tycke, tycker dom kan stanna i SHL ett tag till och spelar ingen roll i vilket lag i min mening, dom är verkligen duktiga

fast jäklar vad det tog på en när man såg Lundh och Kinnvall.. samt väldigt starkt gjort av lundh att stå o sändningen med
Kommentera

Sv: Silly season
Nooky:

Därför jag skrev törs man hoppas på haha

Finns såklart inte så stor chans att de hamnar i Leksand men man kan ju hoppas ;)
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Martinsson lär nog hamna i NHL , Kinnvall är väl Calgary som bestämmer lite över
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno:

Törs man hoppas på Kinnvall eller Martinsson nu när HV åkt ur?
Kommentera

Björn Hellkvist kan under sommaren bli ärofyllt belönad
Egentligen finns det ingen större anledning för Leksands nye Messias Björn Hellkvist, att hänga läpp.
Det cirkulerar nämligen starka rykten, om än än så länge obekräftade sådana, men från mycket tillförlitliga källor, att Hellkvists tidigare klubb MoDo Hockey för framskridna planer på att under sommaren resa en praktfull 4 meter hög Staty föreställande Hellkvist, snett utanför och i nära anslutning till Huvudentren av deras ståtliga hockeypalats Fjällräven Center.

Anledningen till denna gentila gest, och det planerade utförandet av denna, praktfulla pjäs 'exklusivt' tillägnad Björn Hellkvist, ska vara Hellkvists mycket hedrande avslutning som MoDos tränare efter förra säsongen, och den mycket komplikationsfria och varma avtackningen i anslutning till Hellkvists tränarövergång från MoDo till Leksand. I samband med övergången fick Hellkvist motta hjärtliga hyllningar från både MoDos ledning såväl som av Modos supportrar.
Det rådde i det närmaste festivalstämning i samband med Hellkvists övergång från MoDo till Leksand.
I Leksand var det rena karnevalsyran.

Det ska bli mycket spännande att se vad som kommer att ske med denna praktfulla Staty, OM eller när den kommer på plats. Man får i det fall Statyn defakto kommer på plats, hoppas att den inte utsätts för samma typ av obarmhärtiga behandling som Zlatanstatyn utanför Malmö Stadion utsattes för.
Men med beaktning på vilken glorifierad Ikon som Hellkvist 'fortfarande är' i MoDo och Örnsköldsvik med omnejd, kan man väl ändå inte tro att något liknande som hände Zlatanstatyn i Malmö, även kan inträffa mot en ståtlig Staty föreställande en sådan hjälte som Björn Hellkvist.
Särskilt inte OM eller när den står parkerad utanför JUST Fjällräven Center !
Den som lever får se.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Nooky: Vi gick från 13e till 3a medans Västervik gick från 8a till 5a.

Jag tror att fler hade trott på att Västervik skulle sluta 5a i HA än att Leksand skulle sluta 3a i SHL innan säsongen.

I vilket fall är det bara åsikter så tycker du det så får du väl tycka det och i slutändan gjorde båda lagen riktigt bra säsonger.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Leksand gjorde det bra samt tycker jag Västervik gjorde snäppet bättre i mitt tycke eftersom du pratar om svensk hockey.
Kommentera

Sv: Silly season
roger_sundsvall: Och varför är då Leksand sista klubben att gå till? Glöm inte vilket lag som gjorde största utvecklingen denna säsong i svensk hockey.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno:
ingen raketforskning
går till klubb för utveckling
Kommentera

Sv: Silly season
hockey_21: Om han kommer kosta 180-200k så vill jag inte ha honom. Han helt oprövad i en högre liga en HA. Finns inte en chans i världen att någon SHL betala så mycket för någon så oprövad.
Kommentera

Sv: Silly season
roger_sundsvall: Vad baserar du det på?
Kommentera

Sv: Silly season
Nooky: Sa han inte i en intervju att om Timrå inte går upp i år så är det inget alternativ till en nästa säsong.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Dahlen är en av de dyraste spelarna någonsin i ha som till stor del betalas i företag. Skulle nog kosta minst 180-200k i månaden för shl.
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74:
inget ont om leksand
sista laget..som dahlen skulle gå till
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Självklart kommer dom bli griniga över det , men som sagt jag tror det aldrig kommer att hända att han spelar för något annat lag än Timrå i Sverige

samma med Anton Lander tror dom kommer välja Timrå över alla andra lag i svensk hockey även vilken liga timrå spelar i.
Kommentera

Sv: Silly season
Nooky:

Ja förmodligen blir det så eller så blir det AHL om dom tar över honom
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Tror dom blir griniga om han går till något annat svenskt lag än Timrå.
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Fast du kan nog vara lugn , han kommer nog inte skriva på för Leksand vilket fall. om han spelar i sverige så kommer det alltid vara för timrå eller så drar han till NHL/KHL
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno:

Tänk tongångarna i Timrås forum om Dahlén skriver på för Leksand :)
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Håller absolut med om att en skadefri Kinnvall hade varit grymt. Jag tycker Fransson var mycket bättre i år och med operation avklarad får man hoppas att han kan vara hel också. Jag tror inte det är aktuellt att bryta kontrakt med han Frallan i dagsläget.

Asså jag vet inte vad jag tycker om Rito. Han har varit väldigt skadebenägen och enligt mig var han en av dom sämsta i slutspelet. Sen är det ju tyvärr så att han är en av få utan kontrakt så vill man ha in någon av stjärnorna jag nämnde så är troligast att få lämna.

En annan värvning jag kom på nu är Jonathan Dahlen ifall Timrå inte skulle gå upp. Tror han är en grym bred spelare som troligen inte är för dyr.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno:

Vore grymt och få in kinnvall på en av backplatserna 😀

Sedan vill jag ha bort Fransson

Visst han har varit skadedrabbad men han känns som en säkerhetsrisk ändå men man vet ju vad han kan i sina bästa stunder

Ritola vill jag ha kvar

Klagade mycket på honom förra säsongen men denna säsongen har han visat att han kan bidra

Dessutom behöver ju de yngre spelarna en ” pappa ” i laget
+1
Kommentera

Silly season
Målvakter

M1: Ny
M2: Axel Brage

Förstafemman

B1: Matt Caito
B2: Calle Själin

F1: Carter Camper
F2: Ny
F3: Peter Cehlarik / Ny

Andrafemman

B3: Jonas Ahnelöv
B4: Ny

F4: Ashton Carter
F5: Patrik Zackrisson
F6: Max Veronneau

Tredjefemman

B5: Jonas Fransson
B6: Patrik Norén

F7: Oskar Lang
F8: Otto Paajanen
F9: Emil Heineman

Fjärdekedjan:

F10: Fredrik Forsberg
F11: Jon Knuts
F12: Martin Karlsson

Extra

F13: Nils Åman
F14: Isak Rosén
B7: August Berg

De har kan/kommer lämna:

Janne Juvonen mv (ryktas klar för KHL)
Daniel Trkulja, f (kommer inte få förlängt)
Mattias Göransson, b (kommer inte få förlängt)
Jesper Kandergård, f (troligen förlängt)
Mattias Ritola, f (50/50 om det blir förlängt)
Mirco Müller, b (För dyr så troligen ingen förlägning)

Marek Hrivik f (Out / ryktas redan klar för KHL)
Peter Cehlarik f (Out / lämnar troligen)

Daniel Gunnarsson (Ryktas bryta kontraktet)

Mina förslag på värvningar är:

Ny målvakt om Juvonen lämnar
Lars johansson - https://www.elitepros...-johansson
Adam Reideborn - https://www.elitepros...-reideborn
Anton Forsberg - https://www.elitepros...n-forsberg
Patrik Bartosak - https://www.elitepros...k-bartosak
Hugo Alnefelt - https://www.elitepros...o-alnefelt
Samuel Ersson - https://www.elitepros...uel-ersson

Nya yttrar om Cehlarik/Rito/Trkulja lämnar
Jacob de la Rose - https://www.elitepros...de-la-rose
Michael Raffl - https://www.elitepros...hael-raffl
Anton Wedin - https://www.elitepros...nton-wedin
Malte Strömwall - https://www.elitepros...-stromwall
Alexander Bergström- https://www.elitepros...-bergstrom

Nya backar om Göransson/Muller lämnar
Robin Press https://www.elitepros...obin-press
Jakob Stenqvist - https://www.elitepros...-stenqvist
Emil Djuse - https://www.elitepros...emil-djuse
Viktor Lööv - https://www.elitepros...iktor-loov

Nya center om hrivik lämnar
Fredrik Händemark - https://www.elitepros...-handemark
Linus Videll - https://www.elitepros...nus-videll
Anton Lander - https://www.elitepros...ton-lander
Mario Kempe - https://www.elitepros...ario-kempe
Erik Karlsson - https://www.elitepros...k-karlsson

Jag förstår såklart att några av dessa namn är inte så troliga då dom antingen är mitt i sin karriär i KHL eller har kopplingar till andra SHL klubbar. HV och Brynäs spelarna jag har tagit med är ifall dom skulle åka ur.

Skriv gärna om ni har några bra förslag på värvningar som jag glömt :)
Kommentera


LÄXAnd åkte på en riktig LÄXA
Jaa, det blev en synnerligen FÖRGLÖMLIG batalj för Leksands IF, när Kajsa Warg('man tager vad man haver') tillsammans med sitt svartklädda gangsterkollektiv från Örebro drabbade samman med Dalarnas blåvita stoltheter från Leksand under torsdagskvällen.

Örebros gangstrar formligen pulvriserade allt återstående knäckebröd som fanns tillgängligt i hela Leksand med omnejd för fjärde matchen i följd.

Det är ju förjäkligt egentligen, att början till slutet på denna ångvältsöverkörning av Leksand , utförd av Kajsa Wargs mannar, i mångt och mycket 'bestämdes' redan i den 52:a och sista omgången av SHL:s grundserie. Då valde helt sonika Örebro att optimera sitt kvartsfinalspel genom att på ett snyggt och prydligt sätt LÄGGA SIG i sin sista uppskjutna grundspelsmatch mot Färjestad. ALLT för att få Dalarnas blåvita stoltheter som kvartsfinalmotståndare.
En vinst i den avgörande matchen mot Färjestad hade nämligen inneburit att Örebro då ISTÄLLET ställts mot Bolidens vindsnabba skoterraggare från Rönnskärsverken, Skellefteå AIK. Detta visade Kajsa Warg tillsammans med sina gangstrar med ALL ÖNSKVÄRD TYDLIGHET att man verkligen INTE var intresserade av!! Speciellt på det sätt som Örebro uppträdde i just den avslutande seriematchen mot Färjestad..

Men Jösses Amalia vilket enormt succedrag denna inte överdrivet gentila 'läggning' skulle visa sig bli..

Det är i högsta grad beklagligt att ett sämre placerat lag kan gynnas på detta viset, då det högst placerade laget, näst högsta osv, inte längre får välja sina respektive kvartsfinalmotståndare från botten och uppåt, utan att detta ska vara förutbestämt och avhängigt av slutplacering i grundserien, som i detta fall specifikt gäller lag 3-6.

Baksidan av detta IQ-befriade serieupplägg fick dessvärre Leksand i detta fall smaka på..

Örebro i sin tur, jublade säkert efter den avslutande förlustmatchen mot Färjestad, då de väl instinktivt kände på sig att de via denna förlust mer eller mindre fick 'fri lejd' in mot en semifinal.. Vilket dessvärre för LÄXAnds vidkommande resulterade i en blytung sorti.
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2020-2021
Jaja säsongen slutade i 0-4 kvartsfinal och bättre laget vann vilket såklart är en besvikelse när man klev in i slutspelet som 3a. Men jag tror inte att det är många leksingar som kommer vara besvikna på säsongen om en vecka när torsken sjunkit in.

Ska bli intressant vilket lag vi ställer upp nästa säsong och var vi blir tippade av experterna.

Det positiva vi kan ta med oss är en CHL plats som jag ser fram emot till nästa säsong.
Kommentera

Sv: Säsongen 2020-2021
Charliejfz: Snart dags för en laddad fjärde batalj mellan Leksand och Örebro
+2
Kommentera

Sv: Säsongen 2020-2021
Charliejfz:

Fint gjort
Uppladdat:

169x300-b7f4af0a-ddb0-4f7d-98d5-4b6be89585eb.png

+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2020-2021
mattias - 74: Hoppas ni genomför en bra match idag. Tråkigt med bussen.
Kommentera


Sv: Säsongen 2020-2021
ToddW: Hur kan modoiter leka balla över att vi ligger under 0-2 i matcher? Fyfan vad jag är glad att vi är i kvartsfinal i SHL och inte är ett bottenlag i HA där det bästa med säsongen är att det går dåligt för andra.

Tror inte BH ångrar sitt beslut att lämna sunkhålan dom kallar MoDo för en sekund xD
Kommentera

Sv: Säsongen 2020-2021
Signature:

ja dom är bättre hittills och dessutom har dom enroth

vilken jävla målvakt
+1
Kommentera

Sv: Säsongen 2020-2021
mattias - 74: Vad Örebro är täta och tunga. Dom har ett spel för slutspel som inte vi har när vi dessutom är ineffektiva. Sedan har dom också svarta dräkter vilket inte gör det bättre.
+2
Kommentera

2193069 · »