1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

523935 inlägg · 6215 ämnen

Bästa inläggen


Sv: BIK Karlskoga - Timrå IK 2019-12-18
mikenomad: Tjena alla goda vänner o hockeynördar!! Nu är lilla farbrorn tebax på banan igen!!!!
NO FUCKING CANCER I LUNGAN!!!🎂👏👏👍👍😁😁
+60
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Känns som bra stämning grabbarna emellan.
Uppladdat:

450x150-screenshot20200513141529.jpg

+50
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Kinnvall har signat ett två-årskontrakt med Calgary. Kosing till oss.
Uppladdat:

225x300-img20200429191323.jpg

+38
Kommentera


Sv: Silly Season 2020-2021
Reinhardt... din smörare 👍😋

"Det känns som att du kommer till en klubb där spelarna trivs ihop, och flera har skrivit på för nya år även om de kanske hade kunnat spela i SHL?

– Det är verkligen den uppfattningen jag fått. Kolla Modo som tappar nästan varenda spelare medan nästan alla väljer att stanna kvar i Timrå IK, säger han och funderar vidare:

– Har man varit med i hockeyn länge så vet man att omklädningsrummet betyder ALLT, så att det finns en bra lagstämning är kul att se. Jag har verkligen hört att det är en rolig klubb att vara i."
+35
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Jacob Johansson klar! Förstavalet enligt nubben! 2 år dessutom!
+35
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
PezN: Känns oerhört mysigt det här. Så många poäng som presenterades i dag. Nästa gång blir det tydligen fyra nyförvärv. Utöver de glada nyheterna och professionalismen är det framför allt stämningen man slås av. Nubben vågar stå och skämta med nyförvärven inför öppen ridå, klappa dem på axeln och driva med dem, ge dem smeknamn, till och med prata om att familjen har förlängt. Jag tror att det är en starkt bidragande orsak till att de här killarna förlänger: gemytet, familjekänslan, humorn. Nu har vi hittat vår nisch. Man kan vara proffsig och ändå småskalig och familjär. Precis där vi ska vara. Känns gudomligt. Hoppas nu bara att det blir hockey av i höst. Kram!
+35
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Nisse på Mon or:

Det lustiga är ju att detta var VH lån för hela året som lämnande, så mycket var det kontraktet värt.

Börjar bli less på klubbar som gnäller om ekonomin och sedan lånar in spelare. Senast SSK som sa att om 9v måste dom stänga ner verksamheten, sluta spela matcher och säga upp personal. Dagen efter kom svaret, man tar in en till spelare och har nu 5 i truppen på lån.

Kolla trupperna, vissa lag har upp mot 17-18 forwards, 4 målisar och 10 backar i truppen just nu.

Det är fan inte att ta ansvar för sin ekonomi och jag hoppas statligt stöd uteblir för dessa, tar man in ett lån och gör en ordinarie spelare övertalig och vill permitera denna borde man inte få någon ersättning alls. Sedan hoppas jag att ev ersättning blir villkorad att man faktiskt gjort allt för att överleva ekonomiskt själva och inte gått in i en köpfest och sedan förväntar sig ersättning.
+34
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Det börjar bli lite väl mycket mobbingmentalitet här inne nu. Även om någon skriver nåt som man uppfattar som lite halvkorkat så räcker det väl att sakligt argumentera emot, alternativt ignorera personen i fråga? Att fyra fem pers öppet hånar personen för att samla billiga poäng och få ett grönt inlägg är inte så snyggt.
+34
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Tom Topp: Han gjorde en säsong som etta i Mora 15/16 och stod då 48 matcher plus fem matcher i Meca. Då var han i samma ålder som Brattström var nu den här säsongen och hade då bättre stats än årets Brattström, men i ett sämre lag. Jag har några fragmentariska minnen av att det var mycket snack om Johansson då, sen höll han på att ta Mora från en sjätteplats i grundserien till att vinna Meca. Men så tappade Mora allt i sista matchen mot Leksand som gick om på målskillnad och några veckor senare tappade Otso Rantakari pucken på egen blå och resten är historia.

Målvakter är så satans svåra att bedöma, men detta är ett rejält uppköp som jag ser det. Inte för att Brattström var dålig på något sätt utan sett till vad vi behöver och var Johansson befinner sig i karriären. Han hade kunnat sitta av kontraktet med LHC och ta 20 matcher även nästa säsong, sen förnya igen osvosv. Istället väljer han att vid 27 års ålder bryta ett SHL-kontrakt med en klubb han tillhört i en evighet mitt under brinnande coronakris för att gå ner i HA, vilket han absolut inte behöver göra egentligen. Men han verkar ha fastnat i sin position i LHC och är nog nyfiken på att se om det går att ta ett omtag i karriären för att kunna peaka sin karriär om något år. Precis som jag nämnt tidigare så talar det faktum att vi listade honom som tredjemålis i vintras för att vi smörjt upp Johansson i flera månader och att detta sannolikt varit förstaspåret hela tiden.

Vi tappar ett storlöfte i Brattström men får istället en målvakt som befinner sig betydligt längre fram i utvecklingen än vad t.ex. Haukeland gjorde när han kom hit. I det läget vi befinner oss så behöver vi den stabilitet och erfarenhet Johansson har mer än den outforskade potential vi hade fått med en ny Brattström.
+33
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2020-02-12
Clay: Du är ju för fan otrolig. Gick fram som en tjejsur jävla slåttermaskin när du grinade över att jag med en bild ifrågasatte en för klacken ansvarig persons beteende. Det var så jävla kränkande så man funderade över ifall personen i fråga faktiskt var du. Nu vet jag ju att det inte är så. Men nu sitter du på höga hästar och och viftar med rättrådighetens flagga över lite burop och annat under ett tal som drog närmare 30 min över utsatt matchstarttid. Borde inte du sitta och fila på polisanmälningar mot ST som idag publicerar bilder på buande Timråsupportrar i samband med en fördömande artikel kring pinsamt uppträdande?

Ja jag försökte. Men till sist kunde jag inte hålla mig borta
+33
Låst ämne

Sv: Timrå IK - Kristianstads IK 2020-01-22
Nu skriver inte jag så våldsamt mycket här längre men dagen till ära så skulle jag vilja ge mitt synsätt på vissa av ämnena som behandlas härinne.

Vad gäller utlåningen av Nielsen så kan jag inte riktigt förstå varför det blir sådana protester. Att unga spelare går in och överpresterar långt över sin förmåga i enskilda matcher är inget ovanligt alls, likaså med try-out spelare för att sedan återgå till ett normalläge när väl vardagen gör sitt intåg.
Att spelare står för enskilda "makalösa" insatser under en begränsad tid är absolut ingen direkt indikation på "potential" utan allt som oftast ett resultat av ultimata förutsättningar som är orealistiska att fabricera över tid.

Med detta sagt så säger jag inte att Nisse inte kommer kunna bli en bra back på sikt, däremot kommer han inte komma upp i den nivån vi såg i kvalet förra våren och det finns absolut inget motbevisar detta med undantag för minnet om ovan nämnda "epok". Speltid och sedermera utlåning är helt logiskt efter prestation.

Beslutet av att vila Lerebäck lite sporadiskt är heller inget konstigt utan frågetecknet som uppstår är het sonika grundat i supportrarnas oförmåga att döma spelare lika utan förutfattade meningar. Lerebäck (m.fl) har en "bra back aura" och Södraberget, Lander och Ohårde har en "dålig back aura". För mig är det uppenbart att Leon inte riktigt orkar spela sitt annars väldigt på mig, positivt överraskande spel över tid. Utan får problem med tanke - handling när kroppen börjar bli lite sliten. Vilket inte alls är något konstigt för en såpass ung spelare men oförmågan att inte kunna se skillnaden mellan hans insats från matchen innan han fick vila till gårdagens utan helt enkelt dra strecket vid "hurrdurr, kolla vad bra Lerebäck är, varför fick han inte spela tre matcher, Freddan är sämst, avgå alla, hurrdurr" är ju en av anledningarna till varför det måste vara en mardröm att jobba som tränare i Timrå IK.

Vad gäller storleken på backar är det i dagens hockey nästan helt betydelselöst med undantag för spelet framför eget mål. En bra back är inte fysisk längre, en bra back stänger av ytor och drar ned tempo hos anfallarna konsekvent. God skridskoåkning går långt före storlek i önskvärda kvalitéer tillsammans med spelförståelse och teknik.

När det kommer till egna spelare, i synnerhet J20 och a-laget så har väl ändå Timrå rent generellt varit en av de bättre klubbarna i landet på att hantera och förvalta spelare ur sin egna organisation de senaste åren. Varför skulle man ha slutat med detta arbetet nu, när inga direkta sportsliga förändringar genomförts som eventuellt påverkat? Nu har jag inte sett tillräckligt med J20 matcher för att säga huruvida Timrå agerat rätt eller fel gentemot vissa spelare men historiskt sett så är det försvinnande få gånger man inte förvaltat sitt junior-kapital åtminstone hjälpligt framgångsrikt. Kan ju helt enkelt vara så att man inte anser det finnas någon "egen" spelare som varit mogen för A-lags spel hittills i år.
Nisse var långt ifrån mitt förstaval förra året men att det föll såpass väl ut måste väl vara en indikation på att den sportsliga ledningen faktiskt har koll på sina spelare.

Den sportsliga ledningen och då tänker jag främst på Nubben/FredAnte måste väl ändå såhär långt få ett godkänt när vi ser till målsättningen?
Även om beslutet att spela lill-Dallen med uddamålsledning och motståndaren plockat målisen gör mig rent taktiskt helt -rosenrasande så ser många andra saker oerhört mycket bättre ut i år än förra, och multiplikativt med "succé-året".

Dock finns det två aspekter i spelet som Timrå måste få bukt med och det oroar mig lite att jag inte ser några direkta försök till detta och ställer mig lite frågandes till varför.

1. En sak som har blivit mycket bättre sedan Ante anslöt är backarnas förmåga att spela sig ur press. Däremot har de snabba spelvändningarna helt försvunnit och 100% med undantag för firma Ohlsson/Dansken så besitter inte Timrå något kontringsspel överhuvudtaget. Samtidigt får det vårat kontrollerade anfall sig en jävla törn. Vid detta laget vet varenda motståndare exakt vad som händer när Timrå anfaller, till 100% (undantaget Ohlsson/Madsen och då i BP) och behöver egentligen inte göra något annat än att ligga på rätt sida pucken, man kommer heller inte straffas för att spela "för aggressivt" då Timrå aldrig vänder spelet direkt.

Det är nästan helt omöjligt att "gå bort sig" mot Timrå.

Ingen som ställer sig frågan varför Kristianstad orkar hålla sin game-plan hela matchen mot Timrå men max en period mot exempelvis Burkölen?
Björklöven straffar lag direkt när motståndarna gör misstag, och ju "sämre lag" desto svårare blir det att försvara sig när man börjar bli trötta och man per automatik inte vet hur spelet kommer vända.
Timrå är istället jävligt förlåtande och så länge motståndarnas backar håller sina markeringar behöver man inte ens räkna in Timrås spelare, riskfritt att tappa sin gubbe.

2. Timrå gör inga mål på sina "andra-lägen". För det första räcker det inte med att bara "skicka folk på mål", det är en lögn, detta måste man träna på.
För det andra så är passningsspelet generellt i Timrå alldeles för långsamt men i synnerhet i offensiv zon.
Det ska inte krävas Ohårdes gudabenådade förmåga att gissa fram sina höstlöv för att pucken ska träffa målet. Det ska räcka med att motståndarna inte hinner parera.
Kan helt ärligt säga att jag spenderar mer tid att irritera mig över bortkastade målchanser pga pucktempo i både 5 mo 5 och PP än något annat i Timrå denna säsong. Dock rätt jämnt mellan det och läsa härinne om hur dålig Lander d.y är.

Slutligen vill jag skriva några rader om Timrås organisation.
Ledningen måste ta fram tydliga regler för hur den sportsliga verksamheten skall bedrivas och köra på det och något som jag som supporter förstår och i förlängningen förhoppningsvis står bakom.

Exempel: Timrå IK skall med utbildning och utveckling bedriva A-lags verksamhet på så hög svensk nivå som möjligt efter följande premisser:
30% av spelartruppen i A-laget skall komma från den egna organisationen.
Minst 2st kontrakterade spelare i A-laget skall vara förstaårseniorer från den egna organisationen.
Vid skador under 6 matchers frånvaro skall ersättningsspelare komma ifrån den egna organisationen.
Minst en tränare/ledare i A-laget skall komma från den egna organisationen.
Minst en spelare i landslaget skall ha Timrå IK som moderklubb.

etc etc.

(OBS ovanstående enbart regler för verksamheten tagna ur luften, kan vara vadsomhelst).

Sätt korta och långsiktiga mål för verksamheten som allmänheten får ta del av och
Regelverket för målsättningen skall definiera huruvida framgångsrika vi är i de kortsiktiga målen.

Har vi för dåliga egna produkter för att leverera sportsliga resultat så är det där vi får lägga krutet dock utan att frångå regelverket.

Är medlen för komplettering av spelare utanför regelverket inte tillräckliga för sportslig framgång så är det intäkter/marknadssida som fokus skall läggas återigen utan att frångå de reglar man fastslagit för den sportsliga organisationen.

Tycker ledningen i Timrå kommer undan alldeles för lätt med "detta är förutsättningarna vi har". Men vilka är förutsättningarna?

I min hjärna är Timrås verksamhetsbeskrivning typ; "Timrå IK ska med mindre medel än någon annan och sämre förutsättningar än de flesta andra spela ishockey med ledorden: - folk vet inte vad saker kostar. Och har vi en långsiktig plan för verksamheten så ska vi inte förklara detta, iallafall inte så gemene man begriper och förhoppningsvis inser att en satsning mot framgång är mer långsiktig än en säsong".

Det finns absolut inget fel i att vara ärlig mot sina kunder om man hittat brister i sin organisation och bygga förtroende för produkten. Hade personligen som klubbdirektör blivit lite orolig om jag inte visste huruvida allmänheten (alltså det som inbringar kapital) hade förtroende för min vision och yrkesutövning, eller ens känner till densamme.

Finns det ärligt någon härinne som kan på rak arm säga vad Timrå IK står för sportsligt år 2020 och kan säga vad målet för klubben är inom 5 år?

Mer än "topp 5" och "det är i vår vi ska vara som bäst".

Wall of text, ni får ursäkta.
+33
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
kulltorp: Sebbe O lever ju drömmen iaf!
+32
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
bar mofftak: Haha! Albin Lundin kommenterade precis livesändningen med "Hoppas det är Jonathan Dahlén"
+32
Kommentera


Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2019-11-20
RasmusVS: nja...varför då? Säsongen Timrå gick upp gjorde man det inte för att man vann var 3e match med 7-1, eller gick segrande ur shoot-out-matcher där det stog 6-5 när krutröken lagt sig.

Jag ser fler glädjande tecken just nu.
1: spelet 5-5 börjar äntligen fungera. Vi ligger fortfarande på minus totalt sett i denna spelform, men vi klättrar. Det ser fortfarande sisådär ut totalt, men nog fan börjar det det så sakteliga ta sig. Inte minst...
2: defensiven börjar "sätta sig". Saliga äro de saktmodiga osv, men plötsligt händer det. Kanske. Det är fortfarande svajigt, och problemen i uppspelsfasen gör att det blir onödigt mycket tid spenderad i egen zon, men: de senaste matcherna inger hopp.
3: vi börjar få till ett lagspel. Timrå ska inte vara en leading-line och utfyllnad, utan en homogen hockeymaskin. Alla femmor ska in och bara köra. De första 10-12 omgångarna hade vi två saker som fungerade: förstafemman och PP. Visserligen fungerade dom så bra att man i princip vann varenda matchjävel, men: det är ingenting som i långa loppet kommer ta oss till vare sig en allsvensk final eller ett real-deal-kvalspel. Älskar verkligen att Madsen har blivit en härförare för sin kedja, och att en sån som Zeb kommer in från sub-leading-six och bara dominerar dojon. Det är därför ingen nackdel att...
4: fler tar plats. Firma Lundin/Dahlén har haft tämligen perifera roller efter uppehållet. Något som inte är bra i det långa loppet (vi kommer aldrig att kunna utmana på allvar om inte dessa herrar har impact i majoriteten av sina byten), men på kortare sikt - och efter den inledningen dom/laget hade - är det kanske enbart positivt. Tar dom och laget det på rätt sätt så...
5: minskar pressen på enskilda stjärnor. Dahlén framförallt måste få lite lugn och ro. Det syns tydligt på isen att han inte är i närheten av sina 100%. Explosiviteten i åkningen och det allmänna agerandet saknas. Låt oss ge honom tid att återuppfinna sig själv. Hitta den spelare han vill och kan vara. Att ständigt kastas in på isen när det tekas på rätt sida röd har nog inte varit den rätta medicinen. Låt honom ta ett litet steg tillbaka. Det finns andra som kan ta ansvar.
6: vi hänger med jävligt bra i tabellen trots knackigt spel. Det är rätt sjukt egentligen. Timrå snittar mer än 2 poäng/match, men ligger "bara" fyra. Eller, om man vänder på det: Modo går fram som en ångvält och vinner 12 raka matcher, men ligger efter 20 omgångar ändå bara 3 poäng före Timrå. Ska bli väldigt intressant att se hur poängfördelningen för de 4 topplagen blir de nästkommande 10 omgångarna. Vore nästan vansinnigt om det bara fortsatte i det här tempot.
7: men låt för all del Löven och Modo fortsätta imponera och stå i strålkastarljuset. Att ligga och tugga strax bakom, gneta sig till oglamorösa treor i form av 2-1:or mot Tingsryd på bortaplan, och stadigt se små detaljer börja kugga i känns som ett ultimat drömscenario. För:
8: vi är i andra halvan av fuckin november. Inga allsvenska finaler eller kvalspel kommer att utspelas med nuvarande form eller förutsättningar. Allt handlar om utveckling. Vi har ett ungt och till största delen nytt lag, och vi måste för andra året i rad försöka acklimatisera oss. Det tar tid. Och det visste vi. Målsättningen har varit "topp 5", mantrat har varit "bäst efter jul". Vi behöver...
9: tålamod. Något som är förbannat svårt när man ser laget lalla till det mot Karlskrona hemma, eller helt onödigt ge AIK en 3-0 ledning efter en period på Hovet. Men: vi bör sitta liiite jävla chill i båten. Igen: över 2 poäng i snitt/match efter 20 omgångar. Med ett spel som i det stora hela knackar. Och i jämförelse med vår degraderingskollega som ligger och snörvlar i botten på tabellen och sparkar/värvar allt som rör sig. Hockeylivet ä r trots allt rätt så...
10: jävla gött just nu. Det vi likt strykrädda, förnedrade hundar då och då sa förra säsongen: "hellre vinna i allsvenskan än att åka runt och få dyngspö i SHL" är fanimej inte bara trams. Det ä r jävligt kul att gå bra i allsvenskan. Det är lite sunkigare, mindre struktur, lägre kvalitet, valiumknaprande kameramän, flängigt, fladdrigt...och egentligen ganska så jävla underbart. Mindre plastångest och skitnödighet. Tävling på rättvisare villkor. Gemensamma drömmar om något annat, något bättre. Vetskapen om att precis allt-jävla-allt k a n hända i slutet av säsongen, om hockeygudarna, felstudsarna och nerverna spelar rätt lag i händerna.

Så: låt oss inte jämföra oss med töntlag som Modo, eller nyrika snajdare som Löven. Vi gör vårt, och vi gör det faktiskt riktigt jävla bra. Låt oss fortsätta ligga på 20% mindre gjorda mål, så länge defensiven fortsätter att täppas till. Ge dom hårdjobbande slithästarna större manegeutrymme, och låt l a g e t växa.
Och: låt oss stötta, svettas, lida och glädjas med pöjkera. Dom är rödvita, och dom bär upp färgerna jävligt bra.

Långt kvar, men...det k a n gå!
+32
Låst ämne

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Exakt.

Folk här inne måste ju ha drabbats av hybris. Vi vinner borta mot AIK. På hovet. Med 5-1. Och folk gnäller och tycker att det minsann syns att spelarna inte har förtroende för Freddan. För tappar man ut en puck ur offensiv zon har man inget förtroende för tränarn. Slår man en felpassning; inget förtroende för tränarn. Tappa klubban; ja, men det är ju sen gammalt att det beror på att man tappat förtroendet för tränaren. Dessutom släppte Brattström in en puck; solklart att han gjorde det eftersom han har noll förtroende för Freddan. På allvar?! På riktigt?!

Med tanke på hur det sett ut på hovet, mellan AIK och Timrå, sedan Vasatiden är det en smärre jävla bragd att vinna med 5-1. Men det beror nog, när jag tänker efter, på att spelarna tappat förtroendet för Freddan. Annars skulle man väl ha vunnit med minst 27 mål.

Även om Freddan inte är en demontränare och mest troligt aldrig kommer att bli det måste man väl kunna sansa sig? Och ja; han är kanske fel man på fel plats. Men som det är nu är ju allt som sker på isen Freddans fel, oavsett vad som än händer. Och då blir det löjligt. Men man ser väl också lite det man vill se.

Vi vinner borta på hovet med 1-5 och spelet såg bättre ut än innan uppehållet. Jag är nöjd så. I alla fall för stunden. Dessutom är jag faktiskt genuint glad att Boyce hängde en. Det unnar jag honom.
+32
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: Jag vet inte hur kärleken till ditt lag fungerar men för oss fungerar kärleken som i alla delar av livet, man älskar och blir sviken. As simple as that.

Men själva grundbulten i kärleken... om den är på riktigt... handlar ju om att våga vara naiv och drömmande nog att älska ändå.
Min kärlek till Timrå påverkas inte av vad spelarna heter eller ens om laget vinner el. förlorar. 
Den är en grundlag.

Det är motgångar som definierar en människa likväl som ett lag. 
Det är hur man enas under motgångar som berättar något för oss, om laget består av en samling underhuggare eller av hjältar.

Att skråla sig hes i kortege längs Storgatan när man vunnit kan vem som helst göra. 
Att möta fans o media när man ligger näst sist och får stryk med 0-7 mot sina värsta rivaler, är en helt annan sak. 

Jag sviker aldrig.

Egentligen är det både rätt rörande och patetiskt att de enda som förblir trogna en klubb livet ut är vi supportrar.

Vi timråiter är lojala in i döden. Vi är trogna hundar. Vi är löjliga lallare, romantiska dårar som faktiskt tror på en spelare när han säger att han älskar klubben han är i... tex Dahlén.
Vi tror förresten inte... vi vet.

När man talar om kulturer i olika klubbar blir det gärna lite flummigt. Det är lätt att fastna i myter. Kultur är inte bara något ”som sitter i väggarna”.

Kultur är inte ständiga nostalgitrippar eller rotande i det som varit, som för tex Modoiter mfl som nostalgiskt gråtrunkar till youtubeklipp på att det var bättre förr.

Det blir liksom lite svårt att gå rakt fram när man ska titta bakåt alldeles för mycket.

Ett slags kultur sker här och nu också faktiskt.
Kultur skapas dagligen, i det stora och det lilla… t om hur man klär sig när man är ute och rör sig bland folk, hur man för sig, vad man säger och inte säger till pressen osv.
Kultur bryr sig väldigt lite i det som har varit.

Just nu är det så här för Timrå IK: Det enda som går att vinna är framtiden. 
Det förflutna är lika dött som grus… just nu... snart är vi väl där med Modoiterna också och gråter över att det var bättre förr men den dagen den sorgen.
Det som gäller för Timrå IK nu är att foga samman bitarna från sitt fina förflutna med den hägrande framtiden.

Så ser jag på det iaf...
Kärleken är som herpes...man blir aldrig av med den.
+31
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Några trevliga själar besökte våran enögda bok igår kväll med fina ord och stöd så därför tänker jag betala tillbaka ikväll och säga att ikväll är jag Timråit!

Röd och Vit Hockeydynamit
;)
+31
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Westerlund klar
+30
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
mikenomad: Blir det ingen säsong överhuvudtaget så tycker jag att vi bräcker Modos resonemang från i våras och yrkar på att vi ska bli direktuppflyttade till SHL av den enkla anledningen att vi på pappret lär stoltsera med ett väldigt spännande lag.
+30
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Vet inte om det tagits upp här, men Jonte drog ett härligt citat "Synd att vi tappat Brattström och Berglund"

Han pissade Sebbe Ohlsson rätt i ansiktet.
+30
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
bisterfinnen: Vi får ändå inte skriva i er bok eftersom era moderatorer tror att alla som inte älskar modo är troll, så ni behöver inte skapa något sådant. Det finns liksom inte i en modosupporters begreppsvärld att det finns människor, ganska många visar det sig, som inte tycker speciellt bra om er.

Det är ungefär som att två socialdemokrater (eller vilket parit som helst) ska debattera mot varandra om något där de är överens. Det blir ingen vidare spännande debatt men man får lätt uppfattningen att alla i hela Sverige håller med en.

Så fungerar även vanligen en diktatur. Bara förbjuda alla åsikter som inte stämmer överens med ens egen uppfattning så verkar det helt plötsligt som att alla håller med.

Därför förstår jag att ni modoiter blev upprörda när några timråsupportrar började protestera när Sture efter 45 minuter gick in i tredje akten och började tack bespisningspersonalen på sin gamla lågstadieskola. Det fanns liksom inte i er värld att det kunde finnas folk i världen som inte var lika intresserade som ni av att höra om er egen förenings förträfflighet.

Det blir liksom så när man aldrig tillåter någon annan åsikt. Det är också därför vi känner att vi får ha lite överseende med ert beteende här inne, ni vet liksom inte bättre. Ni är som nykläckta fågelungar som provar era vingar i den stora, riktiga världen, utanför ert eget lilla inbajsade rede.
+30
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Ja vad ska man säga. Vet inte hur många gånger jag svurit och varit förbannad över att se Berglund på isen. Har tyckt det varit helt sanslöst vissa stunder. Men de senaste 2-3 åren har han växt och blivit en favorit även hos mig. Och det krävs mycket för att jag ska ändra åsikt om en spelare/ledare.

Ibland har det känts tungt när spelare lämnat men jag tror ändå det här har varit den värsta för mig. Känns så konstigt. Timrå utan Berglund?

Förlåt för alla gånger jag svurit åt dig. Förlåt för alla gånger jag tvivlat på dig. Förlåt för alla gånger jag tyckt att Timrå vore bättre utan dig. Du kommer lämna ett stort tomrum efter dig, det är en sak som är säker.

Lycka till, min kapten.
+30
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp: Vill vi inte ha kvar Walli Walterholm? Tror vi är många som gärna ser han kvar. Finns ganska mycket sparkapital i honom. 🙂
+30
Kommentera

Sv: Timrå IK - Mora IK 2020-02-28
udden: Såg att Modo lanserat nytt i shopen efter Almtunas läggmatch.
Uppladdat:

151x300-55e9069d-e45e-449e-908f-caa3a9ec78d8.jpeg

+30
Låst ämne

Sv: Modo Hockey - Timrå IK 2019-12-29
Nu hoppas vi på ett gott slut och så vill jag önska ett Gott nytt år till ALLA härinne. Efter drygt 14 år som mikenomad härinne och ytterligare några under andra nick känner jag att jag nått slutstationen. Det är ingen specifik anledning som ligger bakom utan snarare långvarig söndring. Det finns ingen bitterhet i det här utan endast en personlig gallring i mina val av energidränering. Allt har ett slut och det här blir mitt, tack och hej
Uppladdat:

389x300-screenshot20191229132336.jpg

+30
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Lerebäck klar för en förlängning! 1 år!
+29
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
modomille: hehe. Vissa föreningar kan faktisk locka med trivsel och andra faktorer istället för att betala överpriser. Det finns garanterat en annan "Valkvae" till ett billigare pris.
Ni var ju faktiskt bara 4 poäng före oss i tabellen senaste säsongen. Trots betydligt större budget. Nubben kan han. 😎
+29
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Tidigare säsonger så har jag med jämna mellanrum bjudit på lite siffror. Ofta för att ge perspektiv då verkligheten inte alltid speglar siffrornas galna värld och ibland bara för skojs skull.

Detta är ingen tradition jag nämnvärt vidhållit denna säsong, såklart till samtligas förtret, men nu när grundserien börjar lida mot sitt slut så kommer här en liten jävel på lill-lördagsförmiddagen.

Statistiskt bäst - sämst försvarare i 5 mot 5:

Erik Walli Walterholm 0,4
Linus Nässén 0,5
Johan Lindholm 0,5
Marcus Hardegård 0,6
Jonathan Carlsson 0,9
Emil Berglund 1,0
Morten Madsen 1,0
Jacob Ragnarsson 1,0
Filip Lander 1,0
Tobias Lindberg 1,0
Jens Lööke 1,1
Leon Lerebäck 1,1
Jeremy Boyce 1,1
Albin Carlson 1,2
Andreas Söderberg 1,2
Christoffer Jansson 1,3
Sebastian Hartmann 1,3
Jonathan Dahlén 1,5
Sebastian Ohlsson 1,5
Albin Lundin 1,6
Filip Westerlund 1,7
Sebastian Kaijser 1,7

Statistiskt bäst - sämst anfallare i 5 mot 5:

Jonathan Dahlén 2,80
Albin Lundin 2,75
Sebastian Ohlsson 2,71
Sebastian Hartmann 2,53
Filip Lander 2,42
Morten Madsen 2,32
Jens Lööke 2,00
Albin Carlson 1,90
Filip Westerlund 1,90
Andreas Söderberg 1,79
Marcus Hardegård 1,68
Leon Lerebäck 1,67
Emil Berglund 1,59
Jacob Ragnarsson 1,55
Jonathan Carlsson 1,38
Jeremy Boyce 1,36
Linus Nässén 1,08
Johan Lindholm 0,94
Tobias Lindberg 0,89
Sebastian Kaijser 0,77
Erik Walli Walterhol 0,74
Christoffer Jansson 0,35

Resultat ovanstående kolumner bäst till sämst:

Filip Lander 1,42
Morten Madsen 1,35
Jonathan Dahlén 1,30
Albin Lundin 1,20
Sebastian Hartmann 1,20
Sebastian Ohlsson 1,18
Marcus Hardegård 1,05
Jens Lööke 0,94
Albin Carlson 0,75
Emil Berglund 0,62
Linus Nässén 0,62
Leon Lerebäck 0,60
Jacob Ragnarsson 0,58
Andreas Söderberg 0,57
Johan Lindholm 0,47
Jonathan Carlsson 0,46
Erik Walli Walterholm 0,37
Filip Westerlund 0,25
Jeremy Boyce 0,21
Tobias Lindberg −0,15
Sebastian Kaijser −0,92
Christoffer Jansson −0,94

Kommentar: Det kanske inte är så jävla dumt att lira Lander ändå.
Vidare ska man nog bortse från både Wally och Näsans data då underlaget är för litet, Fjällaström är bortplockad av den anledningen.

Hade gärna ställt dessa siffror mot säg, de senaste 15 omgångarna för att se hur trenden individuellt ser ut, misstänker att spelare som Boyce/Kaijser bl.a har haft en uppåtgående trend och svaga starter satt käppar i hjulen men har inte underlag för detta.

Skoskav och gott nytt år

Mvh
Läktarcoachen
+29
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
RasmusVS: En vild gissning hade varit "topp 5" om vi legat 4 med VIK i hasorna...nu är ju 4 det enda troliga, sämsta scenariot. Han är lurig, Nubben.

Har inget att invända mot själva resonemanget (vi har det vi har, och inga pengar att köpa nytt för), men sen nämner ju the Nubbs att han själv skulle vilja "förstärka på tre positioner", typ. Så nog ser han samma sak som vi ser. Men, finns det inte päningan så finns det inte.

Det är lite fascinerande ändå, viken sjuk säsong det här är. Om vi nu antar att topp-4 skulle avsluta dom 9 sista matcherna med samma poängsnitt som man haft omgång 1 till 43 får vi:

Björklöven 121 p
modo 110 p
Timrå 103 p
BIK 99 p

När vi vann serien för två år sen slutade vi på 99 poäng, samma siffra som i år (enligt vår hypotetiska avslutning) hade renderat i en 4e plats. Helt gälet!
Och i fjol vann AIK serien med 109 poäng, och äckliga OIK kom tvåa på 98. 4an Leksand skrapade ihop 90 pinnar men gick upp.

Frågan är hur man ska se ovanstående ur ett kvalitetsperspektiv. Jag tror att vi med säkerhet kan konstatera att i synnerhet Löven är "ovanligt bra" med allsvenska mått mätt. Cannata blev en sinnessjuk träff, och gör att Löven får med sig dom där 3:orna som andra lag missar när spelet går trögt. En segermaskin i den här serien, men hur hanterar dom motgångar? Ska bli oerhört intressant att se dom i kvalet.

modo har gått lite tyngre på slutet, och frågan är om dom lyfter nu med sina värvningar. Fylle-wife-beatern är en chansning. Hans högsta nivå är oomtvistat hög, men det gäller ju att han kommer dit också. Hur hanterar man ett ev scenario där han fått 5 starter och sett högst mänsklig ut? Inte alls omöjligt att modo chokar på slutet. Grundtipset är dock att man trots allt tar sig samman och lyckas bärga en topp-2-placering.

Sen har vi Timrå, som enligt alla estetikens lagar är allsvenskans ijenklien bästa lag. Vi behöver inte köpa allt som har ett par skridskor och en snajdig Elite-prospects-statistik, utan här är det billiga fynd och en snabbt rotad klubbkänsla som gäller. Seriens bästa forward i Dahlén, och en hel hög med potential. Omöjligt att förutsäga var det slutar. Det kan bli mad-rush till en hockeyallsvensk final och 3 raka mot Löven, det kan bli 4a och en usel playoffserie där vi hamnar efter BIK, VIK och Mora. Och allt däremellan. Precis som det ska vara med Timrå, alltså.

Sen har vi BIK som, i vanlig ordning, är med där uppe och krånglar till det. En sinnessjuk sniper i Forsberg, som gjort 28 typ identiska mål (PP, vänster tekningscirkel, pass över, direktskott, rassel), och ett vägvinnande offensivt spel. Sjukt vad dom öser in mål, allihop och hela tiden. 3 spelare som hängt minst 22 kassar!
Men spelet i övrigt är lite mer shoot-out, om än på ett underhållande sätt. Det sprutar in mål både här och där, men mest framåt. Sånt brukar inte funka i ett SHL-kval, men det kan mycket väl ta dom dit. Eller ska vi hoppas på en meh!-avslutning som vanligt?

Sen är då frågan hur kvallen är på övriga lag. Dvs - hur står sig nu topp4-lagens prestationer relaterat till tidigare säsonger? Tja, fan vet. Allsvenskans slagkraft är oerhört svårbedömd. Har kollat på en hel del SHL-hockey i år (behövde nog driva ut demonerna från fjolåret och normalisera ligan igen. Lära mig att se på högstaligehockey utan att ligga i fosterställning och försöka öppna pulsådrorna genom att gnida dom mot soffbordskanten), och rent hockeymässigt är det lite dag-och-natt. Såväl Leksand som OIK har dimensioner i sitt spel som helt saknas på allsvensk nivå, exempelvis stressen i BP (där tycker jag att SHL blivit extremt i år...inte faen var det lika stenhårt tryck på puckhållaren förra säsongen?). Dom är ofta med i matcherna, men torskar till slut. Vilket iofs Timrå var i fjol med, men där var det - i synnerhet vid den här tiden - mer uppgivet så fort det missades framåt men ramlade in ett bakåt.
OIK verkar helt obrydda (dom fattar väl inte bättre, dom äckliga små liven), medan Leksand kämpar och inte räcker till på sedvanligt mas-vis. Just dom sistnämnda börjar dock se sådär kvalmysiga ut, så om inte Tuff-Uff lyckas ingjuta någon form av Lidnersk knäpp i dom ska dom nog komma till kval med den där haren-i-bil-strålkastarns-sken-blicken som vi alla lärt oss att älska.

Men övriga allsvenska lag sa vi. Sämre/bättre/same-same jämfört med tidigare säsonger? Förmodligen ganska så ungefär samma (killgissar jag vilt). Det är nog mest faktumet att vi har två toksatsande köpe-lag som spökar till det. Och att Dahlén åter vill vara snyggast i världen i röd-vitt, samt att BIK har en sån där allt-klaffar-säsong. Hade Löven och modo varit lika skönt usla som förra sässen hade vi legat i topp och tampats med BIK och VIK för att hålla borta tredjeplatsen. Och förmodligen hade de lag som ställts emot SHL-loserserna haft ungefär samma fifty-fifty-chans att avgå med segern.

Ok. Det här blev rätt långt och svamligt va? Shoot me, det är fredag. Och jag sitter ledig och väntar på hantverkare som aldrig kommer. Skäll på dom om det var jobbigt!
+29
Kommentera

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Knylan: MODO levererade en tveklöst bättre sändning än CMORE. Bara en sån sak som att de hade en alternativ kameravinkel på reprisen.

Dessutom två kommentatorer och intervju efter match!? Säger en hel del om hur jävla dåligt CMORE sköter sina rättigheter.
+28
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
Blomqvist é klar
+28
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Jonte är stenhård i kroppen de syns inte mkt men när man tar i honom så är de som att ta i betong! En annan sak som jag hoppas på är att hans tröja kommer att sitta i taket om ngt år för de e han fan i mig värd!!! Eller hur timråiter!!!!😇😇😎
+28
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Nubben har inte "nåt stort" på gång. Han har nåt större än stort på gång, något gigantiskt. Något bortom förståndet, ett lag så unikt starkt att Modoiter och lövare kommer skaka värre än en salig Jerry Williams från fornstora dar av skräck. De kommer se vårt lag, värja sig från det flouriscerande skenet av den bländande laguppställningen och falla till marken i kollektiva, skedande fosterställningar. Gråten och hulkningarna norröver kommer eka över den norrländska prärien.

In Nubben we trust 🙏
+28
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Målsättningen är solklar! Vi ska upp!!
Då är alltså Jonte klar, plus en massa annat gott.

Bättre en Nubbe vid 13- Än en Co vid 19!!
+28
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Timrå jobbar på en förlängning med E.Walli-Walterholm som är positiv till en fortsättning i TIK
+28
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Det var en skön höjning av nivå från föreningen med denna livesändning. Fortsätt så!
+28
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Jag tänker bara komma in här i all välmening innan sista matchen är spelad för att undvika att bli missförstådd och tacka er för en jävla fin säsong och ett stort lycka till i eran jakt på en Shl plats!
Hur det än slutar så är detta året då norrlandshockeyn fullständigt dominerat allsvenskan, alla 3 lag i topp3, goda ekonomiska utsikter och mängder med talanger underifrån vittnar om ett enormt engagemang för sporten i våra län, det ska vi som små kommuner vara sju jäkla stolta över.
Keep up the good work
Ses I Shl till hösten 💪🏽
+28
Kommentera

Sv: Timrå IK - Västerviks IK 2020-02-22
josha840: Jo ja har varit en usel domarjävel i 30 år!😂😂😂
( Kortet är taget i domarrummet i Plivat Trade Arena i Västervik ).
Uppladdat:

300x300-fbimg1550402466503.jpg

+28
Låst ämne

Sv: Försäsongsmatcher 2020
kulltorp: Ja, hoppas på det. Men lite bitter är man allt ändå. 1,5 miljarder kineser mumsar fladdermus som om det inte finns någon morgondag. 1,5 miljoner stockholmare slickar varandra i ansiktet i tunnelbanan. Jag håller samtliga dessa personligt ansvariga för att jag inte får gå på premiären om en vecka.
+27
Låst ämne

Sv: Försäsongsmatcher 2020
Tom Topp: 4 av 5 mål av spelare som kommer lämna
+27
Låst ämne

Sv: Silly Season 2020-2021
6 spelare klara!

Blomqvist - 2 år
Fille - 1 år
Lindholm - 1 år
Walli - 1 år
Lodin - 1 år
Eckmyhl - 1 år
+27
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: På tal om verbal förmåga och ikoniska spelare.

Dahlén är ju som tidigare känt legend och HAs ohotat största stjärna. Men hans förmåga att vara citatmaskin är ju även det något utöver det vanliga.

Bland annat hans sågning av Solna samt Bofors kommer till minne från senaste säsongen. Det blir en till nivå av profilskap som skapar intresse runt sporten.

"
- Jag tycker han (BIKs tränare) har andra saker att fokusera på, som att stänga av sina egna spelare. Det är ett skamfullt lag vi möter, det är en pinsam förening. Det är tragiskt att se, jag skulle kunna stå här hela kvällen och såga dem.
"
+27
Kommentera


Sv: Silly Season 2020-2021
Oavsett så är man ju oerhört glad över att våra bästa spelare stannar!

Hej SHL!
Kul att ni värvar de bästa från Hockeyallsvenskan, verkligen. Det måste kännas fint att vifta med tjockplånkan i ansiktet på förvirrade sportchefer hos era fattigare kollegor. Tyvärr verkar det som att det inte går att locka så många att flytta från Timrå. Vad tror ni det beror på? Vi har hittills 4 av 5 från vårt PP kvar, ni vet det där PP't som fick många av våra motståndare att skita brunsås i vintras. Så kul för dig SHL att money talks.... tydligen inte alltid dock.

ps. Du kan dra åt helvete, men fortsätt gärna värva från dövik.
+27
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Rytter: jag tror tvärtom att det kan vara alldeles utmärkt för Jonte att ta ett år till i allsvenskan.
Sett till närkampsspel och jobb utan puck såg han klart sämre ut än säsongen vi gick upp. Någonting hämmar honom. Om det är hjärnskakningarna eller något annat vet jag inte, men får han inte ordning på dom bitarna kommer han aldrig att spela i NHL.

Kommer han utvecklas mer på dessa områden i SHL eller i Timrå? Det beror som sagt på vad det hänger i. Behöver han trygghet och massa tålamod från klubben, tja...då är nog Timrå ett alldeles ypperligt alternativ.

Dessutom: den estetiska aspekten. Ingenting klär #54 bättre än röd-vitt. Can't fuck with facts.
+27
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Känslan är att klubbar värvar i ren stress. Ett slagkraftigt lag kräver sin tid. Något vi absolut kommer ha!

Trust Nubben!
Uppladdat:

385x300-img20200330215218.jpg

+27
Kommentera

Sv: HA Slutspelsserien 2020
Tikkare: Dahlén o Lööke har inte spelat mer sen 8-2. Bra coachat.
+27
Låst ämne

Sv: Almtuna IS - Timrå IK 2020-02-26
Förstår ni vilken jävla legend Dahlen redan är när han sittandes I Nordamerika, efter att han ser Timrå förlora den 7:e mot Oskarshamn på sin laptop bestämmer sig för att vända hem till ett lag och en liga för alldeles för dålig för honom? Tänk då om han på något magiskt, typiskt Dahlen-vis, tar oss till en andra plats efter att han varit spjutspetsen I att göra en omöjlig upphämtning av 12 poäng och vunnit skytteligor och slagit poängrekord på vägen? Eller ett direktkval mot Oskarshamn där han avgör inför Laxens och Palmbergs sänkta huvuden?

Just för att det är han i spetsen av det hela kan jag inte tänka om det som omöjligt.
+27
Låst ämne1 ·