kulltorp

9559 inlägg · 7507 besökare

Fakta om kulltorp

Klubb
Inloggad
Status
Legend
Erfarenhet
Länkar
28 september 2003
Registrerad
Medlem
Användartyp

Presentation

Född och uppvuxen i metropolen Tallnäs.

Rött och vitt!! 

Modoiter måste sättas och hållas på plats! Det är allas våran skyldighet!

Sv: Silly Season 2020-2021
bisterfinnen: Vi får ändå inte skriva i er bok eftersom era moderatorer tror att alla som inte älskar modo är troll, så ni behöver inte skapa något sådant. Det finns liksom inte i en modosupporters begreppsvärld att det finns människor, ganska många visar det sig, som inte tycker speciellt bra om er.

Det är ungefär som att två socialdemokrater (eller vilket parit som helst) ska debattera mot varandra om något där de är överens. Det blir ingen vidare spännande debatt men man får lätt uppfattningen att alla i hela Sverige håller med en.

Så fungerar även vanligen en diktatur. Bara förbjuda alla åsikter som inte stämmer överens med ens egen uppfattning så verkar det helt plötsligt som att alla håller med.

Därför förstår jag att ni modoiter blev upprörda när några timråsupportrar började protestera när Sture efter 45 minuter gick in i tredje akten och började tack bespisningspersonalen på sin gamla lågstadieskola. Det fanns liksom inte i er värld att det kunde finnas folk i världen som inte var lika intresserade som ni av att höra om er egen förenings förträfflighet.

Det blir liksom så när man aldrig tillåter någon annan åsikt. Det är också därför vi känner att vi får ha lite överseende med ert beteende här inne, ni vet liksom inte bättre. Ni är som nykläckta fågelungar som provar era vingar i den stora, riktiga världen, utanför ert eget lilla inbajsade red
_------_-------+++++---++++++-----------------------------------------------------
Apropå nånting...
DansbandsWolf: Jag vet inte hur kärleken till ditt lag fungerar men för oss fungerar kärleken som i alla delar av livet, man älskar och blir sviken. As simple as that.

Men själva grundbulten i kärleken... om den är på riktigt... handlar ju om att våga vara naiv och drömmande nog att älska ändå.
Min kärlek till Timrå påverkas inte av vad spelarna heter eller ens om laget vinner el. förlorar. 
Den är en grundlag.

Det är motgångar som definierar en människa likväl som ett lag. 
Det är hur man enas under motgångar som berättar något för oss, om laget består av en samling underhuggare eller av hjältar.

Att skråla sig hes i kortege längs Storgatan när man vunnit kan vem som helst göra. 
Att möta fans o media när man ligger näst sist och får stryk med 0-7 mot sina värsta rivaler, är en helt annan sak. 

Jag sviker aldrig.

Egentligen är det både rätt rörande och patetiskt att de enda som förblir trogna en klubb livet ut är vi supportrar.

Vi timråiter är lojala in i döden. Vi är trogna hundar. Vi är löjliga lallare, romantiska dårar som faktiskt tror på en spelare när han säger att han älskar klubben han är i... tex Dahlén.
Vi tror förresten inte... vi vet.

När man talar om kulturer i olika klubbar blir det gärna lite flummigt. Det är lätt att fastna i myter. Kultur är inte bara något ”som sitter i väggarna”.

Kultur är inte ständiga nostalgitrippar eller rotande i det som varit, som för tex Modoiter mfl som nostalgiskt gråtrunkar till youtubeklipp på att det var bättre förr.

Det blir liksom lite svårt att gå rakt fram när man ska titta bakåt alldeles för mycket.

Ett slags kultur sker här och nu också faktiskt.
Kultur skapas dagligen, i det stora och det lilla… t om hur man klär sig när man är ute och rör sig bland folk, hur man för sig, vad man säger och inte säger till pressen osv.
Kultur bryr sig väldigt lite i det som har varit.

Just nu är det så här för Timrå IK: Det enda som går att vinna är framtiden. 
Det förflutna är lika dött som grus… just nu... snart är vi väl där med Modoiterna också och gråter över att det var bättre förr men den dagen den sorgen.
Det som gäller för Timrå IK nu är att foga samman bitarna från sitt fina förflutna med den hägrande framtiden.

Så ser jag på det iaf...
Kärleken är som herpes...man blir aldrig av med den.
Kommentera (Snabbt)
———————————————-------------------------------------------------
Humor:
 
Öndulat: Ser redan nu 7 gilla som du fått det kommer säkert fler .
Jag kommer fortsätta att skriva vad jag tycker och tänker med Ironi ,Eftertanke och Humor.
Tor inte att detta jag är det stora problemet här ..issofall en av många .
 
Sant!:
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
v: Timrå IK - Mora IK 2020-12-13
Clay: Du kan inte svara på en enda fråga som ställs utan att komma med en motfråga... jag vet inte vem eller vad du är.
Du säger att du är en Timråit som såg sin första match för 55 år sen...Grattis isf!
Jag ser inte en enda liten rödvit själ i dig.
Från dag ett har du provocerat de dina "rödvita supportrar" så till den milda grad att det saknar motstycke inom HS historia. Tro mig för jag har varit här i över 20 års tid nu.
Man måste inte hålla med andra härinne... man kan ha egna åsikter och uttrycka dom härinne och det är välkommet.
Det du gör är nåt helt annat!
Din läsförståelse o tolkning av inlägg är makaber många ggr... du kan inte svara o stå för dina åsikter utan måste komma med motfrågor o provocera.
Den ena gången kan man inte läsa eller förstå det du skriver för att i nästa inlägg vara klockren i stavning osv.
Nä du är inte en timråit utan du vill provocera och ställa till med lite diskussioner för att söndra.
Det här är det sista jag skriver till dig o helst vill jag inte läsa ett enda inlägg till från dig men jag måste väl... förmodligen skrivet i ett försonande inlägg.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
 
Sv: Silly Season 2021-2022
Trodde kukmätning med Modofans skulle vara historia i och med avancemanget, men tydligen har de fortfarande en jävligt skev världsbild eftersom de tittar in här och verkar tro de fortfarande har något argument att de skulle vara bättre än oss. Måste handla om att de försöker förminska oss för att de är så jävla avundsjuka, inavel brukar göra så. Acceptera den bistra sanningen att ni fortfarande spelar hockeyallsvenskan och sluta rikta erat missnöje över det på laget som gick upp.

Och jag vet att det mestadels är Costanza men jag anser att eftersom vi Timråfans är bättre än er så har jag rätt att generalisera.

Jag kastar sten i glashus med detta inlägg men det skiter jag i för vi spelar i SHL och då har man i alla fall en riktig anledning att ha storhetsvansinne. Och jag måste erkänna att jag går in på daglig basis i Modos sillytråd och skrattar högt åt vilka patetiska namn de glädjs åt att de värvat. Fan vad bra man mår då, jag rekommenderar alla Timråfans att börja dagen så, då vet man att det blir en bra dag.
Kommentera (Snabbt)
 
----------------------------------------------------------------------------------------------
 
: Timrå IK - Linköping HC 2021-10-21
Lite illa att man börjar bli oengagerat uppgiven redan nu. Blir inte ens förbannad eller småkränkt när polare, krönikörer eller annat löst folk gör sig lustiga över lagets uselhet. No shit, liksom. En spade är en spade är en spade.

Behövs lite injektioner nu (verkligen n u) om det här ska kunna bli någon form av säsong i förhoppningens tecken. Det LHC vi mötte igår är nog det näst sämsta SHL-laget jag någonsin sett. Och vi fick, med nöd och näppe, med oss en poäng. You do the math.

Brukar inte tycka att tränare ska kickas, men det är jävligt svårt att uppbåda någon form av förtroende när man gör så obegripliga saker. "Defensiven ska vara vår styrka", basunerar man ut på förhand - sen formligen sprutar det in mål bakåt. Försvarsspelet - eller egentligen h e l a spelet - är ett totalt haveri. Frågan är om inte ett lag som Västervik hade släppt in färre mål än Timrå om dom fått praoa 10 matcher i SHL. Hur fan är det möjligt?

Det tog en försäsong och 1/5 av grundserien innan man avbröt det helt sinnesslöa experimentet och särade på Zajje/Lalle. "Vi vill ha ett offensivt backpar, och resten defensiva". WTF?
Skulle så jävla gärna vilja få en förklaring till hur och när den idén uppstod, och varför man höll fast i galenskaperna trots att den mest hockeydumme såg att det det var vansinne. Skulle någon annan tränarkonstellation i SHL få för sig att köra samma grej? Nä. Hint hint, Freddanz.

Spelarmässigt bör vår backlinje vara fullt kapabla att hålla uppe en SHL-defensiv. Värvningarna av Bohm och Erixon framstår inte direkt som lysande - Per Svenssom överglänser med råge dom båda tillsammans - men fine. Nubben kom in sent på marknaden och kunde inte plocka allsvenska guldkorn. Synd det. Men nog hade man kunnat plocka två backar från allsvenskan idag som är kapabla att göra ett lika bra jobb för en betydligt mindre peng. Bohm/Erixon är värdelös bang-for-the-buck. I synnerhet när man formerar och använder backarna så som man gjort hittills.

Och framåt har man också misslyckats med att få till en bra mix. Lastar inte Nubben för hela forwardshaveriet, det är t ex för jävla synd - och lite obegripligt - att Lundin inte kan leverera på den här nivån. Han verkar inte hinna med alls. Skapar väldigt få målchanser, skrinnar större delen av matcherna omkring i ingenmansland och söker position.
Han måste få speed och kreativitet omkring sig om han ska få ut någonting offensivt av sitt spel. Tyvärr paras han ofta ihop med Lööke, som visserligen har speeden, men som inte verkar tro på sig själv. Eller så är han helt enkelt otillräcklig på den här nivån. Oavsett så är dom långt ifrån den Dynamic-Duo dom var i HA, och frågan är om ens Jonte hade kunnat rädda upp den kedjan idag.

Sen har man gjort bort sig när man givit Liljewall kaptensbindeln. Säkert en kanonkille på alla sätt och vis, men hur mycket mod kan han ingjuta när han gnuggar sarg i 3e/4e-formationen? Dahlén i fjol, Liljewall i år. Större kontrast än så är nog svår att hitta.

Värvningen av Liljegren är helt obegriplig. Nubben måste ha en fetisch för brunkare om han ansåg att detta var en nödvändig pusselbit i årets SHL-bygge. Kvar i HA - absolut. Då hade han nog funkat fint. men vad ska han bidra med i SHL som inte någon av dom redan befintliga 5, 6 gnuggarna i laget kan?

Erik Andersson är en typisk Nubben-värvning: gnuggare från topplag som ska ges en ny, offensivare roll och blomma ut. Tyvärr svek Nubbens fingertoppskänsla här. EA ser helt menlös ut, och kommer sannolikt ha svårt att hamna högre upp i hierarkin än sin tidigare cementerade 3e/4e-kedja. Får en otäck känsla av att han dessutom är omotiverat dyr, i förhållande till exempelvis Boyce eller Madsen.

Alvarez kändes rätt på förhand, och såg bra ut under försäsong. Men i serien har han varit en stor besvikelse. Är han inte skadad hoppas jag att han är på väg bort. Annars är det - förmodat - stora pengar som kan användas betydligt bättre.

Olofsson har blivit en lite oförtjänt hackkyckling (tycker att han faktiskt kämpar och sliter bra i år, och ser dessutom starkare ut än på länge), men han får oförtjänt mycket istid i dagsläget. Att han går före en in-och-kör-100%-snubbe som Wall-E i det här läget är ytterligare en obegriplig manöver av tränartrojkan. Olofsson h a r dimensioner i stitt spel som Timrå verkligen skulle kunna ha användning för, men han har tyvärr också så stora brister att summan av arbetsinsatsen snarast blir negativ.
Wall-E:s mer endimensionella "what you see is what you get"-spel skulle förmodligen ha en större positiv inverkan.

Hanzl och Rattie må ha problem att dominera dojon på det sätt en förstakedja i ett lag som Timrås egentligen måste, men jeeeez så jävla likblek offensiven varit dom förutan. Ge dom en bra, finurlig och kreativ partner. Vi har en sådan i laget, även om han just nu spelar på helt fel plats. Släpp lös Lalle, och låt honom fokusera på det han verkligen kan bidra med: offensiven.

Nu snackas det om tålamod. För oss som fortfarande har mardrömmar om säsongen 18/19 är det svårt att inte börja kallsvettas när det ordet kommer upp. Tålamod med v a d? Att defensiven "sätter sig"? Att felrekryterade spelare plötsligt får Lidnerska knäppar och transformeras till SHL-äss? Att motståndarna snart börjar spela långsam hockey så att alla tröga timråspelare hänger med?

Nubben har redan erkänt att han underskattat SHL och, får man förmoda, därmed insett att han byggt ett lag på fel premisser. Då är det hans jobb att, omedelbums, försöka rätta till det. Naturligtvis kommer han inte kunna kicka 5 spelare och ersätta med creme de la creme, men det är fanimej hans skyldighet att börja korrigera. Låna ut Olofsson. Det han behöver jobba på kan han inte träna bort i SHL, i det läget Timrå befinner sig. Bort med Liljegren. Byt kapten. Svensson känns klockren i dagsläget (jävvvlar vilken chef han är!).
Gå all-in på minst två nyförvärv. jag skulle lägga krutet på forwards. En riktigt bra center och en ytterforward som kan lyfta spelet och se till att laget avlastas bakåt genom mer tid i anfallsszon.

Ja, ovanstående spelare är naturligtvis snorsvåra att lyckas landa. Vi är redan - i dagsläget - ett cementerat bottenlag, och det krävs nog såväl rejäla pengar som ett speciellt psyke på nyförvärven för att dom ska kunna lockas hit. Men: tiden hastar, och det blir garanterat ä n n u svårare för varje förlust som inkasseras.
Saknas pengar - dra igång en swish-kampanj. Gör NÅGOT! Visa att vi inte accepterar att befinna oss i den här jävla skitsitsen. Erkänn att det blev åt helvete och försök att förbättra läget. Inga jävla uttalanden som "hellre slutar jag själv än att sparka tränarna", eller "det viktigaste nu är tålamod". 3028 på plats igår. Snart spricker publikbudgeten med besked. Därefter väntar kval med oddsen klart emot.

Fi fan. Blivit upprörd bara genom att skriva detta inlägg, så uppenbarligen är man inte helt oengagerat uppgiven ändå. Skönt det, ändå.
Men kom igen nu, Timrå. Vi kämpade hela jävla förra säsongen med att ta oss upp - visa då i helvete att vi har något där att göra!

GIV OSS FRID - BRINN!!!
 
-------------------------------------------------------------------------------------------
Sv: Apropå nånting...
KniveN: Läs Fatta svammel Nubbs knähund !!!!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------
Kvällens bästa av JFK inne på Modoboken.
Självsinsikt är inte hans bästa paradgren. 😂

"Jag hade kunnat haft lättare att köpa det om det funnits mer korn av sanning än så. Både Brynäs och Timrås forum innehåller mycket mer domargnäll."
_________________________________