1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

520464 inlägg · 6213 ämnen

Forum

2064809 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf:
Det blir rätt tydligt vem som har komplex här, är det så jävla tråkigt uppe i lappmarkerna så du sitter och bekymrar dig över vårat väl och ve? Lite gulligt är det allt 😘😂

Själv håller jag på Timrå eftersom jag har nån form av medfött fel som driver mig till självplågeri
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: För mig handlar det inte om något "varför jag håller på timrå", det bara är så, på samma sätt som att jag äter med munnen och skiter med arslet. Medgång eller motgång spelar liksom ingen roll, grejen är dock att jag VILL se Timrå längst upp på tronen även om det tar 50 år till. Visa sverige att det går även om man inte är en storklubb har sin charm det också. En evig underdog tilltalar många och eldar på fler. Min Kärlek till Timrå är samma sorts kärlek man har till sina barn, helt och hållet ovillkorlig.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: Men vad är det för fråga? Är det så plastigt att vara lulesupporter att hade ni inte vunnit något så hade ni slutat engagera er? Det låter ju som Växjö eller Vegas Golden Knights...

Det är ju som att ha ett bråkigt barn som inte gör som man säger. Då går man ju inte och byter till sig grannens väluppfostrade avkomma.

Det är ju en fantastisk fråga, är det ens möjligt att inte engagera sig?

Om jag är läkare och har en patient med tolv skott i magen och ett i hövve så kommer jag väl ändå försöka rädda den jäveln? Vill jag bara hjälpa folk som har en lättare förkylning så är nog läkaryrket inget för mig.

Typ så, fast så mycket mer.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tack för ärliga svar.

Ok man födds in till ett föreningshjärta som man följer i vått och tort det köper jag och håller med till fullo.
Och man byter inte till annat som just för stunden har framgång helt klart.
Men att söm här på snacket ha överlägset mest trafik i eran bok trots att Timrå historiskt är ett meritmässigt kalhygge är både förvånande och imponerande.

Är det 100 tusen invånar staden Sundsvall/Timrås avsaknad av elitlag vintertid som visar sig här?
Eller längtan att någongång ha en riktig riktig framgång med SM-guld eller i alla fall en serievinst i Elitserien som driver er?
Någongång lär det väl hända för även en trasig klocka visar rätt 2ggr/dygn.😀

Go lördag hockeyvänner.
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Kung i baren är han Toby. Det kan ingen ta i från honom nånsin.
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Rallarn: Tänk dig Helge Fossmo med sex fingrar och 4 tår, spelandes på en banjo. Nu är du nära...
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: Ok, noterat. jag gissar att du håller också på Barcelona, Liverpool, Boltic i bandy men har nu bytt till Villa, Falun i innebandy samt Arja Hannus i nattorientering.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: för mig handlar det inte om guld eller framgång så. Jag började heja på Timrå när dom gick upp 99/00, såg första åren i elitserien lite grann och gillade kämparandan som laget visade upp år efter år. Det såg inte alltid så vackert ut, men det gick och det fanns vilja och hjärta. Och har man fastnat för ett lag så släpper man det inte för att man inte vinner guld. Man fortsätter stötta så man kanske kan få uppleva det första guldet. Inte konstigare än så om du frågar mig.

Gällande sponsorer och damlag tror jag inte någon här kan svara på det pga inte sådan insyn.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: åjo, lite är vi allt och trollar väl? Eller menar du att det är obegripligt hur sundsvallsregionen kan finna nöje i sporten hockey och att följa regionens främsta lag? Bara för att man inte vunnit guld?
Troll eller korkad, you choose.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Apropå ingenting så sitter jag här i Coronatristessen och funderar på en sak och ta det här nu på rätt sätt för jag är inte här för att trolla.

Hur orkar ni år efter år generera denna engagemang för ert Timrå?
Jag menar ni har ju aldrig vunnit SM eller ens tagit er till final.
Timrå har ju funnits i evigheter men aldrig riktigt fått till det, en och annan semi men inget mer. Hur orkar ni?
Tacksam för svar och jag menar inte att nervärdera er, vill bara förstå vari ni får kraften att fortsätta trots motgångar.
Är det komplex mot de mer meriterade grannarna Brynäs och MoDo att vi skall minsan visa dem eller någonting annat?

En annan sak jag grunnat över är hur era sponsorer ser på att ni saknar damlag såhär i Sverige 2020?
I princip alla elitlag har damlag även de i Allsvenskan så hur går snacket i Sundsvall i denna fråga?

Lev och må klyktattare det är ju ändå lördag.
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Clay: Ja ha 5 barnen å 3 haben spel Hookky å fottboll.
Själv ha en dömmen Hokky å fotballen 30 året..
5-6 ggr uken..
Brannmannen 21 åre..
Skiftejobbet.
Jobb dygne runt...
Men man hinn mä allt...
Mit kinderen..
Tom drikke Explorer..🤟😎🙏😅
Uppladdat:

450x258-babsan-1_0.jpg

Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: jag kan säga att isytor är ganska få runt i Sthlm om man jämför med ex övik, Sundsvall , det är en kamp att få till både tider och tid att hinna med.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Fixar vi 30k till? Då är vi uppe i 400 lax...
+8
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Tack, då är vi två. Men du satte ord på det jag lite famlade efter. Känner bara en instinktiv "Nej!"-känsla inför hans namn. Vajbsen från sist klingar i otakt
+5
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Knylan: blixtsnabb kommentar angående Andrée Hult - vill helst inte se honom i rödvitt igen. Orsakade mest frustration. Skills och talang, men tveksam arbetsmoral. Mitt minne är att han i tuffa matcher med hård bevakning tog idiotutvisningar, gled till båset och uppvisade allmänt cry-baby-kroppsspråk.
Tar Liljewall över honom 8 dagar i veckan.
+8
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Kapten Lindow: Konkurrensen om platserna på hockeygym med lag i superelit är otroligt hög.
I och med att regelverket för riksintag samt urvalsprocessen utformning är som den är spelar moderförening ingen roll.

Med tanke på hur extremt litet upptagningsområdet faktiskt är så skulle jag tro att det ligger runt nån promille av det totala underlaget som finns att tillgå.

Så vänder man på det så är det sensationellt att vi ens har en spelare var 5e år med Timrå IK som moderklubb i juniorlagen.

Dvs som med ditt exempel med 03/04orna så är det mer sannolikt att dessa lyckats ta sig in med kontakter (vilket ofta är fallet, tyvärr) än på meriter rent statistiskt.
Alternativet är ju att man annars gör något fundamentalt rätt i den egna organisationen.
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Clay: Word på den. Det där var banne mig det klokaste du skrivit härinne
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Clay: Imponeras speciellt av hockeyföräldrar i Stockholm, fattar inte hur de löser allt.
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Jag har barnbarn som spelar hockey ärligt talat så förstår man inte att dom hinner med , det är nästan att en skall vara ledig elker jobba halvtid har man då en till som inte spelar då får man trolla .
En eloge till alla föräldrar ni gör ett otroligt jobb !! ibland för för inget , dom blev aldrig proffas men dom hade iallafall kul den tiden dom tycket det var kul .
+12
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Clay: Håller med delvis. Absolut för dyrt och kan vara en klassfråga. Däremot tror jag inte folkmängd avgör hockeylagens framgång, ens i ungdomsår. Då skulle ju t.ex. aldrig Timrå, modo, leksand, Rögle m.fl. kunna hävda sig. Samtidigt konstigt att inte uppsala, Stockholm osv är mycket bättre än vad de är.
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Hockeyn är en klass fråga beroende på föräldrarnas , jobb , inkomst , mm .
.Timrå är för litet för att kunna få många lovade spelare i enbart sin kommun .det är inte endart att fara på träningar , föräldrarna skall ha tid att vara med , cuper , matcher hit å dit .
Och allt detta på egen bekostnad.
Hade man ett större upptagits område skulle det bli fler talanger , hocky gymnasiet är nog tillräckligt bra men egna produkter alltså Timrås kommuns egna vet inte % satsen , men den är låg .
EGENTLIGEN borde Sundsvall vara bättre än Timrå .
+3
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Kapten Lindow: Det är väl snarare märkligt att barn byter till Timrå innan hockeygym, speciellt om man bor närmare en annan förening. I ett så litet distrikt som medelpad där det finns typ 5 föreningar så blir det ju inte något kvar i de andra lagen. Alltså färre matcher med bra konkurrens här hemma. De bästa från distriktet hamnar i timrå förr eller senare ändå.

Det timrå gör fel är att det lockar en 12-13 åring för mycket att byta till Timrå. Det gör ju också att konkurrensen och utslagningen bland timråungarna blir hårdare. De som är en liten bit efter lägger av och hockeyn och timrå tappar potentiellt bra junior och seniorspelare
+5
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Timrågogogo: Tja beror väl kanske lite hur man ser på saken. Roligt att unga spelare kommer fram i organisationen! Men tråkigt att vi har så få EGNA produkter. Någonting måste vara fundamentalt fel när t.ex 03:orna var u-16 så var endast 3st med moderklubb Timrå IK. Av 04:orna som kom in på hockeygym i år så är endast 3st sprungna ur den egna organisationen. Den självklara frågan måste då vara vad gör man för fel i ungdomsåren?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tonymontana: ja men tiderna förändras och med en karriär som är slut och en familj som är rotad i Sundsvall så vet man aldrig. Träffade Steen på Sundsvalls sjukhus ifjol med pokalen och det är en riktigt ödmjuk och reko kille måste jag säga. Nu har han ju bidragit med pengar och kunskap till Sundsvall hockey många år och han är bra vän med Magnus Svensson så det alternativet kanske ligger närmast.
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Bäst? MoDo? Har du glömt att det finns en högre liga än HA? Att påstå att Modo är bäst är som att påstå att Gustav Fridolin är statsminister.
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Jo ja vet dä....
Har hela garaget fullt...
+2
Kommentera


Sv: Silly Season 2020-2021
Clay: Det är faktiskt pant på explorern nu för tiden då den är på PET.

Källa: Dagens kvittens från Systembolaget
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Glöm inte Kramfors trots att Wahlgrens gick till Skåne fast grannens grabb lockade
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Ni är bäst i Ångermanland, det är ni. Tycker dock att AIK Härnösand börjat se mer och mer giftiga ut den senaste tiden.
+1
Kommentera


Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Sant dominanta och lever på gamla meriter förmodar jag.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Timrågogogo: kommer aldrig hända dock. Han har sagt själv i någon interjuv att Timrå är inget alternativ på något stadie.
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Helge Fossmo, är det du?
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Alexander Steen som bor i Sundsvall sedan många år kanske kan vara något för Timrå IK framöver då hans karriär inte lär pågå så länge till. Han är ju involverad i Sundsvall hockeys sommarskola mm. men han kanske kan få en större roll i Timrå om vi eventuellt tar steget upp i SHL.
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Du vet ju innerst inne att MoDo är rätt dominanta vad gäller hockey. Vi är ju bäst. Många utanför Nubbens kiosk håller med.
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Silly: Ni har också lyckats bra, absolut. Fast enligt dig har ju Timrå lyft upp max en junior/säsong. Du fick många likes på det på er sida. Synd bara att det var ungefär lika sant som att Trump hade alla rätt på högskoleprovet. Det är lätt att vara duktigare än andra om man själv får hitta på fakta om de andra.
+17
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Bragd-Birger: Börjar förstå varför Stures tacktal var aningen långt. I ö-vik har man kastat pil i kuvös sedan Svartvadet hade ungdomsfinnar.
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Nucky: Okej, Manuel Ågren har han spelat i Modos alag?

Skrev listan för att det diskuteras om hur många spelare som Timrå sckikat upp och att någon skrivit att Timrå snittat en per säsong.
+3
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
SMÅLAND:Vad tycker du..alla som dricker öl på burk ikväll Swichar in panten ,
Tyvärr får inte du vara med för Explorer räknas inte , om du inte har en sponsor som betalar bilden .
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Nucky: Jävla vad bra vi är.. Och det är ju oss dom pratar om i NHL (Talangfabriken)
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Bragd-Birger: Varför är det ens en banmätartävling igång?
Vi kan väll fokusera på det här https://www.hockeyall...en-mot-shl istället?
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Bragd-Birger: Ni och Löven kommer ju med heta deltagare till Jesus-VM...
+2
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Nucky: varför känns det som att du kommer dragandes med omkrets på pung till kukmätar-VM?
+20
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hank: Styf fick A-lags kontrakt i veckan, kommer nog spela mycket i vinter. Men ok
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Inez är bättre än Mamma Mia
+1
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hank: MoDo är större än Färjestad.
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Nucky: (Har ej tagit med de med få matcher) Hugo Styf med 4 matcher. Dock hade han nog 25min istid dessa matcher
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Har märkt det. Men var nöjd nu med att Loob kommer bjuda in dig till en loge nästa år när era j20 lag möts.
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Frebog: Dessa har Modo tagit upp sedan 13/14:
(Har ej räknat de som har för få matcher)

Isak Wallin

Albin Carlsson
Robert Hägg
Jonathan Leman
Jesper Lindgren
Albin Runesson
Jakob Stenqvist
Sebastian Walfridsson
Victor Berglund
Tom Hedberg
Mattias Norlinder
Jesper Sellgren
Hugo Styf
William Wallinder


Emil Alba
Cristopher Bengtsson
Carl Grundström
Edwin Hedberg
Kristian Jakobsson
Adrian Kempe
Victor Olofsson
Axel Ottosson
William Nylander
Manuel Ågren
Victor Öhman
Anton Karlström
Oskar Stål Lyrenäs
Tim Wahlgren
Oscar Öhman
Tobias Åhström
Oskar Pettersson
Lukas Wernblom
Max Wahlgren
Joel Wahlgren

Då har också nästan lika många lämnat efter J20 till andra klubbar, bl.a dessa:
Dmytro Timashov
Linus Sandin
Rasmus Sandin
Daniel Muzito Bagenda
Josef Ingman
.. och många fler
+2
Kommentera

2064809 · »