Luleå HF

90145 inlägg · 863 ämnen

Forum

1997119 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: De retarderade på ap-forumet har också gnällt om utlänningar i SHL, när jag frågade om vad dom tycker om alla utlänningar i NHL så blev det tyst som i graven.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ApPea kräver att antalet utländska spelare per lag i SDHL ska dras ned rejält. Och anger att orsaken till hans krav är att DamApan alltid får stryk när de försöker kvala upp.

Han "tycker" att alla borde göra som DamApan, som arbetar med spelare från blygden, precis som HerrApan.

Jahadu. Vi som använder riktiga fakta i stället för apsanningar vet att Apan myglade sig upp i Elitserien med 95% köpespelare! Men så saknar vi värdegrunnnnnnnnd också.
Uppladdat:

274x300-skarmavbild-2019-10-21-kl-183409.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Styrmans korsband skadade och hans säsong är över. Kan det innebära att Luleå letar ytterligare back, tro?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi Apan, där sektens profeter vanligen förklarar att ingenstans i Sverige är intresset för hockey så stort.

Apan drar näst minst antal åskådare i SHL och bara Oskars har färre personer på läktarna när de spelare. Vilket beror på att Oskars arena inte har plats för fler - de har i princip fullsatt match efter match.

I Aparenan däremot har intresset och antalet åskådare i princip en minskande trend senaste sex åren. Apans tragiska åskådarkurva vid matcher i Aparenan år efter år, sedan de myglade sig upp till Elitserien med Blygdens lag, bestående av 95% köpespelare, illustreras nedan.

Men samtidigt har antalet hockeyintresserade tomma stolar ökat rejält - numera har man tusen tomma stolar fler än tidigare och TSRF (Tomma stolars riksförbund) hyllar Apans initiativ och förklarar att Apan är en föregångsklubb som arbetat hårt och framgångsrikt för att motverka diskriminering mot tomma stolar. Nu förutses att Apan kommer att utses till vinnare av "Tomma Stolars Hederspris" vid TSRF:s årsmöte, se bild nedan.
Uppladdat:

450x240-skarmavbild-2019-10-20-kl-192258.png

450x177-skarmavbild-2019-10-20-kl-194520.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Oj, vilken utveckling i sparkbollens Allsvenska! Hammarby har haft en underbar höst och öst in mål, kommer att sätta rekord för antal gjorda mål. Och har legat rejält bakom toppen i Allsvenskan men senaste veckorna mött och spöat först AIK, därefter Djurgårn och idag Malmö!

Faktum är att Bajen nu går upp i serieledning och gör det på samma poäng som Malmö, Djurgårn och AIK, på samma målskillnad som Malmö, men på fler gjorda mål än Malmö.

Men Djurgårn har en match mindre spelad och i morgon möter de ICA Göteborg borta.

De matcher som återstår för lagen:

Östersund-Hammarby
Hammarby-BK Arslet

Malmö-AIK
Öret-Malmö

Malmö-AIK
AIK-Sundsvall

Göteborg-Djurgårn
Djurgårn-Öret
Norrköping-Djurgårn

• Bajen har lättaste avslutningen och kommer nog att gå fullt.
• Malmö har en svår match mot Gnaget, men det är hemma och tar de 3p där går även de fullt.

Det kan bli så att Bajen och Malmö båda slutar på 65 poäng och då kommer målskillnad alternativt t.o.m. antal gjorda mål att avgöra mellan dessa båda lag. Mycket intressant. Bajen har chans att sätta många mål på Östersund, medan Malmö får det svårare mot försvarsstarka Gnaget.

Djurgårn har dock största chansen eftersom de har det i egna händer. Men de har en inte helt lätt avslutning där de ska möta både Göteborg och Norrköping borta.

Och så Gnaget med i samma race. Gnaget brukar ju vara omöjliga att stoppa, när de har möjlighet, men dagens Gnaget är inte alls så tuffa. Vi får se...
Uppladdat:

450x144-skarmavbild-2019-10-20-kl-165820.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. Bara att konstatera att vi fått en tabell, där en topp av åtta lag formerats, följt av ett jättegap ned till de sex lagen i botten.

TOPPEN
Röglet, Frölunda, Warulfven, Djurgårn och Luleå var väntade i toppen och har också levererat på den nivå man räknat med. Vi kan redan nu förutsätta att denna kvintett av lag kommer att bli kvar här uppe. Lag, som kommer att dominera SHL hela säsongen och därefter slutspelet.

Sedan har vi några marulkar bland hermelinerna. HV, Öret och Apan. Något av lagen hänger nog på för att bilda topp sex, men de andra faller väl framöver åtminstone ned till mittenpartiet av tabellen. Blir kanske HV som kommit igång, medan flyt-Apan gärna får haverera. De har fått oförtjänt väl betalt för highstickings-möllers krumbukter fram till nu och det är dags att spelet börjar gå i baklås medan Tommy Dalton står och tittar på från båset utan att agera. Vi hoppas att stortorsken mot Röglet igår blir startpunkten och att den följs av ytterligare en försmädlig förlust på tisdag.

Nere i botten har nu spelats så många omgångar att de lag som där nu harvar nog väsentligen blir kvar. Att Malmö skulle börja tappa efter hyggliga positioner några år var väntat. Vidare att Pungen skulle bli där i träsket - speciellt med CryBert som ansvarig. Och Pölsan var ju ett högriskprojekt redan från start och tycks infria förväntningarna. Och så Läjkers, lite mer oväntat, men det verkar som att Hallams magi änk-ligen förlorat kraften. "Uppifrån" bland bottensextetten har ju rookiegängen Trottoarkanten och Oskars anslutit och efter den inledande och väntade rookiehysterien håller de nu på att landa och kommer förstås att fortsatt dala ned mot botten. Frågan är om något-några av de övriga fyra hänger på debaclet nere i streckstrid så att inte Trottaren-Oskars blir avhängda? Mest troligt blir det i så fall Pungen, men Pölsan kanske hänger på?
Uppladdat:

440x300-skarmavbild-2019-10-20-kl-133217.png

450x256-skarmavbild-2019-10-20-kl-133237.png

450x250-skarmavbild-2019-10-20-kl-133255.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, nu har laddningen inför tisdagsmatchen börjat. Blir ovant för Apan att spela hockey i schtaan inför en massa åskådande människor, eftersom Luleåsupportrar kommer att vara på plats.

Vi får till att börja med hoppas slippa herrar aprunkare från Älvsbyn och Boden som zebror - de har stulit poäng av oss mot Apan tillräckligt många gånger redan.

Och vidare att aprunkarlindberg skickas bort att döma hockey på sin nivå, förslagsvis match mellan Kuala Lumpur och Cayman Islands. Vi hoppas på göteborgaren Patrik.

Och så får man redan i förväg förbereda sig genom att vara förbannad på Apans j-a mygel där "benen kommer att försvinna" på den ilskne kvänen och andra och där highsticking och hans följeslagare kommer att sikta mindre på puck och mer på ansikte. Senast, mot röglarna, plockade de även fram Fläskbergets vana att köra på målvakten vilket de gjorde mot Luleåutbildade Rifalk flera gånger, men de blev tack och lova krossade ändå, medan Rifalk höll nollan.

Sedan får man förbereda sig på att matchen kommer att dra ut på tiden som följd av allt j-a tjafs som aporne kommer att köra med i vanlig ordning efter varenda avblåsning. Den skiten var det säkert CryBert som "införde", hans bidrag till aphockeyn, men de har ju sådana aaaaanor på att tjafsa numera och fortsätter trots att CryBert fått sparken.

Ja, fy tusan. Man blir redan uppretad fast det är två dagar kvar till match!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Yep! De tar poäng av varandra där nere i bottenhalvan och håller fast de sex i gyttjan. Två av lagen kommer att tvingas kvala för att bli kvar innan SHL halvstänger säsongen efteråt då bara ett lag kommer att flyttas ned i fortsättningen.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Så äre kära Sven :))

Börjar redan bli spänd inför tisdag.... skulle vara lovely att vinna över skithålslaget... samtidigt som det skulle vara outhärdligt att förlora. Blir tufft med tanke på hur dom brukar filma och att domarna ger dom sjuka fördelar (helst soporna som brukar "döma").
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Oj Bottenlagen Oskarshamn samt Växjö vann!! Man blir glad😎
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Bara en match återstår av dagens omgång, Oskars-Pungen just nu 3-2 och vi har börjat tredje perioden.

Slutar det som det nu står innebär det att vi har Pungen och Pölsan i botten, och strax ovan Läjkers.

Frågan är hur tålamodet är för Pölsan och Pungen och vilken av huvudtränarna som först får sparken. I princip borde det bli CryBert, men problemet är att Pungen dumt nog skrivit kontrakt på 3 år och - om de sparkar CryBert - sitter med svansen i brevlådan och få betala honom >2,5 år till...
Uppladdat:

450x263-skarmavbild-2019-10-19-kl-202126.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: He he, du hade förstås rätt i allt men när vi neggar, NEGGAR vi och då får man puscha varandra. Vi har fina tider framåt att se hur Bulan kan lyfta laget och hantera de problem vi ändå har: mot Frölunda lyckades det inte men mot än svårare Warulfven blev det - helt oväntat - succé:-)

Nu har vi Apan-Luleå på tisdag och resultatet i den matchen kommer rejält att sätta känslan för fortsättningen av denna säsong!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja så är det! Hehe jag var gode bitter efter den matchen...det sken nog igenom ;)

Sällan vi vinner i Karlstad så det var både överraskande och njutbart!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1-2 till Pungen nu och man oimponeras av hur snälla Oskars är framför eget mål och låter pungarne oattackerade komma åt och slå in puck. Tråkigt för Oskars att de inte har kvar Oskars egen Oskar. Engsund.Han skulle aldrig tillåtit den pungen att komma fram fär målskott till 1-2.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Känns liiiiite bättre idag, än efter torsken mot Frölunda? Efter regn, kommer solsken!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En livetabell just nu - med Oskars-Pungen 0-1, Öret-HV 0-2 och Läjkers-Pölsan 1-1 visar tydligt hur SHL håller på att sprängas i två avdelningar. Åtta lag på övre delen av tabellen - inom sju poäng - ligger SJU POÄNG före de sex lagen i botten - inom fem poäng.

Mest imponerande är förstås att se Röglet i topp och Läjkers jumbo.
Uppladdat:

236x300-skarmavbild-2019-10-19-kl-184903.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Tack :) Är lite förvånad över starten men kul är det. Ni kommer att göra en bra säsong i år igen.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men vad fan? CryBert har tagit med sig principen att attackera vakter från Apan och nu klipper en pung till Oskarsvakten med ett j-a hårt slag med klubban. Vakten tappar spaden och Pungen sätter 0-1.

Zebrorna tittar på repriser - och sedan godkänner de "målet"!

Helt sjukt.

Kanske det var CryBert som hotade med att sjunga "We shall overcome" om de inte fick mål?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he, CryBert hade krääääävt att få bestämma charter och googlat på gruvararbetarplan utan att finna något:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, nervös var bara förnamnet. Vi har varit nära tidigare men alltid säger alltid fallit i den lila arenan så man var säker på att det kommer att ske igen. Men mycket värda att få alla tre poängen efter en sådan fin insats av hela laget!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Ni är hockey-Sveriges gladaste nyhet detta år! Ser inte hur det ska kunna ändras utan snarare att när vi nu spelat så många omgångar har Röglet visat att man är så här bra och kommer att bli kvar högt upp. Hoppas ni får vara hela och slippa skador nu för det blir mycket intressant att följa er härliga väg denna säsong!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Troligtvis problem med Linköpings chartrade flygplan, fniss....
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: hahaha jisses så skönt. Jag var äckligt nervös sista 10. Väldigt rättvis seger, trodde aldrig innan att vi skulle vara bättre OCH vinna. Jävulens underbart. Dessutom förlorade skithålslaget!!! Man blir glad! Firar med en iskall drink och ska snart steka en delikat köttbit.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: det var en bra match. Första tio var Saik nära att näta. Men sista två hade vi bra spel. Är imponerad av spelet i år. Helt annat än förra säsongen.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och Röglet krossar alltså Apan med 3-0 sedan Luleåutbildade Christoffer Rifalk hållit nollan medan lille Gustaf, som fått nöja sig med instruktionen "ta pucken" isf målvaktsträning hos Apan, levererar 88%.

De sena matcherna idag - förutom Öret-HV - handlat om bottenlag mot bottenlag.
• Läjkers-Pölsan
• Oskars-Pungen

I Oskars är matchen dock uppskjuten pga nedanstående. Jag vet inte vad som hänt, men räknar med att det brunnit till mellan öronen på CryBert.
Uppladdat:

450x220-skarmavbild-2019-10-19-kl-180111.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, underbart lördag och förutom vår egen fina insats precis som du säger överljuvligt att bottarnas röglare krossar Apa. Fina matcher och fina matchresultat inför tisdag, då vi ska ned och spela i de tomma stolarnas arena.

Lyfter från södra Öland en väl kyld Mariestads Old Ox - den bästa ölen i Sverige numera - i nordlig riktning och svarar med Jacob Galaxen Dahlins fina hälsning: Skål, tammefan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Stort tack! Det blåste på bra i träa idag:-) Kan Penneborn få ordning på försvaret också blir ni nog omöjliga att stoppa i år.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
JAAAAAAAAAAAAAAA!

Luleå VINNER matchen med 2-3 och tar tre poäng i Karlstad!

Gudars skymning, det är inte ofta det händer!

En underbar hockeymatch mellan två starka lag. Har under matchen inte tyckt till, men vill nog nu påstå att det var en oerhört fin insats av Luleå både i defensiv och offensiv.

Defensiven perfekt och man kämpade ned Warulfvens utsökta anfallsspel, som inte släpptes fram.

I försvaret är Warulfven inte lika effektiv, alla spelare ger inte allt då motståndarna har pucken och dessutom gick spelarna modigt som fan in i gröten framför mål gång på gång redan från första minuterna av första perioden och fortsatte likadant hela matchen.

Många härlig insatser idag på backsidan av Erik Gustafsson, Lill-Nisse och Jesper framför allt. Och i anfallsspelet måste vi lyfta fram bröderna Wolf, Einar och Petter, som spelar modigt, finurligt, påhittigt, vinnande och drar med sig hela laget. Under alla år som Luleå Hockey varit starka har vi haft sådana spelare som bröderna Wolf, som kanske inte lyfts fram som de största spetsspelarna, men som är otroligt viktiga för att laget ska fungera.

Och så de finska världsmästarna, Tyrväinen och Ilomäki, som fortfarande behöver lite tid innan de helt kommit in i Luleås sätt att spela hockey. De fortsätter att slå bort lite puckar i onödan här och var men är hela tiden hårt kämpande framåt och hittar på det ena och det andra som motståndarna inte väntat sig - det händer hela tiden bra saker runt dem, när de är på isen.

Ett Luleå med ett par riktigt energirika små killar uppifrån malmfälten och med några fina finländare...känns som 80/90-tal nästan och bara positivt.

Och.

VI VANN I KARLSTAD.

Man blir glad.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: SÅ JÄVLA BRA!
Vinna i solasstad det är vi inte vana vid och Aptorsk mot Bottarnas Rögle.
Man är glad!
Skål ta mig fan!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis till segern
Spelar ni med så här få misstag och lite utvisningar blir ni riktigt farliga framöver
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
3,3 sekunder kvar tek i mittzon
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
9.4 sekunder kvar...tek i Luleås zon.

Bulanläggning nu!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
1.14 kvar, fortfarande 2-3 och Warulfven kör 6 mot 5....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
MURPHYS FÖRSTA LAG
Allt som kan gå åt helvete, går åt helvete.

MURPHYS ANDRA LAG
Om något som kan gå åt helvete, inte går åt helvete, kommer det senare att visa sig att det hade varit mycket bättre om det hade gått åt helvete direkt.

Vilket vi norrbottningar bara alltför väl lärt oss och därav följer, att den här matchen, med intill sanning gränsande sannolikhet oomkullrunkeligen, kommer att sluta 4-3.

Just nu 2-3 fortfarande, med bara 2.51 kvar. Penneborn har just nu tidut.

Håhåjaja håhåjaja se vad det blåser i träa ida
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: 2-3 till Luleå och 8,5 minut tredje. Då vet vi att det kommer att sluta 4-3, förstås, i enighet med Murphy's andra lag.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå får PP och helt oväntat är det Luleå som PP-skärper sig och Lill-Nisse sätter 0-1!

Vilket förstås retar upp warulfvarne som kör igång rejält! Men Luleå har inte vikit ned sig ännu. Berglund nyss fri framför Ulfvamållet, trippas omkull utan åtgärd. Därefter en härlig prestation av Engsund som har puck och som helt orädd åker in framför Ulfvamålet, trots att där står en massa Ulfvabackar. Engsund pangar och pangar på puck till dess att två Ulfvar kastar sig på honom och brottar omkull honom. Naturligtvis utan åtgärd av Molgan, som passar sig noga eftersom han vet att Peter hejsanhejsan ANdersson kommer att dyka upp i domarrummet i paus med fikabröd.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: enig, superkonstig utvisning
0-0 känns bra för oss
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
FY SATAN! Inte oväntat bjuder zebrorna Warulfven på PP med 2.15 kvar av perioden.

Warulfven Åslund tar fart, vänder sig om och åker med rumpan före rakt på, kör över Lill-Nisse. Det är förstås Åslund själv som borde visas ut där.

Lill-Nisse står kvar och när Åslund når fram och kör på Lill-Nisse, förlorar Åslund benen och slänger sig pladask.

Och Molgan-galningen visar ut Lill-Nisse!

Vi kom iaf undan detta PP utan mål. 0-0 efter första perioden, skotten 7-10 för Luleå.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Einar Wolf och Petter Wolf fortsätter som i tidigare matcher att vara snabba och kreativa. Mycket viktiga bröder för att Luleås offensiv med flera linor som kan leverera ska fungera.

SJu minuter spelade och det har jämnat ut sig men Luleå har fortsatt haft mer, har skotten med 2-6, fast 0-0 i mål fortfarande. Till Warulfven får sin första stora chans förstås...håhåjaja...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Första två minuterna. Luleå har ägt allt och spelet har i princip varit i Ulfvens zon hela tiden.

Ser inte ut som att Warulfven bryr sig speciellt. Mer som att de vilar sig och låter Luleå köra sig trötta. Hockeyns svar på "Rumble in the Djungle". Och skulle vi måla innebär det bara att vi retat upp Warulfvs-Rocky som då börjar ösa.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Alles ist verückt. Vårt minimala hopp har släckts: Warulfven ger spaden till Arvid Holm och mApKyssen tar det uppdrag som han är specialist på. Båsdörren.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha, vi kommer närmare och närmare nedsläpp i den lila arenan med 70 meter urinoar.
En plats där Luleå, som efter SM-gludet var riktig starka många år därefter - trots att vi drabbats av svåra ekonomiska problem - ändå alltid olyckades. Och varje match slutade 3-2 fyrtio matcher i rad typ. Hur bra vi än var, fick de alltid in detta 3-2-mål förr eller senare och därefter släppte de inte till en målchans till, oberoende av om det var 5 eller 55 minuter kvar av matchen. Den känsla man hade var att det var bara att vänta på 3-2-målet och sedan stängde Warulfven av Luleå, lika effektivt som hade de bundit ihop våra skridskor.

På den tiden använde de klubborna när det skulle stängas ned och begreppet Krok-Boltic etablerades i Sverige.

Numera har de förstås släppt krokandet men i stället öser de in mål. Och matchen är naturligtvis förlorad för oss redan innan den startat.

Det minimala hopp man kan ha är förstås att de ger spaden till mApKyss sållet svensson.

Men det spelar säkert ingen roll. Bara att ställa in sig på håhåjaja håhåjaja håhåjaja hör va de blåser i träa idag
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Terva på Luleå Hockey har dragit upp förutsättningarna för Warulfven-Luleå:

• Färjestad har vunnit sina fem senaste matcher.

• Luleå Hockey har vunnit två av sina fem senaste matcher.

• Färjestad toppar powerplaytabellen med 36,59 procent, Luleå Hockey har en PP
effektivitet på 11,43 procent.

•Färjestad är tvåa i boxplayligan med 85,29 procent, Luleå Hockey har en BP
effektivitet 80,00 procent.

• Luleå Hockey släpper näst minst skott mot det egna målet med 24,36 skott per
match. Färjestad ligger på fjärde plats med 25,45 skott per match mot mål. Luleå
Hockey förlorade tre av fyra möten med Färjestad ifjol.

• Luleå Hockey har åtta raka bortaförluster med Färjestad.

Tack, Terva, inser att vi nog inte kommer att krossa Warulfven.

Olle är fortfarande borta, Farley är tillbaka. Nu saknad också Carl Mattsson, efter att en trottoarkant slashat hans handled.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Annan händelse. Anders Nilsson räddade 52 skott av Las Vegas igår, när Ottawa tog matchen till straffläggning efter 2-2, och Vegas vann på sista straffen.

Men magisk insats av ANders med >96% räddat under matchen. Han har ju kontrakt två år med Ottawa nu och vi får väl se hur det går och vad som händer sedan.

Ottawas ägare Melnyk är en sällsynt knepig figur. Senaste året har han slarvat bort Erik Karlsson och andra spelare som var tongivande i Ottawa, som i fjol blev hopplöst sist i NHL och i år redan ligger bland bottenlagen. Nu har han stämt ett kasino dit han gick en kväll och spelade bort tio miljoner kronor...

I New York Post skriver man följande:

NHL must step in to stop shady Senators owner Eugene Melnyk

It’s becoming an embarrassment, for the NHL and for this noble capital.

The Senators are a laughingstock, a franchise that is rotting from the head down. Owner Eugene Melnyk has buried himself in debt and lawsuits, his frugality unheard of in modern professional sports. But more importantly, the business failings have led to an on-ice product not worthy of the league shield.

Enough is enough.
It’s time for the NHL Board of Governors to step in and make Melnyk sell.

Inte så lätt att vara målvakt i ett sådant lag. Å andra sidan anser jag att Oljan i Edmonton varit det allra värsta laget senaste decenniet. Och stackars Anders som behövt pröva på båda dessa skitklubbar. Liksom som Limpan Omark som hade oturen att draftats av skit-Oljan.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Damkronorna fick sitt avtal. Har inte sett det, men de är själva OK med det så det är förstås acceptabelt.

I efterhand kan man bara beklaga vilket j-a gubbvälde de fått stå ut med. Supernollan vinnerfisk i aftontrasan tycker att damerna gjorde det dåligt eftersom han påstår att "de hade ju inte sagt något alls förrän de gick ut med strejken, enligt sillmjölken som är bas för förbundet".

Vilket inte alls är en lögn. Utan en infernalisk lögn. Damerna hade protesterat för all skit de drabbades av, ända sedan den misslyckade korgbollspelaren reinebor från solna hittat på att "nu ska farbror porkkabork bestämma, så får vi käft på damerna".

Nåja. Många av skitgubbarna är kvar, fast de borde sparkas. DET är misslyckat.

Damkronorna slipper iaf med privata medel betala för att delta i samlingar eller om de skadas vid uppdrag för förbundet. Det är lyckat.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Yep, nu kommer ApPea att
• förbättra ekonomin genom att dyrt betalt för bortaplatser för uppresta gårdare
• förbättra beläggningen genom att erbjuda schtaan fria platser
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Jo, det blir kul men jag ger mig fan på att Warulfven stod absolut sist på listan över lag som Frölunda ville möta. Inte beroende på publik och resor förstås. Utan eftersom risken är hög att de åker ur CHL redan i åttondelsfinal:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Fin! Enda misstaget - liksom på CHLs bild - att Apan felstavats. Ska föreslå EU kommissionen att utfärda ett klargörande direktiv som en gång för alla fastslår att Apan är Apan är Apan.

Som vanligt hamnade vi på en halva där alla de starkaste lagen ingår. Biel, Bern och Lausanne är inte att leka med. Inte heller Frölunda, Warulfven och Luleå.

På Apsidan är det bara lag som jag spontant skulle räkna med att vi skulle spöa, förutom Tappara. Typiskt apflyt.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Omgjord bild, CHLs egna var lite luddig
Uppladdat:

450x254-chl2019.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
eltifoso: Ni Har ju chansen att slå ut mästarna, hoppas ni tar den! Tror för våran del var det nog bästa tänkbara lag att möta, kanske med lite tur att de inte bara blir Toma stolar i arenan! 😁👍 Kanske vi kan tillgodo räkna de som en shl match om våra lag vinner förstås 😆
+2
Kommentera

1997119 · »