Luleå HF

115849 inlägg · 887 ämnen

Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!

2707894 · » Till forumet


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sverige vinner mot Staropramen-Kanada med 4-2 och "tar" brons.

Efter - vad är det - sex år då man inte passerat kvarten blir det nu en "jätteframgång".

Nej, Tre Kronor är inte tillbaka. Inte alls.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Bronsmatch i VM Tre Kronor - Kanada. 1-0 till oss efter en period. Svenskarna bryr sig knappast, kanadensarna ännu mindre.

Tror att Kanada testat rejält med Staropramen i natt, efter torsken mot Schweiz på straffar. De är ju hemma mest vana vid öl som är like making love in a canoe.

Fucking close to water,

Viaplays kommentatorer ägnar större delen av paus till att förklara att spelarna vill verkligen vinna det här.

Fake news.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
The 2024 IIHF Ice Hockey World Championship Disciplinary Panel has issued a one (1) game suspension to Czechia’s Rutta, Jan (number 44) for violating Official Playing Rule 45 (Elbowing) against Sweden's Lundestrom, Isac (number 37).

The incident occurred at 34:20 in the 2nd period of Game number 61 between Sweden and Czechia on 25 May 2024.

The Championship Disciplinary Panel determined that because the Player extended his elbow away from his body to make direct head contact with Sweden’s number 37, the Player recklessly endangered Sweden’s number 37, therefore violating Official Playing Rule 45 (Elbowing).


Den ruttna Rutta får inte spela i VM-finalen. Som väntat. Fulspelare!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Schweiz slog Kanada med 3-2 på straffläggning. Känns fortfarande konstigt att matcherna i slutspelet ska avgöras g3nom kort sudd 3 mot 3, följt av straffar.

Gissar att kontinenten vill ha lättplanerade tider för matcherna och inga >100 minuters matcher. Snart kommer väl en framstöt att lira så även i värt nationella slutspel.

Tjeckien-Schweiz i final i morgon. Avgörs på straffar?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Nu 8-3 i tom kasse med 27 sek kvar av matchen. Nu jävlars flödar Staropramen i natten i vackra Prag.

Tillägg: bortdömt. Tjeckien får nöja sig med 7-3.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sverige målade inte på två PP i rad och nådde inte det 5-4 vi behövde. Därefter har en tjeck i friläge dragit Persson och hängt 6-3.

Bara halva tredje återstår. Mycket liten möjlighet för kronorna att vända detta.

Kul för Tjeckien att få spela final i morgon. Är ju tydligen en folkfest utan dess like, drygt vad vi sett i Luleå i slutspel.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Iceman99: Du har noll koll. Judas Kempe var bäst betald i Luleå och sägs det i SHL. Var inte riktigt redo efter knäskadan, åkte på annan knäskada. Kom först till nästa höst halvt tränad in och då gick det bra. Presterade i sex veckor, fick bra plusminus eftersom han fick spela med bra medspelare, sedan gjorde han lite mål för Sverige i koskenkorva och efter det la han totalt av i Luleå för att skaffa mer pengar - han fick bäst betalt första säsongen då han inte bidrog alls, något sämre andra säsongen och då var det hejdå.

Luleå gick bättre under hösten då vi bland annat hade en förstacenter som bidrog. Varför Judas Kempe fick bra plusminus, men under den perioden var det en massa andra spelare som hade klart bättre plusminus än Judas. Sedan gick Luleå sämre december-mars - eftersom vår förstecenter bäst betald i serien valde att "otrivas" - och den spelarförlusten var omöjlig att ersätta. Så alla spelare som hade bättre plusminus än Judas under hösten fick sämre plusminus för hela säsongen.

Men för att förstå det måste man tänka lite, och det är inte lätt om man har svårt med tänket.

Kölhalad? En av de absolut värsta rekryteringar som vi gjort.

"Överdrev om Filip"?

Nejdå. Antingen var du helt oinformerad eller så ljög du utan att skämmas.

Även om du inte märkt det, pågår det hockeymatch som kommenteras här. Då innebär netiquette att utomstående ger fan i att komma in här för att tjafsa om annat.

Nu är du informerad och fortsätter du så följer åtgärd.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Iceman99: Kempe? Vem?
Aldrig hört talas om karln.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Givetvis överdrev jag då det gäller Filip men vad sägs om Kempes år i Luleå? Näst bäst i +/- ändå ändå misslyckades han.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Iceman99: "Lurade iväg Filip till Luleå"?

Nu var Filip talangfull och skulle in på Apans hockeygymnasium, men visste att Apan inte hade någon målvaktstränare för sitt hockeygymnasium, för sina B-junisar och inte för sina A-junisar.

Filip frågade hur det skulle bli, om de skulle ändra sig, men fick nej och begärde också samtal med klubbledningen och fick samma svar.

Då sökte han till Luleås hockeygymnasium som 15-åring och kom in. Där fick han Linda Blomqvist som målvaktstränare, Och förklarade när han nått NHL att han hade henne att tacka för allt. Och på frågan vad han hade fått för målvaktsutbildning tidigare i Apans pojklag. De gav mig instruktionen "Ta pucken!" bara, berättade Filip.

I Luleå Hockey blev han yngst målvakt i SHL, kom till NHL där han nu haft bra avtal och i fjol blev näst bäste av >100 vakter i NHL p stats för räddningsprocent. Och nu VM-målakt för Tre Kronor.

"Lurade iväg Filip till Luleå"?

Ja, det är ju typiskt uttalande av apsupporter.

Ljug, som vanligt.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lundeström hämnas på äckel-idioten Hutta, som gav honom armbågen tidigare. Åker på Huttas klipp och ramlar, varpå Hutta blir utvisad. Tycker att Lundeström "sökte" den där utvisningen. Hä hä.

Fast inte mål ännu i PP, men vi inleder tredje 5 mot 4, för nu är det paus.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Ja det var riktigt skit att nån lurade iväg Filip till Luleå, där lär man sig bara att vara sämst när det gäller, det vet hela hockey Sverige sedan gammalt. Vänligen när jag även är på tråden, sluta att gnälla på Adrian Kempe, han var näst bäst i Luleå i +/- statistiken.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Svenskt PP och JEE blir frispelat i slottet och nyper till och vi får iaf 5-4.

Tycker att det är Warulfvar som övertygat bäst i Sverige. Följt av Luleås Lundeström och Filifjonken som var oskyldig till de flesta tjeckmålen idag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
2-3 för Tjeckien, Puck tar på domaren och studsar till två tjecker som står 2 mot 0 framför Filifjonken och pass-skott-mål.

Å andra sidan var Sveriges 2-1 också tur, pass som träffade tjeckskridsko och styrdes in.

Och direkt efteråt 2-4. Tek med direktpass till tjeck mitt i slottet. Mellan honom och målet Erik Karlsson som inte går i skottlinjen utan gör sig smal med enda effekt att han skymmer Filifjonken, Som inte hinner se det tunga skottet.

Jahaja.

Tycker att Sveriges offensiv är mest framgångsrik att ta fram backskott från blå men hittills leder det till intet, det där accepterar och fixar tjeckerna.

Tjeckien däremot spelar sig passande in i slottet och hugger där bra mot ett Sverige som är usla på markeringar och positioner.

Nu spelvändning och Tjeckien kommer 3 mot 1. Tjecken med puck lurar att det kommer pass till de två andra tjeckerna, Filifjionken på väg in mot mitten men då drar tjecken på in i femte luckan på Filifjonken som inte hinner tillbaka.

5-2 och Filifjonken slipper fortsätta, får byta av.

Jahajahajaha.

Det mest utmärkande för det svenska spelet är ett värdelöst försvarsspel, när man inte stoppat Tjeckien i mittzon. Jag tror fan hälften av lagen i SHL skulle presterat mycket bättre försvarsspel i de lägena. Inklusive Luleå.

För övrigt en riktigt ful medveten armbågstackling på käken på Lundeström blindside när alla domarna ser åt annat håll där pucken och spelet är. Lundeström mer eller mindre knockas.

Domarna har alltså inte sett något alls och det blir därför inget straff. Men jag förutsätter att denne tjeck, Hutta, får se finalen mot Kanada från läktaren.

Kan inte tro att Tre Kronor ska kunna vända på detta 2-5, då ska de ha tur. Vilket de saknat tidigare när man haft två skott i stolpen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Siffrorna 1-0, 1-1, 2-1, 2-2 med Sveriges siffror först och nu paus efter första perioden.

Tjeckernas mål a) hårt slagskott av tjeck i bröstet på Filifjonken, retur ramlar ned framför honom och där volleylobbar tjeck in pucken l lyra över Filifjonken utan att närvarande svenska backar hinner hundra
b) inspel från Gretzkyläge till tjeck i slottet, 5-6 m framför Filifjonken. Sverige har 5 spelare framför tjecken men de står 2 m framför tjecken och markerar varandra om något. Tjecken smäller in lågt skott vid stolpen, en svensk skymmer skottet för Filifjonken.

Sammantaget alltså båda tjeckiska målen efter tafatt försvarsspel i slottet av svenska och så har de ju uppträtt tidigare under VM. För övrigt har ju Tre Kronor varit bra, t o m riktigt bra på det mesta i VM och i matchen. Även här har Sverige varit bättre än Tjeckien, men tjeckerna inte alls ofarliga utan varit starka offensivt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Kempe blir utvisad efter 4 sekunder av matchen Sverige-Tjeckien. Nej, det är halvduktige Adrian, inte hans storebror sommer koncentrerar sig på att otrivas än att spela hockey.

Tre Kronor fixar boxspelet - är ju 100% på BP i VM - och sedan sätter vi själva 1-0. Nu får Sverige spela PP efter sex minuter. En billig utvisning tycker jag. Och hemmapubliken. Blev inget mål i vårt PP heller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
forza luleå: Ja, det hoppas man löser sig.

Men Öret har kontrakt med Bromé på 4 år med lön 300 000 i månaden något vilket med sociala avgifter blir bortåt en halv miljon i kostnad per månad. Om Niklas Ericsson vägrar ta in honom i laget står Öret med 24 miljoner i ren förlust. Inget annat lag kommer att ge honom de pengarna, så för att Öret ska bli av med honom måste de förstås acceptera stå för en del av de kulorna.

Nu ligger förstås Gangsteröret inne med svarta pengar på skattefria öar, men vill förstås nå så bra avtal som möjligt för att släppa honom. Men medan de väntar förlorar de förstås bortåt en halv miljon per månad. Så hur länge väntar de? Kanske är de beredda vänta ett år bara på pur jävlighet? Vem vet?

Tidigare i vår ansågs ju Luleå ligga bäst till, men sedan rapporterades väl att HuVa var beredda att gå in och konkurrera. Därefter har ju HuVa sparkat Nubben och ersättaren kan knappast vara lika köpgalen, så man får se.

Men en förstalina med Bromé - O'Neill - Limpan vore inte fy skam.
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
I pågående VM har vi nu morgondagens semifinalerna klara:
• Sverige-Tjeckien
• Kanada-Schweiz

Tre Kronor vann alltså i förlängning - som spelas 3 mot 3 i tio min, sedan straffar, helt sjukt - med 2-1 mot Finland, sedan finnarna åkt på en utvisning och Kronorna avgjort i 4 mot 3.

Sverige hade det mesta av spelet och puckinnehavet matchen igenom, men finnarna släppte till få chanser och Larmi var en levande vägg i det blåvita målet. Men efter Sveriges 1-0 växlade Finland över och gick hårt offensivt och spelade ut Sverige avslutande fenm minuter (då de också kvitterade) samt delvis detsamma under förlängningen.

Men i efterhand klagar finnarna på den utvisning som gav Sverige vinstmålet i PP. Och man håller definitivt med. En svensk kommer fri och en finne snett bakifrån försöker hindra honom. Live såg man inget ojuste, men tänkte väl att han slitit i kläder eller varit på plats med klubba där den inte ska vara. Men när man ser det i slowmotion finner man att finnen knappast gjorde något fel och visst var det ett grovt misstag av domarna. Men det kommer väl ingen ihåg i framtiden, bara att Tre Kronor vann.

Det påminner mig om SM-finalen mellan Luleå och Apan 2013. Visst, Apan hade att riktigt starkt lag och vinst med 4-0 i matcher tyder på utklassning.

Men i första matchen, som spelades i Skellefteå, stod Luleå emot trots kraftig apdominans. Och det blev förlängning.

I denna förlängning trippar Chris Abbott en apa och åker ut, men Luleå står emot Apans PP. När Luleå blivit fulltaliga igen kommer en situation där nämnde Chris Abbott bryter ett ap-pass och helt ohotad från egen zon kan passa till medspelare, där Luleå ger allt och kommer 4 mot 1.

MEN. Bakom ryggen på Chris står Apan Bellemare och väljer att ta en så kallad nödvändig utvisning. Han lyfter fram klubban, hakar den runt Chris fötter och drar omkull honom..

Men i närheten står det förbannade zebrafiaskot Sören Persson och SKITER I ATT BLÅSA för att inte förarga apans hemmapublik, och vad händer?

Pucken ligger fri, sedan Bellemare sänkt Chris Abbott, Luleås spelare är i full fart igenom mittzon i spelvändningen och i vår egen zon är det mest apor. Inom 5 sek från fällningen har Bellemare passat highsticking Lindström som passat Bud Holloway som slår in pucken bakom JG.

Vi drabbades då som Finland drabbades igår. Ett uselt domarmisstag sänker Luleå som det igår sänkte Finland. när vi båda gick för vinst.

De följande två matcherna är Luleå enligt samfälld expertis det bättre laget, men Apan vinner knappt båda de matcherna.

I underläge 0-3 i matcher orkar inte Luleå mobilisera sig i sista matchen utan låter Apan vinna den tydligt.

I historieböckerna står vi som utklassade men utan zebraspektaklet Sören Perssons ynkligt fega blundande kunde hela finalen blivit annorlunda.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Jo, de flesta av de starkaste namnen är förstås kvar. Men Apan slog nog Röglet och tog SM genom att laget var så gediget när alla no-names gjorde så bra ifrån sig och plockade bort Röglets stjärnforwards. Undrar om ni kan ta in så många som är beredda till detsamma. Nå vi får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Hehe, tackar för tipset om Kempe. Jag hoppas och tror att Forsell avstår😃
Tycker nog att SAIKs trupp ser riktigt ok ut.
Relativt lite "etablerade" spelare som försvinner, speciellt efter en så stark säsong. Då brukar det försvinna spelare till höger och vänster.
Minst sagt oskrivna kort som kommer in dock, en allsvensk poängkung som ska fylla 39(!) och någon norsk supertalang som just blivit byxmyndig typ, kan bli succe eller inte.
Optimist som jag är tror jag på det förstnämnda.
Pratas om en back och en forward till som ska in i truppen. Personligen hoppas jag på en förlängning med Sikura och Adam Wilsby, den sistnämnda verkar dock tyvärr inte vara aktuell.
Verkar i alla fall bli en om möjligt ännu tightare serie nästa år då många lag ser starkare ut än tidigare. Ser inte ut att bli några "lätta" matcher nästa säsong som det kanske funnits förut om åren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Hörrudu, Apan har meddelat att de tappar följande:

Tim Barkemo (back):
1 säsong, 13 SHL-matcher, 5 slutspelsmatcher.

Petter Granberg (back):
9 säsonger, 372 SHL-matcher, 100 slutspelsmatcher, 44 CHL-matcher.

Anton Olsson (back):
2 säsonger, 59 SHL-matcher, 19 slutspelsmatcher, 14 CHL-matcher.

Elias Salomonsson (back):
3 säsonger, 69 SHL-matcher, 33 slutspelsmatcher, 19 CHL-matcher.

Martins Dzierkals (forward):
1 säsong, 45 SHL-matcher, 16 slutspelsmatcher, 11 CHL-matcher.

Theo Keilin (forward):
2 säsonger, 45 SHL-matcher, 1 slutspelsmatch, 12 CHL-matcher.

Simon Robertsson (forward):
5 säsonger, 121 SHL-matcher, 29 slutspelsmatcher, 25 CHL-matcher.

Elias Stenman (forward):
4 säsonger, 120 SHL-matcher, 23 slutspelsmatcher, 23 CHL-matcher.

De flesta inga kanonnamn precis, men hur ser det ut för Apan 2024-2025.

Tips! Judas Kempes agent har ännu inte lurat Berlin att signa stjärnan. Där har ni något! Snabba på!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Jo, vi får se.
De flesta uppfattar att vi har fyra linor med

Omark - O’neill - ?
Levtchi - Koivistionen - ?
? - Lundin - Shinnimin
? - Berglund - Hedqvist

Och så ska varje lina kompletteras med en vinge där vi har Andreasson, Nurmi och Lilja att välja på. Men det saknas alltså ett namn ytterligare och de flesta hoppas att det ska bli Bromé. Sedan varierar det hur folk tycker att dessa fyra vingar ska placeras.

Det finns också förslag på att sätta ihop en superlina med de tre stjärnorna Levtchi, O´Neill och Omark. Men där finns förstås risk för att motståndarna satsar på en fysisk ryggsäck/dra i tröja lina för att neutralisera denna.

Ja vi får se. Tror inte vi riskerar fisk. Fågel eller flygfisk blir det.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Tycker att Luleås lagbygge ser intressant ut. Kan vara fågel eller fisk, eller mittemellan... Misstänker dock att Bulan kommer att få jobba hårt med många nya spetsspelare som ska rättas in i ett nytt system.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Odgers: Jag försöker spegla Apan eftersom det är tunt med egen sida. Pettersson missade jag, bra att du säger till!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: UNDERBART! Nu satsar vi på riktigt. Landar man Bromé också blir det riktigt härligt, inte bara med full trupp och ett lag med chans, men också att slippa "vi saknar 2-3 viktiga spelare men de räknar vi med att ta in under säsongen".
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:

Brian O’neill klar!

Laget:

Omark - O’neill - Andreasson
Levtchi - Koivistionen - (Brome?)
Nurmi - Lundin - Shinnimin
Lilja - Berglund - Hedqvist

Einar - Granberg
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Du har lite svårt att inte nämna SAIK i dina inlägg, är det lite avundsjuka som lyser igenom 😉 Du glömde faktiskt några som spelat "kulhockey" i karriären. Marcus Pettersson och Jesper Fröden, även om den sista knappast kan klassas som SAIK-produkt. I övrigt är det riktigt kul med ett starkt Tre Kronor.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
6-1 till slut. I Tyskland skälls det på egna landet som tydligen kommit tvåa i VM och OS nyligen.

Men då talar vi om "mästerskap" där lag som Sverige avstår från typ sina 150 bästa spelare.

Nu har vi ett annat lag och när vi ställer upp med Erik Karlsson och Victor Hedman i ett backpar är det bara att acceptera faktum och kalla detta för Tre Kronor.

Det visas ju också när man i truppen har två målvakter från Luleå Hockey samt Lundström - tre spelare som utbildats hela tiden Luleå Hockeys hockeygymnasium. Då blir det bra:-)

På motsvarande sätt kan man konstatera att det saknas apor. Dvs de har Sörensen som var hos Apan som 19-åring, fick spela en SHL-match och skickades sedan till Borås. Inklusive Timheed som kötes in som senior för några säsonger.

Snacka skillnad mot dårpippin gnomen Mårts som öste in apor - tog ut en ren Ap-lina sex månader före OS; där den hypade förstalinan visade sig vara Sveriges sämsta någonsin. Lyckades göra ett helt mål och det var Möller som satte det i tom kasse på brytning och snyggt pass v Limpan Omark; som blev bäste svenska poängplockare - förstås - och därefter tackat nej från att delta i landslaget.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
3-0 för Kronorna efter första perioden. Tyskarna börjar spela lite fult nu, känner väl att de inte har så mycket chans annars. Inte för att de har så mycket chans när de fula sig, fick en utvisning och då behövde Tre Kronor bara 9 sekunder för att måla.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Tre Kronor - Tyskland 3 min spelade och världens bästa Karlsson drar in 1-0 via båda stolparna,
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Enligt rykten ska Judas Kempe skriva på för Eisbären Berlin, sedan han gjort fiasko och mest varit bänkad i Ljugano dit han smet från Luleå.

Man räknade ju med att han skulle till Djurgårn nu, för att kunna bo hemma med frun och småbarnen. Eftersom han deppat ihop.

Nejdå. Djurgårn i Allsvenskan betalar säkert inte lika mycket som att göra fiasko även i Tyskland. vad blir nästa? Norge?

Mannen som gör allt för 30 silverpenningar fortsätter säkert att bjuda ut sig, låt vara i sämre och sämre ligor. Kanske uppskattas han för sin frisyr känd under namnet "rännskita"?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Intressant att konstatera att Hallam kunde fylla större delen av laget med spelare från NHL. Vilket visar att han plus hans medhjälpare har god kontakt med svenskar i NHL.

Lite skillnad det, jämfört med när Tre Kronor leddes av surkarten gnomen Mårts.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Vi vann med 5-2. Inte oväntat med så bra fôlk med, vilket vi tidigare konstaterat. Bland annat det att "halva laget" är utbildat av Linda Blomqvist:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Bra fôlk från både er och oss. Så de kanske fixar detta i år.

Trots att Sellgren bytts ut mot no-names som Karlsson, Hedman och Dahlin.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: och för ovanlighetens skull en karlstadpôjk som nätar
Är faktiskt hela tre födda i solstaden med i denna trupp om jag tänker rätt
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Tre Kronor mot US of Disneyland I hockey-VM just nu. 1-0 för oss just nu, 5 min kvar av första perioden.

Noterar att vi har Isac Lundström som center i tredjeligan samt Filip Gustafsson med spaden. Fina Luleåprodukter båda två, så det här kan nog ordna sig. Också intressant att se om backarna Karlsson och Hedman kan ta för sig, när de nu - konstigt nog - tog plats från vår Sellgren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Intressant fortsatt väntan på om vi lyckas landa Bromé eller inte. Och många hoppas också på att Brian O´Neill rekryteras som Mr X. Vidare talas det alltmer om att bilda en helfinsk lina.

Skulle det bli som nedan känns det mycket spännande.

Omark - O´Neill - Bromé
Nurmi - Koivistoinen - Levtchi
Shinnimin - Lundin - Andreasson
Lilja - Berglund - Hedqvist

Emanuelsson, (Ihs Wozniak), (Granberg)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Saik-Småland: Ja, det är bara att applådera. Visserligen en hel inköpta "naturaliserade" obygdebor men denna säsong fick ni ihop det bra med starka hemvändare eller kvarvarande som ful-oskarlindberg, perlindholm, arvidlundberg, linusindström och bröderna forsfjäll, men inköpta johnsonbröder. Bra fixat och oväntat att ni fick sådan kontroll över Röglets spetsforwards som tappade stilen efter att ha svept serieåttan, serieettan och serietvåan.

Men nästa år kan det bli annorlunda. Bulan funderar på en finnlina med Anton Levtchi, Eetu Koivistoinen och Markus Nurmi. Det vete fan om Apan kan stå emot den. Låter som en gludlina, tycker jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Snyggt, du fångade hela supporterstyrelsen och nedan bild åt andra hållet med alla deltagare. Man förstår att det rinner i munnarna för kommunaldopingskommunen som årligen öser över tio miljoner ograverat oöronmärkt till Apan när de ser allt detta underbara.

Tillika med påståendet "Nej, kommunen lägger inga pengar till Apan" även om alla vet att de företag som skyfflar över dessa miljoner äe 100% kommunalägda:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
eltifoso: Ja men bra hockeylag har vi! Det är mer att man kan säga om kommun dopade Färjestad.Guld till A- laget Guld till J-20 laget (plantskolan fungerar bra)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Kommer följa VM med ett öga initialt iallafall, är ju osedvanligt många från Karlstad med.

Fick förresten en bild i flödet på skaiks supporterförenings årsmöte också som jag tänkte delge
Uppladdat:

450x300-img0735.jpegimg0735.jpeg

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Ska tydligen spelas så kallat VM och Hallam har ännu inte gjort bort sig bland Sveriges NHL-spelare så ett flertal tackar ja.

Nu har han Warulfven Linus Johansson, fiskrensaren Max Friberg, överraskningen trottoarkanten Felix Unger-Sörum, tre spelare från Schwei, samt för övrigt plockat ihop ett Tre Kronor bestående av spelare från NHL-lag som slagits ut ur slutspelet om Stanely Cup.

Men det är ändå ett låtsas-VM förstås.

Hallam hade förstås rekryterat Jesper Sellgren till Tre Kronor, men helt obegripligt meddelas nu att han skickas hem. Eftersom Hallam plockat in några no-names Erik Karlsson och Victor Hedman, vilka de nu är. I vilket fall kan de väl knappast konkurrera ut Sellgren, helt obegripligt.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Börjar forma sig till fina linor, som Lulessss nedan satte samman på förslag. Vilket skulle innebära att vi ytterligare ska han in Bromé? och en spetscenter för förstalinan.

Jag tror att Bulan kommer att få utveckla sitt tänk lite framöver. när det gäller duktiga junisar har han tidigare inte givit dem mycket chans och efter något misstag har det blivit bänken eller fjärelinan med begränsad speltid - enligt de som belackat Bulan i det avseendet.

Nu har vi redan fått in Isac Hedqvist men på dörren knackar hans polare från linan i junislaget; DG David Granberg samt det stora löftet Jacob Ihs Wozniak. Och dessutom backen Oliwer Sjöström.

Vidare har vi alltså tagit in tre finska forwardspelare; samtliga stjärnor med hög poängproduktion. Det blir ju oftast bra med finska spelare i Luleå, men Liiga är lite annorlunda än SHL och enstaka gånger har vi fått hit finnar som inte ser att de behöver hjälpa defensiven utan puck. Ja, vi får se. Men det kan krävas lite tid innan det fingerar.

De finska spelarna i Liigas grundserie:

Anton Levtchi 93 kg 185 cm 19 mål 38 ass Tappara
Eetu Koivistoinen 86 kg 189 cm 19 mål 16 ass Helsingfors (center)
Markus Nurmi 93 kg 195 cm 14 mål 19 ass TPS (högerskytt)

Tre finnar med snittet 91 kg 190 cm 17 mål 25 ass senaste året. Låter ju ... intressant. Vi vet ju att det som presterats i Liiga inte direkt sker i SHL, men ändå.

vice GM på Luleå Hockey menade att de och tränarna haft samtal med Allard efter säsongen och påpekat en hel del som man inte var nöjd med från Allards sida under säsongen.

Det lät faktiskt som att man förberedde sig för att skeppa honom - vilket jag hoppats på. Men tydligen svarade han bra att han insåg vad som inte varit OK och att han brann av lust att skärpa till det kommande säsong?! Ja, vi får se. Klart att han blir kvar tills vidare men kanske man är beredd att byta ut honom tidigt om han fortsätter slarva.

I vilket fall. i förhoppning att vi landar en bra förstacenter och även bromé (även om Huva eller om det var Pungen sägs vara ute och fiska i bromeska vatten) håller vi tummarna för att vi kan göra en rejäl satsning på gludet nu medan vi har limpan Omark. Men det kommer nog att krävas lite modifierat tänk av Bulan, tror jag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Och så var det dags att välkomna Markus Nurmi, en spelare från Liiga Tas som väl GM Fröberg kom in och direkt fixade, eftersom han sett samtliga TPS matcher under året där sonen spelat där.

Fröberg: - Han är en kraftfull spelare som är stark på pucken och kommer oftast vinnande ut ur sargduellerna. Dessutom besitter han ett riktigt bra direktskott som vi hoppas få se mycket av kommande säsong.

Nurmi: Jag är en person som uppskattar riktiga vintrar så jag ser fram emot att komma till en riktig vinter- och hockeystad.

Lite annat än Judas Kempe....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Och nu presteras Anton Levtchi på Luleås hemsida. Det här har ju varit i princip klart sedan februari men kunde bli officiellt först sedan Levtchis Tappara spelat klart Liiga-slutspelet vilket man vann. Levtchi har senaste fyra säsongerna i Liiga spelat 297 matcher och då gjort 264 poäng.

Låter trevligt:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Lulessss: Ja, det ser trevligt ut.

Håller tummarna för att också Jacob Ihs Wozniak får chanser, även om det är svårt att se vilken vinge som skulle vila för att ge honom det. Går spelarna såra som man hoppas är det väl bara Lilja i så fall och Woz med kompisen Hedqvist flackande Berglund kan bli intressant;-) Fast inte lätt att tro att Bulan bänkar någon för Woz, men linorna kommer inte att gå ograverade; det kommer att inträffa skador och sjukdomar.

Till skilnad från senaste två åren skulle man vilja se en bred trupp redan innan serien startar och i detta hoppas jag - även om vi får behålla Sellgren - helst se två nya backar för att också bli av med Allard.

Jag begriper inte hur Skuggan kunde värva först Eddie Larsson, sedan Jonathan Andersson och senast Frederic Allard. Känns som videojuggar hela bunten, presenterade av respektive agenter som stora, starka, stabila kuggar. När det bara handlar om skäggmonster som ofta inte tycks begripa defensiva uppgifter för en back, samtidigt som de inbillar sig vara offensiva stjärnor vilket de inte är.

Jag tycker att vi behöver en spelare som Sami Lepistö var. OK defensivt men framför allt en otroligt viktig spelare offensivt där han slog snabba och precisa direktpass från blå vilket gav oss ett anfallsspel speciellt i PP som vi behöver. Att bara köra forwards runt om duger inte - många lag har alldeles för bra försvar när de slipper oroa sig för verkliga hot från våra backar. Visst skulle man önska en rejäl målskytt från blå också, men än viktigare tror jag en skicklig passningsspelare som Lepistö - hans spel luckrade upp försvaren och gav forwards mycket bättre möjligheter.

Ja, och så en back till för att ge oss en bred uppsättning även utan Allard. Då skulle jag gärna se en stor och stark spelare som kunde äga platsen framför vår målvakt. Drygt hundra kilo Lian Bichsel vore ju kanon. Men det måste finnas flera och tänk om Fröberg har koll på sådana:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Intressant lag vi får nästa säsong om Brome och en förstacenter kommer in!

Omark - X - Brome
Levtchi - Koivistionen - Andreasson
Nurmi - Lundin - Shinnimin
Lilja - Berglund - Hedqvist

Einar - Granberg
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Törna: Efterdyningarna från valborg bara🥳
Kommentera

2707894 · »