1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

487561 inlägg · 4079 ämnen

Silly season

2717004 · » Till forumet


Sv: Silly season
J F K:
Brukar köra en på matcherna. Den kommer om ca en månad.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Är inte vår silly stängd i princip förresten? Förutom Norlinder lär ingenting hända förrän tidigast oktober.

När kommer en försäsongstråd, inför säsongen?
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
Ser inte att ämnet har med vår silly att göra! Och ämnet har snart ältats hela sommaren så ni får släppa det och gå vi vidare i bubbla/brynäs forum eller kanske en gemensam chattgrupp på valfri app.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Jo, jag köper det. Jag tycker att han taktiskt inte är någon stjärna, lite som vår Sundell. Vår tränartrio har fungerat oerhört bra, så uppenbarligen är det någonting i att alla inte behöver vara skickliga på allt. Det viktigaste är nog det omvända. Man ska täcka upp för de (kunskaps)luckor som de andra har, för ingen är koplett.

Man ska inte glömma att det också är viktigt med någon som sprider ett bra humör. Som kan lätta på stämningen när det går tungt osv. Där ser jag väl Masken som en styrka.

Men, som sagt. Har jag den största respekt för Janne Larsson. Han hade nog varit en tillgång i nästan alla lag.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Om du kollar på Maskens CV, så har han ju haft relativt få roller och klubbar sett till den långa tidsperioden. 6 år som sportchef i Leksand, men 11 år som NHL-scout for Colorado, 5 år som sportchef i Rögle… så känns lite tuffa att skriva ”han fått en massa olika roller i olika lag, utan att någon gång riktigt passa in tydligen”, som du gjorde.

Jag är verkligen inte Maskens största fan och det kändes märkligt att ta in honom i ledarstaben, men rätt ska vara rätt.
Kommentera

Sv: Silly season
Huge: men snälla prata Brynäs i er egna bok börjar bli löjligt
Kommentera

Sv: Silly season
Huge: Jag har inte svarat på Jugges fråga, då jag inte skrev någonting om Maskens nuvarande roll. Snarare kunde man - vid viss intelligens - förstå att han kanske har en roll där han passar väldigt bra. Lite som Sundell som är oerhört duktig på isträningar, fysisk träning och en hel del annat även om han inte är taktiskt lagd. En person som inte saknar förmågan att läsa mellan raderna inser vad jag menar.

Masken är oerhört trevlig och lättsam. En bra person helt enkelt. Det är nog det som gjort att han fått en massa olika roller i olika lag, utan att någon gång riktigt passa in tydligen.

Men, jag borde insett att du inte skulle klara läsa dig till det.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: "Dvs, som vanligt har du faktiskt fel när du skriver i det här forumet."

Haha..
Nä, det är DU som inte svarar på Jugges konkreta fråga.
Han frågade vad det rent konkret i Maskens nuvarande roll i Brynäs, som du inte är imponerad av.
Inte vad din egen killgissning säger eller vad f.d spelare/ledare som haft med Masken att göra i andra klubbar, har sagt om honom.

"Min känsla går givetvis att jämföra med att killgissa, men de personer jag litar på som inte blivit imponerande vet betydligt bättre än att kallas killgissning."

Nä, din känsla/killgissning ÄR att killgissa, punkt slut.

Sen säger ev uttalanden om Masken från "personer som jag litar på" egentligen ingenting, eftersom det högst sannolikt går att hitta lika många eller fler spelare/ledare som har en helt annan och betyligt positivare syn på Masken och hans jobb när dom haft med honom att göra.
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI:

Han var RFA fram tills 1 juli.

Men eftersom Montreal inte gav honom något qualifying offer tappade man rättigheterna och han blev UFA istället, dvs tillgänglig för övriga klubbar.

Återstår att se om han får något erbjudande.

Om vi var nära hägg borde norlinder ligga ännu bättre till då han varken gjort något avtryck i NHL eller är någon rollspelare.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Vinnarna av barncancergolfen på Veckefjärden har välbekanta ansikten.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Måste han inte erbjudas och skriva på ett kontrakt med Montreal för att kunna försöka slå sig in där? Är det så givet att han får erbjudande?
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: blir nog inte Montreal han är RFA. Kan dock bli ett annat lag
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Kommer Norlinder så lär det bli under säsongen. Han vill ju slå sig in i Montreal, det kan gå ända fram till 30 nov.
Kommentera

Sv: Silly season
jonsson: ja om inte något händer, sen kan det säkert komma in något under säsongen med
Kommentera

Sv: Silly season
Är bara ev Nordlinder vi väntar på nu då?
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Förutom ett kortare inhopp i Leksands bås för snart 20 år sedan, så har inte Masken varit elittränare förut. Han har varit sportchef och scout. Så det finns egentligen inte många referenser på honom i tränarrollen. Tror en del av tanken att han är i Brynäs är att utnyttja hans kunskaper från de andra rollerna också.
Kommentera

Sv: Silly season
Jugge: Nej, det bygger litegrand på min känsla efter intervjuer o.dyl, men framförallt genom de personer (fd spelare och ledare) som haft med honom att göra.
Min känsla går givetvis att jämföra med att killgissa, men de personer jag litar på som inte blivit imponerande vet betydligt bättre än att kallas killgissning.

Dvs, som vanligt har du faktiskt fel när du skriver i det här forumet.

Det är lugnt förresten. Jag har alltid haft svårt för Mikael Sundell som är assisterande hos oss. Jag tycker inte alls att han är någon taktiker samt det var ganska oroligt i de juniorlag han tränat hos oss med mycket utvisningar och disciplinproblem. Det är väl inte osannilikt att Masken har en liknande roll som honom...
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: ” Ok, trodde man skulle byta ut Masken som jag är allt annat än imponerad av..”

Nu sitter du och killgissar igen som vanligt. Eftersom du har så gedigen kunskap om Maskens roll i tränartrion så kan du väl berätta vad den är och vad han gör så dåligt?…
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Han och Näsén kommer fortfarande vara dom enda backarna som är ett hot offensivt, så jag är rätt säker på att han kommer få fortsatt mycket speltid.
Vilket jag tycker är helt rätt.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Ok, trodde man skulle byta ut Masken som jag är allt annat än imponerad av. Janne verkade göra ett bra jobb i Rögle och verkar va varit instrumental i att lugna Abbott...
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Tyvärr är Norén inte tillräckligt bra. HA är lagom nivå för honom ett par år till
Kommentera

Sv: Silly season
BobbyG: Byström/Rundblad bör han slå baserat på förra säsongen iaf men Berg har jag hög tro på.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: han har större problem om han inte lyckas slå byström och/eller berg
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Tror inte Brynäs kommer att ta in Janne Larsson. Utöver Gällstedt ingår Molin, Masken och Anthon Hansson i ledarstaben.

Blomqvist var egentligen inte superimponerande i AIK, han dock bra i medier, men samtidigt var deras spelarmaterial ganska svårbedömt. Min bedömning är att deras resultat var ungefär så bra/dåliga som man kunde förvänta sig av materialet, varken en bra eller dålig prestation, men som sagt - svårbedömt.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Byström är ju värvad som breddback? Bara bra om vi har en bred backsida. Någon skada kommer alltid.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Lånar vi ut Norén till HA igen lär det vara det sista ordet från oss. Tror inte han kommer försöka slå sig in här fler gånger då. Nu hade han ett väldigt bra första seniorår i Mora och då hoppas jag vi ger honom en ärlig chans i vårat herrlag. Det vore ett misslyckande att inte kunna slussa upp ännu en junior.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: det hade han. Men nu har vi mer bredd och spetts. Han presterade inte som en av våra bästa backar
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: toppen om ingen accepterar det, då knyter dom förhoppningsvis näven och steppar upp, om inte annat ökar miniminivån för alla andra för att inte åka ur laget:)
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Norén lär väl lånas ut till ÖIK eller motsvarande i sådana fall. Kanske trots allt är det bästa för honom att spela i något av de två första backparen med mycket istid i numerära under- och överlägen.

Men, visst. Det blir en utmaning att hålla alla nöjda.
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Inte en chans att man släpper Bernhardt, han hade väl mest istid av alla backar i MoDo förra säsongen?
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: skador kommer är nog inget att oroa sig för, kan se senario där Bernhardt/Berg/Norén försvinner under säsongen också
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag undrar hur man ska kunna lösa backsidan. Ingen av LaDue, Winberg, Byström, Rundblad, Bernhardt eller Näsén lär ju acceptera att bli satta som sjundeback, och knappast inspirerande för Norén att vara niondeback.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: Är han inbjudan till något läger än? Det är väl troligt att han kommer bli det, men om ingen är särskilt intresserad så kan han väl komma tidigare.
Kommentera

Sv: Silly season
Tarasov: 1 oktober typ.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
Om vi nu skall spekulera när kan Norlinder ev tänkas komma? Träningslägren brukar börja i mitten av september. NHL startar i Europa 3 eller 4 men kommer sen igång kring 8-9 verkar det som. Så om han kommer är det inte orimligt att vi får besked innan oktober.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Sedan spelar det såkart roll om man har bra assisterande som kan ligan. Har ni Molin och Larsson så finns det rätt mycket erfarenhet där. Framförallt Larsson har gjort det bra i Rögle.

Timrå ser ut att ha tre assisterande? Där tror jag också övergången är mer utmanande för Jokinen. Han har väldigt bra meriter, men det är en helt ny liga med ett helt annorlunda spel. Det kan ta tid att hitta rätt i när man ska kliva på och forechecka eller när man ska backa hem, hur aggressiva man ska vara i misttzon respektive den egna zonen osv.

HV har fått ihop ett bra lag på papperet, men där är jag rejält osäker på Blomqvist. Hans AIK levde på väldigt bra målvaktsspel och väldigt bra skottprocent. Jag tycker att de spelmässigt var rätt usla väldigt många matcher och hade lagen bytt målvakter skulle de nog inte alls haft en chans på andraplatsen. Det ska sägas att deras match mot Löven nog var den bästa lagprestationen jag såg i HA förra säsongen för då var de fullständigt överlägsna. Det var dock den enda matchen jag såg där jag tyckte att de kuggade ihop så.

Vi får helt enkelt se. Jag tycker att det är kul att spekulera...
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
Ja Woods är given i sin uppställning
Kommentera

Sv: Silly season
Zinch : Kollar inte så mycket på vem som skriver utan vad som står i inläggen. Tycker det är en intressant diskussion vilken profil en HC bör ha, men i slutändan landar jag ändå på att individen och matchningen med laget är viktigare än erfarenhetsprofilen. Senast Brynäs vann guld hade man en oerfaren men för just det laget perfekt tränare i form av Tommy Jonsson, han var idealisk där, men bevisligen funkar han inte i många andra omgivningar där han provat utan framgång.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: hugger direkt JFK skriver, önskar vi hade en back så defensiv som du
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: ”Men skulle alla lyckas bra så kan jag revidera min uppfattning. Än så länge tänker jag inte göra det för att ett år varit undantag. Och SHL tycker jag är en nivå svårare dessutom att komma som ny till”

Varför måste alla oerfarna tränare lyckas för att uppfattningen ska revideras? Alla erfarna tränare som du rimligtvis jämför de oerfarna med lyckas ju inte, eller hur?

Håller med om att SHL är en svårare liga att komma till. Ju högre nivå, desto svårare är det. Tror dock det är ett större steg att gå från assisterande till HC än att gå från HA till SHL som HC.
Kommentera

Sv: Silly season
Peja: Nej, det är en generell uppfattning. Givetvis kommer det alltid ske undantag.
Hall skulle väl fått sparken om de inte tagit in en ny assisterande exempelvis. Monten gjorde väl inte succé i HV heller (i princip ny med tanke på vad han sysslat med tidigare)
Garpenlöv hade inte haft mycket erfarenhet och han fick sparken likt Monten.

Annars har lagen som gått upp haft erfarna tränare som Fredric Andersson, Joe Dalton, Karlin osv

Men skulle alla lyckas bra så kan jag revidera min uppfattning. Än så länge tänker jag inte göra det för att ett år varit undantag. Och SHL tycker jag är en nivå svårare dessutom att komma som ny till
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: ”Jag brukar alltid vara försiktig när man tar in en HC utan erfarenhet av att vara HC i den ligan…”

Hade inte alla 4 HA-semifinalister 23/24 HA-debutanter i båset som HC?

Gällstedt, Holmqvist, Hermansson, Hall.

Kanske dags att revidera din uppfattning?
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Ser att Mikael Holmqvist är headcoach. Han har tidigare varit det i lägre serier, men nu är det första gången i HA. Även om han varit assisterade i SHL tycker jag inte att det är givet att det blir en framgång. Jag brukar alltid vara försiktig när man tar in en HC utan erfarenhet av att vara HC i den ligan, vilket också är anledningen till att jag tror att det kan bli stökigt för någon av HV, Brynäs och Timrå i SHL exempelvis. Få häller samma sak för Östersund...
Kommentera

Sv: Silly season
kulltorp: Jag hoppas verkligen det, men man vet aldrig. Det blir viktigt att tränaren får ihop laget.
Sedan kanske de kan låna någon spelare från er och oss? Det vore skoj om även Hudik kan gå upp också.
Kommentera

Sv: Silly season
kulltorp: med tanke på nyförvärven är det inte en överraskning om de kniper en slutspelsplats. Men de hade behövt Ingman.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Tror Östersund kan överraska nästa säsong. Vad tror du?
Kommentera

Sv: Silly season
SPOODI: Tror man behåller Woods där. Han har förhoppningsvis fått rörligheten lite mer och hittar tillbaka till direktskotten.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: skulle kunna spela ranta off wing till höger i pp2 med näsen på point, ett allternativ om Bernhardt inte blir bättre eller om inte näsen börjar skjuta
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
För min del utgår jag ifrån att JO får kanten, men visar det sig Ranta är lämpligast så får man byta. Vi brukar ju också ha en viss rörligt i PP så man skapa varianter som innebär att även ranta kan få avsluta exv lite högre från slottet men fortfarande med en point bakom honom.
Kommentera

Sv: Silly season
Rödluvan: Jag tror inte det heller, men tycker inte han är tillräcklig skicklig passningsspelare för att passa någon annanstans. Kan han börja släppa pucken snabbare köper jag absolut att han tar en plats på kanterna eller längst bak.
Kommentera

2717004 · »