Luleå HF

88530 inlägg · 862 ämnen

Forum

1970792 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, broder! Har smält förlusten i semin nu och känner bara tacksamhet över vilken härling säsong vi fått uppleva:-)

På officiella publicerar Stefan en betraktelse över året och det är i princip det som du och jag skrivit om.

Men en ytterligare sak lyfte han fram "- Vi återgick till vårt orginalmärke inför säsongen och har befäst vår positition som utmanaren från Norr som skapar stolthet för hela Norrbotten."

Helt riktigt. Mycket fint att Stålmannen - som tecknades med Kent Sundén som modell - nu återigen är vår symbol.

Känns bättre än att ha en Apa:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja broder, vi gjorde en fantastisk säsong och vi var bättre än Apan på alla de punkter du räknade upp.
Det tog några år men nu är vi oomkullrunkeligen bästa hockeyföreningen i Norrland och man är glad.

Glad blir man även över säsongens ekonomiska resultat som utan att nämna slutsiffra för året skrivs om i dagens Kuriren/NSD.
Att notera är att damerna gör vinst på 300kkr vilket är helt unikt i damhockeysverige.


”Publikmässigt sett var den gångna säsongen en succé för Luleå Hockeys herrlag som i genomsnitt hade 416 åskådare mer på sina grundseriematcher än säsongen innan.

Det var också över sex tusen åskådare på alla sex hemmamatcher i slutspelet.

– Slutspelet var fantastiskt, även om vi förstås drömde om mer. Vi har aldrig haft så mycket folk på våra matcher tidigare, säger Stefan Enbom.

Vad innebär det här ekonomiskt?

– Bortaresorna har varit dyra. Men det ger oss ändå ett bra tillskott. Slutspelet förbättrade ett redan positivt resultat med ett antal miljoner.

När det gäller damverksamheten fanns det länge en risk för att man skulle göra ett negativit resultat.

Men de tre hemmamatcherna i finalserien mot Linköping förändrade det.

– I slutändan blev det ett plus på ungefär tre hundratusen kronor, vilket vi är väldigt nöjda med. Det kommer hjälpa oss framledes, säger Stefan Enbom.

Sedan avslöjar han att man kommer höja spelarbudgeten något till nästa säsong.

– Det är ingen dramatisk förändring. Det är inte så att vi kommer köpa en massa dyra spelare bara för det här. Utan vi kommer fortsätta på den linje vi har slagit fast. Men vi höjer budgeten en del. Både på herr- och damsidan.”


Som sagt var....man blir glad :-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
På Luleå Hockeys officiella hemsida presenteras idag följande information:

Luleå Hockey tackar Johan Harju, Johan Forsberg, Viktor Grahn och Patrick Cehlin för sina insatser i föreningen och önskar dem lycka till. Isac Lundeström har fortsatt kontrakt med Anaheim till och med 2020/2021.

Jahaja. Bulan och Skuggan bygger vidare och nu gäller inga gamla meriter när man ska fylla laget med de spelare man bedömer att man behöver från och med nästa säsong.

Den stora nyheten är förstås om Johan Harju, med Foppa på andra plats.

Och visst kommer det mer. Det anses ju klart att Rubinen bryter sitt kontrakt och signar för Frölunda, samtidigt som vi tar hem Berguven.

Idag skriver man iaf på hemsidan:

Spelare med SHL-kontrakt 2019/2020

Målvakter
Joel Lassinanantti (2019/2020)
Niklas Rubin (2019/2020)

Backar
Erik Gustafsson (2021/2022)
Pontus Själin (2020/2021)
Daniel Sondell (2020/2021)
Oscar Engsund (2019/2020)
Joonas Jalvanti (2019/2020)
Nils Lundkvist (2019/2020)
Jesper Sellgren (2019/2020)
Fredrik Styrman (2019/2020)

Forwards
Jack Connolly (2020/2021)
Einar Emanuelsson (2020/2021)
Petter Emanuelsson (2020/2021)
Noel Gunler (2020/2021)
Carl Mattsson (2020/2021)
Niklas Olausson (2020/2021)
Jonas Berglund (2019/2020)
Karl Fabricius (2019/2020)
Austin Farley (2019/2020)
Robin Kovács (2019/2020)
Emil Larsson (2019/2020)

När det gäller Johan Harju är det ju en inte spikrak väg han gått. Som junis sågs han som synnerligen lovande och plockades upp till A-laget där det gick "så där". Rogern Rönnberg hade haft Harju och Limpan Omark i massor av år i junislaget och sedan A-laget men hade ALDRIG kommit på att lira dem i samma lina. Det hände en match men av misstag då en finsk spelare skadade knäet före match vapå Omark och Harju hamnade med snygg-Mats och omedelbart öste in poäng. Harju var en riktigt duktig skytt och Limpan serverade honom med lägen.

Sedan blev det KHL och NHL och KHL men det lyckades inte riktigt för Harju, som kom hem. Väl i Luleå var det Rönkehockey som gällde men Harju förlikade sig inte med tanken att alla inklusive forwards skulle bidra till spelet utan puck utan tycktes mest vilja bli kvar vid bortre blå för att få lägen och stänka in mål. Det gick ju inte så han fick dra och det blev några säsonger för Pölsan.

Sedan kom Harju tillbaka, blev t o m lagkapten efter Abbott, och sedan kom Bulan hem - böt lagkapten till Olle och i år till Erik - och krävde väl annan hockey av Harju.

Jag hör nog till de, som vill mena att Harju verkligen försökt. Stor och kraftig har han tidigare aldrig tacklats och aldrig gått in i man-mot-man-situationer (och vunnet dessa) men det har han verkligen försökt i år och dessutom har han tagit tuffa positioner framför motståndarmål och kämpat hårt fysiskt.

Men det har inte riktigt fungerat och på senare tid har han satts som vinge i en brunkarlina. Naturligtvis en icke speciellt lämplig roll för Johans CV...

För någon dag sedan intervjuades Johan och förklarade att han inte varit bra i år och skulle förstå om Luleå lät honom gå. Han var förstås redan informerad.

När man kommer ihåg vilka fina mål Johan Harju levererat på pass från Limpan känns det lite trist att det utvecklats hit.

Detta om Johan och när det gäller den andre Johan - Foppa - känns det inte heller jättebra; tycker att Foppa emellanåt visat talang och målfarlighet som skulle innebära att han kunde ha hittat en fin roll som produktiv forward, men han fastnade lite i brunkarrollen tyvärr- Plus ännu mer trist att hans lillebror skadades i Trottoarkanten i vintras.

Som ordet säger på konungarnas språk iriska (om än här på engelska):

We had the days.

Eller som Roy säger i Blade Runner:

All these moments will be lost in time. Like tears in rain.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ibland blir man inte irriterad. Utan rejält förbannad.

Nu har en representant för förbundet - Olof Östblom, tävlingschef i förbundets ledningsgrupp - gått till hård attack mot Ronja Savolainen, finsk back i Luleå Hockeys världsmästarlag och Damlejonens silver (igen-kligen Glud) VM-landslag.

Anledningen är den att Ronja, i samband med att Damkronorna ramlade ur A-gruppen i VM för någon vecka sedan, förklarat att " ”Förbundet har skitit i det svenska laget”


Nu har nämnde Östblom surnat till och säger:

• – Det får stå för henne. Hon tar ju del av den satsning som svensk hockey har gjort genom att spela i SDHL. Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga.
• Under åren in mot OS var det väldigt många svenska spelare som fick ganska bra ersättning av SOK.

I klartext säger han alltså att SOK gjort jättefin insats för svensk damhockey och att Ronja kan dra åt helvete om hon vill klaga.

Ungefär som när någon anmärker på något fel och av hatbrottslingar a la apmonstrumet uppmanas att "Passar det inte kan du åka till ditt hemland."

Så, vad är fakta?

Damkronornas nya förbundskapten påpekade att hon fick skitlite tid före VM för att spela ihop Damkronorna. Bl a efter den organisation av SDHL och slutspelet som nämnde Östblo ansvarat för…

SOK SÄNKTE Damkronorna. De (Peter Reinebo, en gammal korgbollscoach) krävde att galningen PorkaBork skulle ta över och han fick carte blance under fem år. Hans sparkade våra bästa damhockeyspelare som därefter helt slutade med hockey och gav därefter order om en "hockey" som skulle leda till Glud, enligt PorkaBorken. I stället blev det bottenfinal. Därefter plockade SOK (Peter reinebo igen) bort allt ekonomiskt stöd för svensk damhockey.

Trots att alla säger alla förklarade att det gick åt helvitte fick galningen PorkaBork hållas i fem år och hans negativa inflytande på svensk damhockey kommer att leva kvar i många år framöver.

Det är sanningen. En samling gubbar i förbundet/SOK har fullständigt vanskött sitt uppdrag vad det gäller svensk landslagshockey för damer och Ronja har självklart fullständigt rätt i sin kritik.

Nämnde Östblom - för övrigt misslyckad pölserlig tränare och numera administratör med en karriär som tycks indikera att han sjunker lägre och lägre och lägre och hittar väl kanske sin kompetensnivå vid en sophink till slut - uttalar sig på ett sådant sätt att han bättre borde iklä sig bruna byxor eller wifebeater tröja för att hans klädedräkt ska passa hans uttalanden…
Uppladdat:

238x300-skarmavbild-2019-04-16-kl-164324.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
BOKSLUT

Det var tungt att uppleva Luleås fall igår. Visst var det väntat, men man hoppades ju. Fast det blev under matchen så tydligt att vi inte kom åt, och fick vi chanser satt de inte. Medan Frölunda (ja, eftersom de höll sig ifrån att ge oss hjärnskakningar under fem matcher kan de återfå sitt namn) fick allt så enkelt. Jag släppte matchen efter två perioder då jag tyckte att jag var tillräckligt nedbruten.

Men i efterhand är det dags att se tydligare och mer objektivt på allt.

Säsongen 2018-2019 framstår som en strålande triumf för Luleå Hockey. Faktiskt!

Allt börjar med FruktHamsters stöd och initiativ till att förse Delfinen med ljus och ljud och teknik i toppklass, och vårt ishockeytempel lyfter fantastiskt.

Junisarna har gått starkt hela året och på senare tid har mycket duktiga tagit steget upp i vårt A-lag och flera av de våra draftats på framträdande position - Isac åkte t o m över och imponerade stort.

Våra damer har fortsatt och ännu starkare visat hur bra de är, bl a genom att under säsongens inledning vinna första klubb-VM för damhockey någonsin. Därefter plocka serieseger för fjärde året i följd och nu i finalen göra en fenomenal comeback, mot ett starkt motstånd av ihopköpta internationella stjärnor. Och runt om vittnar alla hur imponerade de är av Luleå som går först och lyfter fram positionerna för damhockey, i vår förening, där damhockeyspelare får respekt och på många sätt en rättvis plats delad med herrarna.

Och vårt A-lag och andra säsongen med Bulan blev ett jättekliv framåt. Bulan hade nu med Skuggan ökat inflytande på spelarmaterialet och önnu bättre blir det nästa år. Trots en spelarbudget som är lägre än 9 andra SHL-klubbars etablerade Bulan ett lagspel som tog oss till topp där vi blev kvar under tre månader av serien, och slutade på 101 p och tvåa bara genom målskillnad. Följt av att vi tog ut regerande mästarna men i semi tog det slut mot ett bättre lag. Bara att acceptera och se framåt.

Publiken strömmade till för att stötta våra hjältar och Luleås åskådarsiffror under SHL ökade mer än något annat lag, och under slutspelets sex matcher hade vi i stort sett fullsatt. Efter förlusten i går fanns över femtuden kvar på läktarna för att applådera och hylla våra spelare för en underbar säsong. Av allt att döma har vi gått ekonomiskt starkt denna säsong dessutom.

Tack, Luleå Hockey, för en jättefin säsong! Vi ses i slutet av sommaren när vi återigen ska spela gruppspel i CHL, vårt eget Europamästerskap för klubblag :-)
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Svanru: Nu förstår jag, du är ordförande i föreningen ”KSP 58”.
Därav din vurm för konspirationsteorier även inom hockeyn och inte bara fotbollen.
Lycka till nu i morron, ni ser iaf starka ut.
Ni kanske fixar det själva, utan att domarförbundet, SHL:s ledning, CMore, Stefan Löfven och IHHF med René Fazel behöver konspirera för att få bort er....😂
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Haha, nånting dom får fira iaf...annars får vi fira mer än dem denna säsong. Vi kom högre upp i serien, vi tog oss längre i slutspel och vi kommer att gå bra med pluss i kistan medans SKAIK kommer väl att hamna på 10 mille back...så, man får väl vara lite nöjd iaf en kväll som denna ;-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: I Wermland heter det kryna inte mula :)
Tack för i år och en mycket bra säsong. Ni är Sveriges näst bästa lag bara pga målskillnaden (vilket var bara tur från vår sida). Nu inväntar vi bara morgondagen då SeMer och hockeyeliten ser till att Frölunda får sin efterlängtade motståndare oavsett vad den sk golfexperten från ett av bottenlagen tror att det inte är fixat vilket det naturligtvis är. Skulle miraklet inträffa att vi vinner trots flera bortdömda mål eller liknande vilket förmodligen inte händer får jag flytta min egen golfaktivitet några dagar till.
Och tack Sven och övriga Lule fans för en ännu trevlig säsong med ert stora kunnande även om jag tycker att ert motstånd mot SAIK inte behövs längre då de fixar det alldeles själva :) dvs direkt ner i allsvenskan.
Ha en bra sommar och det kommer vi ha efter morgondagen
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och på Apsidan så lägger de egna entreprenörerna ut mer skit.
Uppladdat:

377x300-584840283376d279877f.jpg

450x255-pumpleffe.jpg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Trist slut på en annars imponerande säsong. Nästa år gör vi gärna tvärtom. Lite mindre strålande säsong men ett jädra slutspel istället. Nåja. Det är bara att gratulera Vf till finalplatsen. De var bra och gjorde oss dåliga.

Roger över Roger ut...
+2
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Håller med...hade jag vart Rönnberg hade han fått vilat resten av matchen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Såja, se på Lundeström...tänk om alla våra hundra solklara missade lägen i denna semiserie kunde ha haft någorlunda samma kvalla.
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Märkligt att de låter Gormley lira vidare...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Håller med..Tycker också att Harjus "matchstraff" var hårt dömt. Genoway vänder ryggen till precis innan tacklingen kommer. Det skulle inte varit nått alls om det inte varit för att han trycker på extra efter tacklingen. Genoway blöder förvisso, men kommer med största sannolikhet att spela vidare.
Däremot Emil Larssons tackling kunde ha slutat mkt värre för Frölundaspelaren...den var mkt ful och axeln högt mot huvudet. Det skulle varit en femma.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Du kanske har rätt, själv tycker jag att han skulle avstått från det sista momentet. Så brukade man mula ett ansikte i snö, men...

Iofs tackar man ju för att några spelare blir så förbannade av att bli utspelade att de manglar motståndare, fast hade gärna sett snyggare manglingar. Tycker Bulan kan ge Engsund - som tacklar bäst - att dela ut en per byte.

Jaja. Nu lämnar jag matchen. Ha det bra!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hockey_21: Många menar så...kanske är det korrekt?!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Harju har lite otur för huvudet träffar i plexifästet mellan två glas. Är rätt säker på att inget hänt om Harju tacklat mitt i plexit.

Utv kan jag köpa...Men en femma?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1993 i kvartsfinal bäst av tre matcher torskade vi första matchen borta mot Warulfven och i andra matchen, i Delfinen, låg vi under med 0-4 med en period kvar.

Sora delar av publiken lämnade läktarna och gick hem, många brände säsongkorten.

Några veckor senare ledde vi finalen bäst av fem med 2-0 i matcher.

Idag, när Fulunda la in 0-4, lämnade många läktarna och gick hem.

Jag tror jag följer deras exempel. Nu slår jag av matchen och lämnar den virtuella H-läktaren.

Enough is enough.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tror du att det där var det sista Harju har gjort i Luleå?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Förutom att ha lyfter vänsterarmen och med handen trycker in huvudet i sargen. Jag tyckte det var tillräckligt fult där.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tacklingen är inte alls våldsam. Fem minuter är för mycket.

Emils tackling är mycket värre...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Påminner om några andra slutspelsmatcher i Delfinen då vi varit tvungna att vinna, för att inte bli utslagna:

2002, Kvartsfinal 6, Modo 4-9. (0-1 efter 20 sek)
2006, Kvartsfinal 6, Linköping 2-7. (0-1 efter 4.37)
2016, Semifinal 6, Frölunda 2-8 (0-1 efter 18.39)

5 boarding på Harju nu. Det borde varit matchstraff.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kommunal kollaps i Luleå Hockey nu. Ingen tycks vilja vara med, ingen tycks kunna vara med, ingen är med.

Vad har hänt med sådana taktiska grepp som när det är så här illa för ett lag så tar någon ansvaret för att ta en rejäl kamp och spöar en motståndare?

Ett trick som inte sällan vänder en match.

Men nu är det hur jävla uselt som helst.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Ja, det är obegripligt. Som att alla vet att "det jag gör nu är meningslöst, men jag gör det ändå".

Ungefär som en kontorsnisse som ser extremt koncentrerad ut läsande en 500-sidig rapport, medan han - igen-kligen - tänker "hmm, ska jag satsa på pilsner idag? En jätte Whisky Sour skulle sitta fint förstås...det ena utesluter kanske inte det andra?"

Eller "Det verkar som att gruppresan vi i laget bokat till Madagaskar i morgon blir av..."...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Märkligt med detta alibispel genom i princip hela seminfinalserien. Tro vad fasen det beror på?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
M.Lemiux: Luleå kommer inte in i slottet, mest vispar in puckar med hopp om flyt och de bra lägen man får sätter man inte. Medan Fulunda bara behöver enstaka lägen och sätter dem hela tiden.

Och Notre Dame brinner.

Vart är världen på väg?

God natt, var ordet.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men fann att under första perioden 0-2 har följande forwards inte varit tillräckligt på hugget:

• Austin Farley
• Jack Connolly
• Petter Emanuelsson
• Robin Kovács
• Niklas Olausson
• Karl Fabricius
• Emil Larsson
• Isac Lundeström
• Einar Emanuelsson
• Johan Harju
• Jonas Berglund
• Johan Forsberg

...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu är nog denna säsong tyvärr slut för vår del. Det återstår förvisso två perioder men Luleå sätter inga mål på alla chanser medans Frölunda sätter sina.
God natt
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Funderade på pm det kanske fanns någon lulespelare som man tyckte skulle prestera bättre offensivt idag.

Och fann att det gällde följande namn:

• Austin Farley
• Jack Connolly
• Petter Emanuelsson
• Robin Kovács
• Niklas Olausson
• Karl Fabricius
• Emil Larsson
• Isac Lundeström
• Einar Emanuelsson
• Johan Harju
• Jonas Berglund
• Johan Forsberg

Luleå Hockeys lina 1, lina 2, lina 3 och lina 4...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleås lag; alla är med:

Forwards
Austin Farley - Jack Connolly - Petter Emanuelsson
Robin Kovács - Niklas Olausson - Karl Fabricius
Emil Larsson - Isac Lundeström - Einar Emanuelsson
Johan Harju - Jonas Berglund - Johan Forsberg
Carl Mattsson

Backar
Jesper Sellgren - Erik Gustafsson
Pontus Själin - Daniel Sondell
Oscar Engsund - Nils Lundkvist
Fredrik Styrman

Målvakter
Joel Lassinantti
(Niklas Rubin)

Fulunda tycks mer eller mindre komma med vanliga gänget. Jag förutsätter att Joel Mustonen i förstalinan kommer att vara knäckt och kass idag, sedan DamLejonen bestulits på VM-glud. I synnerhet eftersom farsan hans är huvudansvarig för damlaget.

Som räknat med får vi zebrorna Holm och Sjökvistarn, samma nissar som dömde första matchen i Scandal-i-analium då Fulunda vann med 2-0...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Tack! Någon på Urkens alternativa Luleåforum hade tagit fram data avseende hur Luleå klarat sig i avgörande hemmamatcher vi varit tvungna att vinna, för att inte bli utslagna:

2002, Kvartsfinal 6, Modo 4-9. (0-1 efter 20 sek)
2006, Kvartsfinal 6, Linköping 2-7. (0-1 efter 4.37)
2011, Kvartsfinal 7, Djurgården 4-3 förl.(0-1 efter 8.14)
2011, Semifinal 6, Skellefteå 3-4 (0-1 efter 6.26)
2012, Kvartsfinal 5, AIK 0-3 (0-1 efter 32.49)
2013, Final 4, Skellefteå 0-4 (0-1 efter 3.33)
2014, Kvartsfinal 6, Växjö 0-1 (0-1 efter 18.10)
2016, Semifinal 6, Frölunda 2-8 (0-1 efter 18.39)
2017, Åttondelsfinal 2, Malmö 4-5 (0-1 efter 7.53)
2018, Åttondelsfinal 3, Brynäs 2-3 (0-1 efter 3.48)

Urk! Bara i den "berömda" avgörande kvarten mot Djurgårn vi grejade det, krönt av världens vackraste tandlösa Robin-flin under övertid.

Annars tycks ju vårt genomgående vara att släppa in första målet och sedan torska, inte sällan efter att ha blivit krossade.

Satsestetiskt talar det förstås för att vi viker ned oss big time idag. Kanske...

Grattis förresten till er kross av Djurgårn igår. Just som all Fjollträskbaserad media hyllat gårdarna som blivande finallag får de med kraft reda på att den gamla djungellegenden fortfarande gäller:

Warulfven är Warulfven
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Huge: Tydligen en tyska som varit videodomare, följt av att zebrorna på isen väljer det fenomenala domslutet att
• Döma bort målet enligt bedömning att finskan ska ha kört på US of Damers målvakt utanför målvaktsområdet
+
• Visa ut US of Damers målvakt för tripping enligt bedömning att denne ska ha kört på finskan utanför målvaktsområdet

Helt sjukt. Internationella hockeyförbundet tycks påstå att tyskans videobeslut blir oomkullrunkeligen gällande och att zebrorna MÅSTE lyda blint...hur sjukt kan det bli? Efter att ha funderat i fyrtioelva minuter lägger de in ett PP för att blidka finska laget och publiken? Lika sjukt det.

Ja, det skulle väl inte hända i SHL...förutsatt det inte är herr höjdhoppare Sjöberg som brukar kunna hitta på nya regler/skita i existerande regler;-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Lycka till ikväll Sven! Kommer faktiskt kunna följa denna match, är hyfsat i fas med jobbet för en gångs skull
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Har du nån länk till HV-fallet så man kan jämföra?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja det var mycket märkligt, precis lika märkligt som när Hvs mål godkändes trots att spelaren körde över Färjestads målvakts plock i samband med att skottet som gick i mål avlossades .
Synd att inte kompetensen är högre faktiskt
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: Kaoset börjar efter att domaren av nån outgrundlig anledning begär videokoll, innan dess gör hon väl rätt som höjer armen för en avvaktande tvåa på målvakten om hon bedömer det som att finskan blir trippad. Sen gör hon tecken för att pucken är övermållinjen och där borde allt ha slutat med ett godkänt mål.
Men som sagt: den springande punkten är VARFÖR begär domaren sen videokoll?
Förmodligen på begäran från jänkarna och isf helt Ok så långt.
Därefter måste man veta vad som gäller eftersom videodomaren tydligen har tagit beslutet att underkänna målet. Nu har vi alltså ett läge där domaren på isen verkar ha godkänt målet men videodomaren har underkänt detsamma med den mest sannolika motiveringen att det är finskan som kör över målvakten. Då uppstår frågan: varför blir inte finskan isf utvisad om videodomaren har den slutgiltiga beslutsrätten?
Kan det vara så invecklat att att videodomaren bara har rätt att underkänna ett mål men inte rätt att i samma läge ändra på beslutet som domaren på isen tog när hon gav målvakten en tvåa?
Ja, herregud vilken soppa. Tur att vi har kompetenta domare i SHL, som ser när spelare stör målvakten vid ett målskott ochsom skedde när FBK fick sitt mål bortdömt på Hovet senast.
Att det även finns tomtar som på allvar tror på nån sorts konspiration i hockey-Sverige som går ut på att en hockeymaffia aktivt/medvetet och med hjälp av korrumperade domare försöker slussa fram vissa lag till final, skrattar man väl mest åt.
Uppjagade och enögda supportrar med såna teorier finns överallt, lite kul bara att dom på fullt allvar tror på det dom säger....
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Det här var det märkligaste som toppar det mesta denna säsong!!
Helt ok att döma bort mål med kontakt inom det blå området men när vakten är ute och simmar och sträcker sig efter pucken måste det bara bli mål!
Som extra förnedring blir vakten utvisad i 2min!!
Att det sedan nästan tar en halv period att diskutera bort målet gör det hela bara sjukare, som Du nämner så måste det till en regeländring innan det är för sent!!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: som sagt rån men jag känner igen mig där kapitalet styr. Igår lät dom bli att påverka allt för mycket men jag lovar att det kommer hända saker på tisdag förexten lycka till idag
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DamLejonen pangar in 2-1 i förlängning och hela laget, hela hallen, hela Finland jublar.

Efter en lång stund framkommer att det ska bli granskning och efter en lånnnnnnnng granskning framkommer att de dömer bort målet.

Var det lärlingen som var inkallad som "expert" tro?

Allvarligt talat, dessa granskningar håller på att rasera hockeyn, känns det som.

Och för att fylla på med lagen om alltings jävlighet vinner Us of Damer straffläggningen.

Stackars DamLejon, att vara så nära och falla. Shit!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Warulfven krossar Djurgårn idag. Sekunder kvar av andra perioden i ställningen 7-1. Jag tror inte att Djurgårn vänder på det här...

I Espo 0-0 tre minuter in på andra perioden efter en kanonad av skott av US of Damer i första. Ju längre DamLejonen står emot, desto större chans att US of Damerna börjar bli nervösa:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Kreativt! Om Apan tar det, hänger jag på:-) Tycker det är hög tid att de kommer ut ur låtsasnamngarderoben och tar det namn som deras lagmaskot visar!
Uppladdat:

186x300-apbild_58.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Ha Ha Ha lysande APIK, taget!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: I diskussionen kring vad man ska kalla Skellefteå, när dom inte ens själva vill kalla sig för det, har jag hittat en kompromiss.

Risken är ju att lokalbefolkningen blandar ihop laget från byn med Riktiga AIK.

Vad tror ni om APIK? Kan det funka?
+7
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Underbart! Och nu släpper man SM-semin Warulfven-Djurgårn däe Ulfven har 3-0 efter första och det ska väl hålla.

Byter kanal till TV2 för att se VM-finalen mellan DamLejonen och DamUS of D.

Kom igen, finska stålkvinnor!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Så sant broder och för att riktigt slå in sista spiken i PorkaBorkens eftermäle tog våran Glader upp Danmark till A VM.

Kikade på Finskornas semi i efterhand nu i morse och jävlar vad våra egna superfinskor ägde matchen. Och vilken underbart rolig match det var, den bästa damhockeymatchen jag sett tvåa bara efter matchen i höstas i New York där vi blev världsmästare för klubblag.
4 av 5 i första pp var lulespelare och se Savolainen åka in med 4-2 gjorde mig fan i mig tårögd av stolthet och vissheten hur de verkligen uppskattar hur de behandlas och uppskattas i vårat Luleå. Luleå uppskattas också hårt i Finland hur en stor del av deras bästa spelare kan spela ihop sig under säsongen.
Önskar våra Luleherrar studerade deras pp för då hade inte vi legat under med 1-3 i matcher mot Frölunda....

Hur som...
Finlands sak är vår.
Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som alla vet destruerade SOKs Peter Reinebo med sitt lydiga vapen, galnlngen PorkaBork under fem år och konsekvenserna kommer att leva kvar i fler år framöver, sedan de Damkronor som dessa stenåldersåldringar krossade t o m ramlat ned i Dam-VMs B-grupp. Var fanns #metoo när de behövdes?

Men Damlejonen gå det bättre för. De har en ledning som tar med sina bästa spelare, i stället för att agera som PorkaBork att mobba ut dem och blockera dem för all framtid.

Ikväll spelar Damlejonen VM-final mot Dam-US of D. Det är första gången något annat lag än US och Kanada möts i final, sedan Damkronorna 2006 gjorde det.

Damlejonen leds av Luleås stjärnor Jenni Hirikoski, Michelle Karvinen och Ronja Savolainen, som låg bakom triumfen i semifinalen.

Vilket år för dessa Luleå-stjärnor! Först världsmästare för klubblag, sedan svenska mästare för 3e året av 4, och nu minst Silver för landslagets i VM!

Damhockey, när det är som bäst. Hanterad av gender-jämlika Luleå, inte av stenåldersgubbar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Jo. Tufft läge nu för att uttrycka det lindrigt.

Man kan förstås påpeka att lag, som ligger under med 1-3, vanligen har 2/3 ev. återstående matcher på bortais - vilket är ännu värre att hämta upp - medan vi har 2/3 hemma. Efter vår senaste hemmamatch är det inte omöjligt att tänka sig att vi skulle kunna vinna två matcher till hemma. Men det kräver också att vi vinner mellanmatchen i Scandal-i-Analium, vilket är liiiiite svårare, med tanke på att vi nollats två gånger av två möjliga där nu.

Ett troligare scenario är väl tyvärr att vi torskar redan i morgon och slås ur semifinalen med 1-4 i matcher.

Jag kan tycka att vi förlorade den här semifinalen under period fyra i första matchen.

Vi började första matchen bra men Fulunda överraskade oss genom att utnyttja andra perioden-läget med långt till byte då de kastade sig fram och tvingade oss fast i egen zon, med följd att de fick nära att byta, medan våra spelare tvingades fast i långggggggga byten och då fick de fram den kalabalik som till slut ledde till att de fick fast några puckar.

OK, det var överraskande, men man kände sig då inte helt uppgiven och efter den fenomenala upphämtningen till 3-3 hade jag nog - om vi vunnit övertidsperioden - känt att "va fan, vi fixade det. De lurade oss, men vi var starka nog att ordna upp det". Och då hade jag nog trott att den här semin tar vi, nu kan de inte överraska oss och lura oss igen.

Och läget kom efter sju minuter in på förlängningen, då den vilt sluggande norrbaggen osellirolsen åkte ut då han smällt till Jesper i ansiktet med klubban.

Vi tog fram ett bra PP och hade vi då fått in 4-3 skulle nog den här semin ha grejat sig. Det hade sannolikt räckt, det var nära, men vi lyckades inte måla.

Vilket följdes av att Fulunda fullständigt körde över oss den perioden. Samma strategi som i andra - att utnyttja långt till båset-läget - med den skillnaden att nu gjorde Fulunda det t o m ännu bättre än under andra och känslan när de fick in 3-4 några minuter för slutet var att man aldrig någonsin varit med om ett mål som så mycket och så länge hängt i luften.

Match 1, period 4, där sänktes vi.

Sedan dess har Bulan fått spelarna att repa mod och skärpa sig; vi har kämpat och lyckats allt bättre vid sarger och när de högcheckar oss, men när våra forwards fått motlut/oflyt och inte sätter de chanser de fått - ja, då räcker det inte.

Möjligen räcker det så pass att vi vinner hemma men torskar borta. Och eftersom Fulunda snodde hemmaplansfördelen när de vann fjärde perioden match 1, så innebär det att vi torskar hela matchserien. Antagligen.

Inte så lite påminnande om finalserien 1997. Luleå hade då sannolikt ett ännu bättre lag än 1996 och hade seglat rakt igenom slutspelet med förkrossande 3-0 och 3-0 i matcher, medan Warulfven fått slita som fan, bl a slutspelets allra längsta match någonsin, då de vann mot Trottoarkanten.

I finalen vann Warulfven sina hemmamatcher och vi vann våra hemmamatcher. Förutom match ett, då en vilt kämpande Ulfv överraskade tog matchen till oavgjort - och vann förlängningen. Och därmed hela j-a finalen.

Ungefär som det kanske slutar nu, 22 år senare, och med Fulunda som överraskande vinnare.

Så, vad väntar oss nu?

1. Luleå kan inte mobiliseras igen utan faller nu och åker ut med 1-4 i matcher?

X. Luleå lyckas morska upp sig och tar matchen i morgon, men blir överkörda på onsdag och åker ut med 2-4.

2. Luleå tar hemmamatchen och får äntligen medflyt på onsdag och vinner även i Scandal-i-Analium varpå ställningen är 3-3 i matcher och allt får avgöras i Delfinen på fredag?

I skrivande stund skulle jag nog uppskatta chanserna till

1. 60%
X. 30%
2. 10%

Så...helt kört är det väl inte. Börjar våra forwards få medflyt och få in puckarna så....
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Hmm, efter att ha publicerat ett stort antal faktastödda analyser om Apan får man acceptera att få nålstick tillbaka, så det får man köpa.

Har Bulan någon plan för att slå Fulunda? Nja, det känns som att han gjort det han ska. Helt stängt ned Fulundas producerande förstalina, men eftersom andra fulundor då stigt fram, inklusive Mattsson med spaden murat igen hamnar vi hela tiden i att Fulunda tar ledningen - även när det är vi som ägt spelet, och så får vi jaga och jaga, men Fulunda har varit bättre än väntat på att stänga ned oss.

Nu, med 1-3 är det svårt att tänka sig att vi ska kunna ändra på detta. Bulans enda möjliga plan B skulle vara att våra forwards börjar sätta de chanser de får. Lättare sagt än gjort.
Kommentera

1970792 · »