1150x200-e2WhHkUw.jpg

Timrå IK

520054 inlägg · 6213 ämnen

Bästa inläggen
Sv: Silly Season 2020-2021
Charlie2: inte ropa hej än, kan vara Kumla han går till.
Uppladdat:

322x300-screenshot20200521162919.jpg

+25
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: På tal om verbal förmåga och ikoniska spelare.

Dahlén är ju som tidigare känt legend och HAs ohotat största stjärna. Men hans förmåga att vara citatmaskin är ju även det något utöver det vanliga.

Bland annat hans sågning av Solna samt Bofors kommer till minne från senaste säsongen. Det blir en till nivå av profilskap som skapar intresse runt sporten.

"
- Jag tycker han (BIKs tränare) har andra saker att fokusera på, som att stänga av sina egna spelare. Det är ett skamfullt lag vi möter, det är en pinsam förening. Det är tragiskt att se, jag skulle kunna stå här hela kvällen och såga dem.
"
+22
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
I dagens Hockeystudion med Ros och Abris pratar de om TIK som utmanare till favoriten Björklöven. Sen att senaste veckans info/rykten gör gällande att Dahlén är klar för Timrå.
+20
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Rallarn: Manderville?
Då kör vi den här.
+19
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp:
Vi Timråiter måste anstränga oss lite extra med ödmjukheten det här året nu när styrkeförhållandena på isen kommer skilja sig så enormt gentemot övriga lag i serien. Det blir upp till oss att vara de vuxna i rummet och vara lika överlägsna som supportrar som laget kommer vara på isen
+19
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
SMÅLAND: Är Stures tal slut?
+19
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Öndulat: det värsta med highlights for Dahlén är ju att det blir så jävla långt klipp. Alla har ju inte en timme över för en presentation liksom.
+19
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Spock: Riktigt bra första intryck får man ändå säga. Sällan idrottsmän har den där verbala förmågan, tror inte han snackade i en enda klyscha. Smart. Lätt att förstå varför han anses ha kaptensegenskaper. Med tanke på vilken nivå han spelat på och den roll han ska fylla så känns det onekligen som att vi kan ha gjort ett rejält fynd.
+18
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
mikenomad: blir det bara spel i höst blir det en rolig säsong
+17
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
HALLELUJA 🙏🙏🙏🙏
Ida rinn dä lätt i strupusligen 😍😍😍😍
Uppladdat:

300x300-jonathan-dahlen1200x1200b_6.jpg

+17
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
hockeyärnice: Jag swishade 1000:- . Jag förstår att alla inte kan göra det, men många bäckar små...
+17
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik:

Fredrik Olofsson, vår andracenter förra året kom direkt från NCAA och gjorde det bra. Sedan har du ju andra exempel typ Broc Little som kom från NCAA till västerås och gjorde 66p i HA sedan året efter 46p i SHL. Andrew Calof som gick till SAIK och SHL kom direkt från NCAA och bidrog.

Så det finns bra spelare att hitta i den ligan, det svåra är väl att identifiera guldkornen och hur väl dom kan ställa om till vår rink och typ av hockey. En annan sak är hur dom klarar träningsmängden och det hårda matchandet, detta är nog väldigt olika från spelare till spelare. Men tyckte mig se att Fredrik Olofsson mattades halvägs in i säsongen och en del var nog att han inte var van med så mycket matcher, dom spelar betydligt färre i NCAA.

Jag tror ni har gjort en bra vävning, och risken har sänkts eftersom det är en svensk spelare som borde veta vad som väntar och han verkar dessutom ha rätt inställning. Blir intressant att följa och tror att NCAA är en bra liga för allsvenska klubbar att scouta.
+17
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Werner: Ja, vi har märkt det. Tycker du att den strategin varit särskilt lyckosam under de senaste 13 åren?
+16
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
hockey_21: Aagaard ja, han verkar ju ha benskörhet som en gammelfarmor. Klarar han sig genom fotbollandet på uppvärmningen så ska ni nog vara glada.
+15
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Haha men herregud vad är det för nivå på forumet? BÅDA lags supportrar, scrolla gärna ner och läs ikapp det ni skrivit, man blir fan mörkrädd hahah. Man kan tro att det är 90% 13-åringar som skriver på HS ibland.
+15
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Vi var där. Ni var inte där. Där har du skillnaden. Ni åkte ut, havererade totalt, kom inte igen. Vi åkte ut, havererade totalt, knöt näven och jobbade oss tillbaka. Vi kommer tillbaka, det brukar vi göra. Med er vette tusan, ni gå ju inte ens upp när ni vinner.

Vinnarmentalitet vs. förlorarmentalitet.
+15
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Tråkigt att han håller tillbaka i hyllningarna när ändå ST tar sig tid och tar kontakt med honom på andra sidan.
+14
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Tom Topp:
Vi sitter ju i den för ett HA-lag tämligen unika lyxpositionen att vi inte behöver värva in spets. Vi har hockey-Sveriges mest jagade forward i laget samt ytterligare spets av bra SHL-klass.

Nu behöver vi få in stabila pjäser, pådrivare, erfarna killar som går till jobbet varje dag och har varit med länge på hög nivå.

Liljewall och Blomman känns perfekta. Inga EP-scoutade transantlanter med personligheter ingen riktigt har koll på 👍
+13
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Finns säkert nåt 60-talsarkiv på Sundsvalls Museum där man kan läsa om när Timrå vann nåt sist. Men va fan, Nubben har kvar ett bra jobb idag..Ska ge mig här nu. Gillar ju er Klyktattare ändå. Lövarna är värre, blev kaxiga på en säsong och började plocka fram sina malätna souvenirer ute på stan, usch! Hälsa Dalle!
+13
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Ja, det är väl lite så det låtit tidigare. Inget unikt för Englund på något sätt, men han behöver väl ta samma steg som alla unga spelare i den där åldern. Den jämnårige Lerebäck hade inga 19+15 att stoltsera med från sitt sista år i Frölundas J20 men var spelarna rent mognadsmässigt ligger i den där åldern är givetvis väldigt olika. Englund har några oerhört fina komponenter (storlek, högerskytt, bra skott) som kan ta honom långt och det är nog absolut ingen dum idé att han tar sina första riktiga seniorskär i någon annan miljö än hemmamiljön i Timrå. Ska jag tillåta mig själv att skissa upp vad jag tror skulle vara det bästa för hans utveckling (vilket förvisso gäller alla unga spelare, inte minst backar) så är det att hamna i en seriös och välfungerande förening i endera HA eller Hockeyettan där han får spela med någon riktigt rutinerad och superseriös räv som får tukta honom. Tror knappt det går att sätta ett värde på en sån erfarenhet, framförallt i den där åldern.

Frans Nielsen beskrev för några år sedan hur satans mycket Kent Manderville betytt för hans karriär. Jag minns ingenting av Nielsens säsong här 05/06 och det var lite överraskande att han fick åka över, men nu såhär 14 NHL-säsonger senare så får man ju ändå konstatera vikten av goda förebilder och alla de där klyschorna. Med det sagt så tror inte jag, precis som Synct, att vi har utrymme för att bistå med exakt en sådan miljö som Englund kanske behöver. Men jag hoppas att relationen mellan Englund och TIK kan vara så pass prestigelös att man kan höras av om något år och checka läget, och hoppas på att båda parters ambitionsnivå synkar på ett bättre sätt då. Egna produkter ska vi hålla hårt om.
+12
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Don Quijote: Synd om alla modoiter som är så måna om att Dahléns karriär och tycker att han ska lämna för något annat. De kanske tycker att Söderberg också pissat bort sin karriär. Eller luktar det bittermandel?
+12
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Carl Söderberg kommenterar Dahlén.

https://www.expressen...-sa-stort/
+12
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Det var verkligen det. Båda lagen tog ut varann fysiskt, talangmässigt, coachning, målvakter, publik, slagsmål och 20-minutare. Den dag SHL fattar att vi måste få vara med igen tillsammans med Löven och Skellefteå och Luleå. Tyvärr har hockeyn blivit kidnappad av kotlettfrillor från Mälardalen. Se, nu kommer AIK med nyrysk frityrolja i håret och ska vara kass och korrupt som vanligt...
+12
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Inget snack, Reinhart är tveklöst den största hockeytalang som någonsin beträtt en svensk is. 24 år och vansinnigt lovande, så lovande att han kan komma att vara lovande många år framöver
+12
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Tilläggas bör är att bästa bortaarenan i HA är fan Moras, vad den nu heter, FM Matsson? Jalas? Inget vet, hur som helst: Rymlig bortastå, dubbla kiosker, träläktare och en jävla PUB mitt på bortstå! Du kan alltså beställa starkbärs utan att behöva lämna bortastå och får dricka den pp bortastå!! Det borde fan vara licenskrav på alla arenor, om vi ska ha några överhuvudtaget.

En bonus är att man behöver gå över en litenliten träbro från bussen för att komma till arenan.
+11
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: "Kommentar: På Djurgårdens matcher är det cirka 7000 personer och tittar. Globen sväljer 13 850 åskådare. Det är ingen bra ekvation. Järnkaminerna sliter hårt för att få med sig övriga Globen, men - det går inte särskilt bra. Bortaklacken, i det här fallet Timrå, hörs mer."
+11
Kommentera


Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Nubben får jobba hårt om han ska hitta något nyförvärv som får åtminstone mig att bli mer nyfiken än jag är på Reinhardt. Liljewallar och Blomstrandare vet man ju i stort sett vad man får ut ifrån, Reinhardt är fan i mig totalt oskriven. Att han plockas från NCAA verkar kunna säga mycket och ingenting på samma gång. Spelare vars tidshorisont sträcker sig längre än näsan går via college för att få en utbildning samtidigt som de lirar hockey i en bra miljö. Jag lägger förväntningarna på en så pass lagom nivå att det räcker om han bara bidrar med ett jävla driv, typ som Galló. Sedan får man väl se, kunde Lundin gå ifrån oönskad i Almtuna till att sluta topp fem i poängligan på en säsong så borde väl Reinhardt också kunna ta steg vi överhuvudtaget inte kan föreställa oss just nu.
+11
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS:
Timråpodden gör exklusiv intervju med universums mest lovande spelare.
Mäktigt!

https://aca.st/5a7d17

Alternative
https://m.soundcloud....-reinhardt
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Jag har säkert varit i betydligt färre arenor än många av er andra här inne. Har dock varit i tillräckligt många för att våga hävda att akustiken i Ladan är bäst av de jag varit på. Den må vara gjord av nubb och plyfa men jävlar vad det låter mer än det borde.

För er som kan hallen så satt jag en gång för typ 15 år sen i en knökfull hall och såg derby mot Modo. Högst upp på kortsidan. En av de två platserna som bara har trappa framför sig. Ett måljubel, ett snedsteg, tre Norrlands djup och jag hade kunnat plockas upp på rad 3.
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
nectis: Jag tycker att de nya arenorna är mer som köpcentrum invändigt i hur gångar och andra utrymmen är ritade, fasaderna ser förskräckliga ut, som byggarbetsplatser med väldigt industriella drag och konstiga material. Utan att nödvändigtvis förbättra det mest väsentliga i en sportarena, läktarna och sikten. Typ VIDA arena i Växjö (byggd 2011) ser ut som köpcentret Avion på utsidan men själva ishallen hade lika gärna kunnat vara från 80-talet med likadana stolar som vi har. Och den i Karlskrona är bara en enda stor betongklump och ser ut som Cupolen i Birsta.

Tacka vet jag träläktarna.
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Intressant ändå. Manderville har kultstatus hos oss Timråfans. Ändå innebar hans bästa säsong "endast" 20 poäng. Hårt jobbande spelare går nog helt enkelt hem hos den stora skaran. Jag tror och hoppas en sån som Blomqvist därför(om det nu blir han) kan bidra med mer än bara poäng. Jo jag vet, det går ju givetvis inte jämföra dessa med varandra då Manderville hade flera säsonger i NHL. Men Blommans rutin från SHL skulle nog kunna bli värdefull. Jag tror nog medspelare får mycket respekt av en sådan spelare som har spelat högt upp men ändå är en av dem som jobbar hårdast på isen. Sånt smittar av sig.
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Dahlén kommer inte utvecklas bla bla bla

Man kan utvecklas på många sätt. tex, ledaregenskaper. Att bära ett lag på sina axlar. Att stå till svars om man inte lyckas med målsättningen att gå upp. Att vara en ledande spelare, en kapten, säga rätt saker. Att vara en klubbs ansikte utåt. Att man ska leverera massa jävla poäng.

Tycker jag låter som en rätt fett utmaning, och rädd ska man nog heller inte vara.
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Werner: Eftersom ni – enligt mitt sätt att se på det hela – tappade koncepterna efter guldet. Rastlösheten är er absolut värsta fiende, jag trodde faktiskt att ni skulle orka hålla en strategi över mer än en säsong nu men mycket talar väl emot det.
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp: Det lät ju inte riktigt så på Nubben i helgen i alla fall. Men det vore ju som sagt jävligt bra om de åtminstone kunde hålla lite liv i den hype som skapats nu, även om det bara skulle röra sig om en förlängning av typ Ohre. Jag är jävligt nyfiken på att höra vad Freddan och Hirsch har att säga om Johansson exempelvis. Ohre verkar vilja stanna och då ska vi självklart behålla honom, om det nu är klart så kan de ju köra en målvaktsspecial och presentera Ohre och på samma gång gå igenom hur de ser på respektive målvakt.
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
hockeyärnice: Snart är det löning, kan vi från hockeysnack samla ihop 20 000 kr då? vore kul om alla kunde lägga upp en bild på den swishade summan och sedan så räknar vi ihop allting, nu har ju några redan swishat 1000 kr och någon 2500 kr så förstår om inte ni vill dundra iväg mer pengar men en sån som jag som "bara" har swishat 300 kr än så länge kanske kan göra lite till, vilka är på?
+10
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Samma här fick sätta ögonbindel på frugan för att få henne upp på k-läktaren men jävlar vilken utsikt!!! Men va faan va vi är bra på allt, värvningar, ljud, bra tryck i hallen mm.mm + att Jonte spelar hos oss förmodligen! Bara de visar att våran förening drar till sig bra spelare elr hur?? Timrå Forever!!!!😎😎😇
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
JD: Haha helt sjukt egentligen. Det där kändes som igår, men när man kollar på klippet så känns det som att det utspelar sig på 80-talet. Fan vad tiden går.

Det känns som det var 3-4 år sen Timrå isstadion blev Sydkraft arena. Det har fan gått 20 år snart. Hur många år i SHL krävs det innan det byggs en ny modern arena? Och vill vi ens ha det? Jag älskar våran uppiffade version av Timrå isstadion.
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Sputnik: Håller man sig i anfallszonen, behöver man ingen backsida.
(Gammalt Strimmaordspråk)
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
kulltorp: nädå. Den hävs säkert när modoliderna lyckats vinna ett derby eller ligger före i tabellen.
+9
Kommentera


Sv: Silly Season 2020-2021
11,4 miljoner per säsong för Lander. Jag tror att vi får lägga in en andraväxel i #backanubben om vi ska få Lander att vända hem av enbart ekonomiska orsaker en vacker dag.
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Knylan: Som sagt så har jag en känsla att vi kommer få oss en ny publikfavorit framåt hösten. 😎
På sidan av isen kommer man inte kunna ersätta Berglund och vad han betytt. Däremot på isen kanske vi rent av får en uppgradering med Reinhardt.
+9
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
RasmusVS: Samma här. Det går att ha massvis av tankar om NHK Arena som sådan men ett lyckat hafsverk blev det ändå, själva arenarummet är riktigt svårslaget. Hade vi haft lite mer stålar och tid så hade säkert vår arena stöpts i samma form som de flesta andra nybyggda arenor, nu blev det någon egen budgetvariant istället. Otroligt i sig att vi pressade Frölunda till sex matcher våren 2003 i gamla Kulturmagasinet och redan i slutet av september togs nuvarande arena i bruk.
+8
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
MrLöven: Håller med dig so far. Vi har bättre spets även utöver Dahlén än vad ni har. Däremot har ni bredden. Än så länge. Det som gör oss intressanta är att Nubben bara börjat lyfta lite på locket avseende spelarpåskrifter. Och det han låtit sippra ut hittills är mumma, klockrent. Men som man säger:
Det kommer mera

Och Kentää är bra! Men lite Nubben för 15-20 år sedan, hypad. Allt han rör vid tas emot som guld av media
+8
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
JD: Röda Ferrari mot vita bandvagnar minsann! 😊
+8
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Dahlén är klar!
+8
Kommentera

Sv: Silly Season 2020-2021
Icing-Ove: Grannens grabb-konceptet är kraftigt utvidgat.
+8
Kommentera1 ·