Luleå HF

93216 inlägg · 866 ämnen

Forum

2083206 · »


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Utskick från Luleå Hockey till oss medlemmar:

"Imorgon 29/9 kl 12:10 är det dags för nästa #lhflive som denna gång blir med Stefan "Skuggan" Nilsson med en nyhet kring SHL-laget. Välkommen att vara med i videomötet tillsammans med Stefan ”Skuggan” Nilsson som kommer presentera en nyhet kring SHL-laget. I och med att det är ett videosamtal så kommer du även ha möjlighet att ställa dina egna frågor till våra gäster i sändningen. Från klockan 12:10 kommer vi sända från Coop Norrbotten Arena och strax därefter kommer Stefan ”Skuggan” Nilsson in i sändningen och presenterar en nyhet kring SHL-laget."

Normalt brukar ju liknande innebära att nya spelare presenteras. Hmm, det verkar osannolikt. Vi har ju redan full trupp, och har tidigare tackat nej till sådana starka pjäser som Jesper Sellgren, Konstantin Komarek (och lite grann Pistol Pete Cehlaric). Det skulle väl möjligen vara att Isac Lundeström lirar med oss fram till NHL startar då, om vi försäkrar honom. Eller så har Linus Omark, Anders Nillson eller Filip Gustafsson bestämt sig att de längtar hem.

Men nej. Jag tror INTE det handlar om spelare. Märk väl; men skriver "kring laget". Det låter inte riktigt som spelarförändring, kanske. Mer väntat vore väl presentation av hur klubben kommer att göta med biljetterna vs. regeringens gräns, men det låter inte så heller.

Kan det vara så att Apan lägger ned både sin herr- och damhockey och erbjuder Luleå deras spelare? Nja, knappast. Den ende vi kunde kanske ta emot är ju Örebropojken men han drar väl till Oilers senare i hösten och allvarligt talat: jag ser inte vilken ordinarie back han skulle peta.

Kanske en förlängning? De har signat Bulan till 2050?

Jag gissar att de presenterar en förlängning på två år med Tyrväinen.

Vi får se i morgon.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Men om man ska tala riktig hockey idag får man tala NHL.

Såg nattens match mellan Tampa och Dallas.

Till att börja med en njutning att lyssna på studion med Niklas Jidhe, Erik Granqvist och Hockey Södergren och Warulfvs-Rickard som bisittande matchkommentator har blivit utmärkt.

När man jämför dessa, med det fåniga avskrap SeMer kör med, av s k "expertkommentatorer", därtill självutnämnda, är det inte så att ViaSport vinner - de formligen krossar SeMers klena ursäkt till studio.

Det där gänget körde ju tidigare Hockeyallsvenskan - innan allsvenskan gick i fällan och lät sig köpas upp av SeMer för att därefter mer eller mindre läggas ned intellektuellt och sporstligt - och på den tiden valde man nästan allsvenskan hellre än SHL, trots att Luleå spelar i SHL.

Detta om inramningen.

Sedan har vi matchen. Förutsättningarna att Tampa hade vänt 0-1 till 3-1 i matcher och behövde bara en enda vinst till för att ta hem Stanley Cup 2020.

Och vilka spelare och vilka lag! Jag brukar gäspa åt NHL-lagens ideliga dumpningar av puck och åka fram och tillbaka som vettvillingar men när nu de bästa lagen möttes var det betydligt bättre. Visst, mycket fram och tillbaka men ett j-a tempo - 50% snabbare än i SHL kändes det som - och till det otroligt strålande passningsspel där de hittade mottagare som fick den på bladet gång efter annan och speciellt gällde det Tampa som var otroligt säkra. Speciellt Tampas PP är sagolikt att se - alla spelare rör sig snabbt och hittar nya positioner att bli spelbara i, pucken går som på ett snöre klapp-klapp-klapp och det går rasande snabbt för att ta fram bra lägen för Tampas duktiga skyttar; bland dessa är MooDoo-utbildade Viktor Hedman otroligt stark; i anfall och i försvar, helt dominerande säker och får mycket riktigt spela typ halva matchen nästan.

Dallas är inte lika bra men satsar i stället lite på chans i hopp att pucken ska komma rätt, vilket den ofta gjorde. Och i Dallas är Klingberg dominerande stark, trots att han lät sig inköpas och lirade en säsong för plast-Apan, innan han valde bättre. Även Janmark är duktig i Dallas, kämpar på och brunkar duktigt.

Men Tampa ÄR det bättre laget, även om de "bara" hade 60-70% av matchen. Och >>hundra rena tacklingar som kryddar matchen. Samt ett juste spel, inga fula grejer, hockeyn får spelas och får avgöra. Och inget aptjafs efter avblåsningar som drar ut på matcherna på ett vidrigt sätt.

Fast med så överjävliga vakter blir det inte många mål och resultaten kan därför gå vilken väg som helst.

Zebra, förlåt domarnivån var underbar. Inga jävla skitutvisningar som i SHL och de blev inte kaotiska att ta utvisningar om någon gick omkull. De få utvisningar som togs var självklara och ingen jävel höll på med att protestera mot domare och sådant.

Underbart.

Hur det gick?

Efter 4,5 spelade perioder lyckades Dallas slå in 2-3 och lever vidare. Matchställningen just nu 2-3 till Tampa och underhållningen fortsätter natten mot tisdag.

ViaSports studio, domarkvaliteten, spelarna - vilken njutning: utklassar förstås SeMer och flera SHL-lag samt våra jämförelsevis katastrofer till zebror.
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Har dagens SHL-match Djurgårn - HK Arslet uppe och efter två perioder har vi skotten 14-33 men först nyss 0-1, eftersom Mantas varit riktigt, riktigt bra. Som han var för några år sedan också i Djurgårn, följt av rätt kassa säsonger i Apan där de flesta blir kassa.

TILLÄGG: Mantas-HK Arslet slutade 0-1 och när Djurgårn tog ut vakten i slutminuten satte HK Arslet 0-2 i tom bur.

I SDHL har Luleå Hockey spöat TrottoarDamen borta med försiktiga 1-2 tidigare idag.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo. Håller med om din analys. Frågan är hur länge rädde lille gustaf håller ut om det ska se ut så här. Illustrativt att möller troligen i syfte att väcka laget gick på så att de fick visa ut honom.

Jag hade väl väntat mig att Apan inte skulle kunna hålla uppe spelet men att de skulle vara så här dåliga hade jag inte trott.

Men blygdens svar på Bert Karlsson, Apans Bagdad Bob mummelklockare mumlade fram att Apan varit bra då och då var han nu upptäckt det.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: vilken jobbig inledning vi fick i år!
Av det jag såg innan jag gav upp var att Lindvall höll oss kvar i matchen med några riktigt bra räddningar men resten av laget.. dom ser helt knäckt ut, dåliga pass och ingen ork, man är van att se att skridsko starkt Skellefteå men vi är långt där ifrån
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Gangsteröret sätter 1-4 i tom kasse.

Iag blev det enbart bortavinster. Lite illustrativt för hur mycket hemmais betyder i coronatider kanske?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ett par minuter kvar Ulfven-Pölsan 3-4.

Pölsan åker på utvisning. Då byter Ulfven vakt, tar in utvilade Holm, som snabbt lämnar för att få till 6 mot 4. Då sätter Pölsan 3-5.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Röglet spöar HV med 2-3.

På torsdag tar vi emot HV hemma i Delfinen. Sedan HV torskat sina inledande, medan HV fått stryk i sina tre matcher.

Hur ska det kunna sluta med annat än Hvinst?
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Apan nu 1-3 med 6-7 min kvar.

Nedan sektens utveckling av supportrar från små telningar till jådda och barbrud och slutligen tvättäkta sanna supportrar med elitmedlemsskap, troligen Svarta Riddare som tappar alla tvålar.
Uppladdat:

450x260-skarmavbild-2020-09-26-kl-195347.png

406x300-skarmavbild-2018-12-04-kl-032315_13.png

450x299-images-16_1.jpeg

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
KulaShaker: OK, tack. Och ändå har ni chans att spöa Ulfven, nu 3-4 halva sista kvar. Starkt att hålla så mot Warulfven, hur bra ska ni inte bli med alla tillbaka?

Huga!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Brynäs saknar fortfarande Scott och Danielsson, så fortfarande är två tredjedelar av den tänkta förstakedjan borta.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tidigare idag
• Oskar-Luleå 2-5
• pungen-Läjkers 1-2 straffar

och inför tredje perioden har vi just nu
• Apan-Gangsteröret 0-3
• HV-Röglet
• Warulfven-Pölsan 3-3

Alltså bara en match som inte lutar till bortalaget och lite oväntat det är Warulfven som släpper oavgjort till Pölsan. Men idag verkar Pölsan ha tillbaka alla viktiga spelare som tidigare saknats.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Klokt!

Aprunkarna-zebrorna hittar på en utvisning på ett gangsteröre för att Apan ska få chans att måla. Imponerande hur Enroth nyper skotten och ger inga returer. Apans så kallade spelidé är ju att highsticking/möller ska skjuta meningslösa skott från långdistans och att någon drängapa ska kunna peta in returer men när Enroth plockar allt blir det inga chanser.

Apan får inte till något i PP, i stället tar ett öre pucken, åker igenom och pangar in 0-3 på rädde lille gustaf i boxplay.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: bha! 3-0 i baken! Jag ger upp, får bli tvspel med grabben istället, go afton
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nope, Öret tjafsade tre minuter i PP, inte ett skott på mål.

Det är "imponerande" hur usla Apan är i försvar och de har uppenbarligen återvänt till sin "anrika" hockey. Dvs bara tuta och köra framåt, men med bara highsticking och möller som "tillåtna vapen" att leverera skott på distans för att slippa in i det obekväma slottet, räcker det sällan till.

Tänk om Apan kunde bli av med de extremt överbetalda Möller och highsticking - för de pengarna kunde de säkert köpa in en riktig och producerande lina.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Gangsteröret kör över Apan som de vill nu, och 0-2 kunde varit 0-5.

Nu kör Möller klubban i ansiktet på ett öre, något han lärt sig av highsticking förstås och Öret får lira 5 mot 3 en minut - nu kommer nog 0-3.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Och en UNDERBAR tackling av Emil Larsson på en liten apspelare.

Trevligt att se att Emil lärde sig plocka Apor medan han spelade i Luleå. Ingen har väl glömt när han satte in en monstertackling på köpespelaren George Holloway, varpå highstinging fick psykbryt och överföll en lulejunis varpå han blev matchstraffad och anstängd och Luleå vann matchen nere i Apschtan.
Uppladdat:

184x300-skarmavbild-2020-09-26-kl-182929.png

200x300-skarmavbild-2020-09-26-kl-182942.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, det blir svårt för lille Gustaf denna match. Apan hade ju bara lite spel när de var 5 mot 4, fast då åstadkom man bara långskott som var plockpotatis för Enroth. Gangsteröret äger i övrigt och det är påfallande hur slöa och osamspelat apbackarna är - så går det när man köper hem pojkar från blygden som sparkats av andra klubbar.

Ja, nu slår aprunkarzebrorna Björlukt till igen. En apspelare försöker pressa sig förbi ett gangsteröre vid sarg men är för klen för att lyckas - och då tycker Björnlukt att de ska få spela 5 mot 4. Dags för långskottsfirman highsticking-möller.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo Örebro blir inte lätt att ta, som sagt så länge vi får poäng så är jag nöjd, vi har inget stjärnlag som ni i år
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nästan bara Gangsteröret som har puck och då tycker aprunkarzebrorna björnlukt att de måste göra något - ger Apan ett billigt PP.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Apan inleder med lite tuta-och-köra utan att åstadkomma något. Sedan tar Gangsteröret över ordentligt, och Apan tvingas ta en utvisning sedan ett Öre från egen zon åkte rakt igenom FYRA Apor som står och sover. I PP bra spel av Öret och man pangar in 0-1 på rädde, lille gustaf.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Mummelklockare - blygdens svar på Bert Karlsson - intervjuas före match och meddelar mummel mummel mummel mummel mummel mummel mummel mummel mummel mummel mummel mummel mummel - han är precis lika tydlig som vanligt!
Uppladdat:

308x300-skarmavbild-2020-09-26-kl-175934.png

+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
He he. Apkraft har hängt upp en duk på kortsidan med obegripligt meddelande, troligen författat av samme ordbrukare som länge förklarade att "flaggskeppet har ett mycket gott mat ryckte".
Uppladdat:

450x250-skarmavbild-2020-09-26-kl-175614.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Ja, nu blir det upp till bevis för er!

Ser att Gangsteröret ger er handicap genom att bara ta med två f d Luleåspelare - Mastomäki och Emil Larsson - medan Robin Kovacs saknas; han ska tydligen bli pappa igen.

Så nu ska ni väl kunna få till något framför alla tomma stolar. Men Jihonas Enroth som har gangsterspaden är inte att leka med. Blir det vanliga sekthockeyn alla puckar på highsticking/möller och skott på distans eftersom ingen törs ge sig in i slottet kan de få det svårt att måla när motståndarna har en riktig vakt.

Ni har ju dock köpt in en äkta Örebroare Broberg och han är ju riktigt duktig; vi hoppas att Oilers delar den uppfattningen och plockar över honom när NHL drar igång senare i höst.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Henrik Stridh intervjuas efter match och lyfter att det var trevligt med att Oskars, genom klacken, satte en ganska fin prägel på matchen.

Samtidigt påpekar Henrik att det är lite underligt att Luleå åker ned med full trupp i ett fullsatt SAS-plan till matchen, liksom det är fullt med folk på diverse köpcentrum samtidigt som det "måste" vara så tomt på hockeyn. Och att det är liiiite svårt att förstå regeringen där.

Man kan bara hålla med.

Men nu är det som det är och fint att Oskars släppte in klackpublik. Hoppas att Luleås klack + övriga säsongskortsinnehavare kan bjuda till likadant i Delfinen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
He he, Oskars tar vakten igen och då pangar Erik in 2-5!

Då försöker Oskars matchsekretariat - troligen tränade av HK Arslet - en luring och påstår att det var Oskars som målade (se nedan) till 3-4 och försöker köra en Bagdad Bob på Molgan "javisst fan var det Oskars som gjorde mål".

Lustigt, men som Molgan skött sig idag, var det tänkbart att han skulle gått på den där.

Matchen slut, Luleå vinner med 2-5.

Sammantaget är Luleå ett betydligt starkare lag än Oskars, minst en nivå starkare.
Uppladdat:

450x292-skarmavbild-2020-09-26-kl-173052.png

+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Jag är tremäning med brödernas pappa :-)
+2
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Det där förstod jag inte eller menar du att släkten är värst kanske. Gamla Modospelare som dominerar. Nu måste jag växla över till huvudmatchen. Färjestad borta :-)
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: hahaha Oskars matar er med målskillnad! Jösses
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Puh! Luleå stod emot. Faktum är att Oskars bara vaskade fram en halvchans, när Eddie Larsson blev bortvänd vid sarg, men för övrigt hade Oskars - trots PP-spel i Luleås zon mest hela tiden - ingen chans att få fram skottchans pga Luleås fantastiska boxspel; utsökt fint!

Med två minuter kvarhar vi 5 mot 5 igen. Då tar Oskars ut vakten och då pangar Einar Wolf omedelbart in 2-4!

DansbaneWolf - satan-i-gatan vad din släkt rockar i dag! Underbart!
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Var du lugn för släkten fortsätter rocka.
+1
KommenteraSv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hela er framtid hänger löst om ni inte klarar detta.
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Jo, men var nog korrekt. Till skillnad från de flesta övriga Luleåutvisningar Molgan "hittade"...
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nu åker Luleå på sex man för helvete när Olle är lite långsam att hoppa över sargen vid byte samtidigt soom spelet, pucken och övriga spelare kommer dit.

Jaha. 5.39 kvar. PP för Oskars. Läget 2-3.

STÅ UPP NU, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: tuff utvisning med för många på isen..
+1
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Einar Wolf fälls, Molgan blundar.

6,5 minut kvar...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Usel första PP-minut, Luleå kommer inte in i zon ens.

Då sätter man in klasen-tyrre-olle-erik-lill-filip och det blir betydligt bättre, men dock inga stora chanser och nu 5 mot 5 igen, läget 2-3, och 7,5 minut kvar.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Oj, nu försöker Oskars jämna ut spelet genom att skicka in sex spelare med vakten kvar.

Molgan råkar upptäcka det och nu blir det PP för Luleå!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tio och en halv minut återstår, "bara" 2-3, och risken finns förstås att Oskars kan få till något.

Det vore synnerligen orättvist sportsligt om vi inte får alla tre poängen denna match men vi får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Oskars-Luleå 2-3 och vi har spelat 5 mot 5 hela denna period, konstigt nog.

Luleå har dragit upp tempot och dominerar nu i 5 mot 5, men Oskarsklacken ropar på fler utvisningar på Luleåspelare, trots att Luleå inte gör några fel. Däremot är Molgan duktig på att blunda för de 5-10 Oskare som skulle ha visats ut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DAM

Luleå torskade med 7-4.

Nu koncentrerar vi oss på herrmatchen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ojoj, Lill-Nisse får puck i egen zon och åker förbi och rundar två Oskare, kommer helt fri framför Cannata, men så nära att Cannata kan stå i vägen.

Att notera att TRE Oskare slår med klubborna på Lill-Nisse. Molgan ser inget...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nu kör vi tredje mot Oskars!

Que vadis, Molgan?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DAM

Shit!

11,5 minut kvar av matchen och Luleå har 2-3 men drygt 7 minuter senare står det nu 6-3.

Sex minuter återstår och nu lutar det mot att Luleå åker på sin första förlust i årets SDHL - medan DamPölsan då har vunnit samtliga sina fem spelade matcher.

Tufft!

TILLÄGG: Tre minuter kvar, Luleå reducerar till 6-4, och nu chansar man genom att ta ut lilla Tindra och spela 6 mot 5. Men med två min kvar sätter DamPölsan 7-4 i tom Luleå-bur.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bild från matchen i Oskars arena. Tycker nog att de har fler än femtio åskådare, tydligen har de givit alla platser till klacken - som firar tioårsjubileum - och det hörs.

Framför allt reagerar de förstås på att Molgan inte plockar ut fler Luleåspelare än han gör, och publiktrycket lär få effekt på SHL:s störste lille hemmazebra Molgan. Frågan är om Luleå får ha fler än 3-4 utespelare på isen i tredje.
Uppladdat:

450x168-skarmavbild-2020-09-26-kl-165412.png

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DAM

Satan-i-gatan! På drygt tre minuter vänder DamPölsan 2-3 till 5-3!

Åtta minuter återstår återstår.

KOM IGEN, LULEÅ!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Molgan lyckas inte hitta på någon ytterligare utvisning på Luleå och andra perioden rinner ut. 2-3 till Luleå inför tredje perioden.

Matchen hittills:
• 2 utvisningar på Oskars, 7 utvisningar på Luleå
• 14 skott av Oskars, 14 skott av Luleå
• 2 mål av Oskars, 3 mål av Luleå
• Oskars 29 PP%, Luleå 50 PP%, spel 5 mot 5 0-2 för Luleå
• Oskars tillåts i princip alla slashing
• Luleå åker ut för alla slashing inklusive ett antal påhittade.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ni är underbara!

Snyggt långpass av Brännström upp till Einar Wolf uppe vid bortre blå centralt och härlige Einar sticker emellan två Oskars och fri med Cannata drar han denne och pangar upp 2-3 i klubbhandskrysset!

Bara minuter kvar av andra perioden nu. Nu måste Molgan skärpa sig och ta ut några Luleåspelare, annars kan det här rinna iväg!
+1
Kommentera

2083206 · »