Fotboll

16182 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1174150

Sv: Damfotboll
scim:

Jag har vunnit skytteligan i div 6 när jag var 23, hur stor chans har jag att platsa i damlandslaget?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Damfotboll
mattias - 74: Det där är bara fånigt. Du har ingen chans eftersom du inte är kvinna.

Det här lånar jag från ett annat forum:

Ett stort problem skapades i damfotbollens barndom när man valde att spela på en plan med samma mått och med målställningar av samma mått som i herrfotbollen. Trots att ett damlag har en medellängd i paritet med ett pojklag på runt 12-13. Jfr korrigeringar som gjorts i andra sporter, nätets höjd i damvolleyboll eller bollens storlek i handboll.
Detta, men säkert även andra faktorer, har gjort det svårt att värdera damfotbollen på samma "justerade" sätt som man bedömer andra sporter.

Ingen vettig person anser ju att kvinnliga skidåkare eller löpare är sämre för att deras tider är sämre än de manliga utövarnas. Prestationerna är ju helt enkelt i objektiv mening bra, givet utövarnas förutsättningar. Jag tror även att de andra bollsporterna bedöms på ett annat sätt än damfotbollen. Den "ickejusterade" damfotbollen får en tung säck att bära. Inte minst då utövarna av damfotboll i Sverige snarast verkar ligga under den genomsnittliga medellängden för kvinnor. Damfotbollens ogynnsamma ramverk har dessutom lett till att manliga utövare av fotboll hallucinerar sig till att tro att damfotbollens knaggliga utförande beror på att sporten är särdeles tuff och krävande. Min bild är att damutövarna långt fram i tiden var "segregerade" på ett sätt som nästan aldrig förekommit i många andra idrotter.
Kommentera