1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

287309 inlägg · 3738 ämnen

Forum

1899044 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Silly season
J F K: Vore drömmen om han kommer hem! A på bröstet och vi skulle nog sälja minst 500 nya säsongskort på stört! precis ett sånt namn som vi behöver.Vad jag hört från en vän till Tobbe så kommer han hem! Det sa han jag pratade med redan i vintras..
+8
Kommentera

Sv: Silly season
sargad: Nu vägrar jag tro på det, men Toby lär kunna vara den bästa spelaren som varit i allsvenskan på riktigt länge.
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: "Tobbe e klar..." , de sa ju Glenn redan för 6-7 år sedan 😉
En sån pjäs med den erfarenheten, grattis. Gissar att symbolvärdet och den förmodade positiva mentala inverkan på ynglingar är nästan mer värd en vad han uträttar på isen.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Gavelo: Hört något eller? ☺️
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Jonathan Lindqvist bor i Anaheim. Vem läser ens Bjurmans blogg? Mupp deluxe
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Tobias Enström... så trevligt!
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Gunnar Nordström bor väl också på väst-sidan, men egentligen är det väl den tunga slagsidan för öst jag tänker på. Sannolikt spelar tidsskillnaden också in då det är fyra tidszoner vi pratar om...
Jag tror att Marcus och tvillingarna skulle haft högre status här hemma om de inte spelat på västkusten när de var på topp.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Ja fast t.ex. New York, Buffalo, Philly är ju rätt stora hockeynästen. Buffalo har väl typ flest TV tittare på NHLs matcher än fast dom haft skräplag i flera år.
Så då blir det ju lätt snetungt. Ligger inte alla Original six i öst? (Borde googla med chansar med min geografi)

Jonathan bor väl dock i Kalifornien? Om man ska se till svenska reportrar alltså. Dock är Bjurman cementerad i NY, och resterande EXP och AB reportrar brukar ju som du är inne på sällan orka resa till andra sidan landet...
Dom tycker nog det är toppen nu med en svensk storstjärna i Florida (Tampa) då kan man sola och ha det trevligt också. =)
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Jo, för att uppmärksammas ordentligt där borta måste man spela i ett lag på östkusten och helst i ett närområde av New York, för annars orkar inte journalisterna rapportera det.
Det värsta är att det känns som om även personer som jobbar inom hockeyn i nordamerika domineras stort av östkustbor. Väst är liksom kusinen från landet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno: Jag tycker det är fruktansvärt trist faktiskt, jag är sjukt trött på Pittsburgh, Washington och rangers med all den mediala uppmärksamhet som dom får, kul som sagt för bäckis och burra mfl men jag hade verkligen unnat Tampa en finalplats.
I finalen är det givet att man håller på Vegas bara för att
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Ja han har ju fått en del skit för det. Ibland rättfärdigad vad gäller lagspelet kanske. Men många gånger handlar det ju om att Washington inte haft i närheten av samma lag som t.ex. Crosby och Pittsburgh. Och i ryska landslaget är han ju inte ensam om att vara lite blek ibland.

Ove är lätt största målskytten av sin generation. Han har ju hållt en så sjukt hög produktion över så lång tid.
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Monno:
Har inget emot om Vegas vinner, men unnar Ove en seger. Så det blir slut på tjafset att han inte kan vinna eller inte tillhör de riktigt stora osv....
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tråkigt för Hedman, det positiva är väl att dom bör ha fler chanser.
Tycker ändå det är lite roligt att Ove och Bäckis får spela en final. Det är ändå två av de största spelarna senaste 10åren. Som även fått rätt mycket skit för att dom inte lyckats tidigare.
Ove var ju redan given HHOF då han är den bästa målskytten i NHL i modern tid typ. Men nu när dom iaf nått final så känns det som att han kommer få en annan respekt.

Sen vore det väl häftigt på sitt eget vis om Vegas vinner. Men det är inte någon där man kan säga att man unnar en SC som Ove och Bäckström.
+3
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Fan! Man har kastat sig över telefonen när man vaknat de senaste veckorna, men nu är det slut med det. Både Enström och Hedman missade finalen:(

Nu håller jag på Golden Knights!
+1
Kommentera


Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Håller med om att JJ borde klara uppgiften som förstecenter bra. Och som jag skrev så KAN det bli bra med Jellvert/Wahlgren (potential finns), men likväl en chansning i mina ögon. Hoppas dock såklart att det slår riktigt bra ut om det blir vår centeruppställning.
+2
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago:
De är dessutom 20 resp 22, väldigt mkt kan hända på en sommar i den åldern.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Scallion:
Svårt på förhand att veta vad som är rätt, men att ge två 3:e centrar som Jellvert/Wahlgren en chans på platsen som 2:e center behöver inte vara fel om laget runt dem är bra byggt. I det här fallet har vi dessutom Jonatan J som borde klara rollen som 1:a.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ZZ-Top: Han står under kontrakt dessutom
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ZZ-Top: Det beror givetvis på hur han trivdes när han var här. Jag kan tänka mig att det blir väldigt svårt då Fredric fick rätt lite istid och en begränsad roll.
Han kan givetvis ändå trivts i staden och organisationen, men personligen tror jag att just han blir oerhört svår att locka till sig...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Björklövens lagkapten; Fredric Andersson, hade jag gärna sett ta en center-plats i Modo. Om man får önska, men inom rimliga gränser.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Scallion: För tio år sedan skulle det känts bra med Öhmans och Wahlgren, men vi har fasen inte fått någon övertygande utveckling på våra juniorer de senaste åren.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Den uppfattningen har jag också, men att det samtidigt är svårt att hitta toppcentrar så det är inte säkert att det blir någon. När de presenterade Jellvert och sa att det inte är bestämt om han skulle spela center eller ytter så fick jag känslan att han kommer att spela center om de inte får tag i någon center av högre kaliber, annars blir han ytter.
Tycker att det behövs en toppcenter till. Att inleda med Johnsson, Jellvert, Wahlgren och V.Öhman känns inte så stabilt. KAN bli bra dock, om vi får utveckling på de unga centrarna.
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon:
Min känsla är man ser sig som färdiga, och plockar endast in spelare spets som tydligt förstärker laget, exv Enström. Truppen är ändå rätt stor så de spelare som ingår bör få chansen att slå in sig i laget under säsongen.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Finns Morten Madsen som tänkbar Center?
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon: Jag tror att om Tobias kommer så löser man det, men att man inte räknar med nyförvärv på backsidan om Toby inte kommer. Det skulle i teorin redan kunna vara klart med Toby, men att man inte kan gå ut med det eller vad som helst.

Vart jag vill komma är att MoDo inte säger att man letar en back i alla fall...
Kommentera

Sv: Silly season
Tobias Enström?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
hanzon: Jag har fått uppfattningen att man letar efter en topp-två center i dagsläget, men jag är inte alls säker.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Är truppen klar, eller fattas det några?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago: Försvarsspelet fungerade inte alls. Jag kan inte för mitt liv begripa hur han kunnat vara framgångsrik i mellaneuropa med ett så föråldrat man-man-spel.
Det är bara att bita i det sura äpplet och medge att jag blev rejält lurad på läktaren där:(
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Före säsong så trodde även jag på Huras, framförallt så trodde inte jag man skulle ha ett spel innebar 7 mål bakåt var 5:e match. Visst man kan ha sämre trupp osv men 7 mål är för mkt, rätt ofta 4-5 mål. Nej nu får vi hoppas att Modo blir lika starkt som "skånsk betong" under Hellkvist.

Fortsättningsvis kan vi kanske vara lite sparsammare med inlägg i "Silly Season", då vår Silly i princip är klar och använda denna tråd istället.
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Återigen. Låt oss vara överens om att vi är oense. Jag tror att det finns en anledning till att exempelvis Skellefteå kör med samma spelsystem på juniorerna för att de ska kunna kliva rakt in i A-laget när de får chansen. Det finns nog en anledning till att Modo sagt att man ska jobba så (även om de uppenbarligen inte ens varit nära att lyckas).

Sedan ser jag inget motsatsförhållande heller. Varför kan man inte träna spelarna rent taktiskt bara för att man kör fysik? Jag delar din åsikt att exempelvis skridskoåkning är oerhört viktigt då det blir svårare ju äldre man är, men förstår inte varför man inte kan ha en A-juniortränare som också kan instruera spelarna i hur man ska agera taktiskt och tvinga dem att spela som A-laget. Man saknar ju fullständigt struktur i A-jun.

Victor Olofsson är en av många spelare som jag tror hade slagit igenom minst ett år tidigare om han lärt sig spelsystemet. Lindgren och Stenqvist är två andra, som jag upplevde inte hade en susning gällande försvarsspel. Jag håller med om att Sellgren varit en av våra bästa backar de senaste två åren, men jag tror att han kunnat vara mycket bättre med rätt instruktioner. I junior VM var han fantastisk, men i allsvenskan var han inte alls lika dominant. Den största skillnaden mellan allsvenskan och junior VM är i mina ögon rent taktiskt. Inte fasen är det fart och teknik juniorerna saknar...
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Det finns ju bra spelare även om det är mycket tuta och köra, och ja jag har kollat en del matcher i både J-20 och J-18 (väldigt få men ändå).
Taktik klarar spelare att lära sig kvickt, det är inga problem utan det är den individuella skickligheten som är viktig att utveckla under juniortiden.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Jag har sett A-jun, men jag har också hört med mina mina lompetentare bekanta. alla säger samma sak. A-jun har inte spelat en bra hockey, utan det är tuta och kör.

men kolla gärna själv på juniorernas matcher så kan du bilda dig en uppfattning.. .
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag tror att felet ligger i A-laget och inte i Juniorlagen till största delen men vi får nog aldrig ett facit på detta.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Jag motsäger inte att det skulle bli lättare för juniorer att kliva upp i en bredare trupp. Däremot är vi tydligen inte överens om hur taktiskt drillade de är.

Ta Timrå eller nästan vilket lag som helst med juniorverksamhet värd namnet. Där vet en spelare hur denne ska spela. Våra juniorer spelar förmodligen taktiskt sämst av lagen i j20. Det där med att spela blad-blad. Hur man styr motståndarna till en sida. Hur man sätter press med understöd osv. Det måste man lära sig tidigare, för ska man lära sig det först i A-laget så behöver man ett år innan man platsar fullt ut.

Huras var en katastrof. Jag trodde inte att han skulle vara så usel med tanke på medierna och hur fantastisk han var på att tala. Den största skillnaden mot Hellkvist är att den senares meriter är från svensk hockey...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
ivandrago:
Sprang över denna intervju, minns inte om den varit postad innan...
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: hoppas din känsla ang tränaren är bättre denna gången. Larry Huras var ju ingen hit..
+3
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Jag håller inte med utan anser att Modos Juniorer inte klarar steget till seniorhockey sämre än andra lags juniorer. Det viktiga är att lära spelarna skridskoåkning, teknik osv. under juniortiden, de taktiska detaljerna och A-lagets spelsystem kan spelarna lära sig när de kommer upp.
Modos problem med att många juniorspelare inte riktigt klarat steget är snarare att för många juniorer tagits upp (läs tunn trupp) i A-laget och att detta de senaste åren dessutom skett när laget inte presterat på isen.
med en bredare trupp och ett fungerande spel i A-laget så kommer de juniorer som sållas in i laget att få bättre förutsättningar att klara steget, det är jag tvärsäker på.
+2
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Du tycker att det är taget ur luften. Jag tycker att vi taktiskt ligger efter. Tittar du på alla juniorer som kommit fram så saknas en gedigen taktisk drillning.
Däremot utvecklar vi teknik, skridskoåkning, styrka osv.

Jag har sett så många forwards som kommer fram som inte vet hur man ska styra exempelvis. När du kliver fram och forecheckar så kan du inte åka rakt fram mot backen, för då ger du möjlighet för denne att spela åt två håll. Du måste åka fram på ett sätt så du tvingar backen att spela iväg pucken åt det håll som vi vill. Jag tror inte att jag sett en enda forwardsjunior som kommit fram från A-jun som gjort rätt.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Dåre var ordet sa Bull. Sellgren gjorde det väldigt bra och att det skulle finnas någonting i hans hockeutbildning som inte är bra är ju helt taget ur luften. Sellgren är ung och han kommer att lära sig det taktiska genom att spela på en hög nivå. Modo liger i framkant på ungdomssidan och det finns inte mycket att klaga på där.
+1
Kommentera

Sv: Silly season
ivandrago: Ifjol hade vi väl Wahlgren och Sellgren, men som jag med en dåres envishet hävdat. De var för dåligt utbildade för att göra den nytta de skulle kunnat göra. Sellgren borde dominerat, men hans ofta dåliga placeringsspel gjorde att han var inne på för tok för många baklängesmål.

Nåja. Nu tar vi nya tag och har en Hellkvist som kommer att vara noggrannare än sina företrädare. Vi får hoppas att han lyckas styra upp mycket av det fullständigt havererade spelsystemet.
+4
Kommentera

Sv: Silly season
J F K:
Trevligt att truppen innehåller 3 19åringar som alla kan bli aktuella för JVM, spelare som spelar JVM/ligger på gränsen brukar kunna prestera bra i allsvenskan.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Smurfen: Även om jag gillar honom inser jag att det inte gick att behålla honom. Vi har för många underifrån som jag hellre satsar på.
Samma sak med Aronsson som jag tycker är snäppet under Walfridsson och Berglund. Han ska tydligen till Växjö nu för att spela J20.

Det blir liksom helt omöjligt att behålla alla talangfulla spelare, även om jag förstår att en del av de vi "släpper iväg" kommer att blomma ut så småningom.
+4
Kommentera

Sv: Silly season
William Eriksson lämnar för Löven , skrivit på för två år .
+1
Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Sköna supportrar på VM-finalen :)

Vätskebalansen är viktig konstaterar dom och Wargen sportar pojklandslagsjacka från -95 som "andas lite dåligt" hahaha
Uppladdat:

400x300-timmy-hedstrom-warg.jpg

+2
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Inte alls otroligt. Riktigt ful den där.
Men han spelade ju matcher efteråt vad jag fattat.
Kommentera

Sv: Silly season
SKiLMY: Mycket troligt att det var så. Satt upp och såg den matchen och har svårt att acceptera sådana fega k.äk till spelare som delar ut liknande tacklingar. Det kan gå hur illa som helst.
+3
Kommentera

Sv: Silly season
Monno:kanske blev lite mörbultat av denna;
https://www.youtube.c...DcNqZQgYwc
Kommentera

Sv: Silly season
Axle San: Det känns osannolikt. Han är ju inte lastgammal.
+2
Kommentera

1899044 · »