1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18407 inlägg · 1109 ämnen

Inlägg #509043

Sv: Pinsamma winnerborg
Hmm... Jag är väl visserligen lika färgad som ni är, men efter att ha sett matchen live och sedan sett om historien på Canal+-sändingen efteråt kan jag inte annat än att tycka tvärtom.

Jag håller med - Vinnerborg gjorde (som vanligt) en skakig insats (åt båda håll), men att Färjestad inte fick fler straff är mycket märkligt.

Om vi tar situationen med Kåbergs matchstraff steg för steg:

1. Kåberg slashar Plüss. Resultat - avvaktande utvisning.
2. Kåberg och Esbjörs hamnar i slagsmål. Kåberg är aktivare (eller träffar bättre) än Esbjörs, men i det stora hela är de lika skyldiga.
3. Kåberg åker efter Niemi (detta syns inte på Canal+ bilder) och kastar sig över honom bakifrån. Det är då Vinnerborg pekar på Kåberg och omklädningsrummet.

Om det nu är så att Kåberg får 5 + game för att hoppat på Niemi bakifrån (vilket det såg ut som på Vinnerborgs reaktion), och hans orginal 2-minutare är på slashingen på Plüss - vad är det då som matchar Esbjörs 2+2? Hade Vinnerborg varit det minsta konsekvent får han ju dela ut straff till Kåberg för det också eftersom Esjbörs får 2+2 då det är olika händelser?

Summa för Kåberg på det enda sätt jag kan begripa är:
2 min slashing
2+2 roughing
5 + game roughing

vilket isåfall "sparade" FBK 4 min utvisning enbart i det momentet.

Sedan finns det många moment med riktigt trista tilltag till som Vinnerborg missade (och kamerorna, men kommentatorerna såg iallafall det och kommenterade det). I första minutrarna cross-checkar Sourray Jens Karlsson 3 gånger under samma byte och åker inte ut. Sista gången väntande han verkligen tills Vinnerborg tittade på annat.

Sedan fortsatte Sourray med cross-checkingar genom hela matchen men var på isen hela tiden. Mycket trist.

En tredje situation man kan spekulare lite över är när Niemi åker ut. Nordström cross-checkar Alavaara i ryggen och Niemi som är precis bakom svarar med att cross-checka Nordström i ryggen. Resultat - 2 min på Niemi.

Jag skall inte påstå att något av lagen spelade speciellt mjukt idag.
VF-FBK brukar vara ganska griniga och hårda matcher, men det är lite synd att FBK som varit ett av Elitseriens mest spelförande och underhållande lag att se på verkar ha gått ner sig i nivå och satsat så tydligt på NHL-varianten av hockey.
Kommentera