Fotboll

16172 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1285160

Sv: Premier League
renen: Ja, sannolikheten för det är nog väldigt stor, men det kanske är lika bra då man verkar ha kört fast helt i det offensiva spelet.

Leeds förköpte väl sig på "stjärnor" och rasade väl i seriesystemet mycket p.g.a en illa skött ekonomi. Nu har jag inte koll på exakt hur dåligt Liverpool ligger till, men jag har svårt att se hur man ska kunna kopiera en så remarkabelt dåligt skött klubb som Leeds var under -90 talet och ända fram till för nån säsong sen då klubben verkade lida av fullständigt storhetsvansinne..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League

Dream Team: " Nu har jag inte koll på exakt hur dåligt Liverpool ligger till, men jag har svårt att se hur man ska kunna kopiera en så remarkabelt dåligt skött klubb som Leeds var"

Liverpool ligger, för att tala klarspråk, riktigt jävla pissilla till. Worst-case scenariot är så illa att de kan vara ett par veckor ifrån att försättas i konkurs. Den 15/10 (på en del ställen uppges det dock vara den 6/10, alltså om två dagar) förfaller lånen som ägarna har till betalning och misslyckas Hicks/Gillett att betala så tar RBS (Royal Bank of Scotland) över ägandeskapet av klubben och de kommer inte att vara intresserade av något annat än att få tillbaka sina pengar och ett av de medel de kan ta till är att driva klubben* under konkursförvaltning. Om det inte kommer någon köpare relativt snabbt - en köpare som då alltså måste ta över skulderna också för att RBS ska få sina pengar - är det inte alls otänkbart att det blir konkursförvaltning och därmed nio poängs avdrag i tabellen.

Det som dock också kan hända och som vore mer positivt för Liverpool är att RBS när de tar över klubben säljer den till i stort sett första bästa köpare som bjuder så mycket att det täcker skulderna (dvs i stort sett ger bort klubben gratis mot att skulderna betalas) men det förutsätter ju förstås att det finns köpare, och oavsett vem som köper klubben så måste ju denna ha pengar att investera i truppen och en ny arena för annars är det ju bara ur askan i elden för klubben.

*tekniskt sett är det inte Liverpool FC som har skulder, det är holdingbolaget (som jag inte kommer ihåg vad det heter, något i stil med Kop Holdings Ltd) vars enda tillgång är aktieinnehavet i Liverpool FC - men det är i princip bara en papperskonstruktion då de olika företagen betraktas som ett och samma i detta sammanhang.

Kommentera

Sv: Premier League
Dream Team: Det Leeds och Liverpool har gemensamt är svaga ägare. Det finns ingen som pumpar in pengar när de sportsliga framgångarna inte ger inkomster. Med nuvarande ägare har jag svårt att se att Liverpool ska hitta tillbaka till Champions League då konkurrensen om dessa platser är stenhård.

En annan fråga är om inte Torres marknadsvärde är på väg ned med tanke på alla skador?
Kommentera