1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

583979 inlägg · 6215 ämnen

Silly Season 2024-25

2717392 · » Till forumet


Sv: Silly Season 2024-25
angeroath: såg det jag med. Nu är det ändrat och står Timrå . Märkligt det här 😏
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
angeroath: han har inget envägskontrakt. Det är för AHL och NHL. Så antagligen räknas han som en AHLspelare som ska köra campen även fast det finns en klausul att han ska spela med Timrå säsong ett om han inte tar en plats i NHL.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
angeroath: ??? ja varför😔
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Varför i hela friden är Oliver Kapanen reggad för en AHL-klubb?! AHL var ju ute ur bilden..
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JanneH: Japp!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Turkiska Tiken : vilka var med i DHL kedjan förresten? Dahlén, Hållander och Lander va?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JanneH: Förmodligen för att media blandat ihop den kedjan. Vet att Sportbladet har skrivit att Hartmann tillhörde ”succékedjan”, vilket som sagt, inte stämmer.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JanneH: Tycker än idag att vi skulle behållit Lööke.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: en annan sån där grej som alltid brukar lura mig är att jag fått för mig att Hartmann var 3e länken mellan Dahlén och Lundin, när vi gick upp 2021. Men det är fortfarande Lööke som var 3e länken i den berömda kedjan.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
n.W.o: man blev ju orolig själv haha. Kunde inte släppa det, litade inte ens på EP.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: då behöver jag inte vara orolig för hjärnblödning pga det iallfall haha
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: han var med i seriestarten - men petad. Är nog detta som lurar hjärnan.

”Hertzberg har i elitseriens första två omgångar varit petad och inte ens rest med laget till match.
– Vi bryter med Viktor i samförstånd, han känner att han i nuvarande forwardssituation kan utvecklas bättre där borta”
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rallarn: korrekt. Lustigt, hade också för mig att det blev någon registrerad match i Timrå.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
n.W.o: På en try out under försäsong tror jag.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Min hjärna säger att jag sätt Viktor Hertzberg i en Timrå tröja, men när jag söker statestik finns där ingen.
Är det alzamers eller bara otroligt värdelös hjärna?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Dagens intervju med Kapanen. 👍

”Om Oliver blir kvar där måste vi göra något. Vi har pengar sparade nu om vi behöver ersätta honom. Det brukar finnas någon center även i oktober, men då brukar det kosta pengar. Nu har vi lite extra kulor, och om Oliver spelar hos oss kanske vi kan använda dem till något mitt under säsongen, säger Kimmo Kapanen.”

”Olli har sett nästan alla matcher sedan årsskiftet och har en bra bild av spelarna individuellt.”

www.st.nu/2024-07-12/timras-trupp-klar-med-ett-fragetecken/
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Peja: Alexander Blomqvist. Haha fotboll. Hamnat i fel tråd bara. Men till ärendet tror jag det handlar om en tränare. Ferran hade ju gif behövt nu.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Niikeliito: Är det Jacob Blomqvist ni pratar om?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Gorkyman: surrade med en journalist från Sundsvalls tidning på Messenger. Fick till svar ang Blomqvist.
” Känns långsökt med just honom. Tror frun vantrivdes här, men för en höst kanske?”
återstår att se imorgon haha.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
sk.tidnings experterna
kan gå o lägga sig
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
kulltorp: jag tycker det är intressant att varenda spelare som uttalar sig om Jokinen har något bra att säga om honom eller har bara hört bra saker. Sen när experterna ska uttala sig så blir det flopp pga ”finska tränare fungerar aldrig i shl”. Så trött koncept, så trötta experter.

Om det är 14 tränare i shl och 13 av dessa är svenska, en är finsk. Då är det 1 på 14 att finska tränaren ska vinna guld och 13 på 14 att en svensk lyckas. Om den finska tränaren hamnar på plats 8. Är det ett misslyckande? Hur många av dom svenska har inte misslyckats isf? Helt ärligt, hur många av de 5 senaste säsongerna skulle ni räkna som ”lyckats väldigt bra” utav svenska tränare i SHL? Det är ju nästan alltid samma namn och större klubbar. Oftas mindre klubbar som ”chansar” med en utländsk och då hade det nog ändå inte blivit någon succé med ett stort namn.

Jag är nöjd och förstår exakt vad Timrå har för målbild. Kommer inte diskutera några tabelltips från tidningarna. Dessa klick kan dom få behålla själva. Vi kommer utvecklas och Jokinen kmr vara topp3 årets tränare. Vi behöver inte motarbeta våran egna klubb nu, vi ska framåt och vara stolta!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rip Kirby: Jag gillar att det är en ändå hyfsat ung spelare som vill till oss för att han tror att han kan bli bättre här. Den typen av känsla behövs runt klubben för att vi ska kunna håva in NHL-pengar om några år.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rip Kirby: Instämmer!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Tror vi kommer att se mycket sånt de tre närmsta åren. Även på junior och damsidan.
Tror dessa tre Olli-år kommer att sätta normen för Timrå IK i många år framöver.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Otroligt märkligt detta. När Timrå IK, som knappast kunnat skylta med en överdrivet god ekonomi sedan rekonstruktionen för ett antal år sedan (men som man jobbar på), gör en värvning till f j ä r d e-kedjan, då vaknar (främst) det här länets samtliga olyckskorpar och sanningssägare, där man upplyser alla och envar om hur mycket klubben (läs Kimmo Kapanen) gjort bort sig.

Vad är det frågan om? Detta är en för dom allra flesta totalt okänd spelare, iallafall på SHL-nivå. Skulle han misslyckas totalt, vilket "expertisen" inte minst härinne redan gjort klart, är det ett totalt misslyckande. Mm.. eller nåt!?

Vilken roll i laget förväntas en center huserande i fjärdekedjan ha, eller varför inte hela kedjan? Din enhet kanske får fem till tio minuters speltid per match. No more, no less. Har du spelat 0-0 har du lyckats med precis vad coachen förväntar sig. Ganska ofta är det spelare som föredrar fysiskt spel som ges roller här. Att vara tuffa, att hålla pucken djut i anfallszon och därigenom bidra till att ge energi till det egna laget och att "ta bort" motståndarlagets offensiv är i regel det enda coachen önskar sig.

På det hela taget känns detta som en ganska bra deal. Visst, vi "tappar" (eller vad man nu ska säga?) Erik Andersson som under sin sista säsong gjorde 51 matcher där han i regel fick spela i lagets tredje- eller fjärdekedja, där han kom upp i ett mål och fyra assist. Nu känner jag inte till hans kontrakt, men det skulle väl förlängas/förhandlas om inför kommande säsong? Kontraktsförlängningar kostar (det vet jag som också håller på Toronto Maple Leafs i NHL!) och med den här tysk/svenske centern får vi både en spelare som inte konstar lika mycket, men till skillnad mot nýss nämnde E.A får vi en spelare som nog kan ta en fajt om så skulle krävas. Han är alla gånger med på tåget då det krävs att stå upp för laget rent fysiskt, med dom kilona att kunna utnyttja.

Oj, det blev långt det här. Men om jag ska försöka avrunda så är jag utan att veta mer om spelaren än vad jag läst mig till mer än nöjd med hur Timrå IK/Kimmo Kapanen ser på honom. Man får in en spelare som man under två säsonger får tid att jobba med och försöka utveckla ytterligare. Erik Andersson kändes lite som han redan stämplat ut, alternativt inte ville eller kunde bli bättre.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
TIK_TIK: Jo, Timrås senaste säsong var verkligen en katastrof. Jämfört med 22/23 tog laget 1 poäng mindre, gjorde fyra mål färre och släppte in 7 fler, så det är en enorm skillnad jämfört med den där säsongen som fick vissa tippare att se laget som en outsider till guldet.

Nej, jag ger inte mycket för de här experterna. De är inte mer kvalificerade tippare än valfri person på Hockeysnack. Skillnaden är främst att någon är dum nog att ge dessa herrar betalt.

Mitt utlåtande angående Timrå (helt utan betalning) är att laget kommer vara med högt uppe nästa säsong. Det var en hel del turbulens ifjol, framförallt kring Ante och det var tydligt att Dahlén hade problem efter jul. Ändå blev det 80 poäng.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Jokinen-effekten.

”Nästa säsong vill han lyfta sitt spel till nya nivåer under Olli Jokinen i Timrå.
– Det kommer vara en stor fördel att kunna jobba tillsammans med honom”
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Nu ser jag att Maxi spelat med Markus Hannikainen i tyskland. När Kapanen var med i Adams Hockeypuls podd inför sin första säsong som sportchef så sa Kapanen att Markus Hannikainen (f.d linköping) var lite av en favorit pga sin otroliga inställning och arbetsmoral. Så en kan ju tänka sig att Hannikainen gått i god för Maxi.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JanneH: det är nog lite som HA mot SHL. Vill spelaren vidare har de inte så mycket att säga till om. Kul att vi får vara storklubben ibland haha.

”"I nära och öppet samråd med Max och hans agent har vi tittat på alternativ för att göra det möjligt för Max att utvecklas ytterligare vid denna tidpunkt i sin karriär.”
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JP tippar TIK nia.
Jönköping Posten


Timrå (10) (9) Kommentarer


Fredrik Sandquist: Här är det svårt att veta vad som händer. Ny tränare och ett gäng nya, spännande spelare gör att det känns intressant. Däremot känns det olustigt att en spelare som Oliver Kapanen, som är tänkt att vara en ledande spelare i laget, kanske redan är förlorad? Men kanske kan Jonathan Dahlén hitta form den här säsongen och återigen leda sitt Timrå. Donald Sandström: Få lag är så svårbedömt som Timrå. Tittar man lite på vad som hände förra säsongen finns det inget som talar för att det skulle bli bättre i år. Tunga tapp på backsidan som ser direkt blek ut, forwards med Jonathan Dahlén och Anton Lander i spetsen som tog både ett och två steg tillbaka ifjol och hur blir det egentligen med Oliver Kapanen, kommer han spela i Timrå eller blir det Montreal
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: eftersom jag inte hade koll på Eisenmenger så missade jag också att han redan hade kontrakt 24/25. Har Timrå behövt lösa ut honom, eller hade han en "SHL klausul"?
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Frölunda förstärker på centersidan.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Simmalugnt: Kan ha någonting med detta att göra.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rödluvan: Jo, i den bästa av världar hade Timrå kunnat plocka upp en junior istället, men nu bedömer uppenbarligen KK att det inte finns någon i den egna leden som är tillräckligt bra. Kan bara hoppas att Timrå kan få fart på juniorutvecklingen.

Sedan får vi se var Eisenmenger hamnar. Som jag ser det finns det fyra spelare: Boyce, Värmhed, Lundmark och Eisenmenger som slåss om en plats i fjärdekedjan. När Hartmann kommer tillbaka kan möjligen även Walli adderas till den kvartetten.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JanneH:
”plan. Det som talar för att KK har en plan är ju att man uppenbarligen valt Ismannen istället för Erik Andersson. ”

En annan grej är ju att Kapanen valde att gå efter en spelare som faktiskt redan hade kontrakt för säsongen 24/25. Känslan är inte direkt att han suttit och EP-scoutat iaf. Då letar man på kontraktslösa.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
DenRöda:
Känns som att man kan bredda den logevåning man redan har med 3st mot parkeringen, det lilla sittplatshörnet där är så pass risigt ändå på grund av hur trapporna blir. Kanske en lyxigare variant som byggs lite extra på höjden?

I värsta fall så kan man ev. inkräkta på hörnet längst upp på stå och klämma in 1 extra där.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
KB: Ja, självklart finns det nyanser, men det som ni kan tänka på är att det även gäller andra lag och inte bara Modo.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Zäta75: Visst, absolut. O’Regan hade dock högst poängsnitt av samtliga nyinkomna importer innan han gick sönder. Ruohomaa inledde säsongen med en diskutabel avstängning (från försäsongen) och långtidsskada. Svårt att lägga det på bristande scouting eller ”chansningar”.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
KB: Overall floppvärvningar av Modo såklart. Men starkt att klara sig kvar första säsongen. Ser fram emot många surströmmingsderbyn framöver.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Peja: Det har väl redan avhandlats flertalet gånger vad som gick snett med Ruohomaa och hans inledning på säsongen. Knappast en hejvild chansning heller.

Danny O’Regan for hem i samband med att frun skulle föda deras barn och stannade sedan hemma när kontraktet var säkrat. Vi slapp signoff och han fick vara hemma med familjen istället för att spela två extra matcher.

Hutsko var en dunderflopp och skeppades med rätta.

Du har väl tekniskt sett rätt i sak att tre spelare lämnade under säsongen, men det finns såklart mer nyanser till det än hur det målas upp.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JanneH: Du har så rätt så. Man söker spelare med storlek eftersom vi saknar det. Hade bara Walli och sheriffen som är storväxta i princip. Nu har vi 3 iaf. Har kanske glömt någon som Melander etc men ni fattar vad jag menar. Någon storväxt retsticka behövs i alla lag att sätta in ibland. Får gärna göra lite poäng också. Det går inte att vara för snäll i ishockey (läs Dahlen sorry).
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Peja: Och då ska man ha i åtanke, alla de tackat nej till ;-)
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Sputnik1: Det är ett intressant fenomen att Modo alltså skeppade 3(!) importer mitt under pågående säsong 23/24, men ändå är deras supportar oerhört självsäkra och tror stenhårt på varenda import de värvar nu. För en objektiv verkar det snarare som att deras sportsliga ledning chansar hejvilt med importspelarna.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rödluvan: Värmhed kommer konkurrera med denna Max som 4e center.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Vargher85: Men har ni inte någon Värmhed som skulle kunna gå in och göra ett bra jobb som fjärdecenter? Man måste väl ändå önska att man var bättre på att utveckla junisar när man ser en sån här värvning.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Verkar få ett hyfsat lag Östersund, nu är väl även Edfeldt på väg dit.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Hahl Bundy 2.0: Ja Ismannen såg man verkligen inte komma. Endera har Kapanen gjort ett 5 i 3 ragg när han blev orolig över center sidan eller så är detta något väl scoutat som ingår i en plan. Det som talar för att KK har en plan är ju att man uppenbarligen valt Ismannen istället för Erik Andersson. Hade man bara velat ha en bredd-center hade väl EA varit ett enkelt val. Jag tror nog att han storlek kan vara en faktor här. EA var mer grythund men här får vi lite mer fear factor... typ

F ö ser man ju nästan inte en enda värvning alls komma nu för tiden när inte Nubben är SC. Det bara smäller till och vips kan man läsa i dagens ST att Timrå har värvat.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Simmalugnt: Blomqvist tillbaka, haha
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
För de som gillar Giffers

Joel Cedergren på samma tåg som undertecknad mot Sundsvall, låter som han pratar med något nyförvärv.

”Alex”.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Kerstin_k: Ja,EA gjorde en bra fjolårs säsong, men året före var han totalt värdelös! Och dom flesta ville bli av av med honom! Det svänger fort i hockey!
Kommentera

2717392 · »