1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

330532 inlägg · 3870 ämnen

Silly season

1904493 · » Till forumet


Sv: Silly season
Modano: hur lyckas du komma ihåg dina användaruppgifter? jag är banne mig en smula imponerad..
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Modano: Kan du bara plocka ner ditt trollkonto.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Modano:
Björn känns inte som killen som väljer att tala bredvid mun om sin kollega.

Tkr det är svårt att bedöma styf på basis av 1,5 år som varav det ena året är som inkastad bredvid AJ under en kaossäsong.
Kommentera

Sv: Silly season
Modano: Nu har du visat upp dig här i 1 års tid med syrliga inlägg som endast är för att provocera, dina inlägg håller samma nivå som din stavning och din kompetens håller en nivå lägre.
Vi har förstått att du inte gillar Pär styf, du har liksom fått med det i 95% av alla dina inlägg, jag har känt pär i 20 år och han är väldigt omtyckt av spelare, ledare och vänner, dessutom en av få hockeyspelare och ledare som ger 100% alla dagar i veckan, att gnälla på en andre tränare när hela föreningen underpresterat säger mer om dig än om pär!
Ps. Sen pär gick från Timrå till oss och tog över som coach för juniorerna så har plantskolan blomstrat.
+4
Kommentera

Sv: Silly season
Modano: Var försiktig med rökat :-)
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Modano: Smakade groggen bra?
+3
Kommentera

Sv: Silly season
jeensen: Har Jesus landa ??? Löjligt och tro att han Björn och 4-5 gången gillt Styf ska bära Modo till SHL . Hoppas jag har fel men hörde redan nu av en polare i övik sa att Björn vem fan ska man få svar och redogöra med
Kommentera

Sv: Silly season
Jaha, börjar bli dags igen då ! Tobias tillbaka, spännande.
Min hjärna börjar återigen säga, nuså äntligen vänder det.

Hoppas hoppas denna vinter-ångesten äntligen kan ge sig,
MODO ge oss en bra Vinter, 10år av misär har vart för mycket. iaf för mig =)
+4
Kommentera

Sv: Silly season
Smurfen: Saik-Modo cmore sport tisdag tv/stream kanske TE debut
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Sven Tuta: Eftersom dom har så många hemma förluster genom åren så kanske dom skall byta omkl + bås också till borta laget sida 😂😂

Då blir det ju motståndarna som förlorar mer talet gånger än som är fallet nu 😜
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Nu verkar det som om denna tråd handlar om nåt helt annat än Silly
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Fast det skrev jag aldrig heller. Vad jag resonerar kring är om det verkligen är smart av kommunen att helt plötsligt sluta sponsra Modo med pengar ifall damlaget försvinner.
Vilket är en stor risk att det kommer göra, i mina ögon så ser ju damlaget ut att inte hålla i längden. Just nu.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Alla miljoner som före detta Modospelare har spenderat eller investerat i Ö-vik är nog bra mycket mer än vad Modo har fått av komunen.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Jag är inte alls insatt i skatt, moms och arbetsgivaravgifter/inkomstskatt på spelare och dyligt utan spånade bara på.
Men låter som att du räknar att all publik kommer ifrån orten. Vi har långväga fans plus motståndarfansen.

Håller dock med om att stadens mervärde är svårt att räkna ut och därav nämnde jag fjällräven. Som troligast under ett år lockar hit fler turister.
Men jag är som sagt ekonomiskt okunnig o ointresserad.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
MorganaLefaey:
Den skatt Modo betalar in när de gör vinst(inte så ofta) är en statlig skatt. Den övriga biten hänger jag med på men man kan mkt väl argumentera för att pengarna hade kommit in oavsett då publiken lagt pengar på andra ställen i övik. Dessa ställen hade i sin tur kunnat anställa någon extra osv osv.

Argumentet att folk får upp ögonen för en stad är svårt att värdera tkr jag, för vad betyder det i reda pengar? Mer turism, fler ordrar till BAE?
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: först genererar Modo skatt in, sen spelarna, sen publiken som spenderar pengar i staden, sen folk som får upp ögonen för Övik pga MODO.

Men frågan är om en säsong med Modo tex genererar mer in än tex fjällräven som alltid har bilar som campar på parkeringen o deras tillverkning osv.

Men jag tycker Modo ska ha mer. Någonstans runt Sekab låter bra
Kommentera

Sv: Silly season
Rogersson:
Är inte sådant i princip omöjligt att räkna på? Att det är kommers kring ett hockeylag är det naturligtvis inget tal om. Men öviksborna hade kanske spenderat sina pengar på annat håll Övik ist för på arenan.

Tkr själv inte det är fel att kommuner lägger pengar på ett hockeylag så länge det sker öppet, det tenderad att lägga pengar rätt meningslösa saker som landmärken od så några miljoner till ett hockeylag gör varken till el från.
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:
Man är nyfiken på notan för exv Heshka/kvitterkoviski. Där har man nog omkostnader för damlaget i en 7-8 säs.
Kommentera

Sv: Silly season
Rogersson: När det kommer till saker som tyngt Modos ekonomi genom åren är nog damlaget inte den största bördan.
Hensick, Huras, Challe Berglund m.fl. m.fl.

Challe Berglund lär väl tagit ut mer ersättning sittandes hemma på kammaren ett år än vad damlaget totalt fick i ersättning samma år.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Eh? Så du menar att Modo är en total minuskostnad för staden Örnsköldsvik?

Det finns INGEN/INGET som ger pengar utan att få tillbaka sin del av kakan. 15 millar från kommunen är en sketen peng gent emot vad man får.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Rogersson: Kassako var kanske fel ord.
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: Ja, men vad ska man göra då om man inte får ihop ett damlag? Ska kommunen bara skita i en stor kassako? Låter väldigt dumdristigt, men ingen har väl direkt påstått att politiker är smart alla gånger heller.

Feminismen verkar mer prioriterat över det största kulturella (MoDo) man har i en stad.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov:
Postat den förr och gör det igen, för de som nu vill ha ett litet underlag för sina reflektioner?
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter:
En del av kommunens stöd är representation vilken man säkert har oavsett om det är på arenan eller på annan plats så kostnaden för kommunen finns kanske oavsett bara att man väljer att placera den hos Modo.

Stödet skall vara kring 15m har jag för mig.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: kommunen har ställt kravet att Modo ska ha ett damlag för att de ska få det stöd de får
Kommentera

Sv: Silly season
Men hur i helvete kan man värva en gammal avdankad spelare från NHL. Vad ska han tillföra i ett allsvenskt lag? Blir bara en jävla massa mediahype så jag går emot strömmen och säger att han kommer stjälpa Modo.

.... Någon som känner igen? (för att hjälpa den som icke förstår, feel the sarcasm)
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San:

Ja skulle vara intressant att hur det ser ut i övriga delar av landet, Modo och Timrå har man ju koll på eftersom det granskas i den lokala pressen.

I modos fall så skulle nog minskat eller noll ekonomiskt stöd få effekten att man drar in på damlaget eller lägger ner detta då detta är en kostnad, detta för att kunna ha en A-lags trupp som kan utmana i HA.

Skulle vara intressant att veta exakt vad damlaget kostar och vad man får av kommunen i bidrag samt vad FC kostar att driva.

Säg att modo inte får stöd av kommunen och damlaget läggs ner, hur mycket i tapp innebär detta för herrlaget? Kanske inte är så mycket när man summerar siffrorna. Så detta kan ju vara ett bra "hot" för fortsatt stöd, får vi inte hjälp kan vi inte ha ett damlag i högsta serien.

Timrå kan kanske få det tuffare, har dom ens ett damlag att använda att hota med eller spara in på?
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Ett maktskifte på kommunnivå skulle nog kunna ställa till det ordentligt för några lag i både SHL och HA.
Kommentera

Sv: Silly season
Inte ofta man håller med Sanny men plötsligt händer det.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Satt och lyssnade på P4 igår i bilen och då sände dom en debatt kring Timrå och deras hallhyra och kommunens stöd.

Någon som vet vad FC kostar Modo exakt?

Det som var intressant här är att man fick siffror, efter köpet av arenan (kostnad 45m + diverse investeringar) så satts hyran till 1m första året för att sedan öka och i år ligga på 5m. (1m 2015, 3m 2016, 4m 2017 och 5m 2018). Det debatterades att ökningarna uteblivit och låg långt ifrån de 5m som skulle gälla i år, Sossarna svarade att man visst hade höjt hyran, men det sköt motståndarna ner direkt genom att berätta att man förhandlat om avtalet och att dom i år betalar 1.8m (visst en höjning från 1m men långt ifrån de 5m som de skulle betala).

Det som är intressant skulle vara att veta vad FC kostar modo att äga och driva. Finns ju olika sätt att stödja en klubb, antingen så gör man som i fallet Timrå och låter kommunen köpa arenan och sätter en låg hyra och går inte går in med så mycket pengar, eller så gör man som i övik där klubben har hallen och sedan får pengar från kommunen. Så kommun stöd kan se väldigt olika ut. Tydligt verkar iallafall vara att ingen av dessa klubbar skulle gå runt utan stöd från kommunen (hur det ser ut i övriga delar av landet vet jag inte), skruva upp Timrås hyra till marknadsmässig (verklig kostnad) och dom går back, ta bort stödet från kommunen till Modo och dom går back. Känns som klubbarna kommer få det tufft när kommunerna får det tuffare.

Blev förvånad över att hyran var så låg, speciellt nu med nya tv-avtalet så känns 1.8m för hyra av hall väldigt lågt, någon politiker tyckte att hyran skulle vara upp mot 9-10m för NHK arena. Eftersom man under åren sponsrat med så mycket t.ex köpet + diverse löpande investeringar och kommande investeringsbehov i hallen så ska detta gå runt måste hyran upp i dessa nivåer.
Kommentera

Sv: Silly season
Grattis Modo till ett fint nyförvärv. Finns bara ett ord. Klubbhjärta!
+8
Kommentera

Sv: Silly season
dempa: Van Morrisson
Kommentera

Sv: Silly season
Robin Ztorken LHahaha! Du förnekar dig icke ditt lepra 😂👍🏼
+1
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Nä, det var en antijinx. Med vår tur blir han väl säkert överkörd och skadad på träningen imorgon
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag hoppas Toby är ett billigare alternativ än Ericsson o Aronsson.
Sen har vi den där fonden att tillgå. Men som någon sa tidigare: varit lite tyst om den senaste tiden.
Men de pengarna kanske sparas tills man märker att det finns en chans på kval.

Laget blev i alla fall klart mycket mer intressant IOM Enström *2
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Mycket som är nytt nu i föreningen. Hoppas bara att det är ommålat i omklädningsrummet, då är allt fulländat och vi är tillbaka ;-)
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Sven Tuta: Då ska ju laget helt plötsligt efter 10 år helt plötsligt börja agera som ett topplag, den biten känns mer långsökt än att 2 tvillingar som har slutat skall ansluta efter jul
+3
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Citat från "Mr Rödhök":
Vad sägs om att två bröder gör comeback kring jul? Jag tror inte det är långt bort. Framför allt inte om man känner att laget har en stor chans att gå upp till SHL.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Tror inte en sekund på att vi plötsligt får pengar över. någon center ser jag inte komma alls. dessutom tror jag på de vi har.

Aronsson och Ericsson lär ligga pyrt till efter vad vi sett hittills.
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Ruskigt skönt med Toby på kontrakt. Kan det betyda att Ericsson frigörs? Svårt att se han ta plats om inte få en bänkplats bara för att kunna hoppa in på vilket position det än behövs på.

En center i klassen 14-28a i AS och vi måste närma oss favoritskap.
Kommentera

Sv: Silly season
Grattis till en spännande värvning i Enström.
Ska bli extra intressant att följa Modo denna säsong. Börjar hoppas på topplacering nu! :)
+2
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: jobbade i grossistledet och Ögrens var en av våra kunder, jag är uppväxt i Ö-vik men hamnade sedermera i fiendeland....Sundsvall ;) tror Göran satt i Modos styrelse på,den tiden, nu är han pensionär sedan många år, jag var ofta i dina trakter med, Ösund, Strömsund, Åre bl.a
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Såg några kvalmatcher i Rosenlundshallen på tidigt 80tal, och en gång fick vi utrymma arenan eftersom det var sån dimma i hallen. Tyvärr etablerade Hiv sej i SHL...
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Aha, nu fattar jag varför jag inte förstår. Reijo spelade väl i HV några säsonger, då är han död i min värld
+1
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Tror Jim även var bättre målis...
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Heyerdal: Då måste jag(som icke Öviksfödd son är surjämte, buhu, men har släkt i Ångermanland och Medelpad, så valet var enkelt och livsavgörande) fråga dej, när man var i Kempis fanns det en ramsa om OA optik.

När domaren var blind sjöng vi den. Jag tycker den är helt suverän, men var det där du jobbade?
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Lessen JFK. MIn brödtext kom in te med, men detta var ett surrogat tills jag hittar tidningen igen. Söker efter Reijo nu.....
Kommentera

Sv: Silly season
Uppladdat:

218x300-004.jpg

Kommentera

Sv: Silly season
dempa: Haha, säger alltid fel där, inpräntat fel, men Jim var grymmare än Mike
Kommentera

Sv: Silly season
puffe: Jim Morrison blind? det tror jag inte. Men grym i the Doors var han iallafall ;)

Antar du menar Mike Morrison, var det inte så han hette, han kunde väl inte ens böja på benen riktigt..
+2
Kommentera

1904493 · »