Brynäs IF

705150 inlägg · 7953 ämnen

Bästa inläggen



Sv: A propósito de nada
Scrooge: ” Satt inte det fanskapet med i antingen situationsnämnds-fjollorna eller DN?”

Jag har svårt för att man kallar gamla Brynäs hjältar för fanskap. Sundlöv var en grym målvakt och hans första sejour som SC var en succé också. Däremot blev inte ”återandvändningen” under hans andra sejour något vidare.

Jag tycker han ändå ska behandlas med respekt, och uttryck som ”fanskap” gör inte det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag talade med en nära anhörig till Jonathan Granström idag och han går fortfarande på rehab och ska börja arbetsträna i närtid. nJag hälsade till Jonathan att vi Brynäs fans saknar honom och att vi önskar att han skall bli fullt återställd från hjärnskakningarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jaha, tror vi på tre matchers avstängning för Klasen också då?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bra text av Erik karlsson i GD:
”Jag förutsätter att Brynäs överklagar den här domen – som faktiskt är helt obegriplig.”

”I sina egna domskäl är man överens med Linus Ölund om att det klart och tydligt inte finns någon intention att skada domaren. Så nämnden försöker alltså statuera exempel mot … olyckshändelser? En olyckshändelse som dessutom inte såg ut att få någon fysisk konsekvens för domaren som kunde fullfölja matchen som planerat.
Jag hoppas verkligen Linus Ölund lär sig en läxa av det här…
Linus Ölund, denna ligist på ishockeyplan som under årets säsong dragit på sig hela fyra utvisningsminuter”
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Det är just inkonsekvensen som är det största problemet. Ibland silar man mygg och sväljer elefanter…

Fine, varje kontakt med domaren renderar 3 matchers avstängning. Men då ska det vara det på Dyk och Klasen också. Klasens är ju värst då den är medveten, han trycker undan domaren för att nå pucken. Ölunds och Dyks är däremot rena olyckor.

Igår gjorde ZAIK ett mål mot Ät ägg där man hade skymning i målgården och kontakt. Godkänt mål på precis samma vis som vi nyligen fått 2 mål bortdömda.

Inkonsekvensen…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Samsung: Helt otroligt att Klasen verkar komma undan med en box i sidan på domarn medans Ölund fick tre matcher.
Vad är det för ett gäng inkompetenta klappträn som sitter hos disciplinnämnden?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K:

Jag har inte sett någon på detta forumet gnälla lika mycket på domaren som du. I princip varenda match som Modo spelar (eller Björklöven, för då tycker du alltid att domaren ska ta fler utvisningar på Björklöven eller färre på motståndaren) så gnäller du på domare. Men det här är du helt fine med.

Alla här inne vet vad du hade tyckt om den här situationen om den

A) Drabbat Modo
B) Drabbar ett lag som möter Björklöven
C) Drabbat ett lag som möter Leksand eller Brynäs.

Så Modo-enögd så det inte går att ta dig på allvar. Jag uppmanar det till alla här inne. Lyssna inte på JFK gällande domslut och disciplinnämnden. Han är otroligt partisk i dessa frågor.

Jag har ytterst sällan klagat på domare eller disciplinnämnd. Jag var helt fine med avstängningar på Kopacka och Larsson. Jag tycker de som sitter och granskar gör så gott de kan och att de oftast är duktiga.

Men det här är absurt. Att ge tre matcher för en uppenbar olycka utan att någon ens skadar sig… i ett slutspel. När de dessutom tidigare under året friat Lundin och inte ens anmäler Dyk. Det vrider sig i magen på mig. Jag mår illa.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Andy Tiger: Klokt val. Trots att de steppat upp tror jag Brynäs går förbi dem enkelt, och samtidigt kan Mora grisa ner DIF ordentligt i den andra semin. Lycka till Brynäs!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
nittontolv: Det mest obegripliga i Scott-historien är att någon Brynässupporter antagligen tyckte det var viktigare att göda sitt ego i en chat än att hjälpa Brynäs att bevara en hemlighet som alla förstår att klubben inte vill ska läcka under brinnande slutspel. Obegripligt att en del är funtade på det viset.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
#33: SHL blir mer och mer avlägset. Kopacka rensade en puck längs med sargen som träffade en linjeman på skridskosnöret så han tog ett felskär i matchen mot Karlskoga i december.
Han stängs nu av i efterhand i 3 matcher för grovt övervåld mot tjänsteman.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det här är ju total cirkus. Att Ölund får tre matcher medans Klasen och Dyk inte ens blir anmälda är löjeväckande. Jag har svårt att släppa detta. Har letat efter info om jag själv kan anmäla Klasen, ingen lycka än dock.

Detta är en skandal.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axelsson: Men också det här att de skiter i att Riksidrottsförbundet tagit dem i örat tidigare för just den här typen av straff. Nä, drar ner brallorna på dem igen, Brynäs. Överklaga!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TheSickSwede: Det är sånt här som undergräver förtroendet för domarna och disciplinnämnden. Alla förstår ju att det var en olyckshändelse. Surt för Brynäs om han blir avstängd, då har man helt plötsligt tappat 2/3 av en välfungerande kedja inför den första semifinalen. Det är lite därför som man inte bör bagatellisera betydelsen av att Robertsson lämnar, de gör laget väldigt mycket mer känsligt för ytterligare avbräck.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Glad påsk brynäskamrater!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Wesel: De hittar sätt att förstöra för oss även efter matcherna, domarn får väl hålla sig högre upp efter planen om nybro har puck precis nedanför honom i hörnet.

Jävla clowner de är 🤡🤡
Kommentera

Sv: A propósito de nada
gwl:
Skönt.
Heder åt Nybro, dom har absolut NOLL att skämmas för.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Vi puttrar till semifinal utan att vara hotade. Försvarsspelet klockrent och vi gör precis så mycket som behövs. En veckas vila känns gott.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skicka hela jävla DN och RIN åt helvete. Vilka clowner. Skandal.

Hade det varit lika för alla så hade jag varit mindre arg, men detta är bara patetiskt och osportsligt.

Nöjer mig så.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kan vara det mest idiotiska beslutet som fattats inom svensk idrott i modern tid. Ja jag sträcker mig så långt

Men det här är bara ytterligare bevis på att det är Brynäs IF mot hela jävla Hockeysverige. Nu är det dags för oss alla supportrar att sluta upp! På hemmaplan och bortaplan! Sätta press på domarna i VARENDA situation, SKRIKA oss hesa över MINSTA LILLA! Och framförallt! Stötta grabbarna in i döden!

Dom kommer fortsätta kasta skit vår väg! Det här är antagligen inte vår sista avstängning i detta slutspelet, men vi ska fan se till att vi både syns OCH hörs!

Slut upp! Slut samman! Visa Hockeysverige att VI SKA TILLBAKA!

FORZA BRYNÄS!!!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det blev som jag förutspådde. Mora är ett väldigt bra lag. Unga hungra talanger, bra målvakt, skickliga toppspelare och ett gäng tunga hårdjobbare. Kommer det bli en tuff serie.

Helt rätt att välja Karlskoga, de är det sämsta laget trots 4-0 mot Södertälje. De hade mycket flyt samtidigt som Södertälje underpresterade enormt.

Jag tror Brynäs höjer sig och slår ut Karlskoga enkelt. Sedan möter vi ett slutkört lag från semi 2. Luktar SHL, men glöm inte att vi kommer ha domarna emot oss vilken kommer försvåra våra chanser att gå upp.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
munkas: Jag hörde att Rödin snutit sig i båset som skrämt en linjedomare så pass att han inte kunde äta sin mazarin i period pausen mellan 2-3.
Linjedomaren som vill vara anonym befarar att hans liktår kommer från just detta tillfälle.
Detta hände i november borta mot Mora så nu ska detta granskas…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Överklaga!!
Patetiska jävla domarkår vi har i Sverige. Ni gör er själva åtlöje era lättkränkta små råttor..
Så förbannat trött på detta jävla daltande med våra domare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det där är ju helt stört om det blir en avstängning.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Alltid trevligt att se när lagen firar tillsammans!
Uppladdat:

450x300-image_14.pngimage_14.png

Kommentera

Sv: A propósito de nada
gwl: Skål för semifinalplatsen! 14 raka.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Håller med. Respektlösheten och tonen är häpnadsväckande. Tycker det har spårat ur totalt på nätet och ibland t.om även mot de egna som Sundlöv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Dvyjns: "Jag tycker snarare att Löven är dåliga än att DIF skulle vara bra. Tror inte Brynäs kommer ha några problem."

Jag är mer rädd för Hovet och domarna än vad jag är för DIF.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jag gjorde en anmälan iaf men vet inte hur eller om det går.
Hade ingen koll på klockslag eller något sånt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Jag med många andra får nog bara lägga oss platta och säga att vi överskattade SSK något enormt. Visst att BIK spelat bra på slutet (innan slutspelet menar jag) men ingen hade väl ärligt trott på 4-0 i matcher för BIK?

Jag såg innan slutspelet startade SSK som största hotet för oss. Även om jag så klart är/var rädd för DIF också så tyckte jag (betyder inte att jag har rätt) att SSK har överlägset bäst statistik som backade upp min känsla (överlägset efter Brynäs). Men ack så fel det kan vara med statistik ibland och jag fullkomligt ÄLSKAR att erkänna hur fel jag hade.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
SuneMangs: Marcus Eriksson med 0 poäng på snart matcher. Så fort han spelat i svårare matcher försvinner han. Svårt att se hur han ska hålla i SHL.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
2021 friades Oscar Pentler i Almtuna av Riksidrottsförbundet efter att ha fällts av Disciplinnämnden. Skälet:

"För att Oscar Pentler ska kunna straffas enligt dessa regler krävs att förseelsen begåtts uppsåtligen – det är alltså inte tillräckligt att agerande är oaktsamt eller vårdslöst. Av den filmsekvens som åberopats i målet framgår visserligen att Oscar Pentler haft god sikt och därmed borde haft goda möjligheter att undvika kollisionen med domaren. Det går dock inte att utesluta att det rör sig om en olyckshändelse."

Överklaga!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
J F K: Då kan väl bror Duktig tala om varför Sebastian Dyk inte får tre matcher för påkörningen av den norrländska sopan till domare?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
ÖVERKLAGA är allt jag säger.

Överklaga, överklaga, överklaga

Släng upp Dyks pååkning som en kontring, skiter blanka fan i om han stängs av i efterhand, en liga kan inte på det såhär UPPENBART sätt försöka hålla kvar deras största kassako någonsin!

Jävla pajaser!

Ps. Ja jag är skit förbannad på den här jävla piss ligan!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Gavve: Men Dyk i SSK friar man efter den här? Nu får fan i mig HA och disciplinnämnden ta och steppa upp och bli lite konsekventa. Det är på riktigt löjlig nivå nu.

Vågar man gissa på att Muzito-Bagenda och Ignberg-Nilsson får en varsin match för sina grejer (som är värre) och vi tappar Ölund i minst tre matcher?

Avgå alla.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Horace76c: Tänker såhär: BIK slår SSK och Brynäs väljer BIK. AIK och DIF går till den andra semin där dom får puckla på varandra i 7 tuffa matcher där flera går till förlängning. De blir mörbultade men framförallt psykiskt dränerade. DÅ kommer Brynäs in i finalen och vinner med 4-2 i matcher. Frågor på det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Oerhört bittert och precis just därför som det alltid var en oerhörd chansning av Alcén att låna in en spelare under de förutsättningarna. Trots att Robertsson har varit bra, verkar den chansningen alltså inte gå hem.”

I min mening var det mycket bra att låna in Robertsson då marknaden var sval och det inte fanns några meriterade spelare att signa då vi hade skador på bärande spelare och sjukdom på Tärnström (körtelfeber) så bra jobbat av Johan plocka in en ersättare för dessa spelare..
Nu är våra skadade spelare tillbaka Tärnström är frisk så ingen skada skedd nu när Robertsson återkallats till Skellefteå..
Sen får framtiden utvisa om Robertsson kommer tillbaka till oss…
Men som sagt bra jobbat av Johan..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Lira: Imorgon håller vi på IKO, HV ska åka ut…

Fast lönerna är höga och tomma stolarna är få..
HV71 spelar kval ändå…

Fast vi möter jumbon som alla lag kan slå…
HV71 åker ut ändå…

Vi sjunger HåååVeee!!..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Håller med, han var ingen lyckad SC senast men han har ju ett hjärta för klubben. Då förtjänar man inte sånt där.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mk: Blir komiskt med DN:s slutsats "Eftersom Linus Ölunds syfte inte var att köra på eller skada domaren..." när man ser hur Riksidrottsnämnden beslutade för 5 månader sen i Albin Lundin-fallet: "Situationen framstår med andra ord som en olyckshändelse snarare än en sådan fysisk kontakt som är bestraffningsbar enligt RF:s stadgar."

Dvs är det inte uppenbart att Linus medvetet körde på domaren, vilket DN också säger, kommer han att frias.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
TheSickSwede: Albin Lundin fick väl 3 matcher av disciplinnämnden för att oavsiktligt kört på linjedomaren. Vilken Timrå överklagade till Riksidrottsnämden och då friades han. Förhoppningsvis har disciplinnämnden lärt sig nu, annars får brynäs köra samma väg.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Domardirektiven från ligan i år är glasklara. Brynäs ska behållas i HA. Hockeyallsvenskan har aldrig varit sexigare än i år och dom vill fortsatt ha stora lag i serien. Ser ingen annan rimlig anledning till att vi har alla domslut emot oss jämt.

Skämt åsido. Vi sweepar Nybro! Fy fan vad bra jobbat! Mot semi och final!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Bra drag i Brynäsklacken!
Kommentera


Sv: A propósito de nada
Andy Tiger: Fy fan!
Djurgården är det absolut sista laget som jag skulle vilja se en finalförlust mot. Jag hatar att se förlustmatcher på Hovet och höra den där jävla måljingeln och speakerns gälla röst. Usch!
Hoppas något lag kan sätta upp lite motstånd och kanske grisa lite mot ”stjärnorna” i semin.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Vi fick också vår beskärda del av Sundlöv, men även på Hockeysnack borde man kunna kräva lite anständighet, Vi lär ses till hösten igen.

Glad Påsk Gävlar
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blev som väntat.. BIK Karlskoga i semifinal.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
”Men domaren är okränkbar, det är huvudregeln, säger Bo Bengtsson.”

Alltså först och främst, den meningen är så jävla äcklig att jag spyr!

”Vi förstår att det är en del av spelet, det går snabbt, det händer saker, man är trött”

”Vi säger inte att han gör det avsiktligt, men tycker att han borde kunna undvika det.”

”Det kan alltid hända olyckor. Ölund har gjort sig skyldig till detta.”

RIN + DN ”förstår” alltså förjande:
1. Det är en del av spelet.
2. Det går snabbt.
3. Man kan vara trött.
4. Det är inte avsiktligt
5. Det kan alltid hända olyckor som i detta fallet.

Hur är hela HELVETET tycker man då att tre matcher är rimligt när man uttrycker sig på detta viset?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
RIN har avslagit överklagandet.

Stor skandal! Justitiemord…
Kommentera

Sv: A propósito de nada
hejhallå: ” Det fulla ansvaret ligger på spelaren att inte åka på domaren och struntar man i det har man gjort sig skyldig till en uppsåtlig förseelse som är straffbar, säger Johan Nordin.”

För det är inte oavsiktliga förseelser vi bestraffar utan det är förseelser som man hade kunnat undvika, säger Johan Nordin i disciplinnämnden”

Johan Nordin är en j-a idiot och en av dom personerna som håller på att förstöra svensk hockey… Jag blir så jävla less på sådana här paragrafryttare utan någon som helst kunskap och känsla för sporten. Ordförande Anders Larsson är ju den värsta ärketomten av alla, han är ju t.o.m. värre än en politiker…
Kommentera



1 ·