Fotboll

16172 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1295571

Sv: Premier League

Berka: Chelsea har allt? Nja, jag tycker att de har den tunnaste truppen av alla topplag. Det här är tex Chelseas bänk när de mötte Arsenal häromsistens:

Zirkov, Ferreria, Turnbull, Sturridge, Kakuta, van Aanholt, McEachran

Inte särskilt skrämmande namn. Zirkov och Ferriera är de enda A-landslagsmeriterade av dessa sju. Notera också frånvaron av etablerade försvarsspelare utöver Ferreira. De spelare de hade borta då var Bosingwa, Lampard, Kalou och Benayoun, alltså inte en särskilt betungande lista. De två sistnämnda skulle inte ta en ordinarie plats i många topplag om ens något, framför allt inte Kalou som är en rätt medioker spelare som jag ser det och Ross Turnbull är verkligen inte någon supermålvakt. Och att bara ha två etablerade ersättare i truppen - där båda reserverna i grunden är högerbackar, dessutom - för en hel backlinje är, som jag ser det i alla fall, inte att ha en bred och bra bänk. Chelsea är ett förbannat bra lag (tyvärr) men de klarar inte särskilt många skador innan de får problem. Nu verkar de iofs till skillnad från Arsenal ha ett medical team som klarar av att hålla spelarna hyfsat skadefria så det kanske aldrig blir ett problem för dem, men en bred trupp? Nej, det tycker jag inte att de har.

Vi kan ju förresten jämföra med Arsenals bänk i samma match:

Szczesny, Djourou, Eboue, Emmanuel-Thomas, Rosicky, Vela

Det ser ju förvisso inte så imponerande ut, men detta var med spelare som Almunia, Walcott, Bendtner, Fabregas, van Persie, Ramsey, Denilson, Vermaelen och Gibbs borta - samtliga utom Almunia och Denilson är A-landslagsmän. Lägg till en mittback och en högerback av hyfsad klass till den listan så kan vi sätta ihop en elva som skulle slå de flesta Premier League-lag.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League
LL:

Torres ryktas försvinna i Januari till Spanien. Hoppas inte... Kommer Liverpool på rätt köl nu så kommer han tycka det är roligt och spela i Liverpool ett år till :)
Kommentera

Sv: Premier League
LL: Såg att wenger vill värva 15åriga sergei samper från barcas ungdomsakademi.

Finns nog ingen i världen som har sån koll på talanger runt om i världens som herr wenger.
Samper ska tydligen vara den nya xavi hernandez.
Kommentera