1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

308024 inlägg · 3827 ämnen

Forum

2004826 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Monno: jag var själv sjukt skeptisk till hans spel nog för att han ger bort lite med onödiga "vägar" fortfarande men han kompenserar upp det rejält nu. Tycker hedberg blivit en riktig backklippa. Läser vissa situationer sjukt bra. För mig tex att han stoppa ett friläge senaste matchen med en perfekt timead brytning. Han har vuxit för mig😀
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Heyerdal: Mja, vi var ju rätt många här inne som dömde ut Hedbergs spel i början och tyckte han skulle spela betydligt mindre.
Så det kanske är bra om Hellkvist inte läser allt för mycket här inne. ;)
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Trilske: vi får hoppas Hellkvist är inne här o läser, tror,Hägglund , ÖA, gör det, tycker mig se en del i hans artiklar som kommer härifrån -;)
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Heyerdal: Ja, utvecklingen för Öhman går inte direkt åt rätt håll, känns som det blir fler och fler matcher när han sitter bänkad hela matcher. Men det är väl marginell skillnad om en sån spelare får 0 eller 5 minuter. Svårt att vara konstruktiv. Om man jämför med Hedberg, som natt och dag mellan deras självförtroenden.

2-0-målet mot löven låg han faktiskt bakom, hans pinch möjliggjorde det målet.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Gavelo: Tror inte heller att det blir lätt, första förlusten kan komma om inte spelarna är taggade och Modos försvarsspel måst upp sen förra matchen, Kri är kontrings o skridskostarka och som redan nämnts spelat jämn mot alla lag
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: Jag gick igenom istiden i matcherna och både Linus och Lukas påstådda istid var en sanning med modifikation. De kan få 6-7 minuter i sista perioden i matcher som är mer eller mindre avgjorda, men sällan mer än något enstaka byte i början av matcherna. Så det här med att Björn påstod att Lukas snittade 14 minuter per match var lite falskt kan jag tycka.

Linus får sällan chansen i tajta matcher. När det gäller Öhman ser jag gärna att han får nöta extremt mycker powerplay.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Heyerdal: Jag tror att vi är helt överens. Det räcker inte med att ge en spelare istid en match om man sedan sätter tillbaka denne på bänken relativt omgående. Man måste få chansen att under fler än två matcher få hyggligt med istid för att komma in i det och våga spela ut.
Som Öhman behandlas kommer han inte vara till någon som helst nytta i vinter. Han kommer alltid in i ett läge där han har all press på sig att prestera och aldrig känner förtroendet att spela sitt spel.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Rytter: problemet är, tycker jag, att Hellkvist inte ens låter alla i matchtruppen få istid, Öhman t.ex tappar allt sitt självförtroende, får hoppa in några minuter, vill vi ha en bred trupp, vilket kommer behövas, så måste fler få istid , tror inte Modo försämras med lite rotation då det är match varannan dag, vissa mår bra av att vila alt spela mindre och t.o.m blir bättre då de kommer tillbaka, det ska inte vara ett straff att bli bänkad utan där ska Hellkvist m.fl. bygga vidare på gruppdynamiken och att alla är lika viktiga för gruppen, detta sagt utan att ha insyn i hur det verkligen är
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Rytter: Om Linus inte får spela i de tuffa matcherna. Hur ska han då utvecklas mot att klara dessa?
Jag tycker att han får alldeles för fragmenterad istid, så han får aldrig chansen att känna trygghet.
Kommentera

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Lakrits: Vad spelar det öht för roll vart Kristianstad spelade när vi tog Guld?!
Kristianstad har överraskat rejält i höst, dom spelar moget och homogent, ett lag som även spelar med hög fart, högre än 90% av lagen i AS och med tanke på det material dom har så är dom nog det laget som överpresterat mest av alla allsvensk lag hittills.

Vi överlevde knappt nere i Skåne sist så det kommer inte bli någon Walk in the park i kväll heller!
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: håller helt med om detta !
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Monno:

LP är en sådan spelare som passar mot vissa lag och i vissa typer av matcher, där det blir mindre kamp och mycket spel fram och tillbaka passar han eftersom han är så kreativ och kan göra det oväntade. I matcher där det blir tight och mer fysiskt spel så kommer han bort lite.

Tror att med rätt matchning och coachning kommer han även klara av dessa matcher, han är fortfarande lite valpig trots att han förbättrat sig enormt jämfört med förra året. Min förhoppning är att han kommer komma starkt efter jul och vara en riktig joker för oss.

Viktigt att vi utvecklar LP och ser till att han vill stanna, det som är mest troligt är ju att vi lirar i HA även nästa år så då behöver vi TÅ och LP i truppen för att inte behöva värva ihop ett helt nytt lag. För missar vi är det nog bara att säga hejdå till Karla, JJ, Tambellini, Hagelin, Sylwander, Häggström, Forsberg, From, Norlinder, Berglund, Hedberg. Vissa lämnar för högre ligor, och vissa kommer inte få förlängt.


Lite kluven till lånet av Albin E, visst det är många matcher denna månad, men hade nog hellre sett att man använde sig mer av Karlström, LP och började matcha in andra juniorer som tvillingarna Wahlgren och finns kanske andra i J-laget som skulle kunna prova på spel i A-laget under denna period.
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Nucky: Tycker LP hade det lite tyngre mot Västerås också. När det stämmer för honom blir det magi med kvällar där det inte riktigt klaffar blir det tyvärr en hel del puck tapp.
Men, han fortsätter att utmana och göra sin grej. Och att han får fortsätta med det kväll efter kväll tyder ändå att Björn uppmuntrar honom. Lite likt att Hedberg fick göra sin grej trotts "pöbelns" kritik.
Kommentera

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
Lakrits: De har spelat tufft och jämnt med i princip samtliga lag, inklusive vinster mot Timrå och Löven. Man ska inte underskatta dem bara för att de är nykomlingar.

Med det sagt, så vinn vi ikväll ändå.
+6
Kommentera

Sv: Modo - Kik 2019-11-15
wolper: Tuff match? Det är ju fuckin Kristianstad. De spelade väl i div III när vi vann SM Guld? Ett gäng bräkande gåsa-pågar som inte platsade i handbollslaget.
Nä, de här ska bara viftas undan. 3-0 efter första perioden. Och jag både tror och hoppas på en slakt.
+2
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Ogie Ogilthorpe: Dock bara i år vi inte lyft upp många juniorer i A-laget. Tycker Björn verkar ha ett gott öga till LP, talar alltid väldigt väl om honom och berömmer både hans talang och ambitioner. Tror han har en plan för honom, matcha in honom i lugn och ro samtidigt som han får köra hårdare i gymmet för att bygga på sig.
+4
Kommentera

Modo - Kik 2019-11-15
Matchdags igen!! Dags att ta emot Kristianstad på hemmaplan då! Känns som de överraskat starkt och man skall inte underskatta dem. Hoppas vi kan kliva in med ett jäkla jäkla fart, mindre slarv denna match och ta 3 poäng och fortsätta bygga på vinstsviten. Gärna sätta dit dem med minst 2 måls överläge efter slutsignal. Tror dock på en tuff match och hoppas vi kan kriga till oss tre poäng för att hålla oss i toppen! Blir inge lätt match direkt. Vad tror ni om dagens fight?
+4
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: Kan vi inte få Öhman om ni ändå inte behöver han. 😊
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Ogie Ogilthorpe: Vill vi gå upp i shl kan vi ändå inte spela med en massa juniorer bara för att utveckla dem, tycker det är perfekt att Åhström hamnade i Almtuna där han kan få den roll han behöver för sitt spel.
+6
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: Jag har sagt det förr. Björn ger mig Per Bäckman-vibbar. Extremt tydlig i sin spelide, dogmatisk och utvecklar spelarna i toppkedjorna men tyvärr inte juniorerna som inte är supertalanger.

Bäckman åren var ju bra, men där försvann också den återväxt av unga spelare som borde varit kärnan i laget 2004-2016. Det är bara att kostatera att vi behöver att spelare som Karlström utveckals och blir etablerade grovjobbare hos oss till och från i ett decenium. Utan det ingen kärna.
+4
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K:

Kan hålla med lite, men svårt att klaga på en coach som lett laget till 11 raka. Kanske hade dom spelarna varit etablerade och kanske hade vi varit 7:a med en annan coach.
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Nucky: Ja, skaplig, men han är skakig. Jag kan tycka att Hellkvist är väldigt stereotyp i sitt coachande. Hamnar man i frysboxen så får man verkligen inte många chanser att ta sig därifrån och han har väldigt dåligt tålamod med de han inte tycker håller måttet riktigt.
Jag gissar att Linus och Öhman är de som får begränsad, om någon, speltid på fredag. Inte så att man efter elva raka matcher direkt roterar lite i truppen...

Jag gillar verkligen Hellkvist, men just den detaljen tycker jag att han är väldigt begränsande för många spelare. Kanske hade Linus och Öhman varit etablerade idag om man haft en annan coach...
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Nucky: verkar som han börjar hitta rätt...👍👍
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Heyerdal: Det är lätt hänt. Tycker lånet påminner lite om Mattias Wennerberg som smackade in 17 SHL-mål en säsong i MoDo, men sen gick tyngre ett par säsonger och blev utlånad/värvad till Löven där det blev typ 1p per match.
+1
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Icing-Ove: mittåt hade för bråttom såg fel på raderna där, som sagt var i Shl...-;)
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
MrLöven: Tycker förresten Öhman varit rätt skaplig på sistone, skulle nog kunna se honom få mer speltid på Tommy Enströms bekostnad(trots hans slägga mot Löven)
Säger en del om bredden f.ö
+5
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
NordinR: Så Övikingar har börjat tugga bruna blöta björklöv mot sin nöjdsjuka ? Helt otroligt....
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
hockey_21: nä han blir nog inte kvar nästa säsong...😉😉
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Heyerdal: det får gärna vända lagom till att börja med, ingen succe utan så att SAIK släpper honom, men att han genom att totaltrivas i MoDO och Övik utvecklas
till en bärande spelare....om man nu får drömma
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
hockey_21: Lite som jag hoppas med, därav att jag undrade vad Sandvikaren egentligen menade. Han hoppades att Albin ville göra nån/några hockeyallsvenska säsonger, men då är ju MoDo uteslutet. Vi menar samma sak, haha.
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
puffe: Tror Albin kommer göra det riktigt bra stor och stark med bra skridskoåkning och skott har aldrig varit en dålig kombo. Hoppas Skellefteå kan vara lika snäll mot oss som vi var med Almtuna och Västervik :D
+2
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Heyerdal: Bara 16 SHL-poäng förra säsongen? SAIK är ju lite på dekis i år. Typ samma poängsnitt som Kiiskinen och Wandell då 18/19. Killen behöver bara några extra klunkar vatten, sen bär det av...
+5
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
hockey_21: Självfallet, mitt inlägg rörde Sandvikaren som skrev om nye Albin, ett äldre inlägg. Weigl är nog förödande för ett lags moral, haha
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
puffe: Weigel är inte tillräckligt bra för shl ;)
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: Hans mamma har nog sagt att han alltid ska tala sanning, vilket är förödande om man vill göra karriär, oavsett yrke. Enda undantaget är väl Forrest Gump, om han nu finns/fanns.

Dessutom är han en liten kopia av Jämtin, så in med Brashear i nästa Löven-möte
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
S-vikaren: Du vill inte se honom i MoDo nästa säsong alltså?
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
S-vikaren: Fast det har varit en hel del snack just om honom och hans twitter tecknar en person med starka åsikter som han ventilerar. Det brukar låta "ingen rök utan eld".
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Icing-Ove: tittade på Albins stats, 17-18 gjorde han 40 p i j20 på 38 matcher, förra säsongen bara 16 på 44 matcher o i höst i princip inga alls på 12 matcher i Shl , får hoppas det vänder uppåt hos oss
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: Jag tror det var som det stod i artikeln. Han fastnade i en roll och ett lag han ogillade. Han pratade med ledningen om att lämna. Det var okej. Han drog. Inga hard feelings.
Eftersom det inte var någon grej så kunde han tala öppet om det med medierna. Ingen kunde bli upprörd.
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Icing-Ove:

Maya-indianerna tuggar kokablad mot höjdsjuka, öviksbor tuggar björklöv bara för nöjes skull
+9
Kommentera

Sv: Silly season - 2019
Lätt val för Albin som vet att det är nåt med vattnet i Ö-vik. -”Innan gjorde jag som mest 1p per match, nu gör jag 2 och känner mig mycket piggare efter bara en klunk, säger en exalterad Tambellini. Läs mer om produkterna på VooDooVatten.com. Smaken Surlöv säljer bra just nu.
+12
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
NordinR: visst kan man tycka att vi borde haft 1000 till på matchen igår men den kom tätt efter lövenmatchen dit många lagt pengarna, sen hade vi faktiskt flest åskådare av alla lag i allsvenskan igår, visserligen inte många publikmatcher men iaf
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Rytter: Lövenfansen: ”spelar ingen roll vad bensinen kostar, tankar ändå alltid för en hundring”
+6
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Lakrits: Gillar att boxas på fyllan på krogen.

Bollnäs stolthet med krut i vänsternäven!

Blir väl han som får ta hand om timråiten som gick 🍌🍌 på twitter kan jag tro 😂💪🏼
+6
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
S-vikaren: Självklart kan man kommunicera med tränaren vart man vill spela, men att göra utspel på sociala media eller i tidningen är en helt annan sak. Weigel riskerar vara en energitjuv och jag tror att det var därför han producerade dåligt och att finnarna ville bli av med honom.
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Heyerdal: Det var tandskyddet
+1
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
J F K: Forsbergs målgest, var det att han viftade med tandskyddet ellervar det nåt annat han höll upp, nån som la märke till det?
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Monno: Inte kan jag tolka det att han kräver centerpositionen. Han spelar där coachen vill, men hoppas på favoritpositionen. Det är tydligt att han är besviken, men han spelar där han får.
Det blir alltid lättare med personer som är tydliga med vad dom vill. När en rutinerad och talangfull Weigel tar plats, då är det inte mer än rätt.
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Axle San:

Om du har följt diskussionen och argumenteringen från Lövenfansen här så förstår du kanske kommentaren och ironin i detta.
Kommentera

Sv: Modo - Västerås 2019-11-13
Monno: Omtyckt tror jag inte är ordet, utan accepterad. Jag tror att alla spelare föredrar en Johan Forsberg som gör exakt som tränaren säger och det med ett leende på läpparna samt plattan i mattan.

Om Weigel går tungt så kan ha dra med sig flera andra i laget, men så länge han producerar så kommer ingen klaga utåt.
+3
Kommentera

2004826 · »