1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18407 inlägg · 1109 ämnen

Inlägg #307381

Sv: Färjestad - Södertälje
MoK:

Jag tycker fortfarande du har fel. Var har du fått den bilden ifrån? Vad baserar du det på?

Det fanns framförallt två lag som spelade en utpräglad defensiv hockey under stora delar av 90-talet. Det ena var Frölunda och det andra var Djurgården. I övrigt var det mer jämnt skägg, man spelade efter resurserna vilket kunde vara mer eller mindre defensivt från match till match, men utan att ha den extrema spelstilen.

Vid den här tiden hade HV precis inlett steg 2 som elitserielag. Man var etablerade i eliten, nu skulle man sluta dansa kring strecken var det tänkt. Redan 93/94 inleddes den här satsningen. Spelare som Patric Kjellberg, Kenneth Kennholt och Peter Hammarström införskaffades. Året efter kom Esa Keskinen och Marko Palo. 95/96 Kai Nurminen och Vesa Salo. 96/97 kom bröderna Huusko, Vesa Viitakosko, Salomatin och Jouni Loponen. Så kan jag hålla på fram till nu. Det var ruggigt mycket pengar som rullade för att vara pre-Bosman, och inte köptes de in för att spela defensivt.

Ingen av tränarna som HV haft har heller förespråkat en total-defensiv, tvärtom förespråkade Håkan Nygren (93/94) en frejdig offensiv (vilket då gick käpprätt åt h-e) medan Sune Bergman var för ett mer balanserat och disciplinerat spel med rollspelare på de olika positionerna. Dock lät han aldrig Keskinen ingå i rollspelet, han fick helt fria händer.
Kommentera