munkas

6019 inlägg · 9940 besökare

Fakta om munkas

Klubb
Utloggad @ 2024-05-17 22:11
Status
Legend
Erfarenhet
E-post
Länkar
12 november 2004
Registrerad
Medlem
Användartyp

Presentation

s 05/06
Jaha kära hockeyvänner, då var det dags för ännu en tur i den söndertrasade ekan. Färdvägen är redan utstakad här på forumet, i år är det slutspel som gäller...Tyvärr måste jag erkänna att jag är lite skeptisk angående detta. Det är återigen spelare som Sjödin och Lind som ska dra det tyngsta lasset, ett lass som med åren känns tyngre och tyngre för utmärglade hockeykroppar. Nyförvärven hör väl inte direkt heller till hockeyns finrum men de kanske kan duga som utfyllnad så länge...
Om man lyckas hitta en "toppback" tror jag Brynäs kan knipa 9-10:e platsen med lite tur, om inte får vi återigen granska de allsvenska lagen lite närmare framåt vårkanten.

Vi får be till Esko om ett mirakel...


s 06/07

Säsongen har precis tagit slut och Silly season har tagit vid. Tyvärr, för brynäsfansens del, verkar den vara över innan den hann börja...

Vad ska man egentligen tro om laget inför nästa säsong? Truppen 06/07 ser ut att bli en härlig mix av gamla avdankade föredettingar blandat med nya fjuniga rookies. Medelåldern hamnar dock ändå på normala värden eftersom världens äldsta back kommer fortsätta ett år till. Till Sjöddas försvar skall det tilläggas att han trots sina 40+ fortfarande ser ut att återigen bli bästa back i brynäs. Vi får hoppas att Boorks framtidssatsning verkligen blir ett lyft för gävlelaget, förra säsongen var ju trots allt en framgång.

Att Sundlöv återigen kommer skapa oro och irritation på spelarmarkanden och bland fansen är något vi får leva med. Klyschor som "marknaden är död" och "vi har ett tillräckligt bra lag" är ord som länge kommer finnas med i historieböckerna. En vis man sa en gång: Håller du i Sundlöv så sköter åsnan värvningarna. Dessa ord får avsluta denna presentation, spekulationerna överlåter jag till Huge.

Ett litet tips till klacken inför nästa säsong är att om brynäs tar ledningen med 1-0 i första matchen är det fortfarande lite tidigt att dra igång SM-guldsramsan, spara den till omgång 4 eller 5.

Väl mött!S 07/08

Läkerolen är putsad, Sundlöv har färskt papper i faxen och Boorken ska köra på tre femmor. Säsongen kan börja!

På tisdag startar en ny säsong för våra kära tigrar. Spänningen stiger för varje minut som går och det ska bli en härlig känsla att knäppa på tv:n på tisdagskvällen, runt sjusnåret, och se när stora starka brynäsare pulveriserar småväxta luleparasiter med fart och frenesi! Eller?......
Senariot skulle mycket väl kunna se lite annorlunda ut än vad jag nyss beskrivit. Vad är det egentligen som talar för Brynäs denna säsong?
Svaret enligt mig är; ingenting!
Jag tror likt förra säsongen på en mittenplacering. Nu tycker inte jag att säsongen 06/07 var särskilt dålig, tvärtom, stundtals var den riktigt bra, men till alla er som drömmer om att åka ut och tuta med bilen och sluddra avdankade brynäsramsor i början av april har jag tyvärr dåliga nyheter. Brynäs åker i kvarten.

Det finns en hel del frågetecken inför säsongen som gör att jag har mina tvivel.

Vem ska skala Brendls bananer under match?
Hur länge håller Linds ljumskar(ljumske?)?
Varför skar man inte ut Hulkkonens ljumske och gav till Lind när man hade chansen?
Hur många av brynäsarna kommer att få skotta Boorkens uppfart framåt jul?

Frågorna är många och förhoppningarna få. Det skall dock återigen sägas att det ska blir riktigt kul att skiten drar igång igen! ........Va fan, nu känner jag mig plötsligt lite mer optimistisk. Om bara Sundlöv kan hålla sig borta från kontoret och faxen så tror jag det kommer gå bra. Jag sticker ut hakan och tippar brynäs 6:a!

Go tigers!


S 08/09

Jaha, kära hockeyvänner och brynäsare. Då var det återigen dags för en helt ny färsk hockeysäsong. Allt är glömt sen förra säsongen och nu kan det bara bli bättre..., eller?
Laget ser inte direkt skrämmande ut på pappret och kommer med största sannolikhet ej heller göra det på isen. Det känns dock ganska skönt att man lyckats sila bort grovjobbare a là Månsson och snipers som Brendl. Nu kommer det finnas mer utrymme för de riktiga målskyttarna, tänker främst på Mads-magskott och Björne-katapulten-Danielsson. Nyförvärven vet man som vanligt ingenting om men jag har stora förhoppningar på att de kommer lyckas. Det ligger ju trots allt en mycket grundlig research bakom varje värvning i denna anrika förening. In Sundlöv we trust...

Det som inte riktigt fungerade förra säsongen, tänker då främst på defensiven, offensiven och spel i mittzonen, kommer nog bli bättre den här säsongen. Med hjälp av två 14-åriga målvakter och Dackes eminenta försvarsegenskaper(-17) kommer storlag som Frölunda, HV och Färjestad få slita i flertalet sekunder innan målen trillar in.
Slutplacering: Om Dixon är lika bra som Sidney Crosby och Linds ljumske håller i minst 20 omgångar tror jag vi hamnar på 11:e plats.

Den 18:e smäller det! Då jävlar....

Kul förresten att Ove fick ett nytt kontrakt. Han är ju en trevlig kille och duktig golfare...

Go Tigers!

S 13/14

Nu var det några säsonger sedan jag skrev någon inför-text. Det enda minnesvärda som hänt under de gångna säsongerna är att Brynäs lyckades bärga ett sm-guld, s 11/12. Underbart!

Förra säsongen var ju som bekant en riktig fiaskosäsong. Regerande mästarna hade problem att ens få på sig grillorna och när väl spelet på banan fungerade någorlunda bra så turades slipsarna i målet om att kasta in puckarna bakom sig. Det är bara att glömma och gå vidare.

Det största problemen förra säsongen var främst målskyttet och målvakterna. I år har truppen utformats lite annorlunda. Med hjälp av samma målvakter och ännu färre målgörare satsar Brynäs på att ta nästa steg i avvecklingen, förlåt, utvecklingen.

I år står hoppet till Granström och hans 14 kloner när det gäller målskytte och offensiv finess. På backsidan ser det dock lite ljusare ut om man jämför med förra säsongens backuppsättning, som bestod av Ryan Gunderson och 6 avbytare. Tyvärr har vi som sagt samma målvakter. Honken och hans protegè Robin har ånyo fått förtroendet att fäkta bort puckarna. Vi får hoppas att Robin har gått tillbaka till samma tränings- och kostupplägg som han hade i Färjestad för några år sedan, då han var betydligt mer framgångsrik i kassen. Vårt hopp denna säsong är att Järnkrok, Linholm och ev Ekholm ansluter under hösten. Annars är risken stor att det blir en lång, grå och blåsig höst. Det enda som är säkert när det gäller Brynäs är att Sundlöv står kvar på sitt korthus. 

Tips: Brynäs slutar 9:a i tabellen