1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

524156 inlägg · 6215 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or:

Det lustiga är ju att detta var VH lån för hela året som lämnande, så mycket var det kontraktet värt.

Börjar bli less på klubbar som gnäller om ekonomin och sedan lånar in spelare. Senast SSK som sa att om 9v måste dom stänga ner verksamheten, sluta spela matcher och säga upp personal. Dagen efter kom svaret, man tar in en till spelare och har nu 5 i truppen på lån.

Kolla trupperna, vissa lag har upp mot 17-18 forwards, 4 målisar och 10 backar i truppen just nu.

Det är fan inte att ta ansvar för sin ekonomi och jag hoppas statligt stöd uteblir för dessa, tar man in ett lån och gör en ordinarie spelare övertalig och vill permitera denna borde man inte få någon ersättning alls. Sedan hoppas jag att ev ersättning blir villkorad att man faktiskt gjort allt för att överleva ekonomiskt själva och inte gått in i en köpfest och sedan förväntar sig ersättning.
+34
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Sebbe O lever ju drömmen iaf!
+32
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag har köpt två biljetter och lite fika till morgondagens match men känner att vi behöver göra mer. Enligt timraik.se har vi idag köp 187 soffbiljetter. Jag kommer ju se matchen från soffan och kan absolut köpa några biljetter till. Ska vi försöka göra en liten kraftsamling så att vi kan känna att vi gör vad vi kan?

https://tik.ebiljett.nu
+25
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Truth : Min kompis dog i Covid i våras. Så den här skiten är inte att leka med. Omöjligt att veta hur den slår. Jag jobbar dessutom inom vården. Tro mig... man vill inte få Covid och hamna på sjukhus. Sen att några knappt har några symtom trots att dom testats positivt spelar ingen roll...

Om folk kunde lära sig basal hygien o avstånd så kommer det här att funka.
Däremot förstår jag inte regeringens ståndpunkt när det gäller publik i stora arenor... man får flyga i fulla flygplan, man får trängas i stora affärer där alla springer o kladdar som yra höns, man får åka 1000 pers i nåt kryssningsfartyg längs norrlandskusten o springa ut o in härs o tvärs.

Nä inget sunt förnuft alls.
2000 i arenorna skulle fungera alldeles utmärkt...med restriktioner i sektioner.
+25
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: vilka är på?
Uppladdat:

146x300-screenshot20200929-180504swish.jpg

+24
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Köpte 10 när det ändå var så billigt
Uppladdat:

139x300-2e2a3acb-f673-4f06-9831-3174916672bc.png

+22
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
rabon: Nu skulle jag vilja se att typ 50st av dessa 300 platser tilldelas högröstade personer i supporterklubben, och att dessa får en egen sektion på sittplats (avstånd skall givetvis hållas trots detta).
+21
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Ja bli så glaa att dä går bra för rabben!🥰
Uppladdat:

250x300-e8d970cb-6ffb-4c53-b83b-b403798627e7.jpeg

+21
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Om Timrå fortsätter med det trevliga att ha någon sorts utlottning (räcker med en keps för min del) så kommer jag fortsätta köpa stödbiljetter till alla matcher den här säsongen, oavsett hur djup formsvackan är.

Vilka är med mig?
+21
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Uppladdat:

135x300-screenshot20200929-211206swish.jpg

+21
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Don Quijote: EP kommer inom kort tillkännage att det känns fantastiskt att få komma hem och avsluta karriären i Timrå genom att till att börja med hjälpa oss upp i SHL
+21
Kommentera

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2020-10-23
Kerstin_k: Imponerande ändå .... Dahlen slänger in 3 assist och nämns inte ens när man diskuterar matchens lirare , som för övrigt är Harde , eller Lundi...nä Lööke va ?
+20
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2020-10-12
Uppladdat:

250x300-faceapp1602523036711.jpg

+20
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2020-10-12
Nisse på Mon or: Ingen spelare i hela Sverige platsar i Real Modo. Eg inte de som spelar där f.n heller men de måste ju ställa ett lag på isen
+20
Låst ämne

Sv: Timrå IK - BIK Karlskoga 2020-10-07
Don Quijote: Promenadseger. Faktiskt. Timrås spets manglade över BIK.

Gillar Lodin. Han är bra. Riktigt bra.
+19
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2020-10-02
Gorkyman: Har skummat igenom Björklövens supporterforum, otroligt mycket fokus på att kasta skit på Dahlen och det är som att de vunnit Stanley cup 7 år i rad där inne.
Kommer aldrig hysa några sympatier för den klubben.
+19
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
JanneG: Haha Jo men nu tänkte du inte så långt va?
Vi var i en riktigt risig sits, men har hållit rejält i pengarna sen dess och står idag med ganska bra eget kapital. Vi kommer klara av denna säsong även om det kommer svida rejält och sina i det egna kapitalet.

AIK däremot lär sig aldrig. Köper köper och köper sen kommer nån Sponsor och räddar och pungar in cash. Ni hade en ekonomisk tuff säsong den senaste. Ändå väljer man att satsa denna säsong med riktigt dåliga förutsättningar på förhand. Så Jo skaplig skillnad på hur Timrå och AIK hanterat sina kriser i efterhand..
+18
Kommentera

Sv: Timrå IK - BIK Karlskoga 2020-10-07
Clay: Tror nog att många snart återvänder hit och snackar hockey nu när det börjar snackas hockey här inne igen. Många hockey älskare har nog ledsnat att läsa allt skitsnackande och pajkastande här inne under sommaren och hösten. Det har tyvärr varit på sandlådenivå.
Men nu är vi igång och låt oss snacka hockey här inne så blir vi bara fler och fler.
Heja Timrå !!!
+18
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Ahh.... trevligt som omväxling. En som också borde hyllas är Per Svensson, jädrar i min låda vilken rese. Är väl den back som alla här inne gafflat sig blå om i flera år. Visst, han dräller lite på offensiva blå vid 1-2, men han är ju sanslöst bra defensivt. En rese som röjer allt som kommer i närheten.
+17
Kommentera

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2020-10-23
Hörrni. Känns som att vi har ett hyfsat lag i år. Och jeeez, så starka vi är i tredjeperioderna.
Riktigt kul match att se. Lööke!

Hockey är en underbar sport!
+16
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Nu kör vi igen...
Uppladdat:

146x300-screenshot20201017-182354swish.jpg

+16
Kommentera

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2020-10-14
Bragd-Birger: Det har sett ut såhär mot lag som inte vill spela i hundra år nu.
Backa lite så finns motsvarande inlägg efter Västervik, KIK, Tingsryd, Troja, Pantern etc etc, och alltid gjort, även efter vinst.

Det är problematiskt för Timrå möta lag som bara ligger rätt och kontrar, i synnerhet när PPt inte fungerar.

”In på mål och grisa in puckarna” är inte skitenkelt mot lag som inte släpper igenom skott.
Inte ens Ohårdes berömda höstlöv letade sig igenom muren av passivitet.

Hur mycket gick i täcket eller ut vinkel igår?

Finns en anledning till varför lag med lägre budget väljer detta spel, just för att det ger dem möjlighet att ta poäng på spelande diton i kanske 3 av 10 matcher.

Samma visa varje gång, år ut år in efter detta typ av motstånd. Klyschorna haglar, motivation slår klass, hårtorkarna begärs ut, alla bör avgå och den enda som får godkänt är eventuellt Huss + den där backen som satte en snygg tackling i 4e minuten.

Match 4 är dock lite väl tidigt även för Timråboken.

Förhoppningsvis är allt glömt och förlåtet 21.30 imorgon, tills vi möter nån annan ”säker 3poängare” såklart, då är vi tillbaka på ruta ett, allt är skit, ingen åker skridskor, hösten luktar illa och Albin Carlsson har för långt hår, och framförallt måste Nubben agera.
+16
Låst ämne

Sv: Tingsryds AIF - Timrå IK 2020-10-14
TIK-Lund: Till stor del sant, så klart. Vi bör kanske inte motorsåga sönder föreningen efter en plattmatch mot ett jobbigt Tingsryd borta.

Med det sagt...så, nä. Det var en ren pina att bevittna. Alldeles för dålig inställning överlag. Det syntes att spelarna tänkte att "det ordnar sig, snart sprutar någon in lite mål". Noll ödmjukhet. Och det är provocerande att bevittna.

Jämför med Löven. Precis som vi stora delar av laget kvar, uppgraderingar och NHL-lån. Dom har varit redo sen omgång 1, och ligger lååångt före övriga lag i serien. Tydlig spelidé, konsekvent och noggrant. Tror inte att dom kommer att glida in till match på samma sätt som Timrå gjorde i går ens om dom leder serien med 20 poäng.

Hoppas att det här blir en viktig örfil och läropeng. Det går inte att mysspela och lita på att den offensiva spetsen fixar 3 poäng. Won't do, inte ens mot lag som förväntas hamna på den undre delen av tabellen.

Förväntar mig omtag och en betydligt habilare insats i morgon. Passningsspelet måste upp minst 5 snäpp. Och spelarna måste vilja in i duellerna, och in i skiten framför mål. Sluta sarggnugga och nöta sönder isen i rundlarna. Är det igelkott framför deras mål - upp med pucken på back, in med två gubbar framför mål. Grisa in puckjävlarna och tvinga det andra laget att öppna upp.
Och: hitta tillbaka till dom snabba kontringarna från säsongen 17/18. Det är för snirkligt och omständligt nu, precis som ofta även förra säsongen (undantaget firma Madsen-Zeb).
+16
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2020-10-12
Puckat: Pirrar till lite när man ser uppstälnigen faktiskt.

1a: Lite för bra för allsvenskan.
2a: En bra förstakedja i allsvenskan.
3e: Bra andrakedja i allsvenskan.
4e: Hade kunnat vara andrakedja om det kniper i ett lag med tunn trupp. Bra som tredje. Som fjärde? Bäst i serien!

Varje formation är överkvalificerad.
+16
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2020-10-02
mightyquinn: Snacka om att bara komma in hit för att vara sjukt oödmjuk... Men det kan vi med..
Grattis ni är ett jävla bra hockey lag, byggt på amerikanare och ungefär 0% Hockeykultur...
Ni har inte ens ett Superelitlag i J20, alla era ”Umeå” spelare är typ fosrade i Modo. Ni har ett guld men ni har ändå inte ens fler guld eller medaljer än oss..
Hur nånga NHL proffs har ni fostrat alltså riktiga NHL proffs? Och inte låssas NHL spelare som grundström som faktist spelar i AHL.....
släpp kylskåpet plastlöven och inse att ni är ett bra hockeylag byggt på köpta amerikanare. Likt Växjö..


Lägg ner erat storhetsvansinne, ni har fan en hockeyklubb som är yngre än våran Supportförening..

Ni vill så gärna vara lika klassiska som Timrå, Modo, Skellefteå mm mm men ni kommer aldrig dit då man inte kan spola tillbaka tiden..
+16
Låst ämne

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2020-10-02
TIK1928:

Klart dom är fostrade hos andra klubbar. Eftersom löven har en bedrövlig ungdomsverksamhet så fanns det några talangfulla som var intelligenta nog att söka sig en riktig hockey utbildning, och det räddade deras karriärer.

Löven har betytt lika mycket för Grundströms utveckling som modo har betytt för Heponiemis utveckling.
+16
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Rip Kirby: In och stödköp biljetter nu ALLA!!! (som kan)
+16
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Rytter: För mig verkar det rätt uppenbart att din kritik mot Nubben inte är sportslig utan enbart personlig. Därför blir det rätt svårt för mig eller någon annan att komma med något övertygande argument. Men till skillnad från dig så kan jag skriva ner lite fakta för din bild stämmer inte över med verkligheten.

Ett exempel på detta är att din tidslinje angående AHL-lånen. "Först så var det helt ointressant för Timrå ... För att sedan någon vecka senare låna in spelare trots att samma premisser gäller". Nubben gjorde sitt uttalande den 2:a september, ligan bestämde att lagen fick ta in max 4 spelare på lån den 11:e september (9 dagar senare), Nubben öppnade för att låna spelare den 21:a september (10 dagar efter ligans beslut) och Boqvist blev klar för lån den 3:e oktober (13 dagar senare). Det gick alltså 19 dagar för Nubben att börja svänga åsikt i media, inte "någon vecka senare". Det tog sen 13 dagar att bestämma sig för att faktiskt låna. Under samma period 2:a sept - 21:a sept så lånade 7 klubbar in 12 spelare. Sen mellan 21:a sept - 3:e okt så lånades 5 ytterligare spelare in. Sen kan man lägga till att timråspelarna gav grönt ljus för att ta in AHL-lån den 28:e sept.

Hur kan du påstå att alla dessa saker inte ändrar premisserna? Det känns inte otänkbart heller att när Nubben förhandlade med agenterna så fick han även info om att NHL/AHL-starten kommer skjutas upp. Så att dessa lån skulle gälla över en längre tid och inte bara till mitten av november. Att lånen skulle påverka säsongen mer än vad han skulle vilja påverkade nog också hans beslut att behöva låna själv.

Men det där om Steen är så jävla gammalt nu. Jag håller inte alls med din beskrivning av situationen och du ger inga källor. Så jag orkar inte ens besvara ditt påstående. Att du sitter och är bitter över något Nubben sa för åtta år sedan förstärker bara min bild att din kritik bara är personlig.
+15
Kommentera

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2020-10-23
Nu är vi uppe i 783 stödbiljetter!! Kämpa upp till TUSSINGEN nu.
Köpte 5 igår, men kliver in på 2 till nu.
Många bäckar små allesammans :)
+15
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Linkovich: Glöm inte Madsen, otrolig på att läsa spelet. Sen tycker jag också att Lundin är en riktigt duktig tvåvägscenter. Det är väl backsidan som behöver snäppa upp lite. Hade hoppats mer på Fille och Ragnar! Men lilldidrik, Lerebäck var bra igår!
+15
Kommentera

Sv: Timrå IK - Kristianstads IK 2020-10-18
Kollat förstaperren mellan modo och BIK. Man får lite perspektiv. Jävlar, så sugiga modo är. Och väldigt märkligt försvarsspel. Man ställer liksom upp, sen får BIK spela runt som i ett pp.
Försöker lista ut vem som är den där Heponiemi. Allsvenskans största stjärna, enligt HS lika stora stjärna JFK.
+15
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2020-10-12
JonteD: Lugnt på Jonte enligt han själv på ST. Säkerhetsåtgärd han gick av. 🙏
+15
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2020-10-12
Ibland gör det bara så ont i mitt hockey hjärta. Hemma match och man får inte åka till arenan och se sitt lag man följt i så många,många år. Att få köpa sitt kaffe och mazarin i första pausen för att i den andra köpa en korv och dricka.
Aldrig i mitt liv trodde jag att detta skulle kunde hända.Nu är det som det är men mitt Timrå hjärta gråter för visst är det i arenan man vill vara.....stämningen....ja hela atmosfären...jag saknar detta så otroligt.
Heja Timrå jag har min soffbiljett och sitter framför TV apparaten och ger mitt stöd.
Förbannade Corona försvinn och låt allt bli som vanligt igen.
+15
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
rabon: Jag, som MoDoit har köpt match hos Er, betalade extra för en fiktiv korv. Men, man ska aldrig ifrågasätta vem som har råd eller inte att betala.
+15
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Otto1: På allvar; man förskjuter seriepremiären med en månad och lyckas, om möjligt, att få ännu längre tid mellan matcherna.

Match fredag, onsdag och sedan måndag. Det här är ju som värsta mardrömmen; försäsong hela säsongen - Långt mellan matcherna och lite publik. Suck.
+15
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
hanzon: Leksands frekventa jojoåkande mellan ligorna har någonstans gjort att de var mer ’förtjänta’ av att råka hamna mitt i det här scenariot just nu. Visst, ingen hade kunnat förutse den uppkomna situationen men med tanke på hur de hållit på så finns det väl en rimlighet att just LIF roffade åt sig lite bonnröta till slut. Hur oförtjänt det än må kännas som utomstående. Till slut var det en pandemi som gav dem den där chansen till etablering, inte kloka beslut.

IKO däremot, jisses. Som småsint Timråsupporter ligger det nära till hands att grubbla lite extra när man ser IKOs flax nu kontra hur vi träffat helt fel i de där cyklerna. Säsongen 11/12 var vi bedrövliga i SHL men räddade skinnet i kvalserien. Säsongen 12/13 inledde vi bättre, sen dök det upp en kortare lockout med en massa tjafs kring huruvida man skulle plocka in NHL-spelare eller ej. Modo inledde också svagt, men med en inplockad Alex Steen fick ni ordning på grejerna. Vi tragglade på (Zäta fick hålla formen nere i Schweiz istället), med en allt mer sönderslagen ekonomi för att sedan åka ur i vad som kom att bli den näst sista kvalserien ever. Säsongen 13/14 var vi i fullständig spillra och när SHL utökades till 14 lag efter 14/15 var vi långt ifrån att kunna konkurrera om de platserna. Det var fortsatt tragglande som stod på menyn, och att rädda klubbens existens.

Sen dök det inte upp några ”gratischanser”, men vi blev iaf starkare för varje år med målet att gå upp från och med säsongen 18/19. Istället får vi allt att stämma redan 17/18 och går upp, enligt klubbens företrädare ”ett år för tidigt”. Exakt vad som låg i det snacket saknar jag insyn i, men med tanke på hur klubben fått kämpa för att ens överleva genom hårda nedskärningar så känns det rimligt att anta att man inte hunnit bygga upp organisationen igen, kansliet bestod av 4-5 pers bara något år innan. Istället försöker vi överleva SHL-säsongen med minsta möjliga ekonomiska uppoffring, vilket är några puckstudsar i match sex nere i Oskarshamn ifrån att lyckas.

Sådan är kvalhockeyn, men det finns sannerligen en ironi i att OM allt (= vårt senaste SHL-avancemang) skett bara ett år senare – enligt plan – så hade vi suttit i den situation IKO befinner sig i just nu. Det finns givetvis inga garantier för något alls i ett hypotetiskt resonemang, men Oskarshamn är onekligen en klubb det fortsätter att studsa rätt för, om nu förslaget att ”temporärstänga” ligan går igenom. Gör det inte det så har de iaf en imponerande start på grundserien att falla tillbaka på.
+14
Kommentera

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2020-10-23
Perreman:

Jag tror tvärtom att det kan vara positivt för våra lag i norr och ge klubbarna bättre ekonomi.

Först och främst skulle det vara bra matcher som lockar publik i var och varannan omgång. Tänk vilka intressanta matcher om Luleå, SAIK, Löven, Modo, Timrå, Leksand, Brynäs skulle hålla till i samma serie och möta varandra, garanterat lockar dessa mer publik än möten med Rögle, IKO, Växjo. Mer publik eftersom det är kortare resor som kan locka bortasupportrar.

Dessutom är det billigare att resa med buss till matcherna jämfört med flyg så det borde bli en besparing.

Tror en norrserie skulle bli stekhet och öka på hockey intresset efter hela norrlandskusten.

Självklart ska TV pengar fördelas lika eftersom man hör till samma huvudliga och alla matcher sänds på TV.

Skulle vara intressant upplägg med norr och söder serier där man möter de i sin serier fler gånger och sedan bara spelar hemma/borta mot lag i södra serien. Hur man kan lägga upp det finns det många varianter på.
+14
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
300 i sittande publik!
Uppladdat:

136x300-screenshot20201022-152525.jpg

+14
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Äh jag tror att det är dags att fokusera om lite. Väl mycket MoDo-snack härinne och väl många självutnämnda lustigkurrar som under vår flagga härjar i MoDo-boken. Det svänger fort i hockey. Lite ödmjukhet om jag får be. Vi vet hur vi mår när Timrå sladdar. Låt de lida i fred ett tag.
+14
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nu går det minsann bra att klappa ihop å avsluta serien för vissa modoiter.. Ha ha
+14
Kommentera

Sv: Timrå IK - Västerås IK 2020-10-12
🤯🤯🤯

54. Dahlén - 27. Lundeström - 19. Boqvist
91. Lodin - 33. Lundin - 81. Lööke
29. Madsen - 44. Blomqvist - 94. Hartmann
17. Lindholm - 52. Liljewall - 63. Walli-Walterholm

23. Boyce, 13. Reinhardt
+14
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Matsg: Har själv som student köpt biljetter till alla matcher samt en extra slant. Om jag som student har råd med det borde även vuxna kunna ha råd med det. Men det känns som vi har många supportrar som är dåliga att bidra till insamlingar.
+14
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
J.Dahlén - A.Lundin - J.Lööke
J.Boqvist - I.Lundeström - S.Hartmann
V.Lodin - J.Blomqvist - E.Walli-Walterholm
C.Liljewall - M.Madsen - J.Lindholm

J.Boyce/H.Reinhardt

Inte illa för ett HA-lag..
+14
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Spock: Kul med Jesper, nu blir det till att följa era metcher framöver för Jesper är verkligen en attraktion.
+14
Kommentera

Sv: Timrå IK - IF Björklöven 2020-10-02
Trilske: Att löven gör 1 bra säsong på 20 år och visar den här obefintliga ödmjukheten gör ju att de rusar på hatlistan i hockeysverige.
+14
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Andersson: Kan bli bra många mer matcher om han blir smittad, och risken att smitta hela laget. Det absolut dummaste man kan göra när det går Corona i hockeyn är väl att ta massa spelare ifrån olika lag och samla dem i ett svettigt omklädningsrum. Man saknar ord.
+13
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hank: jag kommer ihåg en gång när elitserielagen bestämde att inte ta in NHL-proffs. #Steen
+13
Kommentera

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2020-10-23
sargad: Lööken börjar se riktigt mysig ut. Månne är det här säsongen när han blommar ut helt och blir en mer komplett offensiv spelare? Man har ju liksom väntat på det. Gillar verkligen hans senaste matcher där han börjat gå lite mer på mål och tagit fler avslut.

Synd att inte Lundin lyckades vinkla sitt avslut på den där bakom-ryggen-passningen några cm åt höger också. Sjukt snyggt spelat.

Hoppas Harde fortsätter i den här stilen också. Vilken jävla chef han var.
+13
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
Costanza: Så länge som Leksand inte ligger sist så finns chansen att säsongen fortsätter
+13
Kommentera

Sv: Timrå IK - Södertälje SK 2020-10-23
Är ni med?
Uppladdat:

146x300-screenshot20201022-131646swish.jpg

+13
Låst ämne1 ·