Luleå HF

88796 inlägg · 862 ämnen

Forum

1977050 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det är ju när man ser balansräkningen som det blir intressant, nästan inga lösa pengar och massor med miljoner nyttjat på checkräkningen. Underskotten får ju såklart konsekvenser. Därför blir intäkterna gränssättande för hur stor spelarbudget men kan ha men först ska man ju dra av hyra, leasing, räntor, avskrivningar och overhead med kansli och tränare. Räkna med några års tuff prioritering i spelartruppen. Eget kapital är inget värt om man inte kan sälja sina tillgångar. Vad är marknadsvärdet på en restaurang i annans fastighet, jävligt nära noll för alla utom för kommunen som naturligtvis då slantar upp. Vem köper begagnad programvara eller en gammal jumbotron - rätt svar är ingen (utom kommunen då förståss). Hur fort kan det gå åt att köra i diket ordentligt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Vad skall då Apstackarna göra för att inte bli skinnade av kreditkortshajarna?

Skall de försöka sälja av programvaror och låte kanslipersonalen återgå till oldschool penna och papper.
Eller sälja jumbotronen och hyra tillbaka den?
Kanske ta bort och lägga ut stolarna från västra stå och låta ståplats få tillbaka ytan blev blev av med för något år sedan?
Omförhandla fiaskojockes kontrakt med inskrivet avdrag för onödiga överfallsutvisningar?
Ge fan i att ta in fettot Jump ännu ett år!
Kanske sälja inredningen i den av Pea själv designade miljön i den nybyggda ölpubben som för tankarna till randomiserad ölchapp i Stalingrad?

Ja inte vet jag vad Apan skall göra och inte verkar de veta själv heller efter nu 3:e året med fiaskominus, helt Ap-atiska om ni frågar mig.

Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Så Apkapitalet är nu nere i 45,5 meloner, set låter ju betryggande stort men vad består dessa kronor egentligen i? Är det lätt tillgängligt kapital för apledningen att betala de löpande kostnaderna med nu i ”fattigmånaderna” efter säsongen när det bara är utgifter och inga inkomster.

Ser på sid 16 i årsredovisningen att hela 44 meloner är uppbundet i inventarier och fastigheter och bara 1,5 är likvida medel.
Inte mycket att komma med och räcker väl till lön i en månad till 1:a femman men övriga spelare och hela kansliet då?

Här har vi det STORA Approblemet mina vänner, för att klara den löpande ruljansen måste Apan nyttja checkkredit med uberränta.
Inte vad ekonomidoktorn rekommenderar om man vill slippa ännu en säsong med röda siffror i bokslutet.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Har försökt läsa på om det nya tv-avtalet. Enligt Sportbladet kommer klubbarna få minst 42 miljoner kronor, vilket enligt uppgift är c:a 12 mkr mer än tidigare, och maximalt 48 miljoner kronor per säsong. Bidragsnivån är beroende av hur mycket pengar som SHL väljer att fondera och hålla in för centrala satsningar som exempelvis ett bättre situationsrum, flera proffsdomare eller en gemensam satsning på en ­förhöjning av arenaupp­levelsen. Dessutom är det inte helt klart hur stort det centrala avtalet med gemensamma sponsorer blir. Det är alltså inte helt klart hur mycket som betalats ut till klubbarna i ökat ligabidrag men det är i alla fall en betydande intäktsökning.

Det finns också en möjlighet för klubbarna att vardera få högst fem miljoner kronor extra genom att uppfylla samtliga punkter i ett nyskapat incitamentsprogram. Det är det som är skillnaden mellan 42 och 48 mkr. Exakt vad incitamentsprogrammet innebär är inte offentligt men det verkar vara ett antal saker saker som ska stärka klubbarna långsiktigt men också t.ex bra kamerapositioner för CMore och att ta ett större samhällsansvar. Mer än så går inte att läsa men tydligen finns det pengar kopplade till olika punkter i programmet. Det är inte helt klart om det är 5 mkr som engångspeng eller 5 mkr per år så länge avtalet gäller dvs 6 år. Troligen är det väl per år för hela avtalsperioden annars blir det svårt för klubbarna att motivera investeringar. Vissa klubbar har helt klart inte klarat det uppdraget ännu.

Sammantaget borde det vara en rejäl intäktsförstärkning för alla klubbar. Stämmer dessa uppgifter så är det märkligt att omsättningsökningarna i vissa klubbar inte är större. Rögle ökar t.ex omsättningen bara med 3 mkr. SAIK hade ingen ökning alls medan Örebro ökar med 13 mkr. Brynäs ökar med drygt 3 mkr.

Tydligen stämmer inte dessa gamla uppgifter, det har betalats ut betydligt mindre till klubbarna, enligt uppgift har LHC t.ex bara fått 3 mkr i ökat bidrag. Här är det SHL som bestämmer vad som ska betalas ut.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
KulaShaker: Ja tydligen har knäppskallarna i ledningen fått svullhuvuden efter framgångarna med 2 guld på raken och budgeterar för att de tar sig till semi.....vilket de misslyckats med 2 av de 3 förluståren.
I princip samtliga SHL-lag budgeterar att gå jämnt upp efter grundserien och att ev slutspel får bli bonus men inte mupparna i Skellefteå inte.
Jag tror efter att studerat Skaiks roster att de kommer hamna utanför top 10 säsongen som kommer.
Får vi se fram emot ett fjärde år på raken med röda siffror? Hoppas hoppas :-)
Det ironiska med dessa nästan 30 miljonerna i förlust de senaste tre åren är att näst smålänningar är Skelleftebo det snålaste som finns. De gråter när de skiter så att förlora så här mycket pengar svider hårt i Schtaaaaan.
Man blir glad!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Till och med Brynäs lyckades gå pluss trots en turbulent säsong personalmässigt och ingen hjälp av att gå vidare i ett slutspel. Undran; budgeterar SkeAIK med att gå minst till semi med utsåld ishall?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Kloka ord!

Med i de 126milj måste NHL-pengar för Lindholm (3,1) ligga vilket gör deras omsättning ännu obegripligare.

De här siffrorna för 13 av 14 lag har jag lyckats snoka fram.
Färjestad har ännu inte kommit ut ur garderoben men gör säkert ett + resultat vilket innebär att endast Leksand, Linköping (som alltid ligger på marginalen) och Apan visar röda siffror.

Tabell visar: lag, resultat, eget kapital och omsättning i miljoner kr.
(Några lag har tyvärr ej offentliggjort allt till dags dato)

Leksand. -6 till 7
Oskarshamn. +1,6 4,2
Luleå. +17 26,5 171
Örebro. +0,3 6,4 114
Linköping. -1,8 11,2
DIF. +3,9 27,4
Malmö. +4,4
HV71. +7,9 55
VF. +8,6 34,1 173,7
Brynäs. +1,2 15,3 158
Växjö. +4,9 30,2 123
Rögle. +3,4 7,7 127
Apan. -7,8 45,5 126
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Analys intäkter SAIK bokslut

Omsättningen står still, 126 mkr, och är oförändrat sen förra säsongen men man har en liten ökning jämfört två år tillbaks (120 mkr) men den är klart lägre än tidigare år (142 mkr 2014/15), det trots kraftigt ökade tv-pengar. Det finns inte några spelarförsäljningar som ökar omsättningen detta år vilket varit en viktig förklaring till tidigare års högre omsättningar. Man tar inte in de nyligen offentliggjorda spelarförsäljningarna i årets bokslut utan de tas kommande säsong. Troligen visar omsättningen på 126 mkr den nivå på intäkterna som man klarar att hålla idag. En rejäl publikökningen ger tyvärr inte mycket extra, se nedan.

Intäktssidan borde vara ett mycket stort bekymmer och den måste växa betydligt för att ge förutsättningar för ett framtida bättre resultat, annars återstår bara att jobba ner kostnaderna med de konsekvenser det får för konkurrenskraften. SAIK torde ha en av SHLs lägsta omsättningar, men det skulle behöva kollas upp (Sven?). Allvarligt för SAIK är att andra klubbar ökat omsättningen med tv-pengar vilket SAIK inte lyckats med. Det nämner man som en punkt i kommentarerna men det torde vara en huvudförklaring till resultatproblemen. Om tv-pengarna gett lika mycket för SAIK som för andra föreningar så måste det finnas andra intäktsförluster i bakgrunden då totalen är oförändrad, t.ex uteblivna spelarförsäljningar eller sponsorpengar, men om detta får man inget veta. Har man missat helt i budgetering av intäktssidan?

Sen har man ju lägre publiksiffror än föregående år och också bland de lägsta i SHL men notera att biljettintäkterna endast är en mindre del av intäkterna, knappt 20%. Ett intressant nyckeltal om man hade en jämförelse med andra föreningar. Resterande 80% av intäkterna är sponsorer, spelarförsäljningar, publikförsäljning m.m. Tyvärr redovisar man inte hur omsättningen fördelar sig utan den redovisas bara som en klumpsumma och bara biljettintäkterna är specade. Troligen är SAIK mer beroende av publikintäkterna än andra föreningar och det vore intressant att kolla upp, kanske orkar jag göra det senare i sommar.

Färre sålda säsongskort är således endast en marginell förklaring till ett negativt resultat, de angivna 100 färre kort * ca 5000 kr = ger 500 tkr totalt och med tillägg för en faktor för att vissa kort kanske är dyrare, ger det knappast mer än 700 tkr i bortfall. Troligen har mixen av vad en biljett ger i intäkt också förändrats, då många gratisbiljetter gör att snittbortfallet per biljett blir högt även om antalet besökande personer bara minskar med 100. Troligen har publikbortfallet påverkat resultatet betydligt mer än man tror p.g.a 100 färre besökare genom att man har en lägre intäkt per biljett men också genom att man förra året hade ett långt slutspel som inte gett något tillskott i år, är det dessa saker som äter tv-pengar? Man angav förra året att stor del av publiken reser långt, 30% av åskådarna åker 4-10 mil enkel väg för att se matcherna, vilket ju är intressant ur en risksynpunkt. Dåligt spel/resultat ger troligen ett snabbt publiktapp.

Förutom nämnda publiktapp så har man troligen även räknat med betydligt högre försäljningsintäkter i publikförsäljning, ny restaurang och för sponsorer vilka uteblivit, det säger man också själva i kommentarerna men det framgår inte vilket tapp man gjort. Budget finns inte angiven.

Men frågan kvarstår, vart tog SAIKs tv-pengar vägen, eller fick man inga?

Mer om bokslutet kommer senare!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ja, det här är en fin dag för norrländsk hockey. Apan backar för tredje året i rad och vi närmar oss den Nemesis, då den mest Hybris-insyltade sekt som svensk hockey sett, lämnar finrummet och ger plats för något av anrika, riktiga nhockeyklubbar vi nu saknar: Burkölen, MooDoo och Timrå.

Läser på Hockeysverige att de exakta förlusterna senaste tre åren för Apan ska vara 16,8 miljoner, 3,5 miljoner och nu 7,8 miljoner. Totalt 28,1 miljoner.

Den som skriver detta är en f d misslyckad hockeyspelare, från Apschtaan, så han borde väl veta.

I tabloiderna sexpressen och aftontrasan skriver man ingenting, än så länge. Och frågan är vad de ska och kan skriva?

Dessa "nyttiga idioter" (rysk spionterm) har ju tidigare förklarat att Apans är bästigast någonsin och sektledningen i Apan är också den bästigast någonsin.

Så vad ska de skriva nu, när såväl den sportsliga som den ekonomiska kollapsen ligger utvräkt och alla kan se för sig själva hur bästigast Apan varit på det ena och det andra?

Ska de skriva sanningen?

Att kejsaren var naken.

Att alla sektens påståenden om hur bästigast de var på att utbilda pojkar från blygden till först överjävliga SHL-spelare och strax därefter NHL-stjärnor bara var bosch?

Att sektledningen i Apan slog sig för bröstet och påstod sig vara ekonomiska genier när det bara handlade om att dopingkommunen släckt alla julgranar och nedmonterat kommunalservice för att årligen ösa >10 miljoner på Apan?

Att tabloiderna liksom TV-media fungerat som "nyttiga idioter" och bara slött vidarepublicerat Apans hittepå om sig själva och påstått det vara "nyheter" och påstått sig själva vara hockey-"journalister"?

Ja, det är många som har stor anledning att ifrågasätta sina tidigare ageranden nu.

Ut i kvarten två av tre år med 28,1 miljoner magiskt försvunna...

Det snackar man inte direkt bort.

Vad säger Apan?

"– Vi har en fortsatt stabil ekonomi, säger klubbens ekonomichef Jan Nordhal i verksamhetsberättelsen enligt Norran."


He he, jättestabil. I snitt 10 meloner back år efter år efter år. Visst är det stabilt, och fortsätter det vara lika stabilt blir det väl att skaka galler för de ansvariga. Där kan de ju dessutom få kontakt med verkligheten, i form av "supertalanger" som varit ute på schtaan för nattliga träningar inför Tåsmån tråffy genom vevningar gentemot kroggäster, ordningsvakter och poliser. Kanske han också träffar på ApPea, om lagens långa arm äntligen nått fram och han finkats efter att i åratal tagit ut olagliga parkeringsavgifter på kommunal mark som Apan inte förfogar över - trots upprepade tillsägelser från kommunen!

Vad säger de riktiga apsupportrarna, vad säger de på Apkraft forum?

• Jag hoppas verkligen Pea / billing tar sitt pick och pack och lämnar.
Till syven och sisten så är de ytterst ansvariga för de sviknade publiksifforna, många andra föreningar lyckas skapa inramning runt föreningen som lockar folk till arenan som ger de ringar på vattnet vi så desperat behöver.

• Fy satan, läget är riktigt allvarligt, nu måste det ekonomiska vändas, skulle vara intressant att höra vilka planer som finns mer än minskad spelarbudget.

• Klubben har investerat oerhört mycket i dra publik-åtgärder, ombyggnader av restaurang, ny mediakub etc etc. Även andra investeringar är gjorda, gym, b Hall etc. Jag misstänker att rätt många av dessa investeringar nu visar sig att de inte går att räkna hem, åtgärderna har ju helt tydligt inte dragit ner publik. . Dessa räknas säkert som eget kapital så det finns antagligen inget att oroa sig för gällande elitlicensen. Men risken är att de fortsätter driva kostnader som är högre än intäkterna, då är det väldigt oroande. Förhoppningsvis är de stora minusresultaten sista åren en del bokföringsstrategi. Investeringarna tyder dock på viss hybris i ledningen.

• Det är inte lätt att hålla Sveiges mest bort shämda publik på gott humör.
Framgångens pris, men hybrisen borde lakt sig efter några sämre år.

• Må så vara, men det förklarar inte fjolårets dåliga ekonomiska resultatet. Tappet är runt 100 biljetter, dvs 500´-800' lite beroende på hur fördelningen ser ut. Dessutom tappar man merförsäljning från kiosker. Publiktappet kanske svarar för 1 miljon av de där 7,8. Orsakerna är andra.

• Om AIK sportsligt presterar bättre kommer publik men är inte sanningen.
Personalkostnader dvs någon överbetald läs Althonen bl. a. Sedan så har man ju gjort en budget dvs glädjebudget. Man budgetera mer publik så ser intäkterna högre ut på papperet innan säsongen. Nja vem lägger budget samt styrelsen som klubbar budget och medlemmar som säger ja på årsmötet kring budget. Går inte skylla på PeA.

• smått fundersam över ifall man haft någon plan på vad som kan ske ifall de investeringar som gjorts och den ökade administrationen inte lönat sig, som dom uppenbarligen inte gör.
Uppladdat:

173x300-skarmavbild-2017-03-21-kl-132604_2.png

270x300-skarmavbild-2016-10-30-kl-121920_5.png

253x300-skarmavbild-2018-03-03-kl-180020_5.png

255x300-skarmavbild-2018-10-31-kl-194839_0.png

398x300-images_21.jpeg

400x300-two-russian-drunks-3_6.jpg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: och DansbandsWolf: Tippar att det blir rensat uppe i sektledningen nu, när de backat 30 millar på tre år, allt medan Näsan fått hållats med sina vilda köpfester, medan föreningen blött.

7,8 millar i år - dubbelt så stor förlust som i fjol.

Blödningen fortsätter.

Och under dessa tre år har man sportsligt havererat - satt Elitserie/SHL-rekord på att bli utklassade i en final, 1-20, samt ut i kvarten övriga år.

Fortsätter tugget om att "Apan är bästigast på att utveckla egna pojkar från blygden" nu? Och kommer vennergren igen att föreslå att Tre Kronor borde bestå av bara apor?

Strax dax för årsmöte för sekten Apan och kan de verkligen behålla sektens onda genius, sportchefen ApPea efter denna fortsatta katastrof som inte tycks kunna hejdas? Och vem kommer de att skylla på i år, tro?

Är det "Skellefteås innevånare" som Apan återigen skyller på? "De kommer ju inte på våra hemmamatcher"?

Finns det inte någon i Apan som begriper att folk inte vill se ett lag med bekväma primadonnor som åker in efter sargen och avlossar meningslösa "skott"? Samt drar ut på matcherna genom att käbbla och tjafsa och låtsas arga efter varenda j-a avblåsning? Och som skämmer ut sig över hela landet genom att ha ett trött fläskberg som inte kan stå på rören, men fuskar, filmar och fulspelar som lagkapten, för att visa upp värdegrunnnnnnnnden?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Läste det just precis nu och gläds enormt men hade hoppats på det dubbla :-)
Nästan alla SHL föreningar har redan visat sina bokslut och i princip samtliga utom Linköping och nu Apan har + resultat.
Inga ekonomiska begåvningar i Apledningen tydligen då inte ens ett regn av Semerpengar och NHL försäljning av Lindholm blev till plusresultat.
I år tog vi in 25 miljoner (17+8) på Apans kapital så snart är vi förbi.
-30 miljoner på tre år....det går undan i hockey.
Klent som f*n men man blev glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ok. 8 mille back blev det visst för saik!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
bisterfinnen: Jag håller med du. Uppsla kan vi inte bortse från. Själv har jag också andra hjältar och de kommer överst nedanför, inte nederst, där ett antal aptroll dväljs.
Uppladdat:

168x300-skarmavbild-2019-06-17-kl-215908.png

450x136-apgollum_6.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Mike.F: Jag vet. För er på Sveriges framsida är det nu bara sparkboll som regerar. Men lite i skymundan har gårdare Montén tagit ut årets första trupp för småkronorna, varpå ApPravada Norran slår på stora trumman och påstår att Apan utvecklat fyra av de uttagna.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Uppsla 😂
Älskar Tofslan och Vifslan

Nästan lite lika tvenne apmonstrum 😁
Uppladdat:

350x300-c9bc2949-a415-4c6f-a475-3f22ab10e7d2.jpeg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Har småkronorna uttagningar nu i juni?? e det inlines VM!?

Mike.F
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
ApPtavda Norran smäller till med jättrubriker: FYRA från Apan i småkronorna!

Ja, det var ju duktigt. Låt oss titta på dessa Skellefteåpojkar.

1. Albin Eriksson. Född och uppvuxen i Bollnäs, som han tillhört hockeymässigt till 15 års ålder, när han köptes in av Apan där han nu kört några säsonger. Men blivit mest känd som den s k "supartalangen", dvs talanger som super på sctaan och som polisen blir tvungen att låsa in i fyllecell sedan han varit ute och vevat.

2. Jonathan Berggren, född i Uppsla och utbildad till hockeyspelare i Enköping till 15 års ålder, när han köptes in av Apan där han nu kört några säsonger.

3. Jacob Olofsson från Piteå, utbildad av Boden och sedan Luleå, följt av fem säsonger i Timrå. Nyinköpt av Apan, för vilka han aldrig spelat någon match.

4. Philip Broberg från Öret och utbildad av Öret följt av två säsonger i Riktiga AIK. Nyinköpt av Apan, för vilka han aldrig spelat någon match.

Ja, det var verkligen ett koppel av junisar som verkligen kommer från Apan. Helt egna produkter, everyhopa från blygden.

Talangfabriken slår till igen!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Hä hä. Det låter bättre och bättre. Mindre än tre dagar kvar att vänta på det häääääärliga resultatet nu.

Näsans arv till Sektapans hockey:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Nej årets pengar kommer i nästa säsongs bokslut.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: 7-11 mille minus var förhandsbeskedet såg jag någonstans för nån vecka sedan, om utbildningsbidraget ska in där eller ej känner jag inte till.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, i väntan på det friserade bokslutet från Apan rekapitulerar vi läget och facit för Näsans vilda köpfest under tre år, även om vi får vänta några dagar på resultatet för detta hans sista köpfestår.

Bokslut 2016-2017: -17,4 miljoner
Bokslut 2017-2018: -3,9 miljoner
Bokslut 2018-2019: ?

Våren 2017 - efter rekorförlusten på >17 miljoner förklarade överstepräst Nordlund: – Skellefteå AIK har en i grunden stark ekonomi.

När Apan året efter myglade sig till SM-final - bara för att återigen sätta rekord; denna gång genom rekordförlust med 1-20 i mål mot Läjkers - blev det ändå miljonförlust igen och då fortsatte sekten - denna gång genom damlagnedläggare och upprepat parkeringsavgiftstjälande sektklubbdirektör ApPea som med sex fuingrar korsade bakom ryggen förklarade att – Det här är ett steg framåt!

När det gäller årets bokslut har ApPravda Norran skrivit att det ekonomiska resultatet landar på mellan sju-elva miljoner kronor minus; uppgifter naturligtvis läckta för publicering av Apan.

Men var landar det?

Och vad blir slutresultatet, den totala kostnaden för Näsans vilda köpfest under tre år? 17,4 + 3,9 + X = hur många miljoner totalt?

Blir det 30 miljoner?

Bortslösade genom Apans vilda köpfest under tre år? Det måste vara ett svenskt rekord, det med.

Vi passar på att kolla upp vad Näsan förklarade, då han tillträdde. Och kan konstatera att han hållit vad han lovat.

Apan har verkligen under Näsans tre år fortsatt att dominera SHL och slagit rekord efter rekord.

Inget lag har torskat en final så förnedrande som Apan.

Ingen klubb har förlorat så många miljoner på usla och dyra spelarköp.

Jag räknar med att Apan kommer att hylla Näsan för hans fantastiska insatser för Apan under dessa tre år. Mitt förslag är att de utanför Apkraft Arena placerar en staty i form av en jättenäsa, som kommande generationer av apor kan beundra.
Uppladdat:

386x300-skarmavbild-2016-10-15-kl-173658_7.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
För någon månad sedan var det ju en finsk landslagsback, spelande i Luleå, som i intervju om damkronornas debacle i VM då man ramlade ned i B-gruppen förklarade att hon tyckte synd om damkronorna eftersom "förbundet sket i dem".

Varpå en företrädare för förbundet kontrade med att "finskan borde lämna SDHL eftersom hon har sådana åsikter".

Vilket var lite...anmärkningsvärt.

Nu fyller Dampölsans spelande tränare, duktiga Erika Grahm, som spelat två OS och sex VM, på med:

"– Jag tycker att förbundet har mycket mer att göra med attityd, marknadsföring och hur man jobbar med produkten Damkronorna. Jag har sagt det hela tiden, de måste börja där, vad vill de med Damkronorna? Det är jättekul att höjdarna på förbundet skriver fina krönikor i tidningarna om jämställdhet, flickhockey och allt vad det heter, men mot oss spelare visar de inte ett skit."
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, du har säkert rätt - det blir förstås ytterligare ett år då Apan går back:-)

Apan sjunker ju såväl sportsligt som ekonomiskt och intresset för kommunaldopingklubben lokalt har ju försvunnit. Sportsligt har de senaste åren havererat och öst ut pengar på bekväma primadonnor genom Näsans vilda köpfester, men till ingen nytta. Och nu börjar rörelsekapitalet ta slut. Med Apans mystiska trixande med ekonomin påstår de fortfarande att de är rika som troll, men senaste åren har de ju varit tvungna ta dyra lån bara för att betala löner, eftersom kassan är tom. Det märks ju tydligt på "inköpen" i år som väsentligen handlar om sekunda vara. Och fortfarande gapar många hål o truppen - får de råd att fylla den överhuvudtaget?

Jag har ju tippat att de släpper bokslutet torsdag 20 juni.

Så snart, snart...tippar jag rätt har vi bara tre dagar på oss att vänta. När facit för Näsans tredje galna köpfestår kommer tror jag att det blir något att glädjas åt över hela landet. Min gissning är att senast fredag kommer flaggorna att gå i topp över hela landet, folk kommer att träffas, festa och dansa runt blomstersmyckade stänger!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Näää det blir nog röda siffror för Apan efter nästa säsong också trots de 4 NHL miljonerna.
Kom ihåg att de fick 3,1 miljon för Per Lindholm till säsongen som var och det blev likafullt minus i bokslutet.
Apan är en dynastiernas dynasti i röda siffror.
Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: och Osj02: Ja, nu pågår nedräkningen och spännande ska det bli: Jag tyckte det dröjde att få facit, så jag googlade upp när nyheten kom tidigare år. 18-21 juni, senaste åren 19-20 juni. Så, ungefär. Tippar att de väntar till typ 20 juni, torsdagen före midsommar, så blir det mer i skymundan för midsommarhelgens alla nyheter.

Så den här veckan kommer Apans bokslut säkert!

Som Blister påpekar nedan, kommer de ju att hjälpas av att de får fyra miljloner enligt NHL-avtalet för den där backen - köpespelare hos Apan - och Tim - som utbildades av Luleå Hockey innan Näsan kastade upp plånboken, som de förstås inte alls borde få pengar för; miljonerna borde gå till de riktiga utvecklarna.

Men det kan ju hjälpa upp lite, som sagt. Fast lyckas de därigenom gå plus för första gången på tre år?

Fan trot!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Såg på aftonslasket att vi skulle få typ 4 miljoner och de lär nog behövas! Blir ett ungt och betydligt billigare lag i år, blir nog bra inför framtiden att bygga på!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Har suttit själv här i flera veckor med Champagnen och Staropramen på kylning för att Apan skall komma ut ur bokslutsgarderoben och förgylla min vardag med ännu en minussäsong.
I princip alla lag har offentliggjort sina bokslut men Apan sitter väl in i det sista och försöker med kreativ bokföring snygga till förlustresultatet.
Nåväl, den som väntar på någe gott väntar aldrig för länge :-)
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det är årsmöte i Schtaan den 25/6. Ingen info är ännu lämnad om vad som ska sägas. Spännande att se. Jag skulle gärna ta och titta på årsredovisningen men eftersom jag inte är medlem i den kyrkan så får jag väl jaga runt i media och hoppas på ”god jaktlycka”. Nå, temperaturen stiger lite ... ska titta lite på tidigare års bokslut som uppvärmning 😉
+5
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Peter: Oj, tvärt om! Han är väldigt hyllad bland våra fans! Kul att han går hem hos båda länen! Oavsett tillhörande så gynnar det hockeyen här uppe 👍 sen om det är en hackspett från Kusmark eller en grabb från Boden spelar mindre roll då det får unga grabbar eller tjejer för den delen att sätta höga mål! All Good! 🙂
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Tror faktiskt alla härifrån ser Oskar Sundqvist som bodensare och norrbottning å känner stolthet och glädje över denna norrbottnings framgångar i Nordamerika, inte hört nån som ser honom som f.d saikare!
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Eller rättare vilket fint exempel det ska ha varit för lulejunisarna att få se hur Lill-Sunken - dand som Luleå Hockeu-medlem sedan farsan hans, Stor-Sunken som klubbdirektör för Luleå Hockey, tog med sig spädbarns-Sunken på matcherna och Lill-Sunken blev 100% Luleå-Hockey-medlem år efter år i femton års tid. Sådana ränder, kompletterade med stålmannen i hjärtat, går aldrig ur:-)

Tack, och hoppas du får en bra sommar med, Blister!
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Knegare: Ja, Knegare. Nu tycker vi alla som du och följer det förslag du givit i åratal. Bättre sent än aldrig. Ska bli trevligt att se hur de svälter ihjäl sedan de matat varandra med galenskaper medan alla andra skiter i deras skit:-)

Varmt välkommen med i uppropet!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Lite svårt att under pågående silly season värdera hur starka lagen i SHL kommer att bli den säsong som kommer.

Luleå är ju ett föredöme genom att i god tid arbetat för att planera truppen och det mesta är förstås klart, vilket känns fint. Vi får väl se hur vi ska göra med backsidan om Jesper fastnar på andra sidan av Atlanten men annars är det ganska klart.

Men för övrigt är det mycket som händer och hänt och för många klubbar dunkar rapporterna in om att nu har de tappat den och den och nu har de rekryterat den och den.

Några klubbar märks mer än andra.

Exemeplvis Warulfven - som senaste säsongen mycket väl kunde ha tagit Le Mans om de haft en riktig målvakt i stället för mApKyss Svensson, som kastar in puckar när det inte får ske. Men nu har rapporterna om Ulfven som regel handlat om att de tappas av många framträdande spelare och det tycks inte var klart än heller.

Så har vi Apan som tycks ha misslyckats med det mesta och mest imponerande är att se att denna Apa - vars chefsinköpare Näsan år efter år för dyra pengar köpte in primadonna efter primadonna och tömde kassaskrinet. Nu har efterträdarna fått nöja sig med att handla billig sekunda vara, och fortfarande har de en massa luckor. Vaktsidan var i stort behov av förnyelse men där har de kvar sina tvenne halvportioner och har till det köpt in en Norskar, som ingen tror ska klara att hantera en SHL-spade. Och det ryktas att de i brist på pengar ska låta gamlingen Fläskberget gå in i truppen. Denne är ju passé sedan många år tillbaka och kan knappast hålla balansen på isen längre, som följd av all övervikt. Men Apans kris verkar gå djupare än alla trott och frågan är om de inte stabiliserar sig under strecken tidigt nu.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Oj vilken tankeställare de måste ha varit för Lule junisarna när de kommer en föredetta aikare med bucklan hahahaha och vad de ska ha svidit för lhf 😏 gillar sunken han har gjort de bra, även om han hade för få matcher första "svången"
Hoppas du får en bra sommar SS 👍
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaså redan?! Har inte varit inne på hockeysnack på ett bra tag...men har under nåra års tid propagerat för att man ska ge fan i att just mata dessa troll...kanske man ska skriva trägen vinner. Hur som...kul att ni ÄNTLIGEN fattat!! Banne mig så var det här det bästa jag läst på nåt forum på bra många år...
+9
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.12

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå Hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
Daddeh, Luleå Hockey
M.Lemiux, Luleå Hockey
Knegare, Skellefteå AIK
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att den föreslagna ändringen - att ett lag från SHL direktnedflyttas och ett lag från Allsvenskan direktuppflyttas varje år - nu beslutats.

Jag tycker att det är svårt att säga Bu eller Bä om förslaget, men noterar att Allsvenskan och Div 1 väsentligen var emot, medan SHL var för.

Därmed tolkar jag det som ett led i den kamp för att stänga högsta ligan som SHL bedrivit i många år. Inledningsvis driven av Looben och andra, där denne Loob inte skämdes för att förelså att på den tiden Elitserielaget MooDoo var "onödigt" medan på den tiden allsvenska Malmö borde flyttas upp "eftersom det bodde mer folk i Malmö" typ.

Så jag vet inte, men litade på klubbarna från de lägre divisionerna, eftersom jag är emot stängd högsta serie och allt sådant, och är FÖR den fortsatta möjligheten för klubbar att ta sig från botten till toppen.

Men i vilket fall är det slut nu. Våren 2021 får vi se den nya ordningen för första gången och sedan gäller den i fem år. Minst.

Och den ljuvliga "kvalserien" är definitivt borta.

För övrigt anser jag att av Cmorepengarna till SHL-klubbarna ska varje klubbs 45 miljoner nästa säsong reduceras till 37-38 miljoner. Eller om man sprider det över flera säsonger. Detta för att frigöra 90 miljoner som SHL ska ge Karlskrona tillsammans med en ursäkt.

SHL tvingade Karlskrona att skuldsätta sig över öronen för att tillåtas spela i Elitserien SHL dit de sportsligt avancerat. För att SHL KRÄVDE att de MÅSTE ha en arena för >5000 åskådare. Så de fick bygga ut arenan och följden blev att den gapade tom på >1500 platser match efter match.

EN SKAM!

EN JÄVLA JÄTTESKAM!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Första svängen? Den gången fick han inte sitt namn signerat på Bucklan - hade spelat för få matcher för att anses tillhöra truppen, men organisationen tyckte de kunde låta honom få vara med att visa bucklan. De får ha den i 24 timmar, ett par bastanta vakter ansvarar för att transportera den världen över.

Men visst anses han ha vunnit NHL då.

Däremot tror jag att din tro på att lillsunken tänkte att "första svången tar jag den i Boden, andra svängen tar jag den i Apschtaan" inte håller riktigt.

A) Första svängen var i LULEÅ. Bodens junisar hade bortamatch i Luleå, mot Luleå förstås, så det blev där han visade den. Vilket Apan således blev skitförbannade på och på sin hemsida inte ens nämnde att Lill-Sunken var i Sverige med bucklan. Någon sorts sovjetrysk variant av censur, där man inte låtsas om att det som hänt har hänt, så "finns det inte".

B) Ingen svensk har vunnit Stanley Cup för två olika klubbar någonsin. Så jag tror knappast att Lill-Sunken tänkte att "jag tar den första svången i Boden, andra svängen i Apschtaan".
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Klart han ville visa bucklan i Boden första svängen och inget fel med det och sen vet jag inte hur länge han fick ha den, men för övrigt så har han väl hus, bor och tränar i Skellefteå på sommaren? Men jag kan ha fel, du kan väl söka lite fakta 😏
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: UPPROP: MATA INTE TROLLEN YODA MARKLUND OCH FARBROR BARBRO 1.11

Dessa signaturer har, under olika namn (möjligen är det en bara en enda person), på olika hockeysidor i mer än tio års tid saboterat för oss som älskar och vill tala med andra om hockey. Nu räcker det!

Ett effektivt sätt att bekämpa internettroll är att nonchalera dem.

Om ingen kommenterar vad de skriver ger de till slut upp, och söker sig till andra sidor där de kan provocera för att lyckas skada, håna, och förolämpa andra i stället för att sabotera möjligheterna för oss att tala om hockey på ett vettigt sätt.

Jag ställer mig bakom aktionen för att stoppa dessa troll genom att:

1. Jag skriver under detta upprop (genom att kopiera hela detta inlägg och lägga in det som mitt svar inklusive att jag lägger till min egen signatur).

2. Om jag vill kommentera Skellefteå AIK, gör jag det på andra sidor än Skellefteå AIK:s sida, eller använder Hockeysnackets alternativa tråd för Skellefteå AIK (garanterat fri från Yoda och Barbro): https://www.hockeysna...eftea-aik/

3. Jag kommenterar inte något som trollen skriver, vare sig på Skellefteå AIK:s sida eller på andra sidor.

4. Upptäcker jag att någon, någonstans - även om det skulle vara på Skellefteå AIK:s sida - kommenterar något som trollen skriver, lägger jag in detta upprop som kommentar, för att informera dem om aktionen att inte mata trollen. Då väljer jag den senaste version jag känner till där vi som ställt oss bakom uppropet skrivet under.

5. För övrigt skriver jag ingenting alls på Skellefteå AIK:s sida. Inte ens om Yoda eller Farbror Barbro skrivit något vettigt, eftersom jag vet att kommunikation med dem ofelbart leder fram till att de kommer att skada, håna och förolämpa mig och andra.

Jag älskar hockey. Och jag vill gärna diskutera med andra som älskar hockey. Men jag vill inte att trollen Yoda och Barbro ska förstöra för oss andra

Sven Savage Luleå Hockey
Vombat Luleå Hockey
Osj02 Luleå Hockey
Dansbandswolf Luleå Hockey
bisterfinnen, Modo
KulaShaker, Brynäs
Rytter, Modo
Jaca, Björklöven
Zappaholic, Brynäs
Daddeh, Luleå Hockey
M.Lemiux, Luleå Hockey
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaca: MATA INTE TROLLEN! Det där vet du ju, men små misstag händer. Friserade ditt inlägg lite, så att du hamnar rätt, men lägger in uppropet igen som påminnelse. Det låg ju två sidor bak, med anledning av att vi skriver så mycket här:-)
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, he he. Förra gången tog han bucklan till en match Luleå-Boden junisar som spelades i Luleå.

Sekten blev så rasande att de inte nämnde på hemsidan, att Oskar var hemma med bucklan:-)

Känns ju fint att han då signalerade vilket/vilka lag som är prio ett i hans hjärta.

Att Apan nu får komma in i andra hand är ju kuligt. Hur mycket vågar man slå vad om att Apan nu kommer att ösa hybrisord men "glömma" att berätta vart sunkens son åkte, i första hand:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: verkar som Oscar planerar att ta bucklan till schtaan! Fint av honom! Vilken resa han gjort!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Apan har inte inte fått Northvolt ännu, det fattas ett x antal miljarder och det är långt kvar till att produktionen startas.. Dessutom hörde jag på en intervju med Northvolts huvudägare och han gav sannerligen inget stabilt intryck där han stod och stammade ur sig svaren! Är rädd för att det där kan bita Scchhtan i arslet som den där etanolfabriken som las ner innan de ens startade upp produktionen!!
Det finns liksom en kultur i scchhtan att de blir så, men nu har de ju äntligen fått sitt kulturhus som de har så länge suktat efter!! hehe..


Bara ett litet off topic inlägg som kanske ursäktas så här mitt i mellan säsongerna!!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Noterar att Elias Petterssons brorsa, Emil, nu tycks vara klar för Läjkrarna kommande säsong.

Emil är ju en duktig pojke som utvecklades av Timrå under många år och sedan gick över till MooDoo för att fortsätta utvecklas i SHL.

Sommaren 2016 attackerades han dock av köpgalningen Näsan som öste ut pengar det året (Apans förlust för säsongen blev (17 miljoner) och Emil lurades till Apan.

Väl där gick det förstås inte alls, eftersom sekt-Apan föreskriver att alla chanser i första hand ska gå till de dyraste och mest bekväma primadonnorna, och redan efter hösten gav Emil upp och drog till Läjkers. Där gjorde han förstås succé och levererade mer än dubbelt så många poäng per match jämfört med när han var hos sekten Apan, och han belönades med ett kontrakt med NHL-laget Nashvilles organisation. Nu har han varit över där två säsonger men hittills bara fått lira i AHL där han visserligen varit duktig, men fastnat.

Så nu återvänder han till Läjkrarna i hopp om att 25 år gammal fortsätta utvecklas och kanske få en ny och bättre chans på NHL framöver. Det kan han mycket väl lyckas med, om nu inte misstaget att luras av Näsan till den deprimerande hösten 2016 hos Apan, har skadat hans karriär alltför mycket.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Charliejfz: Mycket trevligt att höra:-) Känns som att alla seriösa och välskötta föreningar lyckas gå plus i år. Blir spännande om en vecka att höra hur Apan ligger till, efter Näsans vilda köpfest!
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: vi gick 3,5 miljoner plus ... inte nära era 17 milj ... Men det är riktigt kul att höra att ni gick så bra. Rbk får vara nöjda att täcka SHL kraven och lite till
+6
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Luleå gick alltså 17 miljoner plus i år, Frölunda 7 miljoner. Och vi är förstås intresserade av hur det gått för övriga SHL-lag.

Apan läckte ju till Norran att de skulle gå 5-11 miljoner minus. Helt obegripligt - ett år då ersättningen från Cmore till varje SHL-klubb ökat rejält - men Apan är som bekant obegriplig på många sätt.

Nu har ju ett par köpespelare dragit från Apan och skrivit på för NHL-klubbar. Inte för att bli NHL-stjärnor, utan snarare för en deprimerande vistelse på hockeyns bakgård AHL. Men i vilket fall innebär det att Apan får ersättningar, trots att det är andra klubbar som utvecklat dessa spelare, som bara kört några säsonger hos Apan sedan Näsan inhandlade dem. Tror att det handlar om 5 extra miljoner till Apan på så sätt.

Så. Hur kommer de att landa till slut? Går de kanske t o m plusminusnoll? Eller blir det rejäla förluster ändå, som följd av Näsans galna köpfest?

Om ungefär en vecka kommer Apan att släppa bokslutet. Då får vi besked. Och redan idag vet vi att ApPea - som alltid - kommer att förklara att
• Apan investerat i junior och damverksamhet
• Folket i Schtaan har sviiiiikit Apan

Däremot kommer han inte med ett ord att beröra den verkliga anledningen till att det går som det går och tidigare gått som det gått: "Klubbdirektör" ApPea har givit fria händer till den köpglade Näsan, som fyllt laget med bekväma primadonnor, vilket inneburit att spelet varit så värde- och meningslöst för att inte säga skittråkigt, att inte ens boende i Schtaan velat betala för att se på eländet.

Så går det till i sektsammanhang.
Uppladdat:

450x104-skarmavbild-2018-09-06-kl-143227_1.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det hävdas ju på sina håll att Apan är ett föredöme på att utveckla pojkar från Skellefteå, som därefter tar plats i A-laget och i många fall sedan går vidare till NHL där de blir stjärnor.

Låter ju lite intressant det där. Så jag kollade upp halva laget - dvs målvakterna - för att se vad Apan kört med sedan de myglade sig upp i Elitserien 2006. Med ett lag som vi redan kartlagt och visat att det bestod till 95% av köpespelare (medan Apan påstod att hälften av spelarna var från blygden).

Nå, vakter var det. Följande är de vakter som Apan använt sig av mest sedan de kom upp i Elitserien 2006:

HADELÖV, Andreas
Från Kiruna.
Köps till Apan som 30-åring.
235 SHL-matcher för Apan.

SVENSSON, Markus
Från Kalmar.
Köps till Apan som 28-åring.
127 SHL- matcher för Apan.

ERIKSSON, Joacim
Från Hedesunda.
Köps till Apan som 20-åring.
80 SHL- matcher för Apan.

ORTIO, Joni
Från Finland.
Köps till Apan som 25-åring.
73 SHL- matcher för Apan.

Hmm, lite oväntat finner vi att ingen är från Skellefteå. Tvärtom är de utbildade av andra klubbar innan de som seniorer köps in av Apan.

Är det så man ska förstå Apans utveckling av "egna pojkar från blygden"?

Nåja, vi får väl acceptera faktum och lära oss av det.

Nu jämför jag med vilka målvakter som haft flest spadar i Luleå Hockey från 2006 och framåt:

LASSINANTTI, Joel
Från Luleå.
Utbildad av Luleå Hockey.
SHL-debut som (16-) 21-åring.
186 SHL-matcher för Luleå.

RAUTIO, David
Från Luleå.
Utbildad av Luleå Hockey.
SHL-debut som 18-åring.
122 SHL-matcher för Luleå.

MODIG, Mattias
Från Luleå.
Utbildad av Luleå Hockey.
SHL-debut som 18-åring.
121 SHL-matcher för Luleå.

TÖRNQVIST, Gusten
Från Luleå.
Utbildad av Luleå Hockey.
SHL-debut som 20-åring.
79 SHL-matcher för Luleå.

Hmm, vi tycks ha kört en annan stil. Alla kommer från Luleå, alla är utbildade av Luleå Hockey och alla har från Luleå Hockeys junislag tagit steget upp till SHL för att ta spade för Luleå Hockey.

Jag kunde förstås ha listat upp samtliga vakter, men det blir ungefär samma resultat. De fyra som haft flest apspadar och de fyra som haft flest Luleåspadar har också haft spadarna i mer än 2/3 av samtliga matcher 2006-2019 för de två klubbarna. Så resultatet visar med all tydlighet de mönster som dominerar för de två klubbarna.

Tänk, att två lag bara 11 mil från varandra kan tänka så olika!

Vi arbetar med egna pojkar som vi utvecklar till elitvakter.

Filip Gustafsson - från Skellefteå - har ju berättat varför han som 15-åring lämnade Apan och gick till Luleå. Apan saknade målvaktsträning under SKL-laget. Det enda de bjöd på var instruktionen "ta pucken!". Filip själv bad om samtal med ledningen och förklarade att om de inte skaffade vakttränare skulle han söka sig till Luleås hockeygymnasium för att få riktig utbildning.

Vi har redan den utbildning som behövs, förklarade ApPea och de andra sektledarna. Genom instruktionen "ta pucken!".

Varpå Filip sökte sig till Luleå, fick debutera som yngste i Elitserien SHL någonsin, draftades med lågt nummer till NHL och nu arbetar sig fram i Ottawas organisation.

Verkar som att Filip valde rätt. I Luleå har vi ju valt att utbilda vakter.

Apan däremot diggar att köpa vakter som andra utbildat. Med pengar de får från kommunen, som släckt samtliga julgranar i blygden för att ta fram stålar som Apan kan köpa vakter för.

Två lag. Två olika principer.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
hanzon: Grattis till Sellgren och tack till MooDoo för att vi fick ta in honom i SHL.

Första matcherna för Luleå var jag lite tveksam till honom, misstag varje match, men det arbetade han snabbt bort och vilken härlig utveckling han fick i par med Erik Gustafsson.

Han har ju skrivit på för Carolina men vi får se framöver, om han väljer att utvecklas utlånad till Luleå eller i AHL - eller t o m tar plats i NHL?

Lite svårt att sia om. Jag tycker ju att många svenska spelare går över för tidigt, men en del fixar det ju. Och det är nog lättare för en back, än t ex en offensiv forward från Sverige, som riskerar bli fast i brunkarfack i NHL.

I samma anda kan man undra på hur det blir med Isac Lundeström. Min gissning är center i tredjelina, tills vidare.
Kommentera

1977050 · »