1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

580370 inlägg · 6216 ämnen

Inlägg #2205914

Sv: Silly Season 2021-2022
mikenomad: Jag hade förvisso varit bekväm med en utlåning av Hardegård så då kanske det blir lite skenheligt från min sida men jag tycker att Boyce förtjänar en viss odödlighetsstämpel, han har täckt många skott för klubben och spillt många droppar blod, jag tycker att klubben ska stå upp för honom. Vad sänder det för signaler om man skulle skicka ner honom till nån allsvensk klubb i det här läget OM det nu skulle vara så att han har svårt med tempot? Ska vi ersätta en trotjänare som kostar 50.000/mån med en ny legoknekt som är 30% bättre och tjänar 100.000/mån? För en plats i fjärdelinan? Finns inte på kartan i min värld iallafall.

Tycker nästan diskussionen är ovärdig, boyce har hjälpt oss dit vi är idag, två gånger om. Ska han nu inte få vara med och skörda frukten av det jobb han lagt ner? Glöm den diskussionen, det finns många som ska hänga upp tröjan och gå ut innan han måste göra det.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: utifrån dina 48 likes så har du bevisligen många som delar din åsikt.

Jag lever å andra sidan i historia och känner samma entusiasm i spelare såsom Robert Carlsson eller för den delen Pelle Hallin, en entusiasm som du med flera känner i Bojjan. Robban å Pelle som båda också är spelare som förvisso också kan väcka reaktion om man tittar lite närmre på dem, har full förståelse för om de nämnda spelarna i din eller andras mening inte alls var av den kvalitet som efterfrågades.

Bojjan har naturligtvis bidragit, herregud över 500 matcher m.m. Sedan är att bidra, i någon mening också en elitspelares roll, likväl som du och vi alla andra bidrar under vår arbetsdag (förhoppningvis).

Men, visst finns en tveksamhet hos mig att det skulle sända fel signaler att avsluta ett samarbete vilket du är inne på att de skulle sända. Om än det finns andra luckor att fokusera vid här och nu, förstår också det, förmå mig att förstå vad som rättfärdigar att vissa spelare för all evighet ska ges rätten att fortsätta? Är det elitverksamhet?

Om än det trillade in en, två puckar mot Löven i slutspelet, något som inte ska krävas av Bojjan så var det längesen utvecklingen stannade hos honom. Från en lovande ungdom till idag kultförklarad Timråit? Vad är det man missar? Vad i övrigt såg man under säsongen eller har sett tidigare säsonger utifrån den roll som han faktiskt har. Det känns lite som Granen i svenska herrlandslaget fotboll, ett hån mot alla de som står på tur och vill ta en plats i finrummet.

Jag må vara helt blind, men ser inte ”det” som så många andra ser? Jag ler och skrattar till när denna text skrivs. Med en glimt i ögat naturligtvis då det är så himla svårt för mig att förstå storheten.

Den defensiva rollen som Bojjan har och för den delen ska ha, håller det? Knappt i ett överlägset HA-lag ser varken mina ögon något resultat eller för den delen att statistiken talar för det, en statistik som kunde varit sämre utifrån bitvis svagt defensivt spel.

Vid senaste avancemanget fick han också testa på, till vilket resultat? Här kan man diskutera huruvida laget där och då var rustad men det är väl ändå individen som bedöms?

Då, senast vi var uppe finrummet, var väldigt många också snabba på att anse att målvakten inte var tillräckligt bra. Där fanns orsaken till många insläppta mål med mera. Vilket i min mening också är felaktigt.

Liksom Löven i detta slutspel som precis avslutats har en målvakt som får motta 35-40st skott per match, delvis i helt vansinniga lägen baserat på att spelare gör eller går bort sig, är det då inte rimligt det också trillar in puckar tillslut. Varför det blev så? För att TIK var det bättre av motstånd, flera spelare i Löven var inte av samma kvalitet helt enkelt.

Samma historia upprepar sig naturligtvis i SHL, då lär TIK vara det lag som kan möta det motståndet i flera av de matcher som ska spelas. Ska vi då förlita oss på att defensiva rollspelare som Bojjan står pall motståendet. Ska han i ett BP freda buren, eller freda kassen i en ”sämre” 4:e som av natur kommer att vara den formation som får allra tuffast under säsongen? Jag kan inte förstå hur det ska vara möjligt. Jag upplever inte att så varit i HA ens. Med en sämre målvakt där bak under säsongen hade spelarens statistik varit än sämre än vad den faktiskt är och har varit under en lång period.

Det är ju ingen välgörenhet? Alla historier har ett slut. Men, är man kultförklarad så är man naturligtvis fri all kritik. Men som sagt, kanske att man missar något?

Jag är bevisligen ensam om att anse att kurvan pekat nedåt i flera års tid nu, och kalla mig dumdristig som inte ser storheten i denna spelare, den kulturbärare som han hos så många är, en kulturbärare som hos mig återfanns i Robban eller Pelle. Skillnaden att de i min mening stod pall för en offensiv av SHL-karaktär.

Som sagt, må vara blind som inte ser det du och så många andra ser. Men får väl titta lite närmre den säsong som kommer, stanna lär han säkerligen göra. Så många alternativ att ta ställning till lär heller inte finnas.

Sedan kan man ju ställa sig frågan, liksom du också gör, till vilken ekonomisk ersättning? Irrelevant i sammanhanget då den överstiger 50tkr vilket också är rimligt då snittlönen ligger på 120tkr i SHL. Sådana delar utvecklas även dem i takt med årens lopp.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Ovärdigt var ordet, kollade igenom Timrås slutspelsmatcher igår alla målen som gjordes, jag tror Bojjan stod för 3 mål och en del annat nyttigt i matcherna. Han har klart varit en av dom mest hårt jobbande spelarna. Nu lägger vi ner pratat om Bojjans vara eller inte. Han ska va med upp i SHL,
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle: Är det fortfarande en diskussion? Snarare fel på det grötiga menlösa stresspelet i SHL då om en sån kämpe inte får en plats.
Låst ämne

Sv: Silly Season 2021-2022
Olle:

Väl talat, ditt bästa inlägg på HS 👍🏻
Låst ämne