Allsvenskan

986 inlägg · 140 ämnen

Leksand

67097 · » Till forumet


Sv: Leksand
Tror Leksand är ganska klar för ES, fast just det där vet man aldrig nånting om. För ett lag ska lyckas behövs det bra stämning mellan publik och lag. Vilket som finns både i Timrå och Leksand.
Se bara förra året, Leksand åkte ur, och hälften av deras supportrar satt och stirrade rakt ut, och andra hälften började gråta. Men när chocken släppt ställde dom sig upp, och skrek "VI ÄLSKAR LEKSAND!" Jag ryser i hela kroppen när jag tänker på det och det är ingenting jämfört mot för oss i Timrå som skriker match efter match, förlust efter förlust, "Vi älskar Timrå!"
AIK må vara ett klassiskt bra lag, men då både supportar och klubben lägger ner alla sina pengar på fotbollen förtjänar dom inte att spela i ES, det kanske inte har med saken att göra. Men det kommer bli tufft, man ska inte underskatta något av lagen i KS, ta bara det där med Sverige - Vitryssland. Tror mycket på Leksand, även Timrå, men AIK är inte ute dom heller, tycker även att Boden kan vara en rysare att möta på bortaplan efter vad jag har hört.

Timrå IK - ett sätt att leva
Kommentera

Sv: Leksand
För mig är Timrå tredje lag i kvalserien. Tur att man oftast haft fel i sina funderingar.
Kommentera

Sv: Leksand
En fråga: Hur ser Leksands lag ut jämfört med fjolårets då dom åkte ur ES?
Samma lag med smärre förändringar eller stora förändringar?

Personligen tycker jag även att vi ska vara försiktiga med att säga att TIK kommer att vara kvar i ES innan vi ens sett några matcher i KS.

Jag var helt övertygad om att Leksand ifjol skulle fixa att vara kvar, men en leksing sa till mig då i Dominikanska att dom skulle åka ur. Jag sa aldrig, han fick rätt.

Det kommer att bli mycket svårt men att sen säga att Leksand kommer att vara ett av lagen som kommer att gå upp, det är till att ta i.
Det enda "motstånd", om man kan kalla det det, dom haft är ju lag som inte är i närheten av att ta steget upp i ES.
Hur sen Leksand tacklar denna nya situation med lag från ES o dess tempo återstår att se.

Men till sist hoppas jag Timrå o Leksand fixar ES platserna, framförallt TIK!
Kommentera

Sv: Leksand
Om Leksand misslyckas med att "gå upp" så kommer de för evigt bli kvar i mörkret.
Kommentera

Sv: Leksand
Jag har bara en sak atta säga....

Leksand kommer att gå till Elitserien tillsammans med Timrå....

Frölunda tar Sm Guld......

Heja Leksand!
Kommentera

Sv: Leksand
Tja, vette klåen om Leksand kommer att vara lika bra i kvalspelet som i SA. Det blir ju lite annat motstånd om man säger så. Nåja, varför spekulera det kommer man ju ingen vart med endå... om ett par veckor vet vi svaret.
Kommentera

Sv: Leksand
nyz: Ähh, du behöver inte vara blygsam nu... Klart ni fixar detta, på det sätt som ni krossat allt motstånd i NHS o SA så kommer KS gå av bara farten...

Man kan dra paraleller med då Timrå gick upp 2000, vi var överlägsna i SA, inledde den med 10 raka vinster o var tidigt klar för KS... I KS inledde vi med 6 raka vinster o ES-platsen såg ut att vara klar men efter 3 raka förluster vart det nervigt men vi fixade det ändå till slut genom vinst i sista omgången mot NH90 hemma med 4-0...

Men om TIK var överlägsna i Allsvenskan det året så är det inget mot för Leksand varit denna säsong, TIK hade iaf jämna drabbningar med Löven o SSK, Leksand har ju inte haft nån konkurrens överhuvudtaget... Nä man får nog gå tillbaka till 89/90 då Malmö IF lekte sig upp i ES o krossade allt, ES-lagen då var Skellefteå o MoDo, de var chanslösa mot MIF då på samma sätt som AIK o Timrå kommer vara i år mot Leksand...

250 kg: Visst, kan hålla med om att det är lite ovisst i KS o att starten blir viktig men kampen består endast om vilket lag som ska komma 2:a efter Leksand...
Kommentera

Sv: Leksand
Lia bra att gå upp nästa säsong.
Kommentera

Sv: Leksand
Jimmy:

Vänta lite...! Vi är inte där än.
Hur mycket jag än hoppas, vill och tror att vi spelar i Elitserien nästa säsong hjälper inte. Vi måste vara bäst, eller åtminstone näst bäst, i en serie av 10 matcher.
Mycket kan gå fel. Skador, olyckor, terrorister, mutade domare, domedagen... kan fortsätta hur länge som helst, tror dock att du fattar vinken.
Vi ska spela om det, om Gud tillåter. Vi ska kämpa till siste man för att åter få försvara de vackert blå-vita färgerna i hockeyns finrum.

Det jag vill klargöra är att jag inte tar för givet att vi ska lyckas med vårt återtåg. Men om alla får vara hela och friska ska vi i alla fall ha en mycket god chans att ro hem det hela...

LIFvet är vackert blå-vitt!!!
Kommentera

Sv: Leksand
Hoppsan. En riktigt påläst och duktig TIK- analytiker som sticker ut hakan och påstår att Leksand är så bra?
Har det psykiska ordkriget redan startat, eller vad?

Leksand är överskattat, men ändå inte. Leksand är bra, men kan aldrig räkna med att kliva tillbaka utan problem, med lag som AIK och Timrå IK. Att utse Leksand som given i elitserien är som att vinna 7 rätt på Lotto redan dagen innan.

Med andra ord, utgången är oviss. Där är Leksand inte mer favorit än ngt av de andra förväntade topplagen.

Jag tar skiten om det skulle visa sig att Jimmy har precis så rätt som han förklarat. Synd bara att jag vet att han har fel =)
Kommentera

Sv: Leksand
nyz: Det är bara att gratulera er till Elitserieplatsen...! För att Leksand inte ska vinna Kvalserien vill det till något helt osannolikt... Ni kommer fortsätta köra över allt motstånd, AIK o Timrå har inget att sätta emot...
Kommentera

Sv: Leksand
Själv tror jag att starten i kvalserien blir oerhört avgörande för vidare öde. Tänker mig scenariot att ngt av de förväntade topplagen skulle förlora de två- tre första matcherna. Då blir det tufft att komma tillbaka. Alla tre lag som står för favoritskapet kan mkt väl råka ut för det.
Håller med dig nyz om Leksands kapacitet att lägga in en överväxel. Det har man tydligt märkt. Det är väl heller ingen nackdel att vinna alla sina matcher ( med undantag för några), det bygger en stabilitet och vinnarkänsla som måste kännas bra mycket bättre än en lång förlustrad. Men återigen är det nog ett måste för AIK, Leksand och Timrå IK att vinna redan från start, annars blir det en mödosam väg till elitserien.
Kommentera

Sv: Leksand
Har sett Leksand spela... Vackert, underbart, effektivt, men också tafatt, viljelöst och riktigt uselt. Har under säsongen missat kanske 16 matcher allt som allt, så jag anser mig ha hyfsad koll på vad laget går för. Har sett 4 ES-matcher live och många andra via Canal+. AIK har inte visat nåt som skrämmer inför kvalet. Timrå kan mycket bättre, vill jag tro med tanke på spelet från säsongen 00/01, men inte heller dom verkar som något större hot.

Många haussar upp ES-tempot som Leksands största fara. Sist jag såg en ES-match var 2/3 mellan 2 av slutspelslagen. Vadå tempo? Visst, Leksand har inte behövt förta sig och därför inte spelat upp sitt fulla register (menar med det maxtempo), men likväl har man stundtals lagt i överväxeln och motståndet har i dessa stunder sett ut som statister. Alla spelare i LIF-truppen klarar ES-tempot (kanske inte Jardemyr, men han kompenserar det med en enorm blick för spelet) och samtliga är numera "vinnare". Viljan att vinna matchen, trots att serien sedan länge varit vunnen, har gång på gång visats upp av laget - det gör mig trygg inför kvalet. Inte på ett sätt att jag tror att vi är garanterade en plats i ES, utan det att jag vet att killarna inte kommer att vika ner sig utan kamp!

Vi har smakat segerns sötma och vill ha mer.

LIFvet leker...
Kommentera

Sv: Leksand
Har du sett Leksand iår?
Har själv bara sett en match och då imponerade de inte så Otroligt mycket men om man tittar på vad som hänt de senaste åren i kvalspelet till elitserien så får man nog vara lite försiktig med att blåsa upp skillnaden mellan elitserien och allsvenskan, kolla hur många som gått upp de senaste åren......
Kommentera

Leksand
jag tycker att leksand är överskattat.....dom har visserligen lekt i både allsvenskan och superallsvenskan, men det är stor skillnad mellan allsvenskan och elitserien, både Timrå och AIK har ett bättre lag än Leksand
Kommentera

67097 · »