1150x200-051a7674-5bbf-491a-93fe-5680d7648151.jpeg

Timrå IK

581387 inlägg · 6216 ämnen

Bästa inläggen


Sv: Apropå nånting...
Vi gör en provisorisk omröstning.
Alla som VILL ha tallarna på bröstet… gillar detta inlägg.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: bra initiativ av ST. Och jag måste säga att jag känner stort förtroende för Kapanen, och det han gör för Timrå. Även Jokinen känns oerhört seriös! Frugan och jag köpte säsongskort, gick på 15000. Men det kommer det att vara värt! Nu gäller det bara att dom fyller upp dom vakanta platserna med kompetenta människor!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
mikenomad: Nu har Lilla farbrorn flyttat 100k till min föredetta chef som kommer att baka in dom i den sponsring han är inblandad i (SCA) blev lite snål hade ju lovat tvåhundra men jag hoppas verkligen att pengarna kommer till nytta någonstans i TIMRÅ IK🇺🇿🇺🇿🤠😎💸
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Bee: Vissa spelare förtjänar lite mer än bara "Tack för dina insatser och lycka till framöver" tycker jag. Typ "du var en stark bidragande orsak till att vi tog klivet upp igen och nu är en etablerad SHL-klubb. Ditt namn kommer föralltid finnas med i historieböckerna. Tack Albin!"
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
falconuggla: Han spelar väl i USA:s landslag och bor där? Var man är född kan man ju inte själv rå för. Se på alla som är födda i Övik…
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Vi tog hem trippeln iaf
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Dubbeld: önskar att jag skrivit snabbare. Oavsett de senaste tongångarna så tycker jag Lundin ska ha ett stort tack för att ha varit med och tagit oss från HA till mittenlag i SHL
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Kul att föreningen har en representant bland oss som ändå kan fånga upp vindarna och synpunkter.

Jag önskar och ber om större öppenhet från föreningen. Torines veckobrev var väldigt uppskattade och man fick en större inblick i föreningen och vad som skedde.
Som supporter så törstar man ju efter mer info hela tiden.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
16:39, Jokinen går in på Dolcetto. Blev starstruck.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Dubbeld: Tack för allt Lundin!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dubbeld:

Ovärdig kommentar om Dahlén.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Om Rögle tar guld, får Timrå silver då eftersom vi bara förlorat två matcher mot dem i slutspelet? 🧐
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Sputnik1: jäkligt bra den där intervjun med Timrå legenden Jonte 👍…han kommer att vara hyfsat revanschsugen kommande säsong och bara en sån sak! Omöjligt att inte älska Dahlén med sitt enorma Timrå hjärta❤️ Inte illa att vara en legend heller vid så låg ålder.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Ja han är ju född här så det ska bli kul med hemvändare till.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: vill ju ändå säga att det är väldigt snyggt av Octagon att bemöta och besvara kritik och åsikter här som styrelsemedlem. Hans närvaro här är väl största markkontakten en styrelsemedlem visat på länge, oavsett vad vi tycker om hans svar.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Dags att presentera årets första back - Lukas Pilö har kritat på ett två års kontrakt med Timrå IK dit han ansluter efter en sejour i IK Oskarshamn. Lukas är född 1999 och uppvuxen i Eskilstuna, han spelade sina år som junior i Åker/Strängnäs och Örebro Hockey där han 2017 gjorde SHL-debut.

Han tillhörde Örebro Hockey till 2021 där det blev mest en sejour av utlåningar till klubbar i Hockeyallsvenskan och Hockeyettan innan han tog plats i IK Oskarshamn som nyligen tagit sig in i SHL. Där blev det tre säsonger och 156 grundseriematcher och 39 poäng.

- Väldigt roligt att Lukas blir en del av Timrå, han är en stabil tvåvägs back med stor utvecklingspotential som jag tror kommer passa väldigt bra in i gruppen. Vi får in ytterligare en ung och hungrig spelare som vill arbeta hårt för laget och sig själv, det kommer att bli bra! kommenterar Kimmo Kapanen, Sportchef

- Det ska bli väldigt roligt att få vara en del i Timrå IK och den resan som föreningen befinner sig på. Timrå har en bra historik av att utveckla spelare vilket är en del av målsättningen för mig, att utvecklas, framförallt mitt offensiva spel. Jag ser mig själv som en tvåvägs back med bra spelsinne och ett bra första pass. Som person är jag väldigt lugn och spenderar mycket tid till golf och andra sporter. Det känns väldigt roligt att komma hit och har stora förhoppningar på kommande säsonger. kommenterar Lukas Pilö.

Vi önskar Lukas varmt välkommen till Timrå IK!

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2025/2026
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Dubbeld: kommer alltid ha höga tankar om Albin. Slet alltid hårt, gnällde inte över sin roll. Var en del av hjältelaget som spelade upp oss till SHL.

Tempot tröt lite på SHL-nivå men han kommer vara skitbra i HA.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Hahl Bundy 2.0: Säger bara en sak VILKEN JÄVLA TRÄNARE VI HAR FÅTT!!!!! Åker skridskor som om han skulle kunna kliva in i vilket Nhl lag som helst o pushar jävlar i mig stenhårt ME LIKE A LOT!!!!?🇺🇿🇺🇿😎
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Sen på bollen, men kollat Jokinens intervju nu. Svårt att inte få mysribba av den. Han säger verkligen e x a k t det som man vill höra efter att ha följt Timrås prestationsmässiga implosion den här säsongen. Hade vi haft Ante kvar hade man verkligen känt sig uppgiven och jävligt orolig just nu.

Därmed inte sagt att Jokinen är en garant för succé. SHL är en jävligt speciell liga, och Timrå har en speciellt byggd spelartrupp. Rom byggdes inte på en dag, och det kommer att krävas att a) spelartruppen till fullo underkastar sig Jokinens tränings- och spelfilosofi, samt b) att Jokinen behåller spelarnas och klubbens förtroende även om maskineriet gnisslar från början.

Som någon sa (kan t o m ha varit en snäll modolid som så klart är "jättebekymrad å våra vägnar"): high risk, high reward. Kapanen går all-in här. Jokinen vill spela en snabbare, rakare och mer intensiv hockey. Det kommer ställa större krav på varenda spelare. Kommer backarna klara av att spela sig ur zon snabbare? Kommer våra forwards positionera sig bättre för att kunna få högre fart i omställningarna? Kan vi få till ett intensivare, högre presspel utan att bli utspridda över tre zoner och sönderkontrade? Hur kommer spelare som exempelvis Jonte hantera dom ökade kraven på (det fysiska) spelet utan puck?

Fan vet. Däremot känner jag till 100% att det här är helt rätt väg att gå, i detta läge föreningen befinner sig i. Vi har typ 2 säsonger kvar av prime-stämpel på hemvändarkollektivet. Det finns en jävla massa offensiv potential som varit underutnyttjad, och där behövs en radikal förändring såväl på spelarutvecklingsnivå som spelsystemmässigt.
Jokinen är på pappret exakt det jag vill se där. Betyder det att det är givet att det funkar i praktiken? Nope. Pirrar det som fan i hockeynerven av tanken på att se ett Timrå som skrinnar ut på hemmaplan med orden "let's give them hell" som ett mantra i huvudet igen? Som fan.

Man kan säga mycket om Kapanen, men feg är han inte. Detta blir såväl hans som Jokinens eldprov. High risk, high reward. Alternativt platt fall. Men, va faen. Better to burn out than fade away.

Framåt Timrå!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
FH - avdammad: Och när man ser Lander skratta och se glad ut så förstår man att det här kommer bli bra.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Om du på riktigt är en del av styrelsen blir man ju lite nedstämd. För helt ärligt motsvarar du alla fördomar många av oss supportrar har om Timrås styrelse. Nedlåtande, nonchalant, arrogant etc. Det du skriver är ju lite att visst, motionera och försök påverka ni. Men vi skiter i det
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Svårt att inte bli överentusiastisk efter den intervjun. Allt han säger är klockrent och jag tror på vartenda ord. Det här är ingen skitsnackare. This guy means business!!
Kommentera


Sv: Apropå nånting...
angeroath: Giffarna måste nog flytta arenan mer centralt...
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
bar mofftak: Man ska alltid ifrågasätta men verkligheten är ofta mer komplicerad kring dessa frågor än vad allmänheten får och rimligen kan få insyn i. Jag tror dock att det finns god anledning att räta ut en del frågetecken efter denna säsong - vi jobbar med den frågan. Ngn form av ordnad information om den turbulenta säsongen är rimlig att förvänta sig.

Sedan är det ju viktigt att föra fram konstruktiv kritik och att ställa frågor när man upplever att det finns skäl för det. Tyvärr är detta forum inte så bra för att få igång en dialog med klubben. Här kan man givetvis uppmana alla som kan att delta vid årsmöten och årsstämmor för att göra sin röst hörd. Om man inte vill invänta det är det bara att höra av sig till klubben.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Puckat: Ibland kanske man inte ska spotta på klubben alltför snabbt ;)
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rip Kirby: Jag kan tala klarspråk. Och det såg alla som följde laget. Alla hade sina platser och roller från dag ett. Oavsett hur mycket eller lite de tränade, och oavsett hur bra de presterade på matcher och träningar. Alla fick spela lika mycket som det var tänkt från början, om jag generalliserar.

Styrt av en bullchef de lux som ville alla väl men var konflikträdd, inte vågade säga emot sina stjärnor, inte kunde förändra mm mm mm mm.
Ante var bra på andra saker.

Ollie är precis tvärtom, plus att han vill bygga lag med förtroende och vänlighet i grunden. Byggd på prestation.
PRECIS som det jag efterfrågat hela säsongen. Jag kan bocka av alla mina punkter på Ollie.

Så fruktansvärt skönt och förhoppningsfullt. Hoppas bara att Ollie levererar nu.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Olli J: ” Det finns inga garantiplatser någonstans och det är viktigt för mig. Jag är ärlig; du måste förtjäna din plats. Inget är givet och det är det enda sättet vi kan bygga någonting på. Spelarna ska tävla, spelarna ska utvecklas och vi kan inte kräva att de ska fortsätta att jobba stenhårt om de inte får chansen när de har förtjänat den.”

Olli ska ha en kram. Dä ä sant dä!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
roger_sundsvall: Jokinen är 100% klar. Flyttar i slutet på april. Han kommer att köra sommarträningen mm.
Alla kan slappna av.
Säker källa de lux
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
ÅlliJåkkinän: Skicka mig ett meddelande med dina kontaktuppgifter så tar vi ett möte snarast för att reda ut detta.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag kanske är ensam med denna tanke, men hade det inte varit fräckt att klä in ventilationsrören o göra två tallar i plywood eller liknande bakom ståplats??
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Är det bara jag som får en oväntad Timråeklektisk känsla över Jokinen?
Jag måste dämpa mina positiva känslor.
Det ska inte kännas så här när man är Timråit..
Jag känner, skriv 10-årskontrakt med karln.
Alla kommer vilja spela under honom. Han kommer fixa in toppspelare till A-lag, J-20, J-18.
Jag törs inte ens skriva vad jag tror a-laget kan prestera med honom vid rodret
Jag som sett fram emot mot denna sommar, som ska bli varmare än normalt enligt prognoserna.
Varför tänker jag på kalla höstar?
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Pinaceae: Hoppas det är en lika bra rekrytering som det låter på förhand för er. Han snackar ju inte skit den där finnen. Ska faktiskt bli spännande att se vad han kan göra med det laget/stjärnorna som ni har som inte Ante kunde. Det tror jag varje hockeyintresserad individ håller med om oavsett klubbtillhörighet
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Villervalla: Japp, det är det. En stor skål med chips, kanske Holiday-dip och bara njuta av spektaklet. Jag trodde det först inte, men jag håller på Oink i kväll. Här är min anledning. Jag vill se de klappbesudlade jesusmongona lida och gråta. Jag kanske är en liten och ond människa fine, men det hade varit underhållande och bra förnöjelse, så här i starten på den högtid som stundar. Jag är dessutom extremt långsint, kommer aldrig att komma över skridskoskenan och domarnivån i den, och egentligen samtliga slutspelsserier mot Hv. Vi blev rånade, rövknullade, you name it… Att deras frikyrkohuliganer dessutom har en banderoll där det står ”vi har Gud på vår sida” gör att jag hoppas att samtliga runt Hv får uppleva degraderingens helvete, samma dag som Jesus spikades upp korset och kanske upplevde något likvärdigt. En gudomlig rättvisa och balans med andra ord. Glad påsk!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: du svarar ju ändå inte på sakfrågan. Du rabblar upp bakgrundshistorik som ett CV för att framstå som svårkritiserad.

Man skulle kunna ha det största Timråhjärtat på jorden men ändå vara fel man på fel plats, tex. Säger inte att du är på fel plats.
Men ditt översitteri och rundande av sakfrågan är provocerande. (Det gör du högts medvetet förresten)

Du nämner ideellt arbete som en mur för skydd. Är alltid jobba gratis = ingen risk för åsikter kring utfört ideellt arbete? Jag själv behöver inte betalt för att skrika rakt ut när man får reda på att Lars backlund skriver konstiga avtal med vårat emblem på spel.

Helt utan förankring med medlemmar och supportrar. Där han sedan hävdar att det är omöjligt att sätta tallarna på bröstet pga avtalet han själv skrev men knappt minns. Och sen får alla se avtalet och det är ingenting som hindrar oss. Hur kan ingen i styrelsen reagera på detta då? Har ingen orkat ägna 2min till att fråga personen i fråga om hur avtalet ser ut?

När det sedan blåser upp, ja då behövs plötsligt ingen motion.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Detta gjorde Timrå bra, 10/10!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Modano: Bra analys, håller med dig, våran 4:e center ska vara 2m lång, 120kg, rightare och vara god för 50 poäng och får absolut inte kosta över 30k i månaden.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rip Kirby: klart bättre för vårat publiksnitt att byta ut IKO mot Brynäs
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Givetvis är det Nässén, kontrakt över säsongen 25/26!
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon: Tycker helt enkelt att det är för dåligt från styrelsen helt ärligt. Styrelsen hur ljugit och vilselett för att slippa ta tag i en fråga som står supportrarna nära hjärtat. En matchtröja kan väl inte vara helt spikad redan nu heller? Tycker det låter som ännu en ursäkt att slippa ta tag i en fråga. Vill styrelsen har något förtroende från supportrarna så ta tag i frågan, lös skiten redan till denna säsong. Rent ekonomiskt måste det ju vara en guldgruva i replika-försäljning att ha emblemet på tröjan så om det handlar om pengar lär det gå jämnt ut även om avtalet skulle brytas (vilket det inte behöver göra, avtalet är utformat så att emblemet får plats fram på tröjan alldeles utmärkt)

Tycker för övrigt att det är jävla modigt av dig att offentligt berätta att du sitter i styrelsen på ett timrå ik supporterforum. Stor eloge för det iaf.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Octagon:

Att sedan Octagon skriver
" Som sagt - släpp tanken på motion om detta och vila i att vi vet att ni vill att tallarna ska ta större plats"

Är högst anmärkningsvärt, vill ni bara ha motioner som faller inom era referensramar?

Får man inte motionera om vad man vill, hur många gånger man vill?

Här kommer lite som ni borde fundera på som inte borde kräva någon motion.


1. Bygg ut entren mot e4-an. Långsidorna går ju inte att göra mycket åt.

2. Sätt upp ett svart innertak, ett rostigt innertak känns inte 2024

3 Fräscha upp logerna, dom har ju trots allt en guldklocka nu.

4. Allmän städning och borttagning av klotter, dela ut lite arbetsordrar till vaktmästarna att peta med under sommaren.

5. Tvätta av SPAPS-hjälmen och måla gubbarna. Kanske Timrå brandkår kan åka förbi och spola ren den.

6. Stäng av norrgående trafik efter match, dubbla filer ner ända till hockeyrondellen.

7 Snygga till väggen bakom västra stå. Kanske NHC kan göra nått grafiskt.

8. Uppgradera spotlighten, den befintliga måste ju vara från WW2.

9. Anställ en ny kock. Maten i restaurangen är inte 5+

10. Eller varför inte tillsammans med Sundsvall och Timrå tillsammans med näringslivet jobba för en ny arena inne i Sundsvall.

I Övik har man snart ett beslut på en ny multiarena för 250 miljoner. 35.000 invånare att ställas mot 110.000 i 060-området.

Roland Engström har några bra synpunkter. www.st.nu/2024-03-21/borjar-tvivla-pa-om-timra-kan-vara-ett-shl-lag-over-tid/
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
När hemvändarna kom tillbaka så var man ju helt lyrisk.

Känner nog likadant om inte mer gällande kommande säsong med Jokinen.

Säsongen har inte ens börjat och han ställer sig direkt på fansens sida.

Backlund kräver att vi går på matcherna för då vinner vi tydligen.

Meanwhile Jokinen "Om vi bara ställer upp i mittzon i 60 minuter och inte spelar fysiskt alls, hur ska vi då kunna begära att fansen ska komma och stötta laget. Det går ju inte. Du behöver kunna ha en taktik och ett spelsystem som också är underhållande."
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Fan va bra man se hockey 11av 12 månader vi börjar med försäsong matcher augusti sen rullar det på med SHL VM och NHL som först avgörs i Juni. Känns så jävla bra om man tänker så och längtar tills SHL sätter igång KÄMPA ALLA TIMRÅ IK ÄR DE BÄSTA . STENHÅRD FYSISK HOCKEY TIMRÅ IK
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Greven: Det värmer att läsa era inlägg om mitt kära RBK :)

Som någon påpekade är Rögle långt mycket mer än bara Ängelholm. Upptagningsområdet i regionen är stort och bara slaget av storstadsklubbarna. Omsättningen på över 200 miljoner i år hintar en del om resurserna.

Man skulle kunna säga att Rögle är en Ängelholm+Helsingborgsklubb, majoriteten av fansen är från bägge städerna. Från Catena arena är det bara 15 minuter till Helsingborg med sina 150 000+ invånare. NV Skåne har närmare 400 000 invånare inom några mil. Inom 6 mil har du dessutom Malmö, Lund osv. Upptagningsområdet och sponsorunderlaget är enormt!

Lycka till nästa säsong! <3
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
JonteD: Mäktig!

Timrå IK - den sanna maktfaktorn i hockeysverige!
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Rico01: Årets assist och årets räddning till Timrå IK. Vi gör det med stil, klass och finess.

Återstår att se om vi står för årets mål också. Då blir det hat trick.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Jacob Johansson vinner årets räddning!

Trodde faktiskt Legacé skulle vinna.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Sputnik1: Självinsikten i Brynäs slår alltid nya höjder.

"Brynäs 23/24
Måste helt klart utan diskussioner vara det bästa lag någonsin i Hockeyallsvenskan.
Gävlar vad bra vi är.
🥰"

Det blir ett mysigt uppvaknande i SHL nästa säsong. Biffona lär ju vara självutnämnda SM guld vinnare inför säsongen som vanligt.

Haha. Som utomstående har man väl mest slagits över hur dålig nivå det varit på slutspelet i HA detta år.

Brynäs hade fått bekänna färg deluxe både mot Timrås lag 20/21 och Modos HA lag 22/23.
Kommentera

Sv: Silly Season 2024-25
Tonymontana: Läs detta *viktigt*

Är det någon som skulle vilja ställa upp på ett uttalande/några frågor i Sundsvall tidning angående loggan på bröstet? Hör av er till mig så styr jag ihop på det. Har kontakt med Sundsvall tidning och dom kommer skriva en artikel om det. Men som sagt behöver någon som är relativt insatt som kan uttala sig i fråga och som är FÖR loggan givetvis
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
The great one: ja typ något sånt här... 🙂👌
Kommentera



1 ·