Leksands IF

25306 inlägg · 1367 ämnen

Silly season

2199931 · » Till forumet


Sv: Silly season
Jalapeno: Skriv positiva kommentarer så får du positiva kommentarer tillbaka,
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Alla klubbar har väl något lik i garderoben men då ska man väl inte gå ut och skaffa fler.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Jadu Jalapeno, man ställer sig oavkortat frågan: Vilken klubb inom svensk hockey har de senaste 20 åren (give or take) en garderob där det GARANTERAT RASAR ut lik när man öppnar garderobsdörren...
Vad tänker du om det 'kryddan'?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Du verkar vara rejält i gasen ikväll.

Har du snortat jalapeno är det förståeligt.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Bifbenny: Gå och lägg dig nu det börjar bli sent för ett barn att vara uppe.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Så du tror att Tjomme ställt över en av de viktigaste spelarna i en av de viktigaste matcherna för klubbens överlevnad i SHL pga rykten där ingen blivit delgiven misstanke? Vet du vad, aldrig i livet att han hade.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Du kanske ska vakta käften och städa i egna klubben och inte leka bror duktig.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Hur länge ska SANDLÅDEDEBATTEN på det här forumet angående den påstådda våldtäktsanklagade Brynässpelaren pågå ???????

VEM FAN BRYR SIG !!..

Är det vem som ska få den sista smörkolan ur gottepåsen som ni munhugger om ??
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Ja så är det, man behöver inte ange skäl till att bänka spelare såvitt jag vet.
+4
Kommentera

Sv: Silly season
Bifbiffen: Typ 10e gången jag skriver detta. Det är inte olagligt att bänka en spelare.
+4
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Du förstår säkert att man inte kan stänga av folk på rykten och anmälningar. Det hade varit totalt ohållbart i samhället. Brynäs är en arbetsplats som vilken annan. Du kan sitta på din höga moralhäst, men den går inte över svensk lag. Brynäs agerade korrekt även att det såklart inte var en smidig situation pga förväntat efterspel av mindre pålästa
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Bifbenny: Men vad är det vissa inte fattar? Att någon annan klubb gjort någonting dåligt förut betyder inte att ni är immun mot kritik nu. Alla klubbar har väl något lik i garderoben men då ska man väl inte gå ut och skaffa fler.
Kommentera

Sv: Silly season
Huge: Jag vill börja med att säga att jag uppskattar att du kan hålla god ton medans du argumenterar.

"NÄR under ryktestiden anser du isf att Brynäs borde ha agerat?" Jag tycker man skulle ha agerat när dom större tidningarna gick ut med ryktena och sen är jag helt övertygad om att Brynäs redan visste att Berglund var "i skiten" då han redan varit borta från hockeyn långt innan då man påstog det var corona. Kan även minnas folk i eran bok skriva att dom visste varför Berglund inte spela och att det inter var på grund av corona.

"För övrigt förstår jag inte upprördheten över att Berglund fick spela den sista matchen och hur mkt det ev skulle skada det påstådda brottsoffret?" Såklart tror jag inte offret blir påverkad utan mitt problem ligger i att man låter en spelare som är anklagad för dessa saker spela innan man har redigt ut det. Lek med tanken att Berglund blir dömd då kommer det såklart vara en stor skam för Brynäs även trots dom inte gjort något rättsligt fel. Det är ju ändå en "Brynäs spelare" som begått brottet.

"Verkar mest som att alla är förbannade bara för att Brynäs vann och att just Berglund blev indirekt avgörande med sin assist till segermålet." detta stämmer inte in på mig iallafall då prestationen på isen spelar absolut noll roll.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Har ni inga lik i garderoben och bérätta om på hockeyspelare. Tänk dig för nu.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Det är ju inte fråga om åsikter. Men det fattar ju inte du. Jag skriver gärna bara i vårt forum om vi slipper dig där, men du brukar ju gå in där och prutta ner dig med jämna mellanrum.

Du är ju för fan mentalt utmanad, din stackare.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: " Räcker det inte att ni brynäsare skämmer ut er på erat forum utan ni måste in i leksand och modo boken och skämma ut er där också."

Om du själv nu sitter och skämmer ut dig inför alla brynäsare och gör det härinne, så är det väl mest logiskt att du får svar härinne också, eller låter det ologiskt och konstigt på nåt sätt?
Din kommentar blir ju dessutom extra tragikomisk när du själv har varit inne i andra lags gästbok och skämt ut dig....
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Vad yrar du nu om?
Klart att Brynäs väljer om dom vill spela honom eller inte, men vad har det med Berglunds rättigheter när det gäller arbetsrättsliga saker att göra, ex om klubben stänger av honom från spel utan några rättsligt giltiga skäl?

"Du inser att Brynäs får välja att inte spela Berglund?"

Självklart.
Och det gjorde dom också när anmälan väl inkom och man tog beslutet om häktning, vilket dom naturligtvis också hade valt att göra om anmälan hade inkommit tidigare, ex innan första kvalmatchen skulle spelas.

Om du nu gnäller över omoral och att Brynäs borde ha bänkat/stängt av honom på enbart de rykten som florerat, oavsett om dom sen visat sig stämma eller inte, exakt NÄR under ryktestiden anser du isf att Brynäs borde ha agerat?
Skulle man ha agerat så fort det första ryktet uppstod, mitt i ryktesfloden eller när då?
Finns det nån specificerad tidpunkt där ryktena anses vara så pass många att man borde ta dom för sanningar?

För övrigt förstår jag inte upprördheten över att Berglund fick spela den sista matchen och hur mkt det ev skulle skada det påstådda brottsoffret?
Varför skulle det vara mer omoraliskt och skadligt för henne att låta B spela sista matchen, jämfört med att han fick fortsätta träna och vara klar för spel tidigare under kvalserien?
Verkar mest som att alla är förbannade bara för att Brynäs vann och att just Berglund blev indirekt avgörande med sin assist till segermålet.
Hade HV vunnit så hade kritiken och indignationen över Brynäs brist på moral varit en västanfläkt mot den storm som den nu har vuxit sig till.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Zappaholic: Räcker det inte att ni brynäsare skämmer ut er på erat forum utan ni måste in i leksand och modo boken och skämma ut er där också.

Ett tips eftersom du inte verkar kunna klara av en annan åsikt än din. Håll dig till eran Brynäs bok där ni kan fortsätta inbilla er att eran klubb inte står i lågor.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Är du dum på riktigt eller trollar du bara nu för att leka dryg? Fy fan så dumt du resonerar, tror jag inte tidigare träffat på en person som inte klarar ta till sig fakta överhuvudtaget.

Du har hittills med enkelhet fått högst poäng på BFS.

Grattis
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Huge: Sorry jag visste inte att det var en juridisk rättighet att man måste spela för Brynäs om man har kontrakt. Du inser att Brynäs får välja att inte spela Berglund?
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Klubben försvarar och tar vara på Berglunds juridiska rättigheter och där ingår bl.a att inte bli dömd på förhand och på rykten i media och även rätten att inte bli avstängd från spel så länge det inte finns nån anmälan om misstänkt brott.
Det är detsamma som att försvara Berglund och det brott som han misstänks för att eventuellt ha begått.

Det är dessutom grundbulten i en advokats uppgift och som såna som du uppenbarligen har jävligt svårt för att fatta: man försvarar inte brottet, man försvarar den misstänktes rättighet att få en så rättvis bedömning som möjligt.

Den ekvationen fattar t.o.m en treåring med urusel läsförståelse, men inte du.
Skäms du inte?
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: fem laxar i en laxask
Kommentera

Sv: Silly season
Huge: Ni försvarar en klubb som försvarar en potentiell våldtäktsman alltså försvarar ni indirekt en potentiell våldtäktsman. Inte en så svår ekvation.
Kommentera

Sv: Silly season
Bifbiffen: Vår leksing med en treårings läsförståelse tror att försvar av Brynäs agerande när man velat avvakta och göra allting rätt enligt boken, är detsamma som att försvara agerandet hos en potentiell våldtäktsman.
Jaja, har man en treårings läsförståelse så har man..
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Det säger ganska mycket om dig som hellre ska döma på rykten och agera deltagare i en lynchmob, än att låta de som begriper något sköta lag och ordning.

Det blir aldrig bra när känslor får styra en diskussion. Det är du ytterligare ett bevis för.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Brynäs har agerat som de flesta arbetsgivare brukar, att avvakta utredningen innan åtgärder vidtas.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Vem försvarar en potentiell våltäktsman?
Kommentera

Sv: Silly season
Huge: Du är ju som en treåring. Ditt "försvar" till att Brynäs har skämt ut sig är "Men ni då... Ni gjorde ju också bort er för ett år sen". Riktigt bra argument för att ni inte gjort fel i denna situation.

Sen kan jag säga att det absolut kunnat sköts snyggare med BH situationen speciellt från BH. Men du kan inte jämföra att lämna en klubb under kontrakt och försvara en potentiell våldtäktsman.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Huge:

Jag var en av dom som tyckte Hellkvist affären sköttes ruttet av Tjomme, samtidigt har ju även Hellkvist själv gjort bort sig då han sa i tidningen nånting i stil med att " klart det kittlar och få träna Leksand " eller nåt liknande.

Leksand kunde såklart skött detta med BH mycket snyggare.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Kan du isf förklara varför hela hockeysverige tyckte att Leksand och deras försvarande supportrar var pajaser när dom försvarade ert agerande mot MoDo?
Kan tyvärr inte påminna mig om att du eller nån annan leksing då ansåg att Leksand borde skämmas, tvärtom.
Så kan det gå, när man är en enögd supporter som har svårt att skilja på sak och sak...
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Visste du? Stod du bredvid vid handlingen? Sålänge det står på Flashback och i tidningen är det rykten. Spelaren var inte delgiven misstanke, det verkar vara otroligt svårt att förstå. Brynäs har tagit ett obekvämt men korrekt beslut
Kommentera

Sv: Silly season
Bifbiffen: Rykten? Alla i hela Sverige visste vad han var anklagad för. Att han inte var delgiven misstanke av polisen vid den punkten spelar mindre roll.

Sen säger det en del om dig att spelarens vikt i laget är det viktiga inte om han begått våldtäkt/misshandel eller inte.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: men hur tänkte du nu? Han var ju inte delgiven misstanke? Ska klubben pausa en av lagets viktigaste spelare i klubbens viktigaste match pga rykten?
Kommentera

Sv: Silly season
Zappaholic: Jag skyller väldigt mycket av denna soppa på GD, hur i hela friden kan de namnge en spelare innan den ens är delgiven misstanke? Fullständigt horribelt då det är sekretess i utredningen att hänga ut Berglund på detta vis, har det ens hänt förut? Är det förenligt med god pressetik?
Brynäs lär i det läget ha frågat Berglund om han anser sig ha begått ett lagbrott och när han då svarar nej så kan ju inte Brynäs stänga av honom.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Zappaholic: "En arbetsgivare har ingen laglig rätt att stänga av en anställd bara för det upprättats en polisanmälan." Jag vet inte om du vet detta men i hockey så har en klubb all rätt i världen att inte spela en spelare. Klubben väljer varje match vilka som spelar och inte.

Sen handlar det inte om vad som är lagligt rätt utan moraliskt rätt. Det var väl därför folk var upprörda med Leksand och BH förra sommaren. Ingen begick brott men betedde det sig moraliskt rätt är en annan fråga.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Det är väl ingen som sagt att han ska spela om han är delgiven misstanke! Men då blir han ju per automatik häktad.

Han var ju inte delgiven misstanke. Det verkar vara klurigt att fatta!

Jag menar inget. Jag redogör för fakta.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Zappaholic:

Jag ber om ursäkt igen och förstår hur du menar

Ha en fin lördag
Kommentera

Sv: Silly season
Zappaholic:

Jag förstår dig men det skall ändå inte stå häktad

Klart som fan man inte kan spela match från häktet

Det jag menade är att om en spelare delgivits misstanke om brott så skall såklart klubben inte låta honom spela

Det är väl rätt?

Det hade jag tyckt även om det var en leksing

Ibland blir allt bara så fel i min värld när jag skall förklara

Jag ber återigen om ursäkt om du / nu vill ta emot den
Kommentera

Sv: Silly season
SnabelElvis:

Jag håller med dig helt

Att försvara sin klubb är ju faktiskt det man skall göra i ett sådant här läge

Sedan är ju det som Berglund gjort såklart riktigt vidrigt ” om han nu är skyldig ”
Kommentera

Sv: Silly season
mattias - 74: Det ska inte stå misstänkt heller. Han var inte delgiven någon misstanke. Varför ska en arbetsgivare stänga av en anställd som inte är delgivning misstanke? Det är helt absurt.

En förundersökning var inledd men den är ju inte enkom till för att bevisa någons skuld, utan även att avskriva skuld. Då det råder sekretess har arbetsgivaren ingen som helst insyn i FUP:en.

Att det ska vara så jävla svårt att begripa.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Peja

Det skulle såklart stå misstänkt istället för häktad

Fick hjärnsläpp

Du känner ju mig och vet att jag inte provocerar

Menade såklart ” är man misstänkt skall man inte spela ”

Nu tänker jag som sagt efter en extra gång innan jag skriver igen 😂😂😂
Kommentera

Sv: Silly season
Peja:

Oj så fel det blev av mig

Skall tänka till en extra gång innan jag skriver igen

Ber om ursäkt

Är inte mer än människa att jag kan be om ursäkt

Klantigt som fan av mig

Förlåt förlåt

Skall tänka mig för en extra gång nästa gång

” skämskudde ” 🥲
Kommentera

Sv: Silly season
SnabelElvis: Skönt med en sansad kommentar från en Timråit vilket visar på att inte alla följer drevet här.
Det jag skulle vilje se från Brynäs just nu (eller för länge sedan) är att Campese går ut och står upp för sitt agerande. Brynäs har agerat formellt korrekt och måste våga stå upp för det och även givetvis fördöma våld mot kvinnor osv. det finns ingen motsättning där.
Med ett starkt ledarskap och effektiv kommunikation så skulle drevet ha motats vid grind.
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Du förstår inte vad rättssäkerhet är. Det hade upprättats en polisanmälan. FU utreder då om det är utredningsbart eller inte. Det råder sträng sekretess så när Brynäs spelade honom var han inte misstänkt för någonting. En arbetsgivare har ingen laglig rätt att stänga av en anställd bara för det upprättats en polisanmälan. Hur skulle det se ut om det gick till så i samhället?

Kul att du snackar om integritet och pajasförening. Det kom ju verkligen från rätt ställe.

Jag vet precis vad jag pratar om. Jag har jobbat som polis i över tjugo år, jag har upprättat en del polisanmälningar genom ären. Många galna anmälningar. Ska en anställd stängas av från jobbet för att tant Agda påstår att den anställde samt fyra aliens paralyserat henne i hennes lägenhet och druckit hennes vin och slagit hennes katt?

Ja om du får bestämma tydligen.
+5
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: problemet är inte Brynäsarna själva, det är väl klart dom försvarar sin egen förening. Särskilt efter deras nyligen överlevnad, dom behöver inte mer skit just nu. Mänskligt att reagera så. Sen vad som hänt utanför klubben Brynäs är en annan historia, ett problem som jag tror Brynäs har är den här Campese eller vad han heter. Det finns ingen här som kan exakt tala om vad som hänt mellan P.B och den här kvinnan. Jag blir överjävligt förbannad över folk som dömer en annan innan bevis lagts fram.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
mk: Ja det var lite jobbigt för någon månad sen när Leksand sparka sin tränare och det läckte i media innan tränaren ens visste att han var kallad på möte för att prata om det. Nej vänta det var ju också Brynäs......
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Mitt enda inlägg.
Brynäsarna visste inte vad han var MISSTÄNKT för.
Det framkom senare.

Men måste va skönt för er att det finns andra lag nu som hamnar i trubbel.
Så är ni inte ensamma menar jag....
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Så du kan inte tänka efter i en minut hur det kan komma sig alla förrutom brynäsare verkar tycka att Brynäs gjort bort sig.

Tror du bara att alla andra är osmarta eller kan det va så att alla brynäsare är blinda för vad som ha hänt för att kunna ignorera att klubben dom älskar gjort bort sig?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Jag skiter i resten av Hockeysverige faktisk och Leksand i synnerhet.
Jag blev bara riktigt sugen att gå in hit och kolla vad snillet Mattias74 skrivit och det var ju riktigt kul!
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: "Oskyldig tills motsatsen bevisats" Eller.... så tar man inte risken att man spelar en våldtäktsman när det är en match kvar på säsongen.

Varför måste man vara oskyldig eller skyldig? I mina ögon är han varken eller innan han fått sin dom. Men även om han blir dömd som oskyldig så kommer ändå Brynäs vara pajasar som spelade en potentiell våldtäktsman.

Kan du förklara varför hela hockeysverige tycker att Brynäs och deras försvarande supporters är pajasar? Du kan få en ledtråd det är för att resterande hockeysverige inte är enögda Brynäs supporters och då fattar man att Brynäs skämt ut sig något brutalt.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Jalapeno: Herregud, såklart att vi vill se Berglund i laget, inget snack.
Oskyldig tills motsatsen bevisats och skulle han vara skyldig så är läget annat och då får vi omvärdera.
Så jobbar vi i vår förening, vi litar på vårt rättssystem.
Kommentera

2199931 · »