Brynäs IF

686317 inlägg · 7953 ämnen

Bästa inläggen


Sv: A propósito de nada
Jösses. Löven åker på en 5-0 förlust mot Västervik alltså. Hade Brynäs åkt på en sådan förlust så hade hälften i detta forum knappt överlevt.
Ganska nyttigt för många härinne att se att även andra topplag åker på rejäla plumpar i protokollet. Kom ihåg det nästa gång innan ni lägger er ner och dör vid kommande bottennapp, för de kommer att komma!
Ni vet vilka ni är..
+35
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Hela hockeysverige har identifierat Brynäs målvaktssituation som problematisk. Alla experter, alla tyckare, initierat hockeyfolk samt soffcoacher... Alla utom en... 🤷‍♂️
+31
Kommentera

Sv: A propósito de nada
MrCarla:" Benn gör en ordentlig skillnad. Inte vår bästa match, men 3 poäng in på kontot! Tackar vi för"

Benn måste vara en av Brynäs bästa värvningar i nutid,
Så här långt med tanke på omställning från liten till stor rink så är han ofelbar ett fullblodsproffs hela vägen,
Jag är mäkta imponerad måste vara den bästa värvning JA gjort.
+30
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scott i svart på dagens träning!
+29
Kommentera

Sv: A propósito de nada
LarsGöran: Apology accepted om du nu säger så! :) Vi kanske inte är överens om allt men jag lovar dig att jag inte är Pettis. Har verkligen noll anledningar att ljuga om det.

Jag kan ju passa på att skriva en liten presentation om mig själv inför alla nu när man skrivit här ett tag.

Emil heter jag, efternamnet är knutet till mitt nick här om någon vill kolla upp mig, ser ingen poäng med att gömma mig på ett hockeyforum. Strax under 40 och har följt Brynäs sen barnsben (farsans "fel"). Bor i Dalarna där jag också är född. Men har bott i Sandviken och jobbat på Sandvik under några år där jag så ofta jag kunde gick på hemmamatcherna (fyrskift på PV69). Var även på några bortamatcher under några år och minns speciellt Mora borta (invasion då också) januari 2008 (tror jag) där något smartskaft brände av en bengal och det blev slagsmål i Brynäsklacken.

Hamnade av en liten slump i Halmstad under några år också där jag pluggade kandidat+magister inom IT-säkerhet (IT-forensik och nätverksforensik om någon bryr sig). Tanken var väl att bli it-forensiker först men fastnade helt för pentesting istället. Gjorde kandidatuppsats om att knäcka RFID och en magisteruppsats om replay-attacker mot bland annat bilnycklar. Trivdes sådär på västkusten (blåsigt som fasen och grått och kallt) Saknade också Dalarna och hittade ett jobb här hemma och flyttade hem när jag var mer eller mindre klar med studierna. Att vara Brynäsare i "Leksandland" har inte alltid varit så lätt ska ni veta. :)

Gillar statistik och matematik (till viss gräns) men främst är jag väl intresserad av kryptering och Sudoku och liknande problemlösning. Försöker delta i krypteringstävlingar som FRA lägger ut och har vunnit några stycken (inget skryt på något sätt, de är inte direkt svåra). Bara en bild av mig så att ni vet varför jag gillar statistik. Kan nog uppfattas som lite udda och socialt missanpassad med mina intressen men det är skönt att tjöta med andra som brinner för samma saker här vare sig det är hockey eller statistik för min egen del.

Vill någon tjöta om kryptering, problemlösning, it-säkerhet i allmänhet eller något helt annat är det bara att säga till privat! :) Otroligt kul att vara här.
+28
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nicky D blir ny sportchef i Almtuna efter säsongen och går därmed i pension. En mycket fin karriär till ända alltså. Tack för allt du gjorde i Brynäströjan, Nicklas!
+27
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ölund tillbaka 👍😊
+27
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Forsberg 1978: Håller inte med dig alls, Brynäs är det klart bättre laget. Ett fall framåt spelmässigt idag, 40 skott på mål. Långa anfall stundtals. Man håller Nybro på utsidan. PP är bättre också.

Brynäs kan dock ännu bättre.
+26
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SaggeBoy: Lindbäck är en Brynäsare - som nästan alla härinne. Vet inte vad du hejar på för skitlag men vi andra som är Brynäsare stöttar varandra.
+26
Kommentera

Sv: A propósito de nada
munkas: Håll i hästen lite Munkis, ser väl i princip ut att räcka med en vassare målvakt? Laget drar ju ner brallorna på Löven på bortaplan med över 80 skottförsök mot kassen. +40 på mål. Fel läge att raljera så pass hårt ändå?
+25
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Personligen tycker jag att vi gör det bra på det stora hela. Tycker vi spelar med de spelare vi har fram till jul om inget oförutsett inträffar.
Sparkapital i Öhlund och Scott finns redan. Sen får vi se vad som eventuellt kan behövas innan fönstret stänger 15/2. Vi leder trots allt serien och har alla möjligheter att utveckla de unga spelare som finns i laget. Kanske finns nästa Silfverberg, Bäckström eller Ersson (MV) redan i laget😊.
Ha ett fint uppehåll.
PS. Min tårta jag fick idag 😋
Uppladdat:

450x300-img7757.jpegimg7757.jpeg

+25
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Va ödmjuk nu Lindbäck och kliv åt sidan, gå ut med att du inte klarar av att hålla denna nivå längre. Skulle vara så jävla stort av dig om du hade den ödmjukheten i ett sånt här läge.
Ställ din plats till förfogande. Då skulle du verkligen växa i mina ögen.
+24
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lite märkligt att en domare som gjort över 300 matcher i AIK får döma matchen.
+24
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fick bekräftat i går kväll något vi alla visste . Brynäsare finns överallt . Kolla på Dart på viaplay igår kväll . Ja jag vet är en sportsidiot. Var final i en major från wolverhampton i England, mitt i finalen glider kameran över publiken för några sek tycks jag se några bekanta färger . Spolar tillbaka . Nog fan står en skäggig karl å skriker mitt bland öldrickande Engelska fans , i Brynäs matchtröja 🤣🤣👍 Vi finns överallt utom i Shl .
+24
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Erat: Ja, det var rätt så urspårat kring den där klassiska bortamatchen mot Timrå.
Det var i januari 1972 och jag gick på Borgis gymnasium då och åkte upp med en kompis i en busslast med förväntansfulla brynäsare.
Resan drog ut lite på tiden så nån pisspaus blev det aldrig. Den som var nödig fick ställa sig i dörrbrunnen med öppna dörrar och pissa under färd.
Väl framme gavs besked om att det var fullsatt och utsålt, trots att vi hade biljetter.
Några började dra/slita och gunga gunnebostängslet fram och tillbaka tills det gav vika. Hela gänget rusade like en hord med uppjagade mongoler mot insläppen och såvitt jag vet kom alla in till sist.
Ladan var fullproppad med folk som stod på soptunnor, hängde i takets fackverk och överallt där det fanns en chans att se nånting av det som hände på isen.
Jag tappade mitt armbandsur nånstans därinne under försöken att hitta nånstans att stå. I första paus letade jag upp nåt sekretariat för att se om nån hade hittat klockan.
Kändes som fullständigt osannolikt under rådande omständigheter, men trot eller ej:
plötsligt hördes speakern annonsera ut att man hittat en klocka, återfås mot beskrivning.
Lommade dit och se på fan: det var min klocka, dessutom hel och utan en skråma.
Minns sen att Strimma avgjorde med ett slagskott som styrdes i mål via Östlings benskydd.
Ingen rolig hemresa och den har jag inget minne av öht...
+24
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Hahaha…Anders Lindbäck har alltså synts till på Systembolaget.

Stoppa pressarna!!!

Alltså allvarligt talat…
+23
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: "Invänder dock än så länge mot Lindbäckkritiken.
Ska nog till sämre prestationer framöver innan Alcen agerar, det är vad jag tror."

Lindbäck ligger alltså på 15:e plats i räddningsprocentsligan. Endast Västervik har en sämre mv än Brynäs. Många lag har 2 bättre målvakter än Lindbäck.

Hur mycket sämre kan prestation bli? Är det när han är nere på 85 procent i räddningsprocent?

Botten är nådd
+22
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fyfan vilken jäkla match av deras målvakt.

Ett rättvist resultat hade varit 10-2.
+22
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ticko : Fullkomligt fruktansvärt. Stackars människa. All kärlek åt henne och hoppas hon lyckas återfå mer funktionalitet längs vägen ❤️
+22
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Fy satan så skönt det är att vakna som serieledare, med två matcher till godo på Björklöven i tabellen.

Är på väg till högskolan just nu. Min klass består av fem personer, och som av en ren händelse råkar en av dessa vara en Umeåbo som lever för Löven. Han var odräglig efter matchen i Gavlerinken senast, så idag ska han få igen... med råge!

Önskar er övriga en fin torsdag, för det ska jag ha 😎
+22
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vesslan: Vi förstår att du ogillar Lindbäck, det framkommer tydligt och vi är många som håller med till viss del.
Men att Brynäs skulle genomföra något typ av propagandainslag genom att dela en video på Clara där hjälpen från Lindbäck påpekas, är ju minst sagt konspiratoriskt.. Lite foliehattsvarning.
+22
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: "Oj, ”hovreportern” har väldigt svårt att kritisera Anders ”Ojämn är mitt mellannamn” Lindbäck, i podden. 😊 … men Chad ”Inte Gävlekille” Billins totalsågar han. "

Chad Billins ska ju givetvis totalsågas baserat på vad han har presterat på isen sett till förväntningar (Limpan också såklart, även fast förväntningarna där var mindre). Billins har fått stort förtroende både vad gäller istid och spel i power play men har bara mäktat med 3 poäng på 19 matcher och ligger +1 i plus/minus. Utan tvekan säsongens sämsta nyförvärv (som inte är en kontraktsförlängning, som Lindbäck är), vilket man inte såg komma.

VARNING, LÅNG TEXT FÖLJER NEDAN.

Det har kanske blivit dags att recensera säsongsinledningen eftersom halva säsongen snart är spelad, så får vi igång lite diskussion också eftersom det dröjer till matchdag. Alla betyg nedan är mina subjektiva bedömningar och jag förväntar mig att folk inte kommer hålla med om allt.

Betygsskala:
1 - Underkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Världsklass

Anders Lindbäck - 1
Horribel och sprider osäkerhet i allt han gör. Minst en tavla per match har blivit hans signum. Tycker det är oerhört tråkigt att Lindbäck inte lyckades i Brynäs, men nu bör hans dagar vara räknade (även om jag tror att det är Claras lån som kommer avbrytas mer än att man köper ut en kompis och Gävlegrabb som Lindbäck). Har en match på säsongen där han faktiskt stänger igen (mot SSK) vilket är ett redigt underbetyg för en förstemålvakt. En förstemålvakt som ligger i HA:s bottenskikt vad gäller all tillgänglig statistik.

Damian Clara - 2
Godkänd, men inte mer. Dock bara 18 år och kommer förmodligen, som många är inne på, bli en bra målvakt. Bör vara vår tvåa när vi går in i ett slutspel, men det är ju enklare att dumpa Clara än Lindbäck så jag tror inte vi får se Clara säsongen ut i vår tröja.

Simon Bertilsson - 4
Vår defensiva klippa. Inte många misstag från honom hittills och spelar med pondus. Delar inte ut lika många proppar längre, men med tanke på domarnivån förstår jag varför.

Johannes Kinnvall - 3
Blandar och ger. Mycket poäng framåt men är en dålig skridskoåkare som ibland tar väldigt konstiga beslut och chansar mycket. Har blivit lite mindre med den biten på sistone, vilket bådar gott.

Anton Johannesson - 2
Godkänd i min bok. Alla gnäller att han inte är en bra back i defensiven, men samtidigt är han värvad som en offensiv back med potential som ska göra poäng. Sett till istid så har han gjort mycket poäng också. Bör vara en av två backar i PP om vi ska utnyttja hans styrka. Är fortfarande ung och jag tror han kommer bli en mycket bra SHL-back innan hans karriär är över.

Jordie Benn - 3
Stabil är ordet. Ingen sätter hårda förstapass på bladet som honom. Står upp bra i egen zon och är duktig på att få ut pucken. Har bara spelat 9 matcher men det här är en otroligt bra värvning inför slutspelet.

Chad Billins - 1
Som jag avhandlade ovan. Årets floppvärvning. Gör ett ok jobb i egen zon, men sett till förväntningar ska han vara bättre än såhär, framför allt i offensiven. Jag hade inte förväntat mig att han skulle vara lika bra som i HV, men mer än såhär måste han verkligen uträtta. Åldern har kanske till slut kommit ifatt honom.

Theo Lindstein - 2
Är inne på många mål framåt och det börjar så sakteliga gå åt rätt håll nu, efter en darrig säsongsinledning. Knappt godkänd. Det positiva med hans svaga spel är väl att vi får behålla honom ytterligare en säsong och att han utvecklas mer under den här säsongen.

Kasper Larsen - 1
Är ung och ska väl kanske inte vara en superback i år. Känns mer som att han är med för att se och lära lite i år för att sedan få mer speltid nästa år. Har tre skottäckningar på rad i ett boxplay borta mot Östersund som största Brynäs-merit, vilket säger en del.

Karlis Cukste - 2
Inledde svagt, blev sedan bättre bara för att i de senaste matcherna börja dippa igen. Ojämn och svår att få fingret på. Gillar dock hans kroppsspråk och "competitiveness" som dom säger i Nordamerika. Knappt godkänd även han.

Miks Indrasis - 3
Snacka om vattendelare, blir inte klok på karln. Kan se loj och mätt ut men gör ändå sina poäng. Det var inte många omgångar sedan folk ville skeppa honom och sedan går han ut och vänder underläge mot AIK på egen hand. En man för dom stora matcherna. Är övertygad att han blir sjukt viktig i ett slutspel. Vår bästa poängplockare ihop med Rödda. Hans backchecking är dock obefintlig och detta måste han bli bättre på.

Johan Larsson - 2
Har sågats härinne i år. Fick en oerhört märklig, sönderryckt säsongsinledning och det känns som att han börjar komma in i det först nu. Är ingen offensiv stjärna som spottar in poäng, men är oerhört smart på isen och tar sällan ett felbeslut. Han är dock inte mer än godkänd, men i dom senaste matcherna tycker jag mig se en tydlig förbättring och statistiken säger samma sak. Han landar nog på minst en 4:a innan säsongen är över, så bra är han. Det vet alla som kan sin ishockey.

Anton Rödin - 4
Säsongsinledningen var helt magisk och Rödda var seriens bästa spelare ett tag. Har svalnat på slutet men ligger dock fortfarande på ett poängsnitt på 1 ppg. En av få som faktiskt checkar som en galning och ger järnet, och när laget går tungt visar han med sitt kroppsspråk att det inte är ok. Har absolut inget ont att säga om Rödda, bortsett från några oerhört onödiga utvisningar nu på slutet när han varit frustrerad. Dom måste jobbas bort.

Tyler Kelleher - 3
Samma som med Rödda, inledde oerhört starkt men har klingat av i dom senaste matcherna. Måste sluta vara så puckkär och spela enklare, samt jobba hårdare i defensiven. Dock en oerhört bra spelare i Hockeyallsvenskan och kommer göra mycket gott i ett slutspel.

Tyler Vesel - 3
Lite trubbig i offensiven ibland men är och har varit en briljant tvåvägscenter hela tiden. Känns underbart att han spelar för oss och inte i ex. SSK som också ville ha honom. Kommer vara viktig hela säsongen.

Jack Kopacka - 4
Som detta lag har saknat en målskytt. Älskar när han bestämmer sig för att ta pucken ur egen zon och majestätiskt forcerar sig genom mittzon. En publikfavorit och det är inte svårt att förstå varför. Behöver bli bättre i egen zon och hjälpa laget mer än vad han gjort dock. Måste även bli lite mer innovativ i sitt målgörande, många mål har kommit i PP och att man söker Kopacka i högra cirkeln har genomskådats av motståndare för länge sedan.

Oskar Kvist - 1
Sprattlade till i en match och gjorde tre poäng och folk glömde alla usla matcher sedan förra sprattlet. Är inte i laget för att göra poäng givetvis, men har man en utpräglad defensiv roll så är det en klar fördel om ens kedjeformation inte blir fastcheckade i egen zon matcherna igenom. Skall ned i fjärde (kanske bör sitta på läktaren) när skadade spelare är tillbaka.

Jacob Blomqvist - 1
Skulle kunna sätta in texten om Kvist här likagärna och gå vidare. Det gör ont att se att Blomman blivit gammal och inte håller längre. Säkerligen en underbar lagkamrat och ledare, men han ska knappt spela i en fjärdekedja som det sett ut hittills. Räknar dock med att han tar Ohlssons plats i fjärde när Ölund är tillbaka.

Oliver Tärnström - 2
Innan ni blir arga att jag ger grabben godkänt, han har spelat med Kvist och Blomqvist i stort sett hela säsongen. Hur lätt tror ni att det är att få något uträttat då? Jag är övertygad att det här är en bra tredjekedjespelare för oss i sinom tid. Han är oerhört bra på skridskorna och gör det även bra defensivt. Tror vi kommer få se mer poäng och bidragande framåt när han spelar på Ölunds högra sida med Scott till vänster istället för att kampera ihop med firma Kvist/Blomman. Tror även att han tar Kellehers plats i andrakedjan nästa match om inte Scott spelar.

Noel Nordh - 2
Klart godkänd. Har mer poäng gjorda än killar med mer istid än honom och har fått spela PP tack vare hans vassa offensiv. Nästa säsong blir han farlig, oavsett division. Måste bli mindre naiv i egen zon, men det gäller alla i juniskedjan.

Anton Ohlsson - 2
Även han godkänd. En första säsong som senior är aldrig lätt, men som han centrade fjärdekedjan i början av säsongen så såg man att han har hockey i sig. Inte gått lika bra på slutet dock. Tror vi kommer få se honom i Brynäs en lång tid framöver. Framtida kaptensämne.

Linus Lindblom - 2
Inte gjord för att spela i en fjärdekedja med begränsad istid. Fem poäng på nitton matcher är inte sådär superbra, men ligger totalt sett plus i plus/minus och sett till förutsättningarna kan jag inte underkänna honom. Han hade dock gjort det betydligt bättre i ett lag som Östersund eller Västervik i en lite större roll och inte långt ned i hierarkin i ett lag med uppflyttningsambitioner.

Spelat för lite:
Greg Scott
Linus Ölund
Jonathan Karlsson
Carl Sandström

Nyförvärv jag vill se:
- En ny målvakt som tar det han ska och sprider lugn i egen zon. Får gärna vinna någon match på egen hand med.
- En stor, elak powerforward. När Oskar Kvist är ett lags tilltänkte tough guy då finns ett problem att åtgärda. Ta in två vetja, så vi får lite mer energi på isen. Det ska vara svårt att stjäla poäng och göra ont att möta Brynäs.
- En tvåvägsspelare med mångårig erfarenhet från HA. Vi behöver inte bli spetsigare, vi behöver bli smartare och bättre i egen zon. Så en spelare som är bra i defensiven och kan bidra framåt borde vara prio.
- En tvåvägsback. Jag vet, vi har egentligen bra backar och det kan se dumt ut att önska en back i nuläget, men när Bertilsson eller Kinnvall snart går sönder så kommer vi stå där och inte bli klok på defensiven igen. Lika bra att agera proaktivt.
+22
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jag hade faktiskt säsongskort platsen bredvid Stisse i ganska många år. Det upphörde när Gavlerinken blev Läkerol Arena eftersom den raden försvann och vi därefter valde platser på helt olika sektioner. Pratade otaliga gånger med karln på den tiden, han var trevlig men ganska fåordig. Det som man tyckte var anmärkningsvärt var hur otroligt många timmar han spenderade på att transportera sig till och från hemmamatcherna. Man kan lugnt säga att han brann för Brynäs.
+22
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Jag pröjsar 549:-/mån till TV4 för en tämligen undermålig produktion av HA. Jag misstänker att Brynäs och Djurgården genererar mer intäkter till TV4 än Växjö, Örebro, Oskarshamn, Linköping och Skånelagen gör tillsammans i SHL.🤔
+21
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Var det inte en touch eller styrning på VIKs första mål?… Om inte så måste det ju ha varit svagt försvarsspel, både Billins och Lindstein står ju i hörnen bakom förlängda och väntar på passning. Men Limpan skiter i att titta upp och kastar upp pucken rakt upp i banan… Sen har jag aldrig sett en mindre ”stor” målvakt än Limpan på 3-2 målet heller… Han ser ut som en dvärg där han sitter inne i målet..

Men jag är inte förvånad att du fortsätter försvara Limpan. Idag var det försvarsspelet, ineffektiviteten och glöm absolut inte, domarnas, fel att Brynäs förlorade matchen.

Limpan måste bort nu, det finns inget annat. Råttet är mågat. Om han älskar Brynäs och har lite stake så går han upp till Alcén imorgon bitti och bryter kontraktet, avsäger sig lönen och går i pension. Då skulle han växa i mina ögon.
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: "Lindbäck rör väl inte upp speciellt mycket känslor, verkar vara en skön kille. Hans prestationer och beslut på isen däremot…"

Ja, snart måste väl "Råttet vara mågat" som Per Ledin sade. Att både Brynäs och Lindbäck hamnade i botten av SHL:s statistik förra året var kanske inte så anmärkningsvärt. Men har det någonsin hänt efter så många omgångar att ledarlaget i Hockeyallsvenskan haft en förstekeeper som ligger i botten av målvaktsligan baserat på räddningsprocent? Lindbäck ligger på 16:e plats nu med 89,12%. Han har minst en målvakt framför sig från alla övriga lag. Han har haft chansen att vänja sig vid svensk hockey i en och en halv säsong nu. ...Och för en sofftyckare som jag är det inte uppenbart att han gjort det.
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Man kan säga att Brynäs säsong hittills är långt ifrån felfri. Svagt målvaktsspel, rätt svaga special teams, inte hittat nån jämn nivå, skador på Larsson, Ölund, Scott och Kelleher.

Ändå leder vi serien med två matcher färre spelade än tvåan. Så vi måste också kunna se det positiva och inte bara stirra oss blinda på svagheterna.

Det finns gott om förbättringsutrymme och då leder vi ändå som sagt. Hoppas killarna kan bära med sig lite råg i ryggen från Umeå.

Tycker för övrigt Billins och Lindstein hade bra insatser mot Björklöven. Det lovar gott.
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Björklöven blev avklädda i 55 minuter idag. Det är sanningen, och det vet alla som såg matchen.
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Helt sjukt hur LarsGöran kan tro att någon som har underbyggda inlägg baserade på statistik egentligen är en användare som historiskt skrivit sina inlägg 100% baserade på känslor.

HS fortsätter att överraska och den sista idioten är inte född än.
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge:
Varning, långt inlägg. Gällande Lindbäck

Har sedan jag började följa forumet för ett par år sedan oftast stått på din sida då du nyanserar många ensidiga inlägg, ”sparka tränaren”, ”maila Svedman” osv. Vi som inte har insyn kan inte alltid förstå varför vissa beslut tas eller inte tas. Så är det. Klubben kan av flera olika anledningar inte kommunicera ut precis allt. Så man bör vara lite ödmjuk inför detta faktum.

Men i fallet Lindbäck kan du inte mena allvar. Att en touch hit eller dit försvarar hans uppenbara tavlor. Som jag tidigare skrivit, gällande dessa toucher så måste Lindbäck vara världens mest otursamma målvakt då andra målvakter inte verkar utsättas för dessa toucher, eller är det så att andra målvakter tar dessa skott ändå?

Lindbäck har inte ensam vunnit en enda match åt oss på 1,5 säsonger. Däremot förlorat en hel del matcher åt oss. Att dåligt försvar förklarar vissa tavlor? Ibland ja, men oftast nej, t.ex 0-2 målet i onsdags. Han väljer att försöka plocka en puck som kommer på stötsidan, och missar. Det förklaras inte av dåligt försvar, det är ett dåligt och märkligt beslut som absolut inte förväntas av en målvakt med Lindbäcks rutin.

Att vi inte gör mål är såklart inte Lindbäcks fel. Matcher förloras under en lång säsong, misstag görs osv. Surt i stunden men på sikt kommer man över det.

Jag har ingen avsikt att bedriva någon slags häxjakt, jag kan bara sorgligt konstatera att Lindbäck inte håller måttet om vi ska ta steget upp. Det går inte att blunda för de tabbar han gör gång på gång. Spelar ingen roll om han tar 40 skott i en match men släpper två billiga om vi förlorar.

Titta på någon annan match och se vad andra målvakter tar för puckar, du kommer häpna när du jämför dessa målvakter med Lindbäck om dina krav inte är högre än vad du beskrivit.

Allt är relativt, vad som är bra målvaktsspel för dig kanske inte är bra för mig, men faktum är att 8 målvakter i HA har bättre GAA och 13 (!) målvakter i HA har bättre SVS. Vidare undrar jag vad du anser om om kommentatorers/expertkommentatorers anseende? Är de yrkeskunniga? För senast igår, och även i ett flertal andra matcher när Lindbäck gjort tabbar har det sagts ”den borde Lindbäck tagit”.

Jag var supernöjd när Lindbäck presenterades, försvarade honom länge förra säsongen, tänkte att förlängningen till årets säsong var ok (försökte iaf intala mig det), att han i HA förhoppningsvis skulle bli bättre och studsa tillbaka. Men nej. Gång på gång på gång gör han uppenbara tabbar. Klart att en målvakt ibland släpper någon puck som 1-0 igår, men då går det kanske 5-10 matcher mellan varje sådan tabbe. Lindbäck gör typ en sådan tabbe i varje match, och det är häpnadsväckande! Det är ingen underdrift att han gör tabbar i fler matcher än matcher han inte gör tabbar, och då är jag snäll, för det är snarare i var 10:e match han möjligtvis inte gör en tabbe.

Vad felet är vet jag inte. Men ska vi komma långt i slutspelet så måste målvaktsspelet upp rejält.

Tro mig, skulle Lindbäck från och med nu studsa tillbaka så blir ingen gladare än jag. Men mitt tålamod har tagit slut. 1,5 säsonger av tabbar hade petat vilken målvakt som helst, dessvärre har vi en oprövad 18-åring som back-up vilket sätter oss i en prekär situation.

Jag är mest nyfiken på varför du in absurdum försvarar detta undermåliga målvaktsspel? Har du inte högre förväntningar? Tycker du verkligen att Lindbäck spelat bra?

Jag är absolut inget fan av att sparka folk hit och dit, men jag är helt övertygad om att vi aldrig går upp med Lindbäck i mål. Det måste värvas en ny målvakt. Sofftyckare Svartvadet verkar tycka det samma.
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Målvakterna är definitivt en stor del av problemet. Den som inte ser det är inte bara pinsam.
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vaknar och är fortfarande riktigt irriterad.

Hoppas verkligen att vi kan se tillbaka på de senaste 5 matcherna som en svacka när säsongen summeras. Då hade det varit ok att vi ändå tagit två trepoängare trots dåligt spel. Det som talar emot är dock att det spelmässigt faktiskt inte sett särskilt bra ut innan dess heller. Var väl bra hemma mot IFB och ganska bra borta mot SSK, men spelet har väl varit på väg ner sedan omgång 5-6 egentligen.

Vi verkar sönderlästa och har inget motmedel. Alls.

De flesta spelarna ser bekväma ut, tar inte det där sista skäret och vinner inte sina närkamper. Ser ut som dålig attityd. Men man har ju hört att det kan se ut så om spelarna ”vill för mycket” vilket jag iaf har svårt att se.

Målvaktsspelet, igen. Trött på känslan av att ”idag kanske Lindbäck gör den där matchen som gör att det vänder för honom”, tar 30 skott, ser stabil ut, för att sedan göra en groda. Det är faktiskt helt otroligt och det spelar ingen roll om han ligger på 92-93% om dessa grodor fortsätter komma. Jag känner mig lika blåst varje gång. Och nej, jag önskar inte Lindbäck olycka, jag hade varit riktigt nöjd med honom igår om han bara hade tagit den där sista.

Allt är väl upprepningar, men forumet får vara lite terapi. Skiten måste ut…
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
På G hem!

Hur ska man sammanfatta detta. På plats känns det som att Benns kyla och framspelning till 1-1 vände matchen. Sen, Benns tackling, vet inte om ni såg det från tvn. Men helt schyst och regelrätt tackling. Västerviks spelare höjde armen direkt att han var tvungen att byta.

Benn gör en ordentlig skillnad. Inte vår bästa match, men 3 poäng in på kontot! Tackar vi för!
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: ” Det finns dock konkurrens om Kopacka. Ett par klubbar har hört av sig efter hans framfart i höst, men Kopacka ska dock själv vilja prioritera en lösning med Brynäs även över nästa säsong, och ambitionen är då att man hittar en lösning som gäller oavsett division Brynäs spelar i.”
⭐️Bra kille! En gång Brynäs - alltid Brynäs 👍
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Stefan R 63: Tänk tongångarna härinne om Västervik hade 3-0 på oss efter första😂
+20
Kommentera

Sv: A propósito de nada
LarsGöran: Alltså om du ska komma med påståenden kan du väl i.a.f. komma med korrekta påståenden? Mitt namn är nämligen Emil och jag jobbar med IT-säkerhet och har ganska bra koll på hur anonymitet fungerar på Internet. Har rätt bra koll på it-forensik också om du undrar.

Välkommen att kolla upp mig om du nu är så duktig på att spåra mig som du säger (jag finns på Linkedin där min bakgrund framgår också). Har som sagt ingenting att dölja och du verkar rätt patetisk när du försöker och har fel gång på gång.

Förut var det statistiken du var helt övertygad om (att Lindbäck var bättre än Clara) och när det inte fungerar försöker du antyda att jag skulle vara någon jag inte är? :) Det går sådär för dig.
+19
Kommentera

Sv: A propósito de nada
kexxet: Ja, det verkar tufft för spelarna att motivera sig så här i mörka november. Totalt energilöst och utan nån som helst plan.

MEN, snart stundar ju ett överfyllt fettdrypande julbord med kall julöl och Maskens egenlagrade tranbärsnubbe. Ove suits up till secret santa och på småtimmarna efterfest i million dollar smiles mansion.
När sen baksmällan efter jul- och nyårsfesterna börjat klinga av så dröjer det inte länge innan man kan skutta ut i garaget och börja putsa lite smått på golfklubborna.
Härliga tider!
Detta borde ju inbringa lite glädje och energi till våra tappra krigare! 👍
Ett tränarbyte en bit in januari blir också en välbehövlig boost.
Sen blir det nya tag nästa säsong.
Då jävlar har det minsann etablerats en helt ny kultur i omklädningsrummet.
Ett helt nytt och fräscht vinnande koncept som knåpats ihop av Masken och Inge under sommaren.
+19
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ja jag fyllde 60 år i lördags och har följt Brynäs sedan 5 års ålder. Man har ju sett Stisse på så många matcher i alla år. Senast gick jag bakom honom i matchen borta mot SSK för någon vecka sen.

In i det sista alltså, för laget i sitt hjärta.
+19
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det var ett par roliga månader, sen tillbaka till tomheten och ilskan man känt efter match de senaste åren.
Det här var sista besöket på Erpen på en lång tid framöver. Satan vilken USEL prestation.
Brynäs måste fan se över sin strategi under uppehållen för det är absolut inte första gången det händer.
Sen är det fan upp till bevis nu för Gällstedt att visa upp ett spel som blir bättre och bättre, inte tvärtom.
Har han någon som helst förmåga att kunna ändra en matchbild eller blåsa liv i patrasket som släpar sig fram över isen??
Publiken såg redan efter 8 minuter vart matchen var på väg men fågelholkarna i båset står bara och accepterar eländet med armarna i kors. Helvete vad irriterande!
Limpan, Larsson, Rödin och Indrasis tjänar lika mycket som hela Tingsryds trupp gör för i helvete.
+19
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Asterix: Ja Anders Lindbäck anno 2023 är ingen bra målvakt på elitnivå.

• Fokusproblem. Zoomar ut och är okoncentrerat slarvig.
• Väldigt svag över axlarna. Går ner på knä och har problem med höga skott, även utifrån oskymda…
• Extremt långsam i sidled. Hänger inte alls med i sidledsförflyttningar och hamnar ofta ur position efter en sådan…
• Svag att täcka vinkeln vid stolpen…
• Har en förlorarmentalitet. De svaga insatserna har skapat kritik och ifrågasättande. Klart han ifrågasätter sig själv också och det syns på isen. Hamnar i strul, har ofta ”otur” och är nästan aldrig i ”målvaktsbubblan”…

Hans chanser är snart förbrukade och ett problem är ju att han utöver tabbarna ser direkt svag ut i för många ingripanden. Hur många matcher har han vunnit åt Brynäs den här säsongen…? Nä, just det…
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Forsberg 1978: Helgjuten insats!
Allt som man på förhand trodde infriades.
Målvaktstavla-check
Ineffektivt-check
Kladdigt PP-check
Tappad poäng- check
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Vesslan: Tycker inte det spelar ett dugg roll vem som står. Bägge är ojämna och lika dåliga. Limpan har 0,17 bättre GAA och Clara har 0,3 bättre räddningsprocent, pick your poison.

Själv blir jag mindre och mindre sugen på ny match för varje vecka pga detta. En klump i magen varje gång motståndarna etablerar spel i vår zon. Tycker det är tragiskt att målvaktcirkusen får rulla vidare. Det är inte roligt för någon inblandad.

Ge våra utespelare, våra tränare och oss fans en ny målvakt, nyss. Tålamodet är slut.
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Kan av egen erfarenhet berätta om mina erfarenheter från att ha en målvakt som sprider osäkerhet.
Eftersom du pratar om att saker går hand i hand.
Så kan man även vända på det.
Du kan få ett försvarspel som blir statiskt och hattigt, som överanalyseras och paralyseras pga du har en målvakt som sprider osäkerhet kring sig.
Ett.övertänkande i försvaszon etc.
Det finns ett talesätt att lagets viktigaste position är målvakten, att man bygger ett lag bakifrån.

Tycker ett jättebra exempel är Benns agerande i 2 mot 1an när aik avgör i ot mot Brynäs.
Ben är ruggigt rutinerad och det sitter i ryggraden på vad han ska göra i den situationen.
Nu gör han nån halvmesyr, går ut på skytten fast han vet att den oskrivna regeln är att han ska ta den spelbara spelaren och Lindbäck ska ta skytten.
Det sitter en osäkerhet i hur han ska agera för han helt enkelt innerst inne inte litar på sin målvakt.
Finns inget annat sätt man kan analysera hans agerande på, en av HA absolut mest rutinerade backar.
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Gratulerar er till en säker seger. Hittar ni en ny målvakt så är det bara att gratta till SHL.
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Erat: ” Nu tror jag alcen letar efter en målvakt med en stormlykta. Enligt madhawk så är han ute och letar. Så han sitter inte med tummen i arslet som vissa får för sig härinne.”

Konstigt vore annars då vi har seriens sämsta målvaktspar. Det är ju för fan en parodi på usla ingripanden.
När säsongen är slut ska jag släppa en bloopers VHS med en kavalkad av alla tavlor. Pengarna ska gå till ny sportchef.
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Första målet är en tavla. Tredje är oxå en tavla. Ingen skymd sikt vad jag kan se. Fjärde ingen tavla men det stör mig att han inte täcker rätt yta och tar den. Andra målvakter gör ju det..🤷‍♂️ Femte är ju svår att ta men han är ju märkligt sen i sidledsförflyttningen…

En svag match av Lindbäck. Igen… Fick betyg 2 i GD. Håller med om den siffran. Många såna här insatser nu…
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Kanske bara köpte något alkoholfritt till sin seriösa kost?

Sånt här skitskvaller är bara tramsigt och onödigt.
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Idag sa min nyss fyllda två-åring ”Kopacka” så han hänger tre idag.
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Från Abris på Twitter:
Brynäs kommer inte att anmäla Tingsryd: ”Vi tycker inte det åligger Brynäs IF att anmäla an annan förening för att få klarhet i vad regelverket säger, vi förväntar oss och utgår ifrån att de som ansvarar för tävlingsreglerna reder i frågan”, säger sportchef Alcén.

twitter.com/69Abris/status/1725151048963105143
+18
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Har vi rätt till 3 poäng så är det klart som fan vi ska anmäla. Skulle Brynäs vara nåt All Star-lag som kan bjussa på poäng hit och dit. Nä, rätt ska vara rätt oavsett vilka lag som är inblandade, annars kan vi ju slänga alla regler i soptunnan.
+18
Kommentera1 ·