Allsvenskan

986 inlägg · 140 ämnen

Inlägg #66071

Rapport från Väsbyfronten
Efter påtryckningar från alla beundrare som inte loggat in på Timråsidan utan bara läster kvalseriesnacket så copy-pastar jag vad som hände under AIK-TIK nu ikväll.

Hemma från Väsby och rätt nöjd med segern. Båda lagen ville vinna och fast det bara är en Kalle-Ankaturnering var det spännande att se på. Någorlunda rättvis seger, Timrå hade fler bra målchanser än AIK de två perioder jag hann se. Dock väldigt nära kvittering på slutet med dels ett klockrent stolpskott, dels ett hemmamål som slogs in på tennis i absolut sista sekunden, bortdömt för hög klubba.

Antar att både Boden och Leksand hade spioner på plats ikväll och inte lär de behöva byta kalsonger efter att ha gjort i brallan av skräck. Det var klara allsvenska vibbar, inte bara på grund av hallen (som visserligen för närvarande bara härbärgerar ett division 1-lag) utan det var bitvis rätt långsam hockey. Det som var kul var att AIK hade problem varje gång Timrå fick upp tempot. Gnagarna hade väldigt svårt att hitta varandra med passningarna när de försökte spela sig genom mittzon med fart. Timrå hade mer fantasifullt spel i den mån det gick att identifiera några linjer. Synd att de inte gör ett par-tre mål till bara, chanser fanns.

Mathiasson duktig, juniorerna stabila, Zetterberg bra såklart även om det var både ett och två snäpp under vad som krävs i Detroit nästa år. Fredde gjorde en mycket bra insats och blev bäste Timrålirare. Ingen som föll ur bilden rejält vad jag kunde se.

I AIK funderade jag på André Mattsson, undrar om han räknat med att återvända till Boden igen i år? Svedberg stabil på backen, tillsamman med Sjödin den sista spelaren från Medelpads 80-tal som håller lite klass.

Hyfsat mycket folk, nånstans mellan 1000-2000. Trevlig hall, något mindre än Gärde även om publikkapaciteten är högre. Många AIK-barn så hemmaklacken hade samma sammansättning som i Globen. Genomsnittliga IQ-nivån bland de svargula uppenbarligen lägre så här uppåt länet eftersom pulvren kastade in skit på isen tre-fyra gånger. Suck.

Förbannat kall promenad mellan pendeln och Vilunda. God korv att trösta sig med. Korvförsäljarna har t-shirts med arga Väsby-vildsvin på sig.
Kommentera