1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583235 inlägg · 6215 ämnen

Forum

2712065 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
Hur går det i innebandymatchen?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Tror själv att Jokinen blir en succe nästa säsong , men .... Mattias Ek, reporter och krönikör:Kommentar:? Två klubbar sticker ut i fråga om mängden frågetecken runt sig. Den ena är Timrå. Hur ska det gå med Olli Jokinen i båset? Det blir en väldigt stor förändring jämfört med att ha Ante Karlsson som tränare. Det blir mycket nytt för både Jokinen och spelarna och historiskt sett har det varit många kulturkrockar med icke-svenska tränare i SHL, tyvärr. Hoppas att det inte blir så i Timrå.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
dr-nix:

Jämfört med flera andra klubbar i SHL är väl vårt bortaomklädningsrum ett av dom större av vad man sett. Junland är ute o cyklar.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Hahl Bundy 2.0:

Timrås finska nyförvärv Oliver Kapanen är på plats.
Men har skrivit på för Montreal.
– För en kille som mig, som vill till NHL en dag, så är det ett bra steg i min karriär. Det är ett bra lag och en bra liga. Du får inget gratis här och det var en anledning till att jag ville komma till Timrå och SHL. Jag gillar hur lagen spelar här. Det går fort och passar skickliga spelare, säger Kapanen till Aftonbladet.

47 poäng på 65 matcher med KalPai finska ligan och slutspelet.

Sedan sex mål på åtta matcher i VM.

Därför kom det inte helt överraskande att Oliver Kapanen skrev på ett NHL-kontrakt med Montreal (som tog honom i andrarundan 2021) efter att först ha skrivit på för Timrå.

Att Oliver nu är i Timrå, går naturligtvis inte att konstatera utan att nämna pappa Kimmo som är sportchef.

Om det hade varit ett problem hade jag aldrig skrivit på. Det är inte ett problem för mig eller för honom. Vi har pratat om det och det förändrar inget runt hur vi vill att jag ska vara på isen. Poängen är att göra sitt bästa varje dag, det är vad vi pratat om. Jag ska aldrig jaga något utan bara vara mig själv, säger Oliver till Aftonbladet.

Enligt sonen var det inte pappan som tjatade på honom, utan agenten som kom med Timrå som ett av förslagen och att nye tränaren Olli Jokinen bidrog till valet.

Om första tiden i den svenska klubben, säger Kapanen till AB:

– Det är grymma killar man kan lära sig mycket av. Nu tränar vi inte på is men jag vet vad de här killarna kan. Jag kan lära mig av dem på isen, de hjälper mig i gymmet och det är en bra grupp. Det är många erfarna spelare, så det är bra för mig att vara runt dem.
Kommentera


Sv: Silly Season 2024-25
dr-nix: junland är en fjolla
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
sargad: En sådan scout hade varit fantastiskt att ha. Vet att Holtari har ett hyffsat rykte av sig. Ligger inte bakom någon typ av Pastrnak, men åtminstone spelare som kommit att få lite erfarenhet av NHL har han väl scoutat fram. Vet inte heller vad vare sig Hedström eller Holtari har åstadkommit som scouter hos oss ännu.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
DenRöda: Skulle vara jäkligt spännande för klubben/fans och för aktuella juniorer mycket utvecklande. Drömmen är att vi får ett bra rykte i Norden/Europa på att utbilda hockeyspelare.

Undrar hur Sportklubben lyckats nosa rätt på europeiska talanger genom åren.
Det är inte dåligt att kunna skylta med att man förberett t ex Anze Kopitar, David Pastrnak inför NHL.
Den scouten skulke vi få tag i :-)
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Jag har abstinens. Jag vill ha hockey nu! Åtminstone något hockeyrelaterat att prata om, så jag satt och tittade över lite på Eliteprospects och hittade ett par intressanta supertalanger som kan krydda både vårat j20-lag och A-lag. Om dom kan värvas hit vet jag inte, men helt omöjligt lär det väl inte vara?

Oliver Green 16 år, Danmark. Redan spelat en säsong i danska högstaligan och är Morten Greens avkomma.

William Bundgaard 17 år. Danmark. 2 säsonger på a-lagsnivå. Storväxt. Spelat mycket i u16 och u18 landslaget.

Kasper Pikkarainen. 17 år. Finland. Våran Ilkkas grabb. Såg 2 matcher han fick lite speltid i med TPS. Han tar för sig. Inte rädd för någonting. Han bara kör! Kommer att draftas i år redan. Om det går och alla parter vill, så vill jag ha hit honom.

Tänker lite att vi måste spetsa juniorlagen med mer internationell konkurrens.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
solbacken: om det finns varmvatten till dom tre första som duschar, då blir det lite krig inne i omklädningsrummet! 😄
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Tom Topp:
Det är ju perfekt, tycker vi bara ska ha kallvatten i duscharna till motståndarna.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Karlsson74:
Visst var det ett krav, skulle inte tro att Timrå slösade de pengarna om man inte behövt. Det var trots allt rätt mycket slantar man fick lägga upp.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rallarn: Det är väl skitbra att inte motståndarna trivs när dom kommer till oss!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
dr-nix:
Sen är det alltid svårt när sånna här glamourösa proffstyckare ska ranka arenor i media, och folk ta det som en sorts sanning. Att jämföra en arena med ursprung från 1960talet med en relativt nybyggd blir ju sällan varken speciellt rättvist eller seriöst .som sagt lite som att jämföra äpplen och päron ..en bil från 1960talet med en från 2024...Osv.
Sen var väl buren på bortastå ett krav från SHL som det sas och påstods från Timrå håll när den hadde byggts. Fast det kanske var en lögn?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
dr-nix: Helt rätt, vi är ju ett "skitigt" brukslag.
Manikyr och bubbelkopp för primadonnor som Junland kan de ägna sig åt på andra håll! :)
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
dr-nix:
Möjligen ur spelarnas synvinkel, men som publik är Timrå rätt brasrena ta t.ex. Skandinavien där man knappt ser något
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Puckat: sämst i SHL enligt Junland:

14. SCA Arena (Timrå) Betyg: 1 av 5 plus
– Här bör de göra någonting åt det mesta. Det är ganska gammalt, inga jätteomklädningsrum. Träigt och tråkigt. Tur att de har spelat bra hockey, för det har väl värmt i arenan. Jag gillar den inte.

Och de har en ”bur” för bortasupportrarna.

– Ja, det också. Helt vedervärdigt. Ingen favorit.
Kommentera


Sv: Silly Season 2024-25
Zäta75: Ja en Jämtin el Ledin skull vi ha in....
Dick???
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Zäta75: Ser gärna att vi tar in en forward till i allafall.
Känslan är att både Hartmann och Emil.p lär dra ut på tiden.

Det måste ju inte vara en center in, men jag ser gärna att Kimmo landar den där forwarden han pratat om att han vill ha in redan till seriestart.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JanneH: Precis så.

"– Vi kommer inte ersätta Oliver nu. Vi måste vänta, och se vad som händer med honom först.
– Vi i ledningen kommer att samlas på måndag och kolla av marknaden. Vi letar efter en forward. På centersidan kan också Filip Hållander och Anton Wedin kliva in."

Lika klart är de att de letar efter en forward inte en center.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Zäta75: "Det som står klart är att han missar våra fyra första matcher. Därefter får vi se, men han kommer inte spela i AHL. Om han inte tar en plats i Montréal så spelar han med oss."... citat KK. Förutsättningarna är härmed klara som korvspad
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Sputnik1: Det är väl max 3-4 matcher Kapanen blir borta rimligen. Vi har Värmhed, Boyce, EA? Hållander och OJ och kanske nån till som kan centra. Men ingen optimal situation nej. Min gissning är att man inte kommer att ta in någon mer center utan köra på det vi har. Utifrån vad Kimmo har skrivit och sagt.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Amen. Tycker det är lite synd att aftonbladet och expressen mfl sin vana trogen skriver att "Stjärnan lämnar Timrå för NHL utan att ha spelat en match"
De flesta tror då att det är kört för Kapanen i Timrå när det är tvärtom.

HAN KOMMER ATT SPELA I TIMRÅ SÄSONGEN 24/25 PUNKT!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Kerstin_k: Svårt att ta ditt inlägg på fullaste allvar.
Har googlat Finland vs Mexico hela natten... får typ bara träff på en landskamp... och Finland gjorde inget mål (3-0 till Mex)... och det är inte VM(träningslandskamp)... och den är från 1984... och framför allt så är det i FOTBOLL.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Puckat: Hållander är också center i grunden. Tror nog att det handlar om mognad där, OJ är inte riktigt där ännu. Man har ett väldigt stort ansvar som center!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Niikeliito: Intressant att han säger att Wedin och Hållander kan spela center när vi har Johansson som är center i grunden
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Håller med. Känns som att till och med Stevie Wonder såg detta komma.
Det jag inte riktigt tänkte på innan är att Campen är över seriestart.

Det ställer till det lite mer när jag har en känsla av att inte heller Emil.p lär vara spelduglig till start.

Ser ogärna att vi står med brallorna nere och 4 raka torsk i inledningen av säsongen.

Vi besitter inte topplagens börs att lyckas värva oss ur om det börjar panikartat efter en sisådär 10 omgångar spelade.
För inte bara att OK missar 4 matcher, han skall dessutom komma in i spelet i SHL. Det är inget som en försäsong kommer göra precis.

Så KK får redan gärna nu inse situationen och förstå att det är billigare att värva en tillräckligt duglig center som kan vikariera i topp 2 tills Emil och Oliver är på plats oedentligt. Lägg till Hartmann som i sedvanlig Timråmanner inte lär vara tillbaks fören i november eller dylikt.

Det kostar att spela i SHL, men det kan framförallt bli extremt mycket dyrare att värva under säsong än att värva nu i tid.
Hoppas och Tror att Kimmo förstår det.
Vilket jag tror han gör då jag läste att han tillsammans med ledningen skulle sästta sig ner i veckan och diskutera spelarläget inför att värva framöver.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Amen!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Turkiska Tiken : Det finns såklart inga garantier i nuläget men poängen är att detta var en fullständig oundviklig händelseutveckling. Allt som skett hittills är helt enligt det scenario KK och alla med en promilles hockeykunskaper kunde förutspå
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Skönt ändå att man inte är helt fel ute. ✌️
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Turkiska Tiken : Tror att Montreal är smarta nog att fatta att han utvecklas mer av ett år med SHL:s härskare Timrå IK!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
kulltorp: Inte ens som en 4e center?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Killen är en stor talang. Men ser man lite sansat på detta så.
Han gjorde en del poäng mot skräpnationer i vm. När Finland mötte lite bättre motstånd var han ganska anonym om vi ska vara ärlig.
Det finns inte en chans i helvetet att han tar en plats i Montreal nästa säsong. Killgissar jag.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Så ska det låta! Ord och inga visor! Skål!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Kerstin_k: Du killgissar som en för all star-teamet i killgissnings-VM. Oavsett teknikaliteter som rättigheter och skit är du naturligtvis helt rätt på det
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Nu kan jag vara lite offside, till och med lite red line offside; men har inte Montreals signing av OK att göra med rättigheter? Signar dom inte honom finns det risk för att dom tappar honom? Eller kickar dom sakerna in först senare?

Är som sagt lite dåligt påläst kring det där med rättigheter.

Om det är så är det väl ganska naturligt att dom signar honom? Det vill säga; vi signar honom, testar på ett camp och behåller betänketiden kring honom. En snöflinga gör ju ingen vinter; ett vm (med 8 poäng mot Mexico, Kazakstan och Nigeria - typ) gör ju ingen nhl-karriär. Däremot kan dom ju villa behålla rättigheterna för att se om det kan växa på sig?

Tänker också att Kapanen senior borde ha haft det här scenariot i åtanke när dom skrev med honom. Han borde - Killgissar jag - ha lite mer på fötterna än att bara chansa på att Montreal helt mirakulöst missar honom. Det boooorde finnas en dialog mellan Montreal, agenten och Timrå. Borde.

Är jag helt ute kan vi lika gärna lägga oss ner och självdö, ansöka om att börja om i div. 5 efter segern i SCA-cupen. Alternativt blåsa en jävla massa pengar på nån chansning från AHL.

Typ.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Karlsson74: Fan. Jag som hade lovat mig själv att inte avbryta semesterdvalan en gång till. Men vad fan gör man.

Var det NÅN som trodde att Montreal skulle försitta en chans att signa en 20-årig finsk VM-succe? Och sedan skriva in sig i historieböckerna tillsammans med han som tackade nej till Beatles?

Vidare; Är det NÅN som tror att OK tar en tröja i Montreal redan i höst? Nä. Trodde inte det. Illa vore det om AHL vore ett alternativ.
Men. Det. Är. Det. Inte. För fucking jävla king KK har såklart en Timrå-klausul där.

Varför tror ni KK sitter Valiumlugn i ekan? Han är såklart grissäker, sonen spelar i SHL i höst. I de vackraste av färger ❤️🤍

Skål
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Att vänta och se är väldigt naivt . Och vilken typ av spelare och kvalite förväntar man sig kunna värva i början på oktober? november eller December i såfall? . Erfarenheten från alla andra år.är ju att det är rätt låg kvalite på dem som är eller blir ledig då..och om någon förmodat är ledig så blir det huggsexa och väldigt dyra spelare.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Hahl Bundy 2.0: har lämnat in en motion att förbjuda alla Kapanens att lämna Timrå. Det är lugnt.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Mina nerver sket ner sig. Jag är sååå less just nu. Frugan undrade vad som hände… jag tog mobilen o läste. Hon trodde att nån släkting hade dött när hon såg min min.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Tom Topp: haha ja det är riktigt dåliga nerver här nu.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
FH - avdammad: shl’s premiär är framflyttad ca 1 vecka till 24/25 också. Som det var runt 08/09
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Annaaa: Jag säger som Bengt Bedrup. Än ska vi inte kasta yxan i sjön, snarare tvärtom! Det är väl bra om Värmhed och Sagranden och några andra ungtuppar får prova på hetluften från början! OJ kan ju också spela center! Nä, serien är lång och Oliver kommer att komma tillbaka, en erfarenhet rikare!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Nisse1: kände direkt,fan! Nu känns det som en viktig del försvann. Vi behöver en bra center ju. Vi behöver en målgörare .. med 2 opererade oxå känns det ganska oroligt. Blev en tråkig lördag 😬
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
FH - avdammad:
– Det som står klart är att han missar våra fyra första matcher. Därefter får vi se, men han kommer inte spela i AHL. Om han inte tar en plats i Montréal så spelar han med oss.
– Vi kommer inte ersätta Oliver nu. Vi måste vänta, och se vad som händer med honom först.
– Vi i ledningen kommer att samlas på måndag och kolla av marknaden. Vi letar efter en forward. På centersidan kan också Filip Hållander och Anton Wedin kliva in.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
FH - avdammad: Aldrig får man vara glad som Tikare. Hockeypulsen sjönk till 2.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Turkiska Tiken : Training camps brukar vara runt SHL-starten så några matcher kan det bli.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Turkiska Tiken : Han är nog tillbaka tidigt. möjligen missar han någon omgång, men det värsta är nog att han missar att spela ihop en kedja innan serien. Han har aldrig spelat i Sverige så det kan ta längre tid att komma igång helt enkelt.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Zäta75: Hur många matcher pratar vi att han ska missa isåfall? Vi har inte råd att få en dålig start på säsongen. Med tanke på att EP är ett osäkert kort i början.
Kommentera

2712065 · »