1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478867 inlägg · 4078 ämnen

Silly season

« · 1633742 Till forumet


Silly season
Ska vi väcka upp Silly season igen? Anledningen är egentligen enkel, nu påbörjas möjligheten att skriva artistkontrakt, det är tämligen lukrativt att skriva ett sådant kontrakt jämfört med ett standardkontrakt som lyder under
(Inkomstskattelagen) jag ger ett exempel nedan.

Inkomstskattelagen                             A-SINK
Avtalad nettolön: 900                           :900
Bruttolön           : 1860,8                      :1058,8
Skatter:
Kommunal 32%: 595,4                 15%:158
Statlig        20% : 298,6                        :------
Värn           5%  :66,7                           :-------

Arbgivavg 32%: 595,4.                        :338,8

Total kostnad:2456,2                           :1397,6

Summa sumarum kostnaden för ett A-SINK kontrakt är "bara" 56,9 av ett traditionsenligt avtal som löper under ISL.

Vi borde verkligen ha möjlighet att värva in två spelare av klass. Tror vi har första värvningen inom en snar framtid!

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly season
Nu tycker jag det är dags att ta hem Alexander också. :) 
Kommentera

Sv: Silly season
Är det någon som har koll på om det är någon ny spelare på väg in? Svartvadet sa ju redan i början på säsongen man skulle värva en forward. Borde väl vara aktuellt med 2 nya offensiva spelare? Med tanke på man släppte ritola och fick lös en bra slant antar jag.
Kommentera

Sv: Silly season
Cyklob: Gissar på att någon/några ramlar in under uppehållet.
Kommentera

Sv: Silly season

Cyklob: Tycker det lät på Svartvadet som att det kunde både fara och komma spelare.

Men i nuläget är det väl bara Nordgren som känns rätt onödigt? Än om han spottat upp sig lite. Kauppinen tycker jag blivit bättre och bättre. Roche blandar ju fortfarande ren defensiv idioti med snuskig kyla och fina pass framåt.

Nättinen? Tycker han kommer igång mer och mer, men tycker ändå inte han visar sådär jätte mycket?

Då man inte vet prislappen på dessa spelare är det svårt att veta vilka som är "prisvärda" just nu.

Kommentera

Sv: Silly season

Monno: Nog tycker jag att Nordgren är bättre än Öberg jag. Den förste kan ju i alla fall få in någon puck ibland, men Öberg är väl bara för boxplay och där tycker jag inte ens han räcker till längre sedan ytterzonerna blivit större och hans skridskoåkning gör det jobbigt att hinna ut på backen.

Kommentera

Sv: Silly season
Monno: Tror Nättinen ligger lite illa till, måste nog börja producera rätt snart för att få stanna.
Kommentera

Sv: Silly season
ULTIMAVICI: Jo, där har vi en kille som säkert tjänar väsentligt bättre än Norgren och Öberg. Nättinen var man inne på saknade lite i skridskoåkningen för att lyckas på andra sidan. Jag förstår inte riktigt hur man tänkte där, då vi vill spela en väldigt tempostark hockey. Nättinen är liksom helt ok, men som andracenter vill jag ha någon som är väsentligt bättre än helt ok. Då ska han vara bra!
Kommentera

Sv: Silly season
Cyklob: Så att man släppte Ritola innebär att 2 st ska in? Att vi fick in Nylander det påverkade inte den ekvationen? 
Kommentera

Sv: Silly season

spud: Det är klart att det kom loss fina slantar för den - alldeles för - dyra Ritola. Nylander lär verkligen inte spela gratis, så det är svårt att sia om hur mycket pengar som finns.

Dessutom är det givetvis beroende på vilken spelare man tar in. Är det av Salmelas kaliber så lär man inte ha råd med mycket mer, men troligen så pungar man inte ut med så mycket pengar på ett bräde.

Kort sagt. Det är svårt att sia om vad vi kommer att ta in, men jag tror på två spelare. Om båda är forwards har jag ingen aning om.

Kommentera

Sv: Silly season

J F K: Jag tror inte det öht finns pengar alls till något mer just nu. Ska det in en så ska det ut en. 
När man hör hur dialogen om ekonomin är i klubben, så får man inte direkt bilden av att det finns pengar till en värvning öht. 

Mitt tips är att en ut en in, om det blir förändringar. 

Kommentera

Sv: Silly season
spud: Problemet ligger nog i att vi förlorar pengar varje match då vi ligger en bra bit efter budget i publikintäkter, nu är det ju alltid svårt att locka publik tidigt på hösten, så inget alarmerande ännu. Samtidigt lär inte Svartvadet använt hela sin budget efter att Ritola lämnat och Ahnelöv varit betald av försäkringsbolaget såhär långt. Tror att någon/några snart lämnar och ersätts. Sedan vill jag inte ha in några dyra värvningar i Salmela klass. Vi ska hellre sikta på att överraska frammåt våren än att värva dyrt och sätta oss i ett jobbigt ekonomiskt läge om vi inte når semifinal eller bättre.
Kommentera

Sv: Silly season
ULTIMAVICI: En budget är ju inget som sitter i sten, utan det är en gissning baserat på vilka intäkter som marknad och publiken drar in. Om vi ligger efter på dessa delar, då kommer svarten tappa sina pengar också.

Och om jag tolkat Ritola saken rätt, så var det ekonomiskt nödvändigt eller åtminstone väldigt positivt.

Jag har inte någon uppfattning om att Modo har en stor säck pengar tillgänglig. Och denna säsong ser jag hellre att Modo kommer 10a och gör ett positivt resultat på 5 milj. än att komma 7a och nå breakeven.
Kommentera

Sv: Silly season

spud: Så länge vi håller oss ovanför 11e platsen så är jag rätt nöjd. För då är vi i "Slutspel" och där kan det gå hur som helst. Två super matcher av Ullmark och försvaret istället för bottennapp för ifjol så vips är vi i slutspel.

Men det känns som att vi påpekat förut över hur jääävulskt korkat detta play in är och hur det dödar spänningen?

Känns som att det bara finns en spännande del i serien i år, och det är om FBK åter igen gör en makalös slutspurt eller inte? Klarar man av att göra det hur många år som helst i sträck?

Kommentera

Sv: Silly season
spud: Klart att man inte har pengar till en värvning för stunden, en budget handlar även om förväntade inkomster och med tanke på att det brukar vara segt att dra publik tidigt kan det vara så att Modo faktiskt ligger över de budgeterade sett till inkomst, publiksnittet är högre än vid samma tid förra året. Att Svartvadet skulle ha en lägre totalsumma att spendera nu än innan säsong tror jag inte. Såvida inte man reviderat framtida kostnader/inkomster redan nu så ska det inte vara några problem att få in två värvningar och kapa någon som underpresterat.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly season

ULTIMAVICI: Det står samma sak varje år, nämligen att publiksiffran är sämre än genomsnittet. Tyvärr fattar fortfarande inte allehanda att publiksiffrorna som du säger alltid är låga initialt.

Det som tyvärr kan göra det sämre än tidigare år är att vi haft väldigt många lördagsmatcher.

Kommentera

Sv: Silly season

J F K: Jag kanske ska förtydliga mig. Ni Modo-iter fattar säkert, men folk från allehanda och kanske andra gästböcker...

Publiksnittet är alltid lägre efter femton omgångar än efter 55. Detta tror jag beror på att serien startar lite tidigt. Det krockar med fotbollsaslutningar, älgjakt osv. Kring jul brukar vi ha som mest...

Tidningarna borde jämföra årets snitt med snittet för de första omgångarna ifjol, istället för att som nu jämföra med det totala snittet.

Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Exakt! Lag som SKA vara oroliga är Brynäs och Linköping som har en mer eller mindre omöjlig uppgift att nå upp till budgeten.
Dock har jag inte sett några officiella siffror från Modo vad man budgeterat med för publiksnitt? Någon som sett eller hört något där?
Kommentera

Sv: Silly season

J F K: Det du efterfrågar från tidningarna gjordes det en artikel på senast i torsdags.
Man jämför alltså de första 12 omgångarna ifjol med dito i år. 
Publiken ökar både vad gäller SHL i stort och för Modo som klubb. 

Publiksnitt efter 12 omgångar, totalt:

2012-13: 5 538.

2013-14: 5 739.

2014-15: 5 799.

 

 

MODO

2013-14: 4 809.

2014-15: 5 153.

Kommentera

Sv: Silly season
McFire:Det är ju bytet DIF mot AIK som gör skillnaden. DIF drar mer publik än AIK gjorde.
Kommentera

Sv: Silly season

ULTIMAVICI:

Det pratades om samma som föra säsongen efter att dom ändrat förväntningarna, men inte sett nåt officielt och var väldigt tidigt jag hörde det så vet inte om dom ändrade sig eller inte.

Kommentera

Sv: Silly season

spud: Ja visst är det så, hade inte bytet AIK/DIF skett så hade SHL totalt sett tappat i publik, inte ökat. Ökningen är dock som sagt marginell på det stora hela.

Kommentera

Sv: Silly season
ULTIMAVICI: "Lag som SKA vara oroliga är Brynäs och Linköping som har en mer eller mindre omöjlig uppgift att nå upp till budgeten."

Nu har ju Modo ett större tapp än Brynäs så du är ute och cyklar.
Kommentera

Sv: Silly season
Carl Lejonkräk: Vad menar du? Vi har hittills haft fler besökare i år än vad vi hade efter motsvarande tid ifjol. Hur får du det till ett tapp?
Kommentera

Sv: Silly season
Carl Lejonkräk: ? Har vi samma mål som förra året så ligger vi bara 400p/match under budget vilket är något vi med största sannolikhet kommer att kunna ta in.
Brynäs har gått ut med att man budgeterat med 6000p/match och ligger ca 1200 ifrån målet idag vilket kommer göra det ytterst svårt att nå sitt mål.
Möjligheten att Brynäs kommer gå om Modo i publikligan är ytterst ytterst liten och då har ni ändå troligtvis budgeterat med fler än oss för att inte få röda siffror.
Kommentera

Sv: Silly season
ULTIMAVICI: I budget ryms ju betalande åskådare, Modo bjuder ju halvs kommunen på Lag som SKA vara oroliga är Brynäs och Linköping som har en mer eller mindre omöjlig uppgift att nå upp till budgeten. hockey. Fyra gånger budget i kiosken.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly season
Carl Lejonkräk: Kul att kioskerna går bra men att jämföra en post som kiosk som stod för 1,9% av intäkterna förra säsongen med posten publik som stod för 30,4% av intäkterna gör inte att iaf jag imponeras. Sälj några korvar till så behöver ni ingen publik alls!
Kommentera

Sv: Silly season
ULTIMAVICI: Glöm vad jag skrev....
Kommentera

Sv: Silly season
Carl Lejonkräk: Vi brukar försök göra det, helst så fort som möjligt:)
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: tack för det.
Kommentera

Sv: Silly season

ULTIMAVICI: Det som talar emot oss är att vi haft så många lördagsmatcher. Trots att det blivit en nedgång där, så är det fortfarande den mest publika matchdagen.

Samtidigt så har vi legat i botten hela hösten. Skulle vi kliva upp ett par pinnhål efter bra spel så är jag övertygad om att vi får mer publik, men det kanske är att gapa efter mycket. Vi har också två matcher hemma mellan jul och nyår då vi brukar ha fullt med hemvändare och som brukar vara lite katalysator för att få fler på hockeyn när det är mer stämning.

Kommentera

Sv: Silly season
Vilka spelare kommer att spela junior-VM i Modos trupp?
Kommentera

Sv: Silly season
hanzon: Det är inte klart ännu, men till det sista lägret är lill-Nyllet, Olofsson och Kempe uttagna. Det är en bra fingervisning.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: jag tror att matchen mot Frölunda gav mersmak för oss som var där, matchen var väldigt underhållande och sista 15 var det ett sjukt bra drag där i princip hela arenan klappade med i ramsan som gick
Kommentera

Sv: Silly season
Blake: Ja 5500 sålda biljetter 2 timmar innan match en onsdag i oktober visar att suget börjar tillta i Örnsköldsvik.
Kommentera

Sv: Silly season
ULTIMAVICI: Visst är det väl tisdag idag va ?
Kommentera

Sv: Silly season
Smurfen: lill-fredag, lill-lördag. So what?:)

Skellefteå brukar alltid vara bra publikmässigt. Det är den närmaste granne vi har sedan Timrå försvann...
Kommentera

Sv: Silly season
Smurfen: Fyfan veckan blev plötsligt väldigt lång för mig ;)
Kommentera

Sv: Silly season
Dags att se om marknaden har nåt bra i spelväg, vissa spelare har inte presterat som man väntat. Undrar om vissa i laget känner på sig att dom har underpresterat och låter det gå hur det vill, eller?
Kommentera

Sv: Silly season

Joonas Lehtivuori, kan vi inte skriva ett 5års kontrakt med honom? 
En briljant spelare i det tysta som är stabil och glimmrar till frammåt emellanåt. Han är urtypen av en ryggrad i vilken klubb han än spelar i framöver på denna nivå.

Kommentera

Sv: Silly season

spud: Vilken jävla sportorganisation vi har! 


Sportchefen Per Svartvadet har under sig:

1: Just Hall in Fame invalde Peter Forsberg.

2: Just invalde statsministern Stefan Löfvén.

Finns det någon klubb som ens i närheten har den tyngden i sin organisation? 

Kommentera

Sv: Silly season
spud: Löfven har väl inget med organisationen att göra? Och hade han haft det skulle det knappast kännas meriterande. Han får lägga fram en proposition att SHL lag från Ångermanland skall få statliga bidrag på 10 miljoner om året.
Kommentera

Sv: Silly season
ULTIMAVICI: Jo det är klart att hans huvudsakliga uppgift i NY var att scouta spelare. Om detta kan det knappast råda tvivel. 

Att dessutom MODOs scouter blir inbjudna till att träffa USAs nästa president Hillary Clinton när han ändå är i USA, vittnar om betydelsen av MODO. Om detta kan det knappast heller råda några tvivel.  
Kommentera

Sv: Silly season
spud: HV värvar Karalahti, hade de för få psykfall på isen innan så är det löst nu!
Kommentera

Sv: Silly season

ULTIMAVICI:

Han och Jämtin i samma lag, bara sno Hedman nu från Färjestad också så kommer ingen vilja köra sina ordinarie spelare i matcher mot HV71.

Kommentera

Sv: Silly season
spud: Stefan Löfven är inte direkt någon erkänd hockeyexpert. Han har framförallt bidragit med att dubbla kostnaden för unga spelares arbetsgivaravgift.

Foppa var bättre på isen än utanför där han är mest känd som mannen bakom värvningen av TJ Hensick.
Kommentera

Sv: Silly season
Carl Lejonkräk: Källa på att det var Foppa som låg bakom den värvningen tack. Sedan så finns det inte ett lag i SHL som skulle tackat nej till Hensick, att han sedan kom med pommes frites i mungiporna ska nog inte skyllas på någon annan än honom själv.
Kommentera

Sv: Silly season

Carl Lejonkräk: Unga spelares? Du menar att han tagit bort subventionen för att ha unga vuxna anställda mot alla andra? 

I ditt fall förstår jag att det måste finnas nån morot för att vilja anställa dig då du knappast kan konkurera på lika vilkor som någon annan. Själv har jag aldrig gillat tanken på att vara subventionerad. Det har väl nåt med stolthet att göra, du tycker säkert det är skitfånigt.

För övrigt är vår scout i regionen södra Europa en herre vid namn Joseph Ratzinger. Han jobbar i likhet med de övriga under Svartvadet ideelt. Dock har södra Europa fasligt svårt att leverera ishockeytalanger, men när det släpper där, då är han redo. 

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Silly season
spud: ja jag syftar på höjningen av arbetsgivaravgift för unga vilket kommer att innebära kostnader i miljonklassen för ett lag som Modo. Hela Modos verksamhet är annars subventionerad vare sig du vill det eller inte och ett annat exempel är ju artistskatten som så populärt utnyttjas av bl.a. Modo med jämna mellanrum. Vad gör annars Löfven i Modo, har han några uppdrag åt er eller?
Kommentera

Sv: Silly season

Carl Lejonkräk: På vilket sätt är artistskatten aktuell för MODO? Vi har inga artister i vårt lag, förutom William, och han har varit i Sverige för länge för att vara aktuell för det. 

Löfven lånar ut regeringsplanet till oss när vi ska spela bortamatcher, annars är det väl som scout han fungerar bäst. 

Kommentera

Sv: Silly season
spud: Nog har väl Modo haft en och annan artistspelarna genom åren.
Kommentera

« · 1633742