Brynäs IF

713204 inlägg · 7953 ämnen

Bästa inläggen


Sv: A propósito de nada
Och så var Huge och Myling i luven på varandra igen. Slutspelet var kul att följa, men skönt att vara tillbaka i de gamla rutinerna igen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Att Rödin är bra vet nog vi brynäsare. Tycker ändå att han får för lite cred. Från Hockeylabbets pod:

"Totalt överlägsen skulle jag vilja påstå att han har varit säsongen 23/24!"
"Enormt komplett och alldeles för bra för den här nivån."
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det har bara gått några dagar sen det blev klart... men känner redan ett sånt otroligt sug efter nästa säsong, att bara få se Silfverberg igen i vår rena dräkt.

Det kommer bli en lång sommar...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Erat: För att inte glömma att konkurrensen kommer vara sämre nästa år än året vi åkte ut.
Årets upplaga av SHL var ju den svagaste på många många år ;););)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Drugstore : Linköping ser starka ut. Malmö, Modo, HV och Örebro blir lagen eventuellt kan bli räddningsplankor. Som vanligt omöjligt att förstå hur bra HV och Örebro blir, men Malmö och Modo är väl ligans lågbudgetbyggen nu när Oskarshamn har åkt ur. Timrå känns också som ett frågetecken men de har ändå en del bra spetsar. Gäller för Brynäs att rusta rejält om man inte ska bli indragna i bottenstriden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag är övertygad om att vi aldrig hamnat i AS om vi behållit Veven och skeppat AL. Med det sagt har jag tidigare haft inställningen att det inte funnits något gott med att åka ner. Med facit i hand dvs att vi går direkt upp igen och efter att bevittnat hur "brynäsfamilen" gått samman på alla plan finns anledning att revidera den inställningen.

Absolut viktigaste just nu är att få in en stabil keeper. Resten löser sig.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Drugstore : Precis, år ett i SHL är det ett tryggt ?syniskt? spel som gäller. Vi har bevisat att vi kan göra mål på kontringar nu, det kunde vi ju knappt förut. nSätt ett bra defensivt basspel och kontra in målen med våra snipers så är vi kvar denna säsong och så bygger vi vidare på det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alvin1309: Jag röstar för en tydlig etta som står majoriteten tillsammans med en billigare habil andraslips.
Lite därför går Heljanko före Hellberg i min bok (ska tilläggas att jag har ganska dålig koll på båda).
Men Heljanko är i en riktigt bra ålder samt har stått 43, 43, 40 och 50 matcher + slutspel senaste två åren. Siffror som Hellberg inte är i närheten av, av flera anledningar säkert.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Om NHL-klubben signar Clara och väljer att låna ut honom till en svensk klubb, så måste Färjestad aktivt tacka nej till honom innan någon annan svensk klubb kan komma på tal eftersom han har kontrakt där över nästa säsong. Det är långsökt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Malmö lär få det jobbigt att ersätta finnarna. Kan Liljander träffa så rätt med värvningarna igen är jag beredd att utnämna honom till SHLs bästa SC. Malmös plånbok är ju dessutom väldigt begränsad. Timrå har 2 bra kedjor samt bra målvakter. Stora frågetecken för backsidan och hur den nya finska tränaren kommer funka. Kommer proppmätta Dahlén underkasta sig Jokinens tydligen stentuffa träning?

Om inte kan det snabbt bli turbulens i laget. Timrå är väl dessutom fattigare än kyrkråttor? Något verkar ju skava rejält i Öret, skulle förvåna mycket om dom skulle studsa tillbaka och göra en kanonsäsong. Ser hittills väldigt trubbigt ut, vem ska göra målen?

Så länge Nubben är kvar i HV så behöver vi inte oroa oss för att dom helt plötsligt blir en toppklubb. Är Blomkvist redo att bli HC i SHL i en gammal storklubb. Går det trögt i början är risken stor att trycket utifrån blir för stort och han blir lika kortvarig som Montén.

Svårt att veta vad Modo kommer hamna, dom ska göra sin andra säsong. Jag gillar värvningen av Jasek, men samtidigt har dom tappat Dickenson. Så det känns jämt skägg och laget har inte blivit bättre.

Tycker ändå det finns gott om räddningsplankor den kommande säsongen precis som det var 23/24.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Jo, men jag tror att våra tränare i stort sett från start av säsongen såg och var medvetna om att Lindbäck var ett osäker kort och att man tidigt var inne på att matcha Clara och dessutom lita på att han skulle sno åt sig förstaspaden"

Om din hypotes stämmer hur kan man då förklara förlängningen med AL? För mig ter det sig helt obegripligt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tigerhjärta: Känns tyvärr som önsketänkande, Linköping har höga ambitioner och kommer säkerligen försöka hitta en ny förstamålvakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Högberg lämnar LHC för spel i NHL. För en som starkt ogillar Linköping är det ju kul men inte jättebra för oss att vi får en till konkurrent om att hitta målvakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Vi kommer garanterad ha en bättre trupp än den vi åkte ut med och rent krasst så tycker jag laget vi åkte ut med inte var ett bottenlag på pappret. Största misstaget Alcen gjorde det året var att förlänga med Manner.. där hände något med truppen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Ja, den mentala styrkan hos Clara är väldigt imponerande. Det jag menar är att han rent spelmässigt inte blev SÅ testad, särskilt inte i jämförelse med att stå i en SHL-nykomling, och att Brynäs inte borde lägga några enorma pengar för att värva Clara från Färjestad. Exempelvis Hellberg och Tappara-målvakten är ju högst troligt mycket bättre än vad Clara är just nu, så nyktert borde man väl ändå kunna se på Claras säsong?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tror Clara har förutsättningar och potentiel för att vara en toppmålvakt i SHL nästa säsong. Men det är klart att det finns säkrare kort. Syntes tydligt hur han växte av att få vara tydlig etta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Tvärtom mot vad Peja tycker så anser jag att han i princip har varit vår viktigaste spelare den här säsongen, speciellt när det gäller den trygghet och självförtroende han ingjutit i utespelarna under processen man genomgått för att sätta det defensiva spel som till stor del varit grunden till att vi nu spelar i SHL igen."

Du förnekar dig inte. Under säsongen så tyckte du ju att AL skulle stå till förmån för Clara. Här har kappan svängt i vanlig ordning.

Sen berodde ju ALs insläppta mål på att det defensiva spelet var så dåligt, inte tvärtom.

Men nu har du alltså gjort en helomvändning och tycker att Clara var bättre än AL och att ett tryggt mv-spel ledde till ett bra försvarsspel.

Tragikomiskt att läsa dina inlägg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jämför man på Heljankos statistik med växjös Larmi så har Heljanko haft lite bättre stats. Vi vet ju hur bra Larmi har varit för Växjö. Jag tycker verkligen att man borde satsa på Heljanko före Hellberg med tanke på, ålder, vinnarhistorik senaste säsongerna, samt han är på väg uppåt i karriären. Det skulle kunna bli ett framtidsnamn för oss. Säger inte att Hellberg är på något sätt dålig men det känns inte riktigt rätt för framtiden. Sen lär Hellberg begära mer lön än Heljanko.

Vart kom Heljankos rykte ifrån?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Säkert kan Clara bli en toppmålvakt, men det hade ju varit en stor skillnad att stå i tidernas mest överlägsna allsvenska lag och en SHL-nykomling. Han måste vara mentalt stark för att kunna leverera som han gjort, men i hur många matcher har han blivit fullständigt bombarderad och tvingats till massvis med svåra räddningar?”

Inte helt lätt att stå i ett överlägset lag heller. Står overksam och blir kall långa stunder för att helt plötsligt få en kvalificerad målchans emot sig. Krävs en grym skalle för att kunna hålla fokus under sådana matcher som vi såg under serien. Målvakter brukar ju gilla att hållas sysselsatta.

När sen Brynäs valde att sparka Limpan så vilade bokstavligen hela föreningens öde på en då fortfarande 18-årig Clara, och som han steppade upp! Så jag vill nog påstå att han är den enskilt viktigaste spelaren för lagets fullständigt överlägsna vår och slutspel.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Jo, men jag tror att våra tränare i stort sett från start av säsongen såg och var medvetna om att Lindbäck var ett osäker kort och att man tidigt var inne på att matcha Clara och dessutom lita på att han skulle sno åt sig förstaspaden relativt omgående.
Att sen tränarnas val naturligtvis underlättades av att Lindbäck på ett tidigt stadium inte uppvisade några förbättringar jämfört med tidigare, gjorde ju inte saken sämre sas."

Här kommer helt nya uppgifter från dig. Du ägnade ju hela silly season, försäsong och fram till att AL fick sparken att försvara honom och hans spel. Det var ju försvarsspelet som var kaos och AL spelade ju riktigt bra.

Om du inte visste det så sparas alla inlägg i historiken och du har väl skrivit minst 500 inlägg om AL:s förträfflighet. Det raderas inte ut för att du ändrar uppfattning i efterhand.

Men kul att du äntligen ändrat uppfattning om Lindbäck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Snart har Washington åkt ur slutspelet där borta. Då kanske vi kan få mer klarhet kring Bäckis.

Officiellt att Kevin Clark lämnar Düsseldorf. Synd att han inte är några år yngre. Kelleher lär vara bättre än honom nu.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
PerraTrav: Tips vad gäller björnar:
If its black - fight back
If its brown - lay down
If its white - just say good night
Kommentera

Sv: A propósito de nada
puffe: ” Verkar vara så att Leksand är väldigt nöjda med konstellationen som ersatte Björn.”

Jag personligen tycker Björn är en av våra bästa tränare i hockeySverige.

Han gjorde ett toppjobb med Malmö trots en begränsad budget detsamma med Modo har det inte varit för Covid så har han tagit upp Modo till SHL,

Tjomme snodde honom i från Modo efter succé säsongen trots ett gällande kontrakt.
Björn kommer till Leksand och etablerar dom i SHL.

Så absolut ett nerköp av Leksand att byta ut Björn i mot Tjommes Djurgårds polare Hjalle.

Den här säsongen spelade Leksand och Hjalle på Björns spelsystem som han satt under flertalet säsonger.

Så blir intressant att se om Hjalle kan ta Leksand till några högre höjder.

Vilket jag betvivlar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Hoppas det går bra med Hellkvists hälsa!!
Det är viktigast.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Farsang: Jag tolkar det mer som att rättfärdiga en förlängning. Folk verkar glömma att han var slutspelets bästa spelare. Den typ av spelare brukar vara aktuella för SHL, framförallt för en nykomling. Om Kelleher själv vill så är han given
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Ja, visst är det konstigt att Gällstedt har fått ordning på det mesta.
Trots att nån soffbedömare sitter och gnäller över att han saknar en aktiv coachning.
För övrigt blir jag alltid lika fascinerad varje gång nån självpåtagen sofftränare sitter och kritiserar coachningen från en insatt och kunnig yrkestränare på den här nivån.
Speciell när nämnde tränare har coachat laget fram till den mest överlägsna seriesegern i HA så här långt..."

Ja, jag kommer särskilt ihåg en soffcoach som halva säsongen klagade på "kaos i försvarszon". Sofftränarnas okrönte konung kanske borde se sig själv i spegeln som omväxling...
Kommentera