1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18535 inlägg · 1109 ämnen

Inlägg #535028

Sv: hade Berglund rätt?
Boråsindian: Jag tror nog också att Svanru bara bevittnat Scandinavium matcher. Betvivlar att han/hon ens sett på Canal+ mycket under året. Ett synnerligen vanligt exempel är när VF är på bortamatch (speciellt tydligt i Malmö och Stockholm känns det som?) är hela hemmaklacken skandera "Hata, hata, hata Göteborg". Men som sagt, Svanru har troligen missat mycket.

Journalisterna brukar ju kalla Ö-viks publiken för "den mest enögda hemmapubliken" och Karlstad brukar väl vara tvåa i journalisternas enögdsliga. Göteborgspubliken tycker jag under grundspelet varit synnerligen mjuk jämförelsevis, men naturligtvis hettar det till i ett slutspel. Det gör det på alla arenor. Spelarna skakar ju inte ens tass efter slutspelsmatcherna utan väntar med det tills något lag har vunnit (kvarst/semi/final)serien, och givetvis hettar det till även på läktaren och all publik blir stark hemmapublik.

rullis: Ja, Chara har vissa nackdelar av att vara stor. Och Chara har vissa fördelar av att vara stor. Men eftersom Chara har varit över 2 meter bra länge nu så borde han skaffat sig koll på sina armar. Tackling mot huvudet är ett regelbrott och det är dessutom ett ganska farligt sådant. En sådan tackling med armarna mot huvudet i sargen som Chara satte på Niklas Andersson igår (ingen utvisning) gav Jens Karlsson ett antal matchers avstängning i semifinal mot Timrå för ett par år sedan. Jensa hade också "oturen" att vara längre än Timråforwarden, men det såg likväl väldigt otäckt ut. Timråkillen hamnade på Sahlgrenska och spelade inte på ett antal matcher. Niklas klarade sig lycklingvis fint igår.

Souray säger att Rönnmark hade blivit utkastad från NHL om han hade dömt som igår. Det är här jag tror att nyckeln ligger. Rönnmark dömer inte NHL. Han dömer Elitseriehockey. Flera NHL-spelare borde snart ha förstått att armar i huvudhöjd m.m. är inte tillåtet i internationell hockey. Det är bara ok i NHL. Frölundas NHL-killar har inte haft samma problem att anpassa sig till regelverket, inte i grundserien och inte nu.

Nordström (och VF) skall nog dock vara glad att inte Salo fick tag på honom igår... Har aldrig sett den annars så lugna finnen så vansinnig.
Kommentera