1150x200-DZwzjzBX.jpg

Timrå IK

557786 inlägg · 6216 ämnen

Forum

2501514 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Slutspel 2023
Zäta75: Rindell kommer att bli en riktig klassback. Han är ung och har stor utvecklings potential. Jag tror han kommer att gå till NHL efter nästa säsong?

Lyytinen har också bra offensiva egenskaper och är enligt mig vår bästa back förnärvarande.

Ja, tror och hoppas att SCA kommer att gå in ekonomiskt så att vi får lite bättre köpläge!
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zäta75: jag tror att Timrå kommer bli stabilare som lag. Andra året med Ante som tränare, allting sitter bättre och vi kommer inte att få dom här djupa svackorna som vi hade den här säsongen!
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Börjar fundera lite på hur bra koll tränarna egentligen har på statistiken kring spelarna under matcherna. Hanzl hade 5-13 i tekningar igår, ändå får han ta dom avgörande tekningarna i offensiv zon när vi jagar mål, tror inte han vann en enda där i slutet. Där måste vi ju ha inne den spelaren som har tekat bäst under matchen, den som är hetast. Lander med 14-14 under matchen hade varit ett bättre val, även om det kändes som att han knappt vann en tekning under matchen. Detta behöver dom fila mer på, tar oerhört mycket energi att hela tiden behöva jaga pucken.
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
tjobba: Helt rätt. Vinner vi imorgon så vinner vi på torsdag också.
+2
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Man får tacka gudarna att det är Kapanen och inte alla glada skrivbenter på HS som är sportchef =)

Kapanen jobbar långsiktigt och då fungerar det inte att byta ut halva truppen varje år. Med det sagt är jag övertygad om att han också ser att vi behöver göra förändringar (han har ju redan gjort flera under pågående säsong), men allt kan inte ske på en gång. Vi har dessutom inte den ekonomi som Växjö, FBK och HV har att vi kan peka på allt vi vill ha och köpa.

Att vi hamnade 5:a är en stor jävla bedrift med våra förutsättningar, en liten ort i mitten av Sverige med 17000 invånare.

För er som tycker att Kapanen är för snål med att öppna på lädret tycker jag ni ska kolla in reprisen av gårdagens match och lyssna på intervjun med Torines. "Lägg grunden först innan takpannorna". Vi vill inte göra om samma misstag vi gjorde när vi åkte ur med buller och bång 2013 med alldeles för stor kostym där vi helt seglade iväg med lönekostnader för snabba resultat.

För övrigt tror jag att förlusten av Torines är 100ggr värre än att vi inte får in exakt alla spelare vi vill ha. Jag hoppas att hans ersättare är i iaf i närheten av hans kapacitet och kompetens.
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zäta75: Jag har verkligen inte gett upp. Tror fortfarande på detta. Vinner vi i morgon känns det vidöppet. Då får laget en jäkla energi och i så fall tror jag inte vi torskar en till fullsatt hemmamatch på torsdag. Morgondagens match är en rejäl nyckelmatch för resten av den här serien. Nu gasar vi!
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Hahl Bundy 2.0: "En klasscenter, En Sniper o den däringa klassbacken vi suktar efter."

Ja, men det borde väl finnas pengar till 3 bra spelare, speciell när vi kommer att inte förlänge med minst lika många?

Jag tror och litar på att Kapanen har löst detta redan!
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
RunarUp: Rindell är vår enda bra back offensivt. I övrigt anser jag att Lyytinen och Didde är de övriga backar som är givna. Erixon och Svensson högst tveksamma enligt mig. Skulle behöva in 1-2 namn för att kunna utmana på riktigt.

Vill Kapanen utmana på riktigt måste 2 nya centrar in, iaf 1 minst. En sniper och 1-2 riktigt bra backar. Annars får vi svårt att komma lika högt som i år tror jag. Det borde han också inse. Vi får mer pengar från ligan/cmore nästa år och SCA kommer säkert ösa in mer pengar. Vi kan köra en swishkampanj om det krävs det ställer många upp på för att få ett slagkraftigt lag.
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
kulltorp: Uppgradering var ordet, sa Bull!
Vi måste bort med ett antal spelare och in med klass annars är vi i nedre halvan nästa säsong. En klasscenter, En Sniper o den däringa klassbacken vi suktar efter.
Hur svårt ska det vara att förstå?
+2
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
kulltorp: Anledningen är väl främst för att det är spelare som växer under säsongens gång.

Det bästa vore ju om det var så som Zäta75 skriver. Bygga om centerlinjen helt med enbart Lander kvar.
+2
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zoogin62: Ett par riktigt bra backar gör forwardsarbetet så otroligt mycket lättare.
Ett snabbt uppspel på bladet kan göra att en medelmåttig forward ser ut som en klassspelare.

Se Ludde Nilsson i Lakers, han har långa stunder varit topp tre spelmässigt hos seriesegraren. Sen att han gör mål på var tionde målchans är en annan femma.

Backuppsättningen är fortfarande för lågt prioriterad hos de flesta lagen, en bra back är dessutom billigare än en spetsforward.
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
kulltorp: Ja, jag vet, tvåa på bollen och allt det, men kan någon förklara för mig hur oerhört kortsiktigt Kimmo Kapanen har agerat med förlängningar av högst random på gränsen till lågt presterande spelare, som gör att denna uppgradering just nu känns som att den ligger flera säsonger fram i tiden?

#avdelningenskjutasigsjälvifoten??
+2
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zoogin62: Hållander kommer att bli en positiv injektion framåt helt klart. Wedin vågar jag tro att han kommer att få bukt på skadorna, till skillnad från de flesta härinne. Han är en personlig favorit hos mig och kan bryta mönster. EP kommer troligen vara bättre än i år. Dock skulle jag vilja ha in en ersättare för Palola, en minst lika bra sniper. Men då måste man nog säga upp något kontrakt för att frigöra pengar. Om inte SCA slantar upp dvs.Rattie är ju drömmen, men lär inte bli så tyvärr. Samma gäller Lodin, vore en dröm att få in honom.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Ursäkta, men jag förstår fortfarande inte fascinationen ni har för Lundin?
Eller så är jag totalt blind för han i matcherna.
Men när jag tittar på Timrås matcher så har han i 85% av matcherna varit botten 3 av forwards. I 75% av matcherna sämst.

Vi kan inte ha kvar detta lag om vi ska ta kliv uppåt. Vi måste uppgradera. Capice!
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
På plats imorgon såklart, Forza Timrå!
+5
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zäta75: Ja, våra forwards har varit märkligt bleka efter nyår.
Tycker inte att någon gjort rätt för lönen även om #54 gjort några "baljor".
Tycker vi även behöver bättre spets, inte bara en riktigt bra back.
Nu måste jag erkänna att jag inte följt laget under tiden som Hållander spelade, han kanske är den som ger oss den spets som behövs?
Sen har vi ju Wedda och förhoppningsvis en opererad JD och en EP i samma slag som före jul!?
Jag har sagt det förut och säger det igen. Varför inte bänka Dahlèn?
Om vi ska ha nån chans kan vi inte ge massor med speltid till skadade spelare, herregud, han kan ju knappt hålla i klubban!?
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
tjobba: Jo tack ja va där å storma plan!
Nu fan knip vi ihop oss å vänn imorgon 💪💪💪
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
roger_sundsvall: 1 år till har han.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
hanzl , har han kontrakt nästa år ?
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
roger_sundsvall: Vad gäller backsidan vill man helst se 1-2 starka namn in. Stenqvist har varit bra i slutspelt och kan tänka mig en förlängning faktiskt om han fortsätter så. Han är ung och utvecklingsbar. Gillar Eronen men han lär dra till Schweiz. Ett bättre namn in istället för honom typ Juolevi klass så skulle det kännas bra. Jag är inte helt bekväm med Erixon och Svensson, men båda har långa kontrakt och lär bli kvar.
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zoogin62: Jag skulle vilja bygga om laget helt på centersidan förutom Lander. Ut med Erik Andersson, Lundin och Hanzl. In med nytt fräscht blod. Men det mesta talar väl för att Kapanen behåller Hanzl och en av EA och Lundin. Samtidigt har han visat sig handlingskraftig och tagit tuffa beslut som LaLeggia t.ex. Tror vi kan få se en del kontrakt brytas kanske. Blir en spännande silly. Hållander in är väl det enda som är givet i princip. Och Juel.
+4
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Dagen efter, bittert 😨, men vi ger inte upp
upp ett snäpp, lite flaxx till oss oxå
+3
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zäta75: Självklart är jag fortfarande optimist!
Men blir inte jättebesviken om det skiter sig.
Som sagt, laget har presterat långt över mina förväntningar redan.
Men så länge det finns chans finns det hopp!😎
+3
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Hanzl har inte varit bra i år. Bra på tekningar, men när han inte ens är det som igår så försvinner han helt. I PP håller han mest i pucken utan att hitta någon bra pass.

Jag gillar Hanzl mycket, men är beredd att släppa honom för att få in något bättre. Då pratar vi inte Lundin, han håller inte enligt mig. Måste in något bättre. Enda möjligheten att Hanzl kan få fortsätta är om vi får in Rattie, de var ju ett radarpar. Men dels är han för dyr och dels finns inte plats för honom tror jag.

Tror vi måste ha en bättre andracenter för att nå längre i slutspel, men Hanzl får gärna överbevisa mig imorgon.
+2
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Zoogin62: Ja men när vi nu är i kvartfinal så bedömer man samt reagerar därefter. Jag kan känna besvikelse så här långt över prestationerna i de två senaste matcherna. Det är ju lite som att komma till TV-studion med en trissvinst men med chans på riktigt stora pengar. Sedan ändå stå där med "bara" den slanten man kom med. Där och då jublar man inte, den glädjen har man ju redan tagit ut. Men i slutändan är man såklart ändå nöjd över att öht vunnit en del.

Självklart är ju känslan enbart positiv runt den här säsongen i stort, med perspektiv. Och lika självklart är en t r o på final redan i år lite väl naivt. Förhoppning är nåt annat dock
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
tjobba: Har ni gett upp kära timråiter? Det har inte jag. Tar vi matchen imorgon så kan Örebro börja tänka och vi har övertaget och vinner hemma av bara farten. Sedan har vi övertaget.

Forza Timrå IK!
+8
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Mot Karlskrona låg vi också under med 0-2 i matcher. Vann tredje borta för att sedan förlora igen hemma. Resten är historia.
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Jag tror att vi supportrar har lite väl stora krav på laget.
Laget överträffade alla våra förväntningar med råge, men jag tycker inte att vi har varit så bra. Vi var ju snubblande nära en 7:e plats och åttondelsspel, var ju en stor del tur att vi slutade på 5:e plats.
Eftersom vi är så "färska" i SHL, så tror jag att vi behöver ytterligare en säsong och då tycker jag att en realistisk målsättning är nästa säsong ta oss semi.
Alldeles för naivt att tro på SM final, tycker vi väntar med det till säsong 24 - 25.
Laget måste få tid att etablera sig helt enkelt.
+4
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Otto1: Bara en tanke från min sida. Kanske kan vara värt att testa? Vi fick ju aldrig se Dahlén, Lundin, Lööke tillsammans i SHL. Kemin dom hade var bland det bästa vi sett i Timrå.

Inget ont om Hanzl alls, men det börjar gå utförs med honom som första center. Svagare vid sargen, tappar positioner, sämre reaktionsförmåga.

Jag tänker Lundin med Dahlén just för att han har förmågan att skapa ytor för sina medspelare, han är så prestigelös i allt han gör. Oerhört ödmjuk och växer från första match till sista matchen. Hanzl behöver någon som kan ta snabba avslut (Palola)(Rattie). Där blir han bäst.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: "Det som skiljer lite är att Hanzl är bättre på att läsa av offensiva rörelser och hitta passningar"

Det är precis det där en center som ska spela med Dahlén behöver vara riktigt bra på. Det kanske fungerar i HA med Lundin, men inte i SHL.
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Sputnik: Hanzl har många bra uppsidor. Men jag tror inte jag sett många andra offensiva centerar som är så skotträdd..
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Sputnik: Hanzl ligger på 230k. Känner ändå att man kan hitta en back som är snabb, stark och har ett storkukslugn. Den 30mins-backen folk härinne pratar om.
+3
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Så va Dä månnda igen..
Besvikelsen ha lagt sä lit..
Snart öppna Bolage å ångesten släpp!!
Tjohoooooo låt dä rinna lätt rabbuslingar 🎉😎🎊🥳
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Förstår hur du tänker, men drar Hanzl så frigörs ju runt 200k-240k i månaden har jag för mig. Det går att hitta fin andracenter för de pengarna
+3
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: och med vassare menar jag inte poäng, utan bidrag till spelet. Tackling, block, forecheck, backcheck, starkare med puck. Det som skiljer lite är att Hanzl är bättre på att läsa av offensiva rörelser och hitta passningar, men där har det varit lite sämre sedan vi åkte på uddmålsförlusten mot Hv.
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Otto1: Jag vart lite radikal va? Tänkte mest på det att ST går ut och vädrar med att Timrå inte har pengar alls att värva för kommande säsong.

Lundin har dessutom varit snäppet vassare än Hanzl senaste 20 matcherna. Med klart mindre speltid dvs.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Oj, här blev det 2021/2022 all over
+4
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Gillar inte heller det här med att gå tillbaka till redan beprövade spelare som inte funkat tidigare. Lööke var magisk i HA, men inte i SHL, varför ens titta åt det hållet? Vi behöver à la Skellefteå djup i laget på rätt sätt, inte spelare som egentligen vill vara förande men som hamnar och harvar nere i fjärdelinan.

Nytänk, tack.
+7
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Lundin som 2:e center i SHL? :D Jag hade också velat starta min måndag med en kork t-röd. Skämt åsido, som Otto1 skriver, tappar vi Hanzl måste det in några som är ljusår bättre än Lundin för att täcka upp det tappet.
+11
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Skrev du precis att du vill ersätta Hanzl med Lundin? Haha.
+11
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Det där är en bra centerlinje, för ett lag i HA.Om Hanzl länmar så måste det in en klasscenter, annars kommer det skada oss nått enormt.
+10
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Får en känsla av att Hanzl vill åka hem till Tjeckien efter denna säsong. Känslan säger att han vill flytta närmre familjen nu när han fått barn. Spelet stämmer ju liksom inte på honom riktigt.
Om han går efter denna säsong, så vill jag att vi förlänger med Lundin och sätter in honom som 2a center.

Hållander - Lander - Pettersson
Dahlén - Lundin - Lööke
Wedin - Mieho - Hartmann
Pääjärvi - Ny/OJ/EA - Ny/Värmhed/Boyce
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Trodde han hade kontrakt.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Rödluvan: vart på tal sedan i februari härinne.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Nisse på Mon or: Mycket snack om Lodin och Walli i samma veva där hahah..

Jag vet inte om han blivit så värst mycket bättre efter ett år i Liiga. Har inte sett honom i Björklöven heller. Jag hade dock viljat ge honom chansen igen. Bara på den punkten att han passar in i sättet laget arbetar på. Och att han verkar sprida lite glädje också, typ som Hartmann.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
söder över: Erik Walli Walterholm ska vara aktuell för Skellefteå enligt Robin Lindgren, som har lite örat mot rälsen i Skellefteå.
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Hokyboky54: mm det är lite svårt att se läget med tanke på att flera Timråspelare inte riktigt verkar vara sig själva (hela) men går Ante ner på folk så hör han det för tidigt för de ledande orkar inte färdigt matcherna…

Det är jävligt dåligt med kräm sista 10min…
+1
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: Lööke..
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
DenRöda: kollade igenom matchen igen, i första skapar faktiskt 4:e några lägen men sedan har de 5 byten på 2 perioder och då tror jag det är svårt att vara på hugget
+2
Kommentera

Sv: Slutspel 2023
Sputnik: Mot Björklöven var han fantastisk! Men det var ju princip hela laget också då. Nu mot Örebro är han inte lika aktiv i forechecken och han retar liksom inte upp motståndarna på samma sätt som han retade upp Dick i kvalet.
+1
Kommentera

2501514 · »