Brynäs IF

718949 inlägg · 7953 ämnen

Bästa inläggen


Sv: A propósito de nada
Välkommen Ludvig! En del verkar ha dömt ut dig på förhand redan men jag är åtminstone inte en av dem.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Sugna på honom var ni ju uppenbarligen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Jag tror på Mrmadhawk. Har visat sig vara en bra källa genom åren. Skulle påstå att det är du som har en avvikande syn om du väljer att inte tro på Sveriges mest pålitliga silly-journalist bara därför att det passar in bättre i din egna Modo-bubbla just den här gången. Men vi lever i ett demokratiskt samhälle och du är givetvis fri att tro vad du vill.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
det är en tröja till försäsongen… tagga ner
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Lite kontext kring Breshears av dig hyllade ledaregenskaper. Om jag räknar rätt har han spelat 31 säsonger på olika nivåer, aldrig varit lagkapten och varit assisterande lagkapten 1 säsong av de 31.

Som en jämförelse har Silfverberg, som du utmålar som en usel värvning, spelat 19 säsonger, varit lagkapten 1 säsong och assisterande lagkapten 5 säsonger.

Och då har vi inte ens gått in på klasskillnaden på isen.

Likväl menar du att Breshear var en bra värvning och att Silfverberg kommer visa sig bli en usel värvning.

Lite bias, månne?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nyb: En riktig Brynäsikon har sorgligt nog gått ur tiden. Micke Wiklander.
En profil som jag fått äran att träffa sommartid.
De historier man fått höra, vilka minnen!
Vila i frid!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Oj så kan ser fram emot att se J20 den här säsongen.

Finns så många spelare som kommer hålla hög klass och nosa på dörren till a-laget.

Såklart står Hugo Lejon först i kön med tanke på hur han dominerade J20 redan förra säsongen. Bakom honom har de också värvat två väldigt spännande spelare från Almtunas J20.

Gustav Meijer: 18 år och gjorde 30 poäng i J20 förra säsongen. Också 3 matcher med Almtuna i allsvenskan. Högerskytt. Kan spela center och forward.

Cedrik Johansson: fyllde 18 i maj. Målskytt. Högerskytt. Öste in poäng i J18 för Almtuna men gjorde också 6 mål på 13 matcher i J20.

Lägger man till dessa tre nyförvärv till det otroligt talangfulla J20-lag som tillkommer nu när J18-spelarna ska flyttas upp så ser det oförskämt spännande ut.
Svrcek, Sundqvist och Hillström tippas ju alla gå i draften nästa år.

Sundqvist - Meijer - Lejon
Johansson - Hillström - Svrcek

Och så finns ju tvillingarna Östberg med.

Kommer bli kul.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Många rekord för HA i år. Hockeyallsvenskan borde tacka Brynäs specifikt för siffrorna. Eller är det någon som tror att det var något annat än gamla, fina Brynäs IF som tryckte upp tittarsiffror, beläggningsprocent och rent allmänt drog folk till ladorna ute i landet? Brynäs IF, Sveriges största ishockeylag, med råge.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
För er som gillar avancerad statistisk så har Simon från hockeylabbet kollat lite kort på vårt senaste tillskott. Ser lovande ut!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K:

”Har aldrig nämnt Silfverbergs ledaregenskaper, för jag ogillar att killgissa”

Du ogillar att killgissa men har ändå bedömt samtliga våra nyförvärv som medioker eller låg klass i SHL.

Det är ju bara Djoos som du inte sågat. Eller ja även där har du ju killgissat att han kom hem för att hans klubb bedömde att han inte håller och att han inte kommer hem för att han vill spela i Brynäs.

Lindblom, Silfverberg, Källgren, D’Astous har du ju bedömt som svaga spelare i SHL.

Dessutom har du ju gissar att flera av Modos nyförvärv är lyckade och att flera av Modos spelare kommer bli bättre i år än förra året.

Tycker du är den som killgissar mest på hela forumet.
Saken med dig är dock att du är extremt selektiv i dina gissningar. Där gissar ofta igår ifrån premissen att motståndare är dåliga och att Modo är bra. Senaste gången du gissade mycket i vår bok inför en SHL-säsong så slutade det med att Modo åkte ur så det bara sjöng om det.

Förklaringen ni gav då var ju att Modo hade otur och att domaren var dålig. Hoppas ni slipper otur och dåliga domare i år!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

13 av 14 SHL-klubbar lär vara intresserade av honom.

Modo har redan tackat nej i vanlig ordning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Tom Topp: Isf borde väl JFK från Modo ha varit ett bättre alternativ?? ;-))
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kinnvall ska bli pappa! Otroligt roligt för dem 🥰
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Det har väl varit uppenbart för oss Brynäsare att Timashov inte är den skarpaste kniven i lådan. Men att man är så j-a sinnesslö att han signar i KHL trodde jag inte. Nu är han på samma lista som Press och dom andra idioterna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: "Har aldrig nämnt Silfverbergs ledaregenskaper, för jag ogillar att killgissa."

Silfverberg har alltså vunnit SM-guld som lagkapten, varit lagkapten för Tre Kronor i VM och assisterande lagkapten i NHL 5 säsonger. Men att tillskriva honom ledaregenskaper vore att "killgissa"?

Som sagt, det är en orimlig argumentation som du enbart pysslar med på grund av en tydlig bias.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zource: Du kan ha rätt. 0 mål de senaste två säsongerna indikerar att det kan göra ont att täcka skott... eftersom han antagligen oftare träffar täckande motståndarspelare än han träffar målet?
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Thellen: Speciellt när han motiverade det med att han har familjen i Moskva, sen skriver han på för ett lag vid Svarta havet? Killen är verkligen inte begåvad.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nu kan man stoltsera att man har blivit ständig medlem i Brynäs och det känns på riktigt riktigt bra 🫡
Kommentera

Sv: Kamikazetips SHL 24-25
Lite kul från ”Örnsköldsviks Allehanda igår”

RANKING: SHL’s bästa backar…

På sjätte plats av 10:

6. Christian Djoos, Brynäs
Kommentar: En av Gävleklubbens flera hemvändare och som kommer ta rollen som lagets försteback. Efter nio säsonger utomlands vänder Djoos hem med imponerande meriter. Vad sägs som 180 NHL-matcher, schweiziskt ligaguld och inte minst en Stanley Cup-ring. Han kommer dessutom hem i en bra ålder och kommer därmed vara en toppback för Brynäs i flera år framåt.

Fanns inga Modo backar där dock…😳😉
Låst ämne

Sv: A propósito de nada
Makita: Denna värvning kan både bli en flopp eller flipp men att kalla NCAA för nån gärdsgårds liga vet jag inte om jag håller med om. Om du har någorlunda koll på den amerikanska hockeyn vet du att NCAA håller rätt bra klass då exemplevis Celebrini och Smith spelade där förgående säsong. Ett exempel på en NCAA värvning till SHL är Strauss Mann.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K:

Jag tar en sup för varje gång du påpekar att Källgren hade sämst räddningsprocent av alla svenska målvakter i AHL. Hittills i sommar har jag inte gått nykter än enda dag.

Klart Hellberg inte är aktuell för Brynäs, men det bör inte oroa dig. Du bör oroa dig mer över True och Modos rekordsvaga backsida.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J-S: Det är uppenbart att du inte har en susning om hur konsulter ska användas. Det är även en skröna att konsulter skulle vara speciellt mycket dyrare än tills vidare anställda, men du glömmer väl så klart de sociala avgifterna…

När det gäller att ta in konsulter ser jag 2 användningsområden.

1) Du ska starta ett projekt där specialistkompetens saknas inom organisationen. Definitivt inget ovanligt, inte ens på större företag.

2) Du behöver täcka upp för tillfälliga toppar. Antingen om man har en verksamhet som exempelvis ökar rejält i omsättning/arbete i Q2. Alternativt som nu, då stor del av ordinarie personalstyrka är på semester. Absolut inget ovanligt att ta in en resurskonsult då.

Vad gäller CPHS så har jag själv jobbat på ett par företag där vi tagit in dom som en del i fortsatt chefsutbildning. Jag har fått många tips och trix under dessa som jag haft nytta av i min vidare karriär hur man ska bygga ett högpresterande lag.

Avslutningsvis så talar du ju fullständigt emot dig själv när du säger att Brynäs ska ha en slimmad organisation och satsa precis allt krut på spelartruppen. Samtidigt ska precis all kompetens finnas in-house. Det blir ju liksom en omöjlig ekvation…

Jag tycker det är helt rätt att Brynäs satsat både pengar, tid och kraft på dessa områden då det varit uppenbart att något varit ruttet i föreningen över tid..

Mina 2 cent…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Svårt att säga så mycket när man inte vet vilken roll han hade i AHL. Cirka 0,4p/match de senaste två säsongerna är ju inte dåligt om han haft en undanskymd roll. Oavsett vilket tror jag principen att chansa med någon som har rätt skill set från AHL är bättre än att köra vidare på typ Kvist eller ta in någon SHL-veteran som varken är billig eller har utvecklingspotential. I grova drag verkar Trivigno ha den typen av egenskaper som passar bättre på stor is.
Kommentera

Kamikazetips SHL 24-25
Fortfarande en hel del pussarbitar kvar att lägga, men här är mitt SHL-tips:

1. Skellefteå. Har behållt många bra spelare, har också många duktiga yngre som bara blir bättre. Brandsegg-Nygård gör succé.

2. Färjestad. Förbättrad backsida, grym forwardssida. Hoppas Clara får spela mycket.

3. Rögle. Tror de kommer fortsätta spela bra under Hansson. Bra silly season.

4. Linköping. Också bra silly season, har värvat rätt utifrån sina behov. Frågetecknet finns mellan stolparna. Tror ändå mycket på det här laget.

5. Luleå. Tror inte de kommer utmana om serieseger, men blir farliga i slutspelet. Många tilltänkta spetsar som ska acklimatisera sig till svensk hockey. Om Bulan får arbetsro kommer de säkert bli bättre och bättre under säsongens gång.

6. Växjö. Gissar att de kommer ha lite av ett mellanår. Tunga tapp, men likväl en bra stomme och ledarstab.

7. Frölunda. Rogers sista år blir nog mellanmjölk. Går bara på känsla här, deras unga killar skulle kunna lyfta laget rejält.

8. Leksand. Svårbedömt lag, finns en offensiv arsenal där som skulle kunna explodera. Sämre mv- och backsida än 23/24.

9. Brynäs. Givetvis med bias. Namnstarka värvningar, men svårbedömt hur NHL-killarna kommer att leverera år 2024. Tror mer på laget om man ersätter Benn och hittar en bra forward.

10. Timrå. För bra offensiv för att behöva kvala. Blir fundersam kring bredden, särskilt på backsidan. Skaver ändå lite att sätta de så lågt, men kombinationen av dålig backbredd och flera skadedrabbade backar gör det svårt att sätta Timrå högre.

11. HV71. Känslan är att Abbott rattar bättre än Nubben. Kanske får större konsekvenser om man tror om Strålman verkligen lägger ner? I skrivande stund verkar de inte räkna med honom.

12. Malmö. Har förbättrat bredden, men finns spetsen? Kommer behöva få bra utväxling på nyförvärv för att undvika kval. Salo är en bra backvärvning.

13. Modo. Ett bra lag som överraskade positivt under den förra säsongsinledningen. Svårbedömda importvärvningar, men deras importvärvnings"track record" 23/24 var svagt. Hade verkligen behövt den respektingivande Gimo-sonen Hägg - nu måste någon av chansvärvningarna på backsidan bli succé.

14. Örebro. Påminner om Brynäs för några år sedan. Allmänt kaos. Karlkvist är en bra spelare men med skadeproblem, tror han kommer få svårt att leva upp till förväntninganra.
Låst ämne

Sv: A propósito de nada
Petrov: Förstår inte detta med stängd liga. Känns otroligt osportsligt och väldigt osvenskt.
Vad är det för kriterier som skulle råda då? Antal invånare i kommunen? Ekonomiska förutsättningar? Antal medlemnar? Kapicitet på publik? Eller att man inte tycker att t ex växjö ska va i Shl?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Specter: Det var Modo som hämtade Anton Hedman till Elitserien. Kanske tidernas värsta huvudtacklare i elitserien/SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bjuder på en uppställning som jag går igång på!

Jakob Silfverberg - Johan Larsson - Jack Kopacka
Miks Indrasis - Jordan Schroeder - Anton Rödin
Linus Lindblom - Linus Ölund - Oskar Lindblom
Greg Scott - Tyler Vesel - Bobby Trivigno

C-E D’Astous - Christian Djoos
Simon Bertilsson - Johannes Kinnvall
Theo Lindstein - Axel Andersson

Erik Källgren (Ludvig Persson)

Skulle vara en häftig bredd på kedjor där varje byte blir intressant. Vi har ändå inga givna toppforwards utifrån att man kan räkna med 30-40 pinnar från någon. Däremot många med hög potential. Tror vi har allt att förlora på att utmåla en tydlig “förstakedja” tidigt.

Tror Silfver skulle må bra av att ha någon med speed vid sin sida. Lika mycket som Kopacka mår bra av att ha två solida herrar bredvid sig som kan ligga rätt och täcka upp.

Lindblom x2 i samma lina tror jag skulle ge extra energi till dem båda. I alla fall spännande att testa och bra läge att försöka få Linus att slå igenom. Och med Ölund där också kan det bli åka av. Tror de skulle ha kul på isen.

Rödin och Indrasis har funkat bra ihop, med Schroeder blir det lite extra skills och bra skytte vilket kan behövas som uppgradering i den kedjan för SHL. Passningsskickliga Miks och Anton kan få ut mycket mer med en bra skytt som Schroeder (dessutom rightare, fler vinklar och ytor att jobba med) istället för Larsson.

För att vara en fjärdekedja känns Scott-Vesel-Trivigno riktigt stabil.

Massa speltid på CEDA och Djoos som blir ett av ligans bästa backpar. Ev skifta platser i andra och tredje backpar för att få lite mer rutin i tredje.

Uppstickarkeepern Persson tror jag kan bli ett av säsongens utropstecken.

Optimistisk idag känner jag, härlig känsla. Brukar dö snabbt i aug-sept.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Här är en kuriositet ang tröjorna.
Vet att man spelade en match med gula tröjor 1971 mot CSKA Moskva (färg hade något med TV att göra). Men nedan visar slutspelsmatch - tror 1971 - mot AIK (Honken ligger på isen) där Lars Göran Nilsson har röd tröja! Tror inte många visste om att Brynäs spelat med röda tröjor före tidigt 90-tal.
Uppladdat:

450x300-img6530.jpegimg6530.jpeg

Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Kompletterar Scerbans gräv med denna tweet.
Persson är helt klart svårbedömd men nog finns det mängder med utmärkelser och positiva lovord kring honom.

”As bad as Miami’s teams have been the last three seasons, every single game it felt like they had a chance to pull out a win, no matter the opponent. Almost solely because of Ludvig.”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Skillnaden nu tycker jag ändå är att vi har fått klart med spetsen. Det som ska in är en backupmålvakt, en breddforward och kanske en back till. Det är en stor skillnad mot hur det har varit tidigare år då vi fortfarande letat spets vid den här tidpunkten. Många andra lag som också behöver leta spets nu efter att de tappat t.ex. Innala och Abols. Ur den synpunkten tycker jag vi ligger bra till.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Hade Modo värvat en andrakeeper från college hade det minsann pratats om Hinkens otroliga fingertoppskänsla och hur man inte kan stirra sig blind på räddningsprocenten hos okända målvakter på grund av ”anledningar”.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Får sluta posta snart men den här bilden var ändå spännande. Head coach för University of North Dakota är legendariske Brad Berry. Här är en bild från ifjol där han presenterar han vår nya målis.

Brad Berry spelade ihop med Niklas Gällstedt när det begav sig om jag inte minns fel. Undrar om de har kontakt än idag och pratat om Ludvig?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Makita: Gick väl så där också när han körde motsatsen, två första keepers i AL och Vevi.
Minns inte riktigt men gick väl så där den säsongen........
Tog väl tom in en till första keeper på det i Olkinoura... Tre första målvakter slutade med HA väl ...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Silfver: NCAA är en svårbedömd liga men den är betydligt bättre än J20. Tänk Steinbergs efter några år på universitet i USA, och du får någonting i stil med den här killen. Ingen jätteskräll att man plockar från den här hyllan.

I det stora hela tror jag det här blir bättre, eftersom det betyder att man fördelar lite mer pengar på utespelarna. Att ha råd med en till bra forward och Benn (eller någon dylikt back) är viktigare än att lasta pengar på en till målvakt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nu är Modo-boken i full gång med att såga Timrås senaste värvning med.

(Vet, inte alla)

Men jösses vad den boken stinker av lillebrorskomplex.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Går rykten om att MoDo har tackat nej, så han blir nog kvar i NHL!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bobby Trivigno alltså. Faller för mig under kategorin "spännande värvning". Det finns en del frågetecken men också mycket som låter spännande och lovande.

+ Ansvarsfull i båda riktningar
+ Skridskostark
+ Folk lovordar hans inställning och arbetskapacitet
+ Skulle kunna få ut mer, poängmässigt sett, på stor is.
+ Sägs ha "grit"


- Inget negativt med små spelare egentligen, men som laget ser ut kanske en större pjäs hade varit bra.

- Omöjligt att förutspå hur nordamerikaner funkar i SHL, verkar dock som att han har spelat en del på stor is

- Inga fantastiska siffror i AHL



Min sammantagna känsla : Spännande och kanske smart värvning med vissa risker.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lemp: Tyder på självförtroende hos Brynäs och Alcén att man skriver 2-årskontrakt med en sån här kille.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: ” Vi kommer att ha haft en bättre målvakt säsongen i Allsvenskan än vad vi kommer ha i höst.”

Måste vara underbart att ha din spåkula. Källgren är/var ju väldigt tydligt Anthon Hanssons val vilket så klart borgar för att han har väldigt bra koll på honom och ser potentialen. Alla här inne vet vad Hansson gjorde med Clara förra säsongen.

Jag tycker vår målvaktssida ser spännande ut. Vi har provat SHL’s ”bästa” en gång med Limpan/Veini, det gick så där…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattias - 74: Jag tror att Alcén avvaktar besked hur Benn vill göra. Just nu är backsidan för framtung och en stabil defensiv pjäs behöver vi få in som kan agera sheriff ihop med Berra. Benn vore så klart som klippt och skuren för rollen. Tror han skulle vara ännu bättre i det mer strukturerade spelet i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: "Det verkar finnas en stark trend att anställa många kommunikatörer lite här och var i samhället. När det gäller Brynäs skulle man kunna göra väldigt mycket mer med ganska små medel..."

Min far berättade en skröna för mig som barn om ”gamla gubben Ahlgren” på Ahlgrens – för de yngre Gävleföretaget bakom godisbilarna och Läkerol. Vilken av Ahlgrenarna det var framgick inte av skrönan. …Men skrönan gick ut på att Ahlgren fått kritik att han lade så mycket pengar på reklam: ”Tänk vad mycket pengar du skulle ha haft kvar om du inte lagt så mycket pengar på reklam”. …Och Ahlgren ska ha svarat: ”Ja, och vad mycket tabletter”.

Sant eller inte. …Men om Brynäs har anställt några kommunikatörer och tagit in några konsulter som får intäkterna till föreningen att öka långt mer än lönekostnaderna är det väl bara att njuta. …Eller?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Vi får ta saken i egna händer och starta podd du och jag Peja ;)
Hockeysnackspodden med gäster från forumet!
OBS! Förmodligen bara med Brynäsare som gäster då MoDoiterna lär tacka nej ;)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: Modos NHL proffs har i alla tider försökt skänka pengar till Modo men klubben tackar alltid nej
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Joppe: Är du så här korkad? Jag är Brynäsare och HÖGER(!)..får man inte vara det? Då kan dra åt..😡
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Slaven82: och jag förstår inte vad det finns att klaga över, är junior så kostar typ ingenting, var en av de bästa spelarna i j20 i ett dåligt lag, i värsta fall utvecklas han inte och vi spenderade småpengar på honom. men faller det väll så tjänar vi pengar på den affären ifall han skriver rookie kontrakt i NHL

ett klassiskt fall av, "low risk high reward"
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Tycker den här artikeln var väldigt intressant för att förstå vilken typ av spelare det är.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Min älskade lilla gubbe på mitt älskade klubbmärke.
Uppladdat:

450x300-img0448.jpegimg0448.jpeg

Kommentera

Sv: A propósito de nada
Anders Berg: ”Jag skojade. Luktar flopp lång väg.”

Otippad åsikt från din sida.
Kommentera




1 ·