Fotboll

16148 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1394335

Sv: Premier League
mattias - 74:

"Jag är emot att spelare säljs om dom står under kontrakt det är jag fortfarande. Inget konstigt i det."

Inget konstigt? Verkligen? Inget konstigt alls? Hur ska en klubb kunna sälja en spelare om denne inte står under kontrakt?

"Har du kontrakt som ex Kuyt har med Liverpool till 2013 så " skall " ingen klubb få köpa honom som Inter nu vill göra. Det är spelaren själv som valt att skriva på för si och så många år. Om en spelares kontrakt däremot gått ut så är det fritt fram och handla. enkel logik tycker jag !"

Jag förstår ärligt talat inte vilken värld du lever i. Om en klubb får in ett bud som är högre än vad de själva värderar spelaren till och spelaren är med på att lämna så är det väl självklart att dom säljer då? Ett kontrakt är giltigt tills dess båda parter är överens att bryta det. Så går de flesta spelartransfers på den här nivån till i verkligheten, där vi andra huserar.

Du får gärna förklara hur mindre klubbar med en stark akademi skulle få in pengar till sin verksamhet om alla spelare bara spelar ut sitt kontrakt och sedan går gratis till någon större klubb?

"Fritt fram och handla" förresten, om det är gratis så kallas det inte att handla.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League
scim:

Är också lite intresserad att veta hur mattias-74 tänker.

Hans förslag är ju att man inte ska få köpa spelare för mer än vad man säljer. Avnände ju Liverpool som exempel hade köpt för £100M och sålt för £80M och det tyckte han var bra för det gick nästan jämt upp. Behöver man verkligen denna regel ifall man inte får köpa spelare som är under kontrakt?

mattias-74: Även om en klubb kommer med ett bud är det ju upp till den andra klubben att tacka ja eller nej till budet. Inter kan ju inte tvinga Liverpool att sälja Kuyt. Jag förstår liksom inte vad exakt du tycker är fel. Den klubb spelaren har kontrakt med får ju en kompensation för att bryta kontraktet i förtid (övergångssumma).
Kommentera