1150x200-64570.jpg

Färjestads BK

18407 inlägg · 1109 ämnen

Inlägg #77157

Sv: Nästa års Färjestad
Ursäkta att jag avbryter diskussionen. Detta med att jämföra Zäta med Husse känns som att sätta likhetstecken mellan Foppa och Nyllet! Måhända är/var Husse i parentet med Zäta när han lirade i ES. Men det beror mest på Husses roll som målgörare i ett relativt namnkunnigt lag som goa gubbar ändå hade när han fortfarande spelade i elitserien. Zäta har haft en aningen tuffare väg att nå stjärnstatus. I ett lag som inte platsat i ES fram till förra säsongen har killen växt fram och varit den viktigaste kuggen i Timrå Ik:s lagbygge som numer håller på att få fotfäste i elitserien. Med sitt hockeykunnande, som på läktarhåll inte känns avlägset de riktigt stora svenskarna i NHL, känns det svårt att jämföra Zäta med Husse. Kan hända att Husselius var "eran" kung, men merdelen av alla hockeykunniga runt om i landet kan inte ta miste på skillnaden mellan dessa två? Visst var det en besvikelse att Husse inte fick plats i OS- i alla fall med facit i hand. Men vilka kunde han petat från OS- truppen om han skulle platsa? Inte Zäta i alla fall, som måste få ett klart godkänt betyg i sitt första OS, och sin största turnering. Det måste ha blivit någon annan.

Ibland funderar jag på vem av alla svenska elitseriespelare som varit den viktigaste kuggen för laget eller lagets placering- overall? ( eller i allra första han årets elitserie?)
Patriotisk må hända, men jag påstår att om TIK lyckas hålla sig kvar via kvalseriespel och Zäta fortsätter att övertyga (som han gjort under hela säsongen och kvalserien), ja då ser jag ingen riktig motståndare till utnämningen. Okej, jag kan vara patriotisk. Däremot känns det realistiskt.

I ett bättre lag, eller rättare sagt i ett lag med bättre medspelare hade Zäta troligtvis vunnit poängligan också. Just så bra är han.
Tycker att vi lägger ner jämförelserna mellan Husse och Zäta eftersom det är sådan stor skillnad på spelarna.

Husse såg ett tag ut att kandidera till årets rookie, men dessvärre verkar det inte räcka. Lycka till ändå "gogubbe"!

Skulle valt en annan tråd och ett annat forum för detta inlägg. Men moderatorer- now it´s all up to you.
Kommentera