Fotboll

16184 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1174139

Sv: Damfotboll
Poffa: ...och Anja Pärson hade fått styrk av vilken herrjunior som helst. Och Jelena Isinbajeva hade inte ens kvalat in till herr-SM i stav. Du kan aldrig jämföra damfotboll mot herrfotboll mer än du kan jämföra herrar och damer i friidrott.

Jag tycker att damfotboll för det mesta är stentrist att se. Men ska de inte få spela för det? Gör som jag om du tycker det är så trist - ge fan i att titta på det och hoppa över artiklarna om dem. Det är faktiskt inte svårare än så att slippa bli upprörd :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Damfotboll
LL: På sitt sätt så kan man det. Att slå en passning på 2-10 m till rätt adress ska inte vara så utmanande varken för kvinnor eller män, tycker man.

I Friidrott, slalom, tennis, you name it, så ser man inte som i tex fotboll hur dåliga dom är.
I slalom tex kan man inte åka så annorlunda mer än att männen åker fortare eller i friidrott att dom kastar längre, springer fortare el. hoppar högre o längre. Så jämför man inte där.
I såna sporter så ser det fruktansvärt bra ut. Där är dom INTE dåliga.

Jag gillar kvinnliga idrottare o kvinnlig idrott men inte i fotboll där är det en katastrof.
Kommentera

Sv: Damfotboll

LL: Som scim skriver, det handlar i första hand inte om att de är sämre än herrarna. Anja Pärson kan verkligen åka skidor, Isinbajeva kan verkligen hoppa stav osv.

Damlandslaget i fotboll kan verkligen inte spela fotboll. Och jag har faktiskt inte sett mer än 10 minuter av denna turnering. Och visst får de spela, men uppmärksamheten de får är tragiskt hög. Att hoppa över artiklarna är inte så jäkla lätt, de är ju överallt i tidningen. Ungefär som när det är Robinson-hysteri eller Idol-hysteri. Till och med ledarsidorna är infekterade av damfotboll. Den uppmärksamheten får inte det svenska herrlandslaget i längdskidor, om de så tog varenda medalj som finns.

Så, nu ska den här tråden inte bevärdigas med mitt engagemang längre. För mig är den död.

Kommentera

Sv: Damfotboll
LL: Skillnaden är väl att i många andra sporter (friidrott, tennis etc) är underhållningsvärdet fortfarande högt, men i fotbollen så är damerna även taktiskt och tekniskt underlägsna.

Och ja, det är bara att låta bli att titta, jag såg endast en halvlek från detta mästerskap och det var mest beroende på en malplacerad fjärrkontroll.
Kommentera