Luleå HF

89168 inlägg · 863 ämnen

Forum

1982245 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Kan också vara ett av galningen yodas många fejkkonton....
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Han är bara en omogen person som man garvar åt egentligen. Troligen en fjortis. :)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja den vinsten är fan i mig imponerande och ger oss skäl att vara inte så lite förväntansfull inför stundande säsong.
Roligt också hur juniorerna tar för sig, jättekul.

Kärpet har väl i princip slagit oss på försäsongen de senaste 50 åren känns det som, och med tanke på hur starka de var förra säsongen då de vann grundserien med 20 poäng före Liigatvåan bara för att sedan chocka hela Finland genom att torska finalen så är kvällens vinst helt underbar.
Dock skulle jag byta den mot en vist mot Apan på torsdag men varför skall det ena behöva utesluta det andra? :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så gratulerar vi Luleå Hockeys herrar, som likt damerna vunnit mot Kärpät. Luleå spelade borta och vann med 2-3 och det imponerar - Kärpät r ett riktigt starkt lag och har alltid så varit.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Hej broder!

Jo, han gick in på någon sida, förklarade sig vara big supporter sedan födsel, typ, ställde några direkta allmänn frågor till de som var där ovh började omedelbart håna och förolämpa någon spelare eller företeelse med klubben för att reta upp folk.

När han dök upp hos oss varnades jag av moderatorer på andra plank, läste igenom hans alla inlägg och tog beslutet att blockera honom hos oss innan han riktigt kommit igång, då jag bedömde det inte fanns anledning att vänta på det. Tror att han lyckades bli blockerad på 4 sidor på 3 veckor, ganska duktigt.

Och nu har han dykt upp du vet var och lägger all energi på indolenta inlägg i min riktning och inget kunde förstås vara mig mer likgiltigt.

När han blockerades här var det på sex månader under aktiv observans för att se om han utvecklades annorlunda. Vi kan ju sägaatt vad som hänt är tvärtom och nu får han det förlängt till livstid.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Haha..Simon gör nog som jag vad gäller NHL-lag, hoppar mellan lag som har MoDoiter och en viss Zuccarello. Får se om jag kommer att gilla mitt Minnesota i höst....Har ni nån spelare som gått från AIK-Leksand-Luleå :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hej broder.

Jag gick in och tittade på vad trollet Simon Karlsson tidigare skrivit här på snacket.
Han utger sig för närvarande vara Luleå Hockeyfans men i sina första inlägg var han Solna AIKare för att sedan konvertera till Leksing och nu alltså enligt egen utsago Luleåfan.
Hörde jag schitzofren? Ja någonting där uppe är i alla fall felkopplat på stackarn.
Hoppas du bannat honom på livstid.
+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och tlll slut har hockeyförbundets ordförande kommit ut ur gendergarderoben och förklarar

"Larsson säger att förbundet länge har efterfrågat underlaget till bojkotten från Sico, för att förstå vad de vill lyfta fram. – Så sent som i går kväll fick det officiella underlaget från Sico. Jag är irriterad över det, men inser samtidigt att nu handlar det om att vara pragmatisk och sätta sig ned. "

Damerna svarar att de har framfört kritiken gång på gång på gång men förbundet har skitit i det. Dessutom att de INTE fått träffa ordförande larsson eller generalsekreterare Boustedt. Utan fått reda på att de är på "äventyrsresa" och det lyfter damerna samtidigt som de samt SHL kräver besked av förbundet om vad de gjort med de 800 000 som skulle satsats på damerna.

Så min bedömning är att om det är vad Larsson anser så ska han inte lasta damerna utan de på förbundet som haft direktkontakten med damerna. Östblom kanske?

Inget tvivel om att det är en j-a soppa att ta itu med och jag är helt klar över att det var när gubbarna Reinebo på SOK med stöd av Boustedt på SIF släppte lös galenpannan PorkkaBork som det gick åt helvete och det är vad vi nu skördar...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kors i taket!

Apan gav till slut upp och nu i efterhand släpper de ut information om DamApans spelade matcher:

"Det blev en onekligen tuff inledning på helgen då mästarinnorna från Norrbotten gästade Skellefteå Kraft Arena under fredagskvällen. Här blev det en ensidig historia där våra tjejer kämpade stenhårt och med bravur för att ge SDHL-laget med en match, men de ryckte snabbt ifrån till en större ledning som de sedan höll matchen ut.

AIK-damerna skulle däremot få upprättelse vid söndagens möte med Kärpät. Här blev det en betydligt tätare historia där vi slutligen kunde knipa segern med 2-0 efter mål av Björnvind och Classon. Matchens profil, utöver de två målskyttarna, var burväktaren Emelie Lindqvist som motade samtliga av finskornas 36 skott.

Tack till alla som stöttade damerna på plats denna helg!"

Antar att de gnuggat geniknölarna ordentligt för att ta fram den texten där de elegant lyckas att inte nämna de onämnbara LULEÅ HOCKEY vid namn. Kanske någon apläsare tror att det gällde Piteå, Kiruna eller annat lag?

Finurligt uttänkt av sektens genier.

Vackert också att de avslutar med att tacka satmmiaspubliken - de tomma stolarna - för fin uppslutning!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Osj02: Ja, efter matchen mot Burkölen drar det nu igång med mer allvar.

Ikväll borta mot Kärpät - alltid starka och alltid ett av Finlands bästa lag samt - eftersom de ligger oss så nära, ett lag vi ofta möter på försäsong och torskat mot.

Och så hemma på torsdag match mot Apan.

Dvs ungefär samma upplägg som våra damer, som krossade båda de klubbarna, vilket vi inte lär göra. Kärpät blir svåra att rå på, men Apan borde vi nog vinna mot.

Och så om en vecka hemmamatcher i CHL-gruppspelet mot Augsburg och Liberec - två matcher vi behöver vinna.

Trevligt att det börjar bli på allvar nu:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nu börjar media gräva djupare för att ta reda på varför Damkronorna protesterar.

Som bekant vägrade förbundet 2018-2019 ersätta damerna för förlorad arbetsinkomst men då gick SHL in och skänkte 400 000 för kostnadstäckning under förutsättning att förbundet stod för motsvarande, vilket förbundet gick med på. Men nu har förbundet tagit bort stödet.

Damerna har offentligt frågat var dessa pengar tagit vägen och nu ställer SHL samma fråga till förbundet. Som än så länge inte svarat, utan bara släppt fram Boustedt med sitt tomteinlägg "vi behandlar herrar och damer lika".

I Aftontrasan går nu Leifby ut med följande:

"En hyggligt meriterad spelare i Damkronorna berättade för mig att hon aldrig träffat varken Anders Larsson eller Tommy Boustedt, Svenska Ishockeyförbundets två högsta höns. Inte på VM, inte på läger, inte någonstans. Aldrig.

27 december 2018 twittrade däremot herr Generalsekreterare stolt att han ”började på förbundet 2001 och har sett alla JVM på plats sedan dess”. Jag undrar om något svenskt landslag har blivit så nonchalerat och förorättat av sin egen ledning, under så lång tid, som Damkronorna?

Och jag undrar om Svenska Ishockeyförbundet skulle tåla en ordentlig granskning över alla utlägg och kostnader de dragit på sig de senaste åren. Vågar de visa upp alla kvitton (resor, kanske med respektive, och representation) som de kommit hem med efter alla dessa mästerskap, där de senaste två VM-gulden på herrsidan har varit rena förlustaffärer? Man skäms

Och jag kan bara erinra mig om ett enda tillfälle de senaste åren när Svenska Ishockeyförbundet på riktigt bestämde sig för att ta svensk damishockey på riktigt allvar. Det var när de bötfällde Luleå med 25 000 kronor för att glada människor och många barnfamiljer tillsammans firade ett SM-guld på isen i våras.

De här protesterna kommer inte som någon överraskning, det är snarare ett under att så många damishockeyspelare har stått ut med de här tomtarna så länge.
Och när svensk damishockey går igenom sin största kris någonsin, när behovet av ett starkt, modigt och modernt ledarskap aldrig varit större, då har förbundets ordförande Anders Larsson helt gått upp i rök.
Man skäms. "

Kan bara instämma.

Man behöver inte så mycket sunt förnuft för att förstå att när först landets bästa damhockeylag - Luleå Hockey - stoppar samtliga sina spelare för att delta i ett samtingsläger följt av turnering för Damkronorna och därefter samtliga 43 andra uttagna vägrar delta....ja, då är det något som är ini helvitte fel.

Och när sedan tomten Boustedt som generalsekreterare bara kommenterar det hela med att "vi är överraskade, vi behandlar män och kvinnor lika" medan ordföranden Anders Larsson helt håller sig borta...ja, då är det ännu värrre.

Föreställ er att det i stället gällde Tre Kronor: hade en sådan "hantering" från förbundets sida accepterats?

Aldrig.

Alla fakta hade snabbt krävts fram och analyserats och allmänheten skulle snabbt haft klart för sig vilka de skyldiga var och vad konflikten berodde på.

Jag har ju följt Damhockeyn ganska länge och tycker att det är glasklart.

Ishockeyförbundet, representerad av Boustedt i kombination med SOK-basen Reinebo, startade det hela genom att tvinga fram PorkkaBork som diktator för Damkronorna under en massa år. Detta beslut ledde fram till att Damkronorna destruerades och resultatet blev fiasko i OS 2018 och VM 2019. Och nu fortsätter hockeyförbundet att behandla Damkronorna som skit.

Men nu har Damkronorna fått nog och vägrar att acceptera dessa gubbars skamlösa gubbvälde som knäckt landslagshockeyn för damer i Sverige så att alla andra jämförbara länder sprungit ifrån och omvärlden skrattar åt gubbarnas skräckvälde.

AVGÅ ALLA!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Två viktiga träningsmatcher mot bättre motstånd. Kärpet är ett starkt lag som gått bra nu i höst. Finnarna är också normalt sett tidigare på is än vi och ligger lite längre fram i förberedelserna. En bra värdemätare mot CHL starten. Känns inspirerande. Mot grannstan får vi också addera lite prestige, första gången på länge där vi faktiskt borde vinna. Sen är det som alltid på försäsong, vilka som spelar har betydelse och det är rätt mycket upp och ner. Det drar i alla fall ihop sig 😀 hoppas bara vi slipper skador mot schtaan 🤔
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Och vidrigast av allt: att varje år Apan vetat att de kan räkna med detta fuskiga Fläskberg har de utsett äcklet till lagkapten. Varje år!

Att han är lagkapten innebär bl a att han har rätt att föra lagets talan gentemot zebrorna. Som "vanlig" spelare skulle han blivit utvisad för allt j-a gnäll, men som lagkapten kan han ostraffat gnälla och andas på zebrorna som i pur förskräckelse till slut ger upp.

För att inte tala om att han i den rollen varit "främste" företrädare på isen för sektens värdegrunnnnnnnnd...
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och så sätter vi DamApans "prestation" i sitt sammanhang.

Som bekant storkrossade Luleå Hockeys stenhårda damer Apan som fick sin historiskt största förlust med 0-8 i fredags.

Lördag kväll följde våra härliga damer upp det med att spöa finska mästarna 2018 - Kärpät från Uleå med 7-0.

Efter matchen gick Kärpät ut på lokal i Luleå där de bodde kvar på hotell. Uleåflickorna rullade hatt hela augustinatten i Luleå och sedan fick de i princip direkt sätta sig på bussen söndagmorgon för att åka ned till skithålan där de hade nedsläpp redan 12.00. Och torskade med 2-0.

Den snorige på apkraft tycker att DamApan imponerade och ApPravda Norran exploderade i glädje "DamApan bjöd på segervrål, nollade Oulun Kärpät".

He he, de små liven. Mörka fakta för att marknadsföra hitte-på-triumfer: har vi sett det förut?
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vidrigt beteende. Respektlöst. Skaderisk på speciellt mv. Vore skönt att slippa en sådan smutsig spelare men samtidigt vore det njutbart på ett sätt om han gjorde comeback så han drar ner skithålslaget i dyn ännu mer. Tyvärr är det inte bara Fläskis beteende och Jockes jockar skithålslaget levererar. Dom har några till som beter sig ohederligt. Tänker på ex Swing-er-li och din antifavorit Pudas.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Ja, när vi nu avhandlat och fint illustrerat highstickings förbannat fula uppträdande på isen är det inte mer än rimligt att den vidriga Fläskberget får samma behandling.

Det handlar inte om att snacka skit om de båda utan att visa upp och med bildbevis redovisa hur illa de uppträder.skämt, om det inte vore från Apan.

Speciellt eftersom Apan hotar med att försöka ta in Fläskberget igen.40 år gammal ska detta fläskberg utan balans och fart in på SJHL-is för att sabotera? Man skulla tro att det var ett

Fläskbergets mygel och fusk, filmningar och pååkningar på vakter är väl kända.

Men detta fläskbergs favorit - att ostraffat kasta sin vidriga fettmassa över andra spelare i motståndares målgård - vad fan har det med hockey att göra?

Kolla på nedanstående:

Första tre bilderna där en målvakt och till slut samtliga fem utespelare i motståndarlaget samt en ensam apa står upp och spelar hockey, intet ont anande men hur det överviktiga Fläskberget tar fart utifrån och bara kör rakt in och kastar sig över hela bortalaget.

"Det är hård kamp framöver mål" eller "Man får ge och ta" brukar Fläskberget kommentera sådant om han tillfrågas i efterhand?

Vaddå kamp? Vaddå ge och ta?

Jag ser bara ett vidrigt Fläskberget som med erotiska undertoner kastar sig in och tvingar fram en ormgrop. Jag har inga åsikter om det nu skulle vara hans normala beteende utanför isen. Men när jag ser på ishockey vill jag banne mig slippa se Fläskbergets avarter sedan han överdoserat Viagraintaget.
Uppladdat:

450x178-skarmavbild-2017-01-24-kl-201930_1.png

450x152-skarmavbild-2017-01-24-kl-201952_1.png

450x149-skarmavbild-2017-01-24-kl-202001_1.png

450x128-skarmavbild-2017-01-24-kl-202036_0.png

450x106-skarmavbild-2017-01-24-kl-202045_1.png

450x123-skarmavbild-2017-01-24-kl-202115_0.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Så illustrativt och så symptomatiskt!

Vackra Luleå beskrivet i fakta, något som sekten som vanligt kommer att försöka gömma undan så mycket som möjligt. Samtidigt som de funderar över hur det kommer sig att ingen uppfattar aporna som vackra?
Uppladdat:

255x300-skarmavbild-2018-10-31-kl-194839_2.png

450x136-apgollum_7.png

450x262-skarmavbild-2018-01-02-kl-203856_3.png

406x300-skarmavbild-2018-12-04-kl-032315_9.png

252x300-skarmavbild-2016-10-25-kl-194526_8.png

207x300-skarmavbild-2018-01-02-kl-212304_1.png

255x300-skarmavbild-2016-10-11-kl-213330_0.png

+4
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Se nedanstående förstasidor för två klubbar som illustrerar vad de står för.

Apan.
• I övre menyraden ser man att de efter herrar placerat biljetter, mat & dryck, konferens & event, föreningen, partner, supporter och först därefter kommer Damer.
Vad säger det, om hur Apan ser på damhockey?
• Som huvudnyhet presenterar man matchrefererat från herrarnas senaste träningsmatch. Att damerna därefter spelat två träningsmatcher har inte varit intressant nog för att Apan ens ska bry sig om att informera om resultatet.
• I kolumnen till högerer finner man senaste sex publicerade nyheterna. Det handlar om herrarnas och junisarnas matcher inklusive specialartiklar om enskilda spelare m m. Damerna får in EN artikel och någon artikel är det inte alls utan bara datum och klockslag för de matcher som spelats i "Damcupen" som DamApan deltagit i. Men resultat av matcherna, refereat av matcherna, intervjuer och uppföljande resultat med spelarna? Glöm det! Så intressanta är inte damer för Apan.

Luleå Hockey.
• I övre menyraden kommer Dam direkt efter Herr.
• Som huvudnyhet presenteras matchrefererat från senaste träningsmatchen som herrar, damer eller junisar spelat. Senast var det damerna och därför handlar hyvudnyheten om damerna.
• I kolumnen till höger (samt som huvudnyhet) finner man sex senaste publicerade nyheterna. FEM av dessa sex handlar om damerna inför under och efter de matcher som de spelat.

Vad säger det om attityder och inställning till damhockey i de båda klubbarna?

En av klubbarna tar damhockeyn på allvar och behandlar damerna seriöst och jämlikt.

Den andra har med damhockey bara av ett enda skäl: att klubben har en jättesponsring av hemkommunen, via 100% helägda kommunala bolag, och dessa sponsorer har krävt av Apan att den tar upp damhockey igen, sedan klubben bara för några år sedan lade ned damhockeyn för att spara en miljon kronor på att slippa betala resorna för en hel säsong för damerna - en miljon som man i stället kunde leverera svart under bordet som "sign-on bonus" till en enda herrhockeyspelare.

Gissa om det märks.

De båda damlagen möttes i match för tre dagar sedan. För första gången någonsin. Och det blev en storkross, då den ena klubben åkte på sin största förlust någonsin.

Det var damlaget från klubben som behandlar damer seriöst.

Kan det finnas ett orsak-verkan-samband här?

Den klubb, som tycks skita i sina damer, har dock lagt stora resurser på att offentliggöra snack om att de satsar stenhårt på att bli "hela Norrbottens och Västerbottens damhockeylag" och fyllt på med att så fina är de eftersom de har en "värdegrunnnnnnnnnnd"

Vad är detta; "värdegrund"? Vad betyder det?

Det handlar om att en grupp har ett antal överenskomna och gemensamma principer och värderingar som leder fram till de normer och handlingar som individer i gruppen agerar efter. En konsekvens av en fungerande värdegrund är att åstadkomma en rättvis och jämlik linje för att hantera olikheter.

Ja, det låter ju fint. Och det är speciellt Apan som gång efter annan försvarar någon skit som de ställt till med genom att förklara att i princip ställer sekten inte till med någon skit eftersom de har en "värdegrunnnnnnd", och sedan förklarar Apan att "nu är det slusnackat, nu ska vi koncentrera oss på hockey". Så fina som vi är.

"You can talk the talk, but can you walk the walk?"

Att bara snacka om saken men att sedan i handling agera som skitstövlar, det är bedrövligt.

• Att belägra pojkar ned i 12-13 årsåldern med senas nattsamtal för att lura talanger att för småpengar luras till Apan?

• Att utsätta pojkar i hockeygymnasiet för kränkande särbehandling så att Skolinspektion utdömer straff och böter samt hotar med att flytta hela hockeygymnasiet till en annan stad innan klubben backar och erkänner att den handlat fel, då den förbjudit en skolelev att byta om med sina klasskamrater på gympan?

• Att kasta ut en huvudtränare - som inte kommer från staden i fråga - och att ge denne 15 minuter på sig för att städa ur skåpet och därefter hänga vederbörande offentligt, men utan att ange skäl och i stället låta en brännvinsjournalist sprida rykten med "anonyma källor" om anledningen - vilket i efterhand visats vara bara lögner?

• Att "bilda ett damlag" två gånger - första gången för att bara lägga ned det; andra gången för att behandla damerna som skit jämförelsevis?

Och sedan förklara att man har ju värdegrunnnnnnnd, varpå ett antal inkompetenta sektrunkare bugar, bockar och applåderar?

Jag mår illa.
Uppladdat:

450x218-skarmavbild-2019-08-19-kl-103325.png

436x300-skarmavbild-2019-08-19-kl-103351.png

+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Kamrater!

Luleå, denna underbara pärla bland svenska tätorter blev Sveriges soligaste stad sommaren 2019.
ApSchtaaaan, denna mörkrets håla, kom inte ens med på listan så de kom sist. :-)

Man blir glad!
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Här kommer bilden jag nämnde i föregående inlägg...
Uppladdat:

448x300-screenshot2019-08-19-03-50-39-1.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Skönt att slippa se fläskis ligga på målvakter och spelare i målgården nu när hans karriär är slut? Eller gör han comeback igen och så vi tvingas se detta liggande i målgården igen? Man ser på bilden att han är van att krossa motståndare med sin kroppshydda. Jocke vet vad som gäller och lurar i vassen så han kan klappa in pucken pga kalabaliken i målgården som fläskberget anordnat. Om inte han istället utför en jocke och klappar klubban i ansiktet på en oförberedd motståndare.
+3
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo troligt handleden. Undrar varför dom inte opererade direkt? Dom hoppades väl att slippa eftersom operation medför frånvaro. Lätt att vara efterklok. Nå han är tillbaka i tid för att vara i form i slutspelet då :)

Bara vi slipper skador nu i veckan när vi möter svinen. Risk för yxhugg och fega sviniga överfall. Jag är sjukt äcklad av Lindströms jockar. Fattar inte hur han får hållas med svineriet år efter år.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Se tillägget. Verkar ju som att det skulle kunna vara handleden sedan semin mot Frölunda.

Är ju inte så många delar av armen man kan operera och därefter räkna med tre månaders rehab: axeln, armbågen och handleden men den först nämnda som vanligaste. Men lutar väl mot handleden dårå.

Kommer inte ihåg händelsen så svårt att gissa.

Nå, vi hoppas att när Emil kliver in igen är han i den form han var första säsongen för oss:-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
He he. ApPravda Nollan, jag menar Norran, har tydligen fått bannor av Apan eftersom de råkade tala sanning och i förväg berättade att DamApan skulle möta världens bästa damlag. Luleå Hockey.

Så när Luleå givit DamApan deras historiskt största förlust, försökte Norran gämma undan det lite. Se översta bilden, där (det onämnbara, vid förlust för Apan) Luleå Hockey inte ens nämns vid nan alltså, i rubriken. Bara det lilla fåtal som prenumererar på slaskblaskan får läsa artikeln, men antagligen utan att få reda på vilket lag de torskade mot.

Men nu har DamApan tydligen vunnit mot Uleå och kolla in - då måste man ha med tre rader för att slicka DamApa.

Med hänsyn till att detta skrivs i en tidning vid namn Norran är det väl läge - när Luleå Hockey storkrossat DamApan med 8-0 - att töpa om slaskblaskan med Apsanningar till... Nollan och det offociella fullständiga namnet Norra Västerbotten får ju mycket lämpligt hela Nolla Västerbotten, vilket är precis vad både Luleå Hockeys damlag och herrlag inlett säsongen med att göra.

Ska vi räkna med att Luleå Hockeys herrar nollar HerrApan veckan som kommer också?
Uppladdat:

450x277-skarmavbild-2019-08-18-kl-173352.png

431x300-skarmavbild-2019-08-18-kl-173334.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Robin Kovacs inleder säsongen fint och inte oväntat är han den som gör Luleå Hockeys första mål denna säsong.

Och nu har också hans partner - Minatsu Murase - debuterat för Luleå Hockey, genom att hålla nollan mot Kärpät. Liksom Sara Grahn gjorde mot Apan. Liksom Lassi gjorde mot Burkölen.

Luleås vakter äger:-)

Och Luleås herrar och samer har inlett säsongen med tre vinster av tre möjliga.

Lite längre söderut har vi Apan, vars värdegrunnnnnd bygger på s å kallade apsanningar (vilket vi med fem fingrar har för vana att kalla vid dess rätta namn: lögner).

Apans herrar och damer har inlett säsongen snarlikt med Luleå - med tre vinster av tre möjliga, låt vara för motståndarna.

Men Apan väljer alltså att obekväma sanningar låtsas vi som att det inte finns bara.

Se nedan hur Apan på officiella sidan satsar på matchrapporter och på extraartiklar när Apherrarna och Apjunisarna debuterar för säsongen.

Men Damapan, den skriver de ingenting alls om. Annat än att man pliktskyldigast nämner spelschemat, där man så undangömt som möjligt viskar om att världsmästarna för klubblag damhockey en fredag kväll kommer till Aparenan för första gången i världshistorien. Det blankar man bort, för att ingen ska vara intresserad och välja att se matchen. De kan de förstås inte ändå, eftersom det redan är fullsatt. Av tomma stolar.

Och när matchen spelats - och Luleå Hockey tillfogat DamApan den största förlust de någonsin åkt på - "storkross" för att citera media - ja, då låtsas Apan som att den inte finns, den har aldrig hänt, det är extremt oviktigt för Aphockeyn. Men skulle DamApan vinna match mot Luleås hobbylag senare i höst - ja, då jäklar! Då brakar man väl loss med jättenyhet "DamApan vann mot Luleå Hockey"!

Ja, det kan inte vara lätt, att vara lillasyster och lillebror. Att ha haft några få år då folk känt till att man finns. Men nu med rasande fart vara på väg utför igen. Sportsligt och ekonomiskt. För både damer och herrar.

Vi kommer inte att sakna er när ni pyst ut bakvägen. För att åter spela i Allsvenskan, er naturliga miljö. Låt vara denna gång med skrytarenan och skrytbaren där ApPea slösat miljoner efter miljoner för att bygga en lyxrestaurang. Utan andra gäster än de som frågar "Vilken fulöl är billigast?"
Uppladdat:

200x300-skarmavbild-2019-08-18-kl-122829.png

269x300-skarmavbild-2019-08-18-kl-122922.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: He he he he he. Känns både fint och riktigt att Apan förstått att de är lillasyster med betoning på liten. Nu behöver sekten bara inse att de dessutom är lillebror så kanske deras värdegrunnnnnnnnnd börjar fungera.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Nej du Magnus Lundin, försök inte förminska Luleå Hockeys damlag till ”ett av världens bästa klubblag”
Vi ÄR världens bästa klubblag det har vi både pokal och papper på.

Men du har rätt om våran super Jenni och du verkar förstå ditt lags plats där längst ner i näringskedjan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
En riktigt fin helg och säsongstart för våra härliga damer.

I amerkat har de ju problem med liga så någon repris på "världsmästerskapsklubbmatchen" blir det inte denna säsong.

I stället ska Luleå iväg till Ryssland på turnering för att möta bästa ryska lagen.

För några år sedan yrade hybrissekten om att Apan borde lira i KHL eller NHL för att få motstånd, men detta inköpta låtsaslag som nu jobbat hårt för att sätta i rekord på att ta Le Mans - pokalen till de som torskar SM-finaler går ju som alla vet skitdåligt när de ska möta utländskt motstånd. Se bara hur illa de olyckats i CHL.

Luleå Hockeys damer däremot. Där har vi ett lag som håller måttet. HerrApan är jämförelsevis bestående av bara kärringar.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: hehe. Jomen tänkte att dom har sagt att det är "armen". Kan iof vara axelskada som påverkar armen. Men jag tolkade det jag läst och hört som att det var nånstans i själva armen man opererade.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Bra och illustrativa bilder men förstås otroligt deprimerande att SHL ska tillåta en sådan fulspelande fuljävel att hålla på.

Kommer ihåg när han baikfrån helt provocerat drog in en klubba i familjejuvelerna på stackars HV-Tedenby också och det var förbannat tydligt på upprepade repriser: highsticking tog i så kraftigt att klubban böjdes som en banan och var mycket nära att gå sönder.

Matchzebrorna - som såg det hela - var så j-a fega eftersom matchen spelades i Aparenan att de råblundade och låtsades som ingenting alls.

Men situationsrummet och lärlingen kunde ju inte låtsas som ingenting utan skulle förstås bli tvungna att anmäla. Och det fanns ju ett tvingande prejudikat sedan Disciplinnämnden - när det stängde av Luleås Bill Sweatt i tre matcher - hade förklarat att slag mot familjejuvelerna ALLTID ska rendera avstängning.

Grejen var den att fulspelaren highsticking nyss var åter i spel efter tidigare avstängning och skulle helt klart dömas som vaneförbrytare: 5 eller 7 matcher var frågan? Eller längre?

Men vad händer?

Aprunkarna swikegård och Sanny står i Cmore och skrattar gott åt det hela "den jocken, den jocke, hi hi hi" och sedan skrämmer de lärlingen och förklarar att om du rapporterar highsticking ser vi till att du får sparken.

Varpå lärlingen INTE rapporterar highsticking och förbundet får ta in motiveringen på sin hemsida "Det var inte tillräckligt hårt...".

VAD?

Om man gillar rent spel och gillar rättvisa villkor då gillar man inte Apan.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Det var tråkigt med Emil. Jag har ingen aning om vad han kan ha för skada. Axlar är ju vanliga problem för hockeyspelare så gissningsvis där. Frågar man får man väl klara besked: det är en överkroppsskada...;-)

TILLÄGG: Text från 8 maj: "Han besväras fortfarande av den handledsskada som han drabbades av i den tredje semifinalmatchen mot Frölunda.
– Det har blivit lite bättre, men det var värre än vad jag trodde. Och det känns fortfarande inte riktigt bra, säger Emil Larsson."
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ojdå! Världsmästarna börjar säsongen imponerande. Uleå-damerna är inte att leka med. Verkar ändå som att Luleå bara kör två perioder i år och om det då är avgjort avvaktar de till nästa match.

I morgon ska väl Cupen avgöras, när DamApan, som krossades av Luleå, tar emot Kärpät, som klarade sig BETYDLIGT bättre.

Vi får väl se vad DamApan kan komma med, efter att de i fredags förlorat match med sina historiskt sämsta siffror.

Inte för att det gör så mycket: ApPravda Norran kommer därefter att redovisa resultatet som att DamApan tog en hedrande och stark tredje plats medan Luleå Hockey kom tredje sist.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Matchen slutar 7-0 med skotten 41-16.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
7-0 efter två perioder och skotten totalt 33-9.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Våra stenhårda damer - Uleå 5-0 efter 1:a perioden och 15-2 i skott.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vad kan det vara? Lös benflisa i anslutning till armbågsled eller handled? Skadat senfäste? Knappast nåt muskulärt väl?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Schaisse! Emil opererad, borta 3 månader :(
+1
Kommentera


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Båda stolarna är ju i alla fall fullsatta.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Samtidigt njuter deras fans av "spelet"
Uppladdat:

450x291-screenshot20190817-12410901.jpg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Perro: Här är några
Uppladdat:

450x255-screenshot20190817-12364501.jpg

265x300-screenshot20190817-12361901.jpg

450x288-screenshot20190817-12365501.jpg

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Finns många exempel på hur motståndare vrålar av smärta när dom blivit attackerade i ansiktet av fega skaikare.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo han har svinat sig många gånger. Märkligt att han får komma undan med sina sviniga överfall år efter år. Straffen han får är typ en femtedel av det andra får för liknande händelser. Kommer ihåg när han tacklade bakifrån (efter att ha tagit sats tvärsöver en hel zon) Johnstons kranium mellan sin axel och sargen. Ett vidrigt överfall.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: Underbart! Värre kross än när Läjkers pulvriserade Apan med 20-1 i SM-finalerna 2018:-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: Jo, du har förstås rätt. Många utländska stjärnor som väljer att komma till Sverige där klubbarna lyckats utveckla SDHL till en riktigt framstående serie för internationellt framstående damhockey.

Trist att svenska hockeyförbundet samtidigt skämmer ut sig genom att "bidra" med sämsta hanteringen av damlandslag jämfört med alla andra länder på den begränsade damhockeykartan.

Standarden blir rejält hög i vår liga, jämförelsevis, men lite knepigt att så många klubbar fyller trupperna med så många importer - den DamPung vi vann SM-finalen mot i våras hade ju fler importer från utlandet än svenska damer. Även om Luleå lyckats bli mästare varje år nu kan det nog snabbt ändras genom alla rekryteringar och satsningar. Men på längre sikt måste det nog bli så att de klubbar som får fram flest duktiga från det egna området kommer att bli starkast. Typ från Västernorrland, Gästrikland, Dalarna och Norrbotten.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi hade behövt få behålla Cava, Grahm, Morin, Tougas med flera för att kunna utmana. Tror de får svårt denna säsong. För många tapp till städer och lag som kan erbjuda en bättre helhetslösning.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: Håller med om att DaMooDoo är värda all respekt och hade ni inte tappat så många av era bästa till andra lag skulle ni nog...redan under årets serie trodde jag att ni kanske skulle nå fram och jag räknade med att DaMooDoo skulle bli största hotet mot ett nytt SM-glud för Luleås damer. Nu blev det ju DamPungen som fick möta er i semi, så vi slapp möta er i slutspelet.

Men många damlag har mobiliserat kraftigt nu och kommande SDHL-säsong blir minst sagt oviss. Kanske dags för DaMooDoo nu?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Ja, man minns JSM-finalen mot Leksand då man gick i skolan samtidigt med dessa 73-75:or. Blev 10-1 och 15-2 mot ett Leksand som nog inte hade så dåliga spelare då heller. Måste försöka få fram lite statistik. Sagt det förut, mötte själv Foppa, Näslund, Wernblom mfl i ett nattcup i innebandy då, det var lite av en upplevelse. 3-10 var vi skitnöjda med.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Icing-Ove: He he, ja jäklar vilken ruggig generation ni hade då, slänga in en junislina där 2 av 3 inom några år utnämns till NHLs bästa. Måste ha känts som att möta utomjordingar för motståndarna:-)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Och resultatet...

"SHLs skickligaste spelare" säger ApSanny.

"SHLs fulaste föredetting" säger jag.
Uppladdat:

387x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105902_2.png

377x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105914_0.png

402x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105926_2.png

400x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105940_0.png

381x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-105951.png

395x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-110004_0.png

369x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-110015.png

443x300-skarmavbild-2016-10-16-kl-110027_2.png

Kommentera

1982245 · »