Fotboll

16148 inlägg · 40 ämnen

Inlägg #1501972

Sv: Premier League
Hahl Bundy: Hur funkar det om Chelsea skulle vinna Champions League. Är dom som vinnare per automatik direktkvalificerade för nästa säsong? Och isåfall, Liverpool som "cuptvåa" nationellt, har man första tjing på spel i cupvinnarcupen? Eller vad heter alla jävla cuper numer. Europa league eller vad? :)

Det var bättre förr........
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Premier League

Dream Team: Cupvinnarcupen har inte funnits på över tio år. Liverpool kommer att spela i Europa League i egenskap av vinnare av Carling Cup.

Om Chelsea vinner Champions League så går de, enligt UEFA, direkt till gruppspelet tillsammans med Arsenal, ManU och ManC och Tottenham spelar Europa League. Förlorar Chelsea finalen kvalar Tottenham till CL och Chelsea spelar Europa League i egenskap av vinnare av FA-cupen.

Det är också så om jag har lyckats hålla reda på alla om och eventuellt och kanske på så sätt att om Chelsea vinner finalen så får Everton en plats i Europa League. Detta eftersom Chelseas plats som de fick via FA-cupen då ska gå till förlorande lag i finalen, men då Liverpool redan är kvalificerade via Carling Cup-segern så går platsen till det högst placerade ligalag som inte är kvalificerade minst för Europa League.

Kommentera

Sv: Premier League
Dream Team: Förlorar Chelsea så tar Tottenham en CL plats har jag för mig. Vinner Chelsea så blir det inget eller om det var tvärtom. :)

Liverpool som 8:a får inte spela i Europa överhuvudtaget.
Kommentera