1150x200-x1KZdWv1.jpg

Timrå IK

507042 inlägg · 6197 ämnen

Forum

1950163 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Apropå nånting...
Välkommen till klubben där allt började Sjödda ❤️
Uppladdat:

305x300-screenshot20190222201342.jpg

+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad:
Så j-a bra skrivet!!! Nu följer vi laget till perrongen och tömmer lätt varje match i strupusligen!!!
Frälsaren " SJÖDDA " is here...HALLELUJA!!!
TIMRÅ IK I VÅTT OCH TORRT ALLTID!!!!
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eugen Sandberg: vill också tillägga att jag med säkerhet vet att Svedberg är en bra målvakt. Jag vet att Freddan är grym på att då laget att tro och kämpa. Jag vill att alla i laget och klubben ska känna 100-procentigt stöd från åtminstone en medlem.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Veteranolle: precis däri ligger ju hela essensen; Vad kan jag göra? För jag vill göra något. Jag sitter 100 mil bort. Köper matchbiljetter, köper lotter, kommer upp på minst två matcher per år. Försöker hålla en positiv och optimistisk ton.

Jag är helt säker på att laget vi följer och älskar innehar tillräcklig kompetens för att klara detta. Men jag vill hjälpa till. Vad kan vi göra? Behöver tifogruppem bidrag? Kan vi skicka stöttande ord till spelarna?
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ljunggren i Tingsryds mål just nu
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Det gäller att få grabbarna att förstå att vårt tåg har inte gått än. Det har inte ens kommit in till perrongen. Vårt elddop ligger ff framför oss och de har alla möjligheter att bli hjältar. Återstående 9 matcher spelar övriga 13 lag om poäng och streckstrider, vi för vår alldeles egna kamp.
+9
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ja, det här kan bli bra.
Det vore bra om Sjödda kunde ta huvudansvaret under match också. Och han borde definitivt vara den som sköter kommunikation med/om domare. Freddans approach har verkligen inte hjälpt oss där.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Backhandflipp: ja att som enda SHL-lag köra med 2 coacher då alla andra har 3 funkar nog inget vidare i längden. Att förstärka med Sjödda som ass kan omöjligen bli en försämring - frågan är om det är en tillräckligt stor förbättring för att väcka liv i spelarna. Hoppas verkligen på det!
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kerstin_k: En mycket bra backvärvning! En revanschsugen Sjödda! Äntligen fick man lite framtidstro, om bara skadeeländet kunde upphöra också! 💪💪
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Öndulat: Tommy-5miljoner-spelsätt-Sjödin alltså.

Undra just varför Freddan poängterade att han fortfarande var head coach ;)

Nä'rå, det här blir nog bra. Jag gillar ändå Tommy och en ny röst är välkommet. Det KAN ju i alla fall inte bli sämre.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kovalchuk: den här säsongen får föreningen godkänt tycker jag. Till nästa säsong är de inte lika okej om det fortsätter på samma sätt. Vill ha mer från marknad och media. Mer ståhej och event. Allt Timrå IK gör behöver inte vara match eller välgörenhet. Bjud in oss på nått jävla jippo med talanguppvisningar och såna grejer.

Bara ett förslag givetvis men tillfällen att se och kanske träffa tränare och spelare skulle inte göra något.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Gustav Scirea B: Ja. Marknadsföring är bedrövligt å synd nyförvärvet sprack.
Sen vad kan man begära av marknaden mitt under säsong, inte direkt så mycket kap där ute. Speciellt om man har lite å locka med som dem andra klubbarna slm lär h*ra sig
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kovalchuk: Hade förväntat mig att hela föreningen visade att de vill tillhöra SHL.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Gustav Scirea B: Men vad hade du förväntat dig egentligen? Sm final?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Man kan ju ställa sig frågan vad kan jag som supporter bidra med i det här läget som laget befinner sig i. Att man inte bryr sig eller att man skiter hur det går är bara skitsnack. Har man tagit Timrå Ik till sitt hjärta då går det inte att sluta bry sig. Just nu är det en nervös väntan på kvalet...ångest och oro.
Men fram till dess måste vi stötta hela laget för det är bara dom som kan fixa det här. Det är bättre att vi försöker vara lite positivare i vårt skrivande här inne......det är många som gottar sig i att läsa om våra frustrationer och önskar att vi ska åka ner i HA igen.
Nej låt oss visa alla olyckskorpar att vi står enade bakom vårt lag och framför allt att vi menar det vi sjunger...vi är Timrå och vi ger aldrig upp.
Timrå IK har skänkt mig så mycket glädje i många,många år och jag vet att jag kommer att få uppleva många fler glädjestunder framöver och det kanske redan om några månader.
Ge inte upp Timrå supportrar vi ska visa övriga hockey Sverige och dom sk. experter att vi har kommit till SHL för att stanna.
+15
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
helt rätt👍
en till röst i båset
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Jag tänker precis tvärtom, tror vi kan ha fortsatt nytta av Freddan och att Sjödda kan fungera perfekt som backup, assisterande. Hade inte alls velat se honom som huvudtränare. Utan att ha en aning har jag även en känsla av att de båda kan funka bra ihop rent personlighetsmässigt också. Men den som lever får se.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
JanneH: Personligen tycker jag att detta är vettigt. Freddan får ett övergripande ansvar, Thelin kan ta forwards – som han själv spelade och Tommy tar hand om defensiven och backarna – som han spelat själv och haft ansvar för i brynäs. Tre man behövs.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Axle San: ja nu gäller det vara att vi väljer ett av spelsystemen som fungerar...
personligen blir jag lite besviken man inte väljer att ta steget fullt ut och plocka in Sjödda som head coach. Ska man göra ett byte ska det vara ett rejält, detta blir en halvmesyr
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kovalchuk: Håller med om gårdagens match, vet inte vad folk hade förväntningar på. 8 skadade som sagt och Olofsson fick utgå så nu står man på 9.

Det som däremot folk klagat på är ju som du säger ATT man fortfarande står med i princip ett Allsvenskt lag efter en hel säsong där man kunnat vända på alla stenar, lånat ut backar till HA lag och försökt förstärkt på resans gång, gjort insamling från fans/företag likt Mora gjort för att möjliggöra förstärkningar. Men nu står vi här och det är bara att gilla läget.

Jag lovar härmed också att tänka mig för att skriva massa neggoblaja då det inte ger något hur mycket rätt jag anser att jag har i min egen hobbyexpertism. Jag skall också försöka hålla mig extra inte klanka ner för hårt på specifika spelare. Ett motto jag försöker hålla mig efter, skriv inte saker om folk som du inte skulle kunna stå rakryggad och och säga ansikte mot ansikte mot personen ifråga.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eaxelsson: Spännande! Kanske inte mitt personliga drömnamn på posten men helt klart en nödvändig åtgärd.
Tydligen skall den tilltänkta "tredjelänken" på tränarstaben ha varit Molinder enligt Nubben. Och då är jag helnöjd med Sjödda, även om jag tror att han kan ha en framtid som tränarämne på sikt.

Nu verkar det som vi fått svart på vitt att man fokar helt på kvalet, vilket betyder att man inte kommer matcha spelare i grundserien innan de är 100%.
Detta kommer naturligtvis inte stärka chanserna till en "winning-streak" inför kvalet och utmaningen blir att lyckas hålla ihop gruppen fram tills dess.

Hoppas man ser möjligheten i att träna hockey under riktiga matchförhållanden nu sista tiden, hålla liv i PPt och sätta ett bra försvarsspel samtidigt som man kanske ska försöka jämna ut speltiden lite, tycker inte HåLarssa behöver göra fler 30 minuters matcher innan kvalspelet, även om det kortsiktigt är det bästa alternativet.

Tillåt spelarna att göra så många misstag de bara behöver, för det är av misstagen man lär sig och vi vill ju såklart ha bockat av den kategorin innan matcherna börjar gälla något.

Önskar också att man kan vara såpass prestigelösa att man låter Sjödin gå in och matchcoacha lite inledningsvis för att se om det potentiellt skulle lyfta laget lite.
Freddan är inte själv fullärd och han vet nog vart sin egna akilleshäl ligger. Han mår nog säkert bra av att ta in lite nya intryck och lärdomar om stoltheten tillåter. Nubben har ändå gjort helt klart att han blir kvar kontraktstiden ut, så ta tillvara på chansen!

Ställ båda målvakterna så vi kan gå in i kvalet med två fräscha och matchvärmda burväktare.

Sist men inte minns, hoppas jag få se ett Timrå som med lite glädje går ut och spelar för varandra nu sista tiden.

"It aint over til the fat lady sings" - Mats "storsnusarn" Lusth
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Corsimässigt var Sjödda bättre, helt rätt. Men tycker också han hade ett bättre material. Sen ett av "problemen" med honom var hans otroligt märkliga intervjuer som kom då och då, lät ibland som han inte hade nån koll alls på vad han ville(upptaktsträffen). Och så har jag hört att han inte var jättepopulär bland nordamerikanerna. Men tror han passar bättre som assisterande, så enligt mig det är ett bra val.
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Är inte bara tomma ord det där med hans känslor för klubben heller. Minns när vi gick upp 2000 och jag skjutsade honom i taxin, hur genuint jävla glad han var då över vårt avancemang.
+3
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Tommy blir nog bra.
+6
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Axle San: Sen har det inte gått så fruktansvärt mycket bättre sen sundqvist tog över efter Sjödda va? Hade inte Sjödda tom lite bättre Corsi statistik bland annat när han va huvudtränare? Har för mig jag läste det på erat forum. Obs inget kaxigt inlägg, bara en fundering. 🙂
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Axle San: Haha har också tänkt på den. 5 olika va det va? 😋
Nej men skämt åsido, kanske har inte Sjödda varit mogen som huvudtränare, men visst va han ett fint komplement till Bulan innan dess?
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sputnik: Sjödda har många olika spelsystem på sin lyra som han kan dela med sig av.
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Jo svårt att säga, men tror faktiskt vi redan har energin som behövs i vårat tränapar sedan innan och freddan är en pådrivare även på träning, Grejen är att det varit för tunt redan från början då vi år den enda förening som kört på 2 tränare va? Det som man får in nu är en lite mer taktiker som är en gammal back som känns som ett bra komplement. Freddan har sett trött ut ett tag och får nog också in mer energi nu med Sjödda på ingång. Försiktig optimistisk är man i allafall. 🙂
+4
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eaxelsson: Bra där Nubben!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Simmalugnt: Ja, heheheh... Mupp!!!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eaxelsson: Timråhjärta med!
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eaxelsson: Så det var DET Nubben menade när han sa att han jagade en back.
+15
Kommentera

Men så gott!
Tommy Sjödin är klar för föreningen.

Det tycker jag ser ut som ett riktigt bra tillskott. Landslagsback, SHL coach, fd Timråspelare, erfarenhet av kval.

På pappret går det knappast att få ett bättre tillskott då det framför allt är på försvarssidan som det brister.

Sen tycker jag Freddan får oförskämt mkt skit. Han gjorde ett fantastiskt år förra året. Hand upp alla som trodde vi skulle spela i SHL i år? Tänkte väl det....

Ifjol hade vi seriens bästa forward i Dahlen och en av seriens bästa målvakter. I år ser det inte ut på det sättet av givna skäl. Någonstans läste jag att TIK fick 45 miljoner inför denna säsong, vad jag förstått det så var det 45-8 (dvs 37) då 8M SEK gick till KHK.

Sen gnälls det på Nubben. Han hade inte många veckor på sig att ställa ett SHL lag på isen efter kval. Vid en tidpunkt då de flesta kontrakt redan är färdiga. Lägg på det en förningen som precis klivit upp i SHL med mindre pengar och mer risk än andra föreningar. Då blir urvalet inte stort.

Nu är det kval som gäller, det ska vi fixa.

In Nubben, Freddan och Sjödda we trust!
+14
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Reign in red: Var någonstans kastade jag skit på Freddan?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kovalchuk: Ja men herregud. Vi håller ju på samma lag allihopa och det går historiskt dåligt. Våra matcher just nu är nere på ett löjes nivå. Vi skulle få svårt att slå Vita Hästen idag, på riktigt..
Låt supportrarna klaga. Det måste få pysa ut.
Alla är inte barn till Bagdad Bob.

F.ö. så är det bra med en ny röst, men jag tycker personligen inte att Sjödin är det vi behöver. Han är ingen energimänniska anser jag. Men som sagt, bra att ngt händer.
Hoppas jag har fel och att Sjödin är det vi behöver.
+10
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
stoff: Jag är positiv. Vi får in en ny röst och lite ny energi. Nu vänder det!
+7
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sjödin klar?
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Kovalchuk: Haha jo, för det är ju verkligen efter senaste matchen man började klaga..
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Synct: ja det känns som ett bra namn just nu. Tidigare back som kanske kan komma med bra idéer i defensiven samt stor erfarenhet. Och den störta positiva saken är ju bara de enkla att man får in nya idéer lyfter samtal och kan få in energi och en ny röst. Känns bra.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Helt sjukt vad det klagas här inne.
Har folk så jävla svårt att inse att vi nästan har en allsvensk trupp + 8-9 skador och möter starka SHL lag som nu är dopade inför slutspelet? Vissa av er borde inte få kallas supportrar. Vi kommer klara detta kval, så håll ba käften eller byt lag!
+15
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Reign in red: låt oss hålla isär begreppen här nu. Freddan verkar ha tappat spelarna och därför behövs en ny röst i båset. Ingen här är ute efter Freddan för att han på något sätt gjort ett dåligt jobb med det material han förfogat över men nu handlar det om överlevnad och något måste vi göra för att väcka upp spelarna. Så dåligt som de spelat de sista 5-6 matcherna tror jag inte laget är utan det handlar om motivation och självförtroende. Båda saknas just nu och med 8-9 raka torsk så är det väl inte konstigt om man ser över vad man kan göra på ledarsidan.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Eaxelsson: Jag är positiv, känns spännande, vi behövde verkligen en till röst inför kvalet!

Ett stort plus är ju att han var en riktigt bra back som spelare, hoppas han kan hjälpa till att få lite ordning och reda där, och det är väl vara en stor anledning till att han är här.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Sjödin in på ledarsidan resten av säsongen!
+24
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kristoffer: Precis, dom är ju inte mentalt sjuka.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Idrott är till 50% psykologiskt på denna nivå. Det är 2019, kanske dags att tänka utanför boxen och ta in en mental coach för helvete! Spelarna tycker inte ens hockey är kul just nu. De finns värre saker i livet än att förlora hockeymatcher. Att det ser ut som det gör beror garanterat på det psykiska. Varför inte prioritera att åtgärda det av någon professionell på det då?

Kommer göra betydligt större skillnad än att ta in en tredje coach, som också i grunden är en psykologisk förändring för det skapar nytänk och får spelarna se saker från en ny sida. In med en mental coach. Wedin är årets exempel på hur stor skillnad det kan göra om man inte tänker för mycket när man spelar hockey.
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Jag förstår inte din logik, du är posetiv till Freddan har gjort sitt i förenigen och bör lämna. Du nämner även helt exemplariskt vilka förutsättningar han fick från dag ett, är det verkligen rätt att kasta skit på Freddan? Som jag ser så bör man börja med att komplettera ledarstaben fullt ut precis som det är i alla SHL lag. Det största problemet i år är LEDNINGEN där har Timrå IK sååå mycket att lära det stinker så sjukt mycket losermentalitet därifrån så det är skrämmande!
+1
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse1: Å jag vill inte ha ngn förändring i form av tränarbyte, har fullt förtroende för Freddan. Dock om han känner att han vill ha stöd, så självklart ta in ngn, gärna Uffe. Tror dock att laget kommer knyta nävarna nåt djävulskt i kvalet, och Svedda kommer stå på huvudet, när det kommer gälla ngt.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse1: Varför skall du hålla på och kasta skit på Thomas Johansson och Christer Ericsson? Dessa herrar hade en vision att utveckla föreningen, men det var många som satte sig emot deras utmärkta arbete.
+2
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Propagandus: Han säger det inte rakt ut men tar ett citat som ändå visar att Freddan är ödmjuk och har hjärtat på rätta stället faktiskt.

"Jag har ingen prestige, tycker klubben att vi ska göra förändringar på ledarsidan eller något så har jag inga problem med det heller. Mitt mål är att Timrå IK ska vara kvar i SHL och det är till vilket pris som helst."
+10
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ja lika dumt och vansinnigt som det var på Thomas Johansson o Christer Ericssons tid, lika dumt och vansinnigt har den här SHL satsningen varit. Hur dum kan en klubb ledning o styrelse få vara egentligen?
Mina tränare för resterande matcher blir Dahlen och Lill Kenta.
+1
Kommentera

1950163 · »