1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

286800 inlägg · 3741 ämnen

Silly season

1895356 · » Till forumet


Sv: Silly season
ivandrago: Tror kanske Almtuna peakat, stabilt mittenlag i HA är vad de kan förvänta sig.
Kommentera

Sv: Silly season
mikenomad:
Historik är inte så dumt när man tippar, Leksand har inte varit sämre än 4:a i allsvenskan så känns som de nog skall vara där upp nu med. Almtuna har sakta men säkert jobbat sig uppåt i allsvenskan. Känns även som att den sportsliga ledningen jobbar bra i Almtuna. Toppblocket känns rimligt sen hur det blir inbördes med de exakta placeringar är som att blunda och kasta pil.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Nä men deras grundstomme imponerar visst. Känns som en hyfsad glädjekalkyl om du frågar mig.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:

Haha jag tänkte på det jag med. Han och Ortio är ju i en liga för sig.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: känns det inte rätt löjligt när Jimmie jump anklagar andra för att filma? SHLs genom tidernas värsta fuskare liksom...
Kommentera

Sv: Silly season
mikenomad:

Märkligt med Almtuna. Dom har ju tappat lite spelare, har dom förstärkt så bra?
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Eftersom experttips är säkraste floppgarantin kan vi räkna med det. Tror på er, Löven och SSK. Leksand lär väl bråka lite också.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
mikenomad: Jaha strax utanför,tror själv inte på AIK. Har en känsla att dom floppar.
Kommentera

Sv: Silly season
modomille: Rankas 5:a. Seriens bästa målvakter och bra backsida men kraftigt försvagade framåt. Fansen drömmer om Dragan Umicevic..
Kommentera

Sv: Silly season
mikenomad: Förvånad att inte Tälje nämns där uppe.
Kommentera

Sv: Silly season
mikenomad: Tack. så känns det, men då är det upp till Björn att få ihop laget och spelet på ett annat sätt än vi sett på många år.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Topp 4 i nämnd ordning: AIK, Leksand, Almtuna och Modo. Modo material för topplacering och iom Björn bör det infrias. Typ så...
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Från Hörnefors: någon som kan se vad sagobladet gissat ihop gällande HA?
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Jag tror att dom (juniorerna) ses som en inkomstkälla också. Man vill ha spelare som har chansen att skriva NHL kontrakt, och därmed dra in pengar till klubben.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Icing-Ove:
Kollade hans stats spelade sm-finaler med 18 år mellanrum, någon form av prestation i det.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Icing-Ove: fast det är ju spelare med teknik och spelsinne man premierat. det är tuffhet som inte varit på agendan. spelare som muzito-bagenda och Edwin Hedberg har varit undantag.

det är skitlätt att vara efterklok kring Söderberg, men ingen visste väl då att domarna skulle börja döma för fasthållning och hakning. han räckte inte till när motståndarna lätt kunde fånga in honom, men sedan ändrades reglerna och små spelare fick plötsligt ett helt annat utrymme.

ska man ge exempel på en spelare från de gyllene årgångarna som inte skulle fått plats vore det Hasse Jonsson. Wernblom var så bra att han skulle kommit in på hg även om han inte hade "rätt" kriterier.
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk:

Intressant! Är det tron att ta fram nya Sedins, Forsberg, Näslund som gör att man tror att detta är rätt väg att gå?

Håller med dig, rekryteringen till juniorlagen borde vara mer omfattande och kolla på karaktärerna, roller som saknas i lagen, vilken roll man kan ta som senior osv och inte bara gå på skills och snabbhet och vilka som dominerar i tv-pucken och sätta ihop ett skickligt lag.

Målet med juniorlagen måste vara att försörja A-laget med spelare inte att främst försöka skapa nya Sedins, Näslund eller Forsbergs, får man spelare som är så bra att dom kan gå till NHL så är det en bonus, men att förse A-laget med spelare som redan varit 3-4 år i föreningen borde vara prioritet 1. Lyckas man med detta kommer man få guldkorn och jackpott då och då också.

Tror du att lånereglerna kan ändra spelkartan lite så att HG utanför SHL också kan vara attraktiva om man erbjuder en bra utbildning och möjlighet till seniorspel en nivå ner. Går man till en SHL klubb och inte är tillräckligt bra så är ju risken att man endast får spela J20 hockey ifall HA klubbarna fyllt sin kvot, samt att div1 spel är nog inte det man önskar.
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Håller med dig. Man kan utan att vara kunnig i hockey, se att MoDo kör efter en mall där det saknas spelare som sticker ut i teknik, snabbhet, tuffhet etc. Minns matchen i Kempis då man släppte fram Anders Söderberg för första gången. Publiken skrek. Det var underhållning varje gång. Klubben hade råd med det. Han blev en riktigt bra spelare som vi borde ha behållit fler säsonger till.
+5
Kommentera

Sv: Silly season
Idbyn:
Sylwanders lön var mellan 40-80tkr månad i Rögle. Såg att han fick 18400 i böter, sved nog rätt rejält särskilt om han låg kring 40-50.....
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Intressant läsning, visste att du satt på en hel del😁. Det känns som att dagens MODO (senior) saknar spelare med karaktär, nu är det ju många utifrån men tror du kravbilden skiljer mot andra klubbar, att det är lite bekvämare, mysigare i Modo?
Känner du att det hänt nåt inom Modo eller kör dom på i samma hjulspår? Man försöker tänka positivt, att nån gång måste det ju komma in nån vettig människa som vänder detta sjunkande skepp men det är svårt. Vad ser du som det viktigaste dom måste göra med föreningen, för att ens kunna ha en chans att inom inte allt för många år kunna ta sig tillbaka där dom hör hemma?
Kommentera

Sv: Silly season
Idbyn: På Juniorsidan tycker jag man är helt fel ute, förstå mig rätt. Alla som kommer in på Modos hockeygym är duktiga hockeyspelare för sin ålder men min personliga åsikt är att alla spelare de senaste åren är stöpta i exakt samma mall.

Alla är ungefär lika långa, lika snabba, lika starka, lika tunga. Alla är ok med puck och har fina grundskills, det ser snyggt ut då dom åker runt koner. Alla har haft en ganska fin resa fram till hockeygym, stjärnor i sina lag, legat långt fram i skytteligor på småcuper och har fått vara lite småpåvar.

Att Modo kan plocka in sådana spelare ger såklart framgångar på juniorsidan men hur många kommer att vara beredda att göra det där extra för att ta sig hela vägen?

Jag tycker Modo har gjort det lätt för sig.

Jag vet att fler och fler klubbar tittar efter andra värden numera och skiter i om killen dom tar in spelat i ett U16 eller U17 landslag, klubbarna vill se bortom detta.

Personligheter, vem har åkt 10 mil tur och retur till träningarna hela uppväxten och tycker fortfarande hockey är det roligaste som finns, vilka klarar sig på högsta nivå trots att dom är sena i puberteten eller små. Vilka lever på speluppfattning och vilka lever på tidig fysisk och koordinatisk utveckling, vilka behöver mamma och pappa för att driva sin dröm, vilka är beredda att offra allt, vilka bryr sig mer om sina lagkamrater än sig själva. Vem är bäst när det gäller, vem är elakast, vem kan krypa under skinnet på motståndare, det finns tusen frågor att ställa.

I dessa frågor man hittar man framtidens seniorspelare.

Många av våra gamla "stjärnor" skulle idag aldrig kommit in på Modos Hockeygymnasium, dom skulle inte passat i mallen.

Som sagt det är lätt att plocka i hop ett bra J18 lag från ett gäng femtonåringar men det är ohyggligt svårt att plocka ihop ett bra seniorlag från ett gäng femtonåringar.
+7
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Man blir lite nyfiken hur du ser på MODO idag, kan du se minsta ljusglimt i hur dom jobbar inom MODO idag. Du verkar sitta med info som vore intressant att höra. Hur ser du på juniorerna som vi har idag?. För dom är ju framgångsrika på Junior nivå men steget till senior verkar större än hos andra klubbar. Är också fruktansvärt less på alla inkompetenta människor som styrt klubben dom senaste åren. Men känner en positivare bris med Sundlöv och Björn,,, Kan ha fel men det känns som att dom hittat nåt där även fast det kommer ta tid.
Kommentera

Sv: Silly season
wolper:
Smart och bra puckkontroll....
+1
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: har noll koll på juniorlagen ja. Man borde följa dem bättre😊 låter bra det. Vad har han för positiva egenskaper då? Modo skulle må bra av att någon junisfw skulle slå ut riktigt i alaget. Hoppas wahlgren kommer igång riktigt nästa år 😊
Kommentera

Sv: Silly season
wolper:
Har sett J18 väldigt lite men tror på Linus Pettersson om han nu får utslag för sina positiva egenskaper i a-laget.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: jag tror på det med. Låter man junisarna få chans. Kan använda endel av budgeten till annat och om man har tur få en hungrig spelare för en bra peng. Sedan måste man väll kanske visa att junisarna har chans att spela i alaget så de vill vara här. Hoppas vi kan få fyra lite jämnare kedjor i år som de tror. Så fler kan göra poäng och så hela laget håller.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
wolper:
Tycker det är ok att gå in med en plats öppen, dels att ge yngre spelare nåt att kämpa om och utifall de inte håller så brukar det alltid finnas något på marknaden.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Kul summering av modo på allehanda. Intressant å se den videon 😊 Tror ni att det räcker med fws nu som typ sundlöv känner just nu? Att en junis tar platsen. Blir det tillräcklig konkurrens? Känns som det kanske kan bli det på backsidan om de håller sig hela eller så kör de bara runt på vissa junisar. Undra vad för typ av center modo söker. Hoppas de hitta en med så de slipper göra någon alternativlösning. Visst molin blev bra men vi tappade ju då en bra fwd😊
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Ingen mer än jag önskar att man fick skriva hyllningstexter istället. Ingen kommer att vara gladare än jag då Modo går upp igen (om jag fortfarande lever då
;P )

Jag skulle heller inte ha något problem med att Modo vann SM-guld med inköpta spelare, eller egna produkter, I dont care så länge det är Modo som vinner.

Ett av mina stora minnen från barndomen är då jag fick Pelle Lundqvist finalklubba.

Nu är vi ett mittenlag i Allsvenskan och det stör mig något enormt jävla mycket, speciellt då vi hamnat där på grund av Dunning-Kruger effekten.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Han har absolut mer hockeykunnande än de flesta härinne, mig själv inkluderad.
Men blir enormt trött på hans domedagsprofetior, och har svårt att se att han jobbar så mycket med hockey med den attityd han visar upp härinne.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: final med U20, läste på aftonbladet och givetvis så kommenterade en välkänd djurgårdare att 10 spelare minsann var från stockholmstrakten, ha ha ha, so fucking what ?

Bra och framgångsrik hockey vill vi alla se.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Allt är ju en definitionsfråga. Jag tar det som en komplimang att sådana som du tycker det är skit.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky:

Tycker att Sawchuk's inlägg är intressanta att läsa. Håller inte med alla gånger och vi har tyckt olika i ett par frågor genom åren t.ex Farley. Och där fick jag ge mig då det visade sig vara en bra spelare på denna nivå, men anser fortfarande att Modo gjorde rätt där och då som släppte då han inte fick ut det från oss.

Sedan har Sawchuk insyn i Modo och hockey i allmänhet speciellt juniorhockey känns det som, det enda negativa är att Sawchuk inte skriver oftare och mer på detta forum då det skulle vara intressant att höra mer.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Gusse:
Får inte det intrycket själv, däremot är det inte så enkelt som utomstående att värdera argumenten eftersom man har noll insyn själv. Men många hyllar Hellkvist för att han står för en annan kultur än den som varit rådande. Är det inte att i princip hålla med Sawwe?
+3
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon:
Jag är förmodligen en av Sedinarnas största fans, de trollband mig som små med sitt unika spel. Deras uppvisningar i tex MoDo-cupen är ett sådant där hockeyminne man aldrig glömmer. Det är skickliga killar som tagit vara på sin talang och varit goda föredömmen i alla lägen.

Men jag är också enormt orolig för att Sedinarna inte riktigt förstår vilken hemsk sits hockeyfansen i Nolaskogs sitter i. Killarna har varit borta från Sverige i arton år och under tiden har klimatet runt hockeyn ändrats radikalt:

- Arenabyggen
- Importspelare
- TV-avtal
- På väg mot en stängd liga
- Husum fabriken är finsk, Hägglunds blev BAE och kommunen bränner Etanol.
- Modo har inte längre två hallar bredvid varandra (enligt mig en förutsättning för drag runt en stor verksamhet)
- Nästan inga gamla modo-iter är numera aktiva i föreningen.
- Barnen har två lägen runt hockey, elitsatsning eller tv-spel. Det är skiktet därimellan som blir betalande supportrar.
- Spelarna i ett hockey-gymnasium kräver lön för att bli utbildade.
- Juniorer rör på sig allt tidigare.

Nedan är lite utdrag om hur de istället resonerar:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

- Jag hoppas att något gott kommer fram av detta, kanske bra att ta ett steg tillbaka och börja om.

- Kanske lika bra att få börja om, bygga från grunden i stället för att varje år "fuska" för att få till nåt, säger Henrik Sedin till SportExpressen sedan laget i hans hjärta ramlat ur SHL.

– Att trappa ner i Modo känns inte aktuellt. Tycker vi att vi är tillräckligt bra för att fortsätta spela ett år till blir det härborta, säger Henrik Sedin till Expressen.

– Man har fått något att bygga vidare på nu och jag hoppas att talangerna stannar i Modo för att komma upp i A-laget, som vi gjorde.

På frågan om vad som måste göras nu i Öviksklubben, svarar Danne:
- Jag tror att kontinuitet är viktigt. Det går inte att byta tränare och general manager varje år. Låt dem jobba vidare på det man startat.
Henrik Sedin:
- På något sätt måste man få juniorer att stanna i Modo och inte försvinna till SHL.
Krävs det en storstädning nu?
- Nej, jag tror ändå att man måste försöka behålla Micke Sundlöv och förhoppningsvis Hans Särkijärvi. Lite kontinuitet behövs, säger Henke.
------------------------------------------------------------------------------------------------

I skenet av den förändring som skett tycker jag deras åsikter är naiva. Enbart kontinuitet och juniorsatsning tar inte upp lag i SHL längre. De krävs enskilda individers briljans och lojalitet, tex Jeremy Colliton, Per-Olof Ejendal, Nubben och Jonathan Dahlen.

Jag är också rädd för att de dissar MoDo som någon slags lojalitetshandling mot Vancouver Canucks ( https://www.theplayer...-vancouver )

Jag har skrivit det förrut, en MoDo-comeback från Sedinarna är förmodligen det enda som ger MoDo en rejäl chans att gå upp. Tycker det är snudd på egoistiskt av dem att inte ens överväga en comeback. En hockeykultur håller på att dö ut, medans de ligger på sofflocket.

Det kanske är hårt skrivet att kalla idolerna för naiva och egoistiska, jag har ju ingen insikt i hur skadade de är, eller om de verkligen har försummat sin familj. Det kanske verkligen behöver betala tillbaka med år av kvalitetstid, men jag skulle tippa att de varit med familjen lika mycket som gemeneman har.

Därför hoppas jag verkligen att de tänker om, och att de gör sin plikt, ta ett snack med Tobias Enström och Tobias Viklund. Tänk:

"With great power comes great responsibility".

Jag hoppas att Sedinarna nästa säsong åtminstone kör ett liknande upplägg som Brashear hade. Jag misstänker att de har Jagrs fysik, så säsongen efter skriver de på ett riktigt kontrakt och spelar upp MoDo med dunder och brak. Det kommer vara ett av svensk hockeys största ögonblick, och de kommer för alltid bli ihågkommna som killarna som räddade världens häftigaste hockeybyggd.
+8
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Känns verkligen som du är riktigt bitter på Modo. Känns som du njuter när det går dåligt så du får spy galla över allt Modo gör. Tråkigt då du verkar ganska hockeykunnig.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: Kan ni inte ta erat personliga tjafs under något annat än Silly Season?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Genom att springa med skit på forum?
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Eller: Jag stöttar föreningen på andra sätt än genom snack...
+4
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Du verkar ju ha full insyn i föreningen och koll på alla detaljer men nu stoppar du huvudet i sanden och bryr dig inte om att stötta föreningen. Var det då KB-65 började ta hand om en del talanger?
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: Dom har spelat final i J20 två år i rad.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Wilhelmsson: har för mig att Växjö var långt framme i J20-SM, semi el final
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Å herregud, det kan ju bara betyda en sak. My bad..
Kommentera

Sv: Silly season
Nucky: I Kanada finns det fler hockeyspelare över 60 år än det finns hockeyspelare i hela Sverige, detta trots att alla deras ligor är stängda ;P

Att man som Modofan inte tycker SHL finalerna längre är intressanta kan jag förstå, nuförtiden är ju kvalet mellan ettan och Allsvenskan närmare verkligheten.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:

Jag håller väl inte på i ert forum?
Kommentera

Sv: Silly season
Eller: " Kan du precisera lite det du säger att fansen stoppade huvudet i sanden. "

Ja, vi var ett gäng som relativt tidigt såg att Modo var ute på en farlig väg. När man kritiserade beslut och vägval som Modo gjorde så var det många fans som stod bakom ledningens och de sportsliga besluten som då togs, detta ansågs "fint" och som att man var en mer värdig supporter om man gjorde det.

Till och med då vi ramlade ner var det jättemånga som tyckte det var helbra så Modo kunde börja om med grannens grabb e.t.c. Inte ens då förstod man eller ville man förstå att det som hände var en katastrof för Modo på mycket lång sikt.

Nu gnäller man på andra föreningar som uppenbart lyckats alldeles utmärkt, med mer eller mindre infantila påhopp försöker man hitta fel hos alla andra istället för att ta tag i problemen i det egna laget.

Vi har ett fysupplägg som är fantastiskt...... om Modo var ett innebandylag. Träningen ligger flera år efter dom som leder utvecklingen. De största talangerna flyr länet och man har ingen aning om hur man ska stoppa den blödningen. Medan Modo bromsar satsningen på sina Juniorer så går många SHL klubbar All-In och ger sina juniorer förutsättningar som de flesta seniorlag inte ens kunde drömma om för bara några år sedan.

Det här inlägget skulle kunna bli en meter långt men jag känner att vem fan bryr sig längre....
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Nu var ju poängen att kvalserien är värd att behålla pga dess dramatik, som tex i år överskuggar finalen med råge. Att Växjö är ett plastlag var ett sidospår.

Att SHL gör vad som gynnar dom kortsiktigt, och strävar efter en stängd liga har jag viss förståelse för men de borde ändå själva inse att det inte är bra för svensk hockey, och att man dödar klubbarna på gräsrotsnivå. Eftersom man gör annorlunda i staterna är jag övertygad om att du inte håller med, men må så vara.
Allt är inte guld och gröna skogar i Trump-land, även om du verkar tro det.

Vilka är det i Modo som fått sin plats i laget för att de är grannens grabb? Tom Hedberg? Oscar Hedman?
Grannens grabb uttrycket må vara lite löjligt och knappast något som någon någonsin tagit på allvar förutom du då som repeterar det såfort du får möjlighet.
Ditt talesätt "It's not the name on the back.." är mest en självklarhet, och knappast nåt mer än en slogan från nån obskyr Hollywoodrulle som vill locka kids med balla oneliners.

Faktum är ju att Modo efter 10-11 års kräftgång fortfarande har 3600 pers/snitt på matcherna medan Växjö efter sin senaste monstersäsong har 5200 vilket är ett förvånande litet glapp.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: skulle kunna tro att hockeyn dominerar långt uppe i norr t.ex Lappland, V-botten, N-botten och Ångermanland.
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Fotbollen är överlägset sveriges nationalsport om det nu finns en sådan, hockeyn god tvåa dock.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Sawchuk: Att Växjö drar ”fulla hus” är nog inte så underligt dels så är ju Växjö kommun större än både Ske-å och Ö-vik:s kommuner. Att sedan intresset är stort kan man nog tillskriva att klubben inte har figurerat i högsta serien så länge, det är nog lite av nyhetens behag att intresset är högt.
Kan du precisera lite det du säger att fansen stoppade huvudet i sanden.
Kommentera

1895356 · »