Frölunda HC

60365 inlägg · 3398 ämnen

Inlägg #1478521

Sv: BrownAss - Goa Gubbar

Svanru:Vet du elr nån vad domarna har i lön? Vore intressant att veta. Är väl bara några få som är Proffsdomare, Kuben Andersson,  Rönnmark? Höjdhopparn Sjöberg?  Hur ser domarsituatinen ut i tex Finland? Är de lika missnöjda där?

Svenska Hockeylign sitter ju lixom på 2 stolar här, de vill dels tjäna mesta möjliga dolares, dvs betala domare o andra så lite som möjligt, dels ha en så bra Produkt som möjligt, gagnar ju inte dem eller lagen att det ska ifrågasättas så mycket kring zebrorna.

Men för fasen, BETALA Proffslöner till alla, Utbilda, sätt KRAV!! Prestationslön för domare! 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: BrownAss - Goa Gubbar
zigge: Om jag inte har helt fel så är det väl Hockeyligan, dvs ES-lagens egen sammanslutning, som står för domarnas löner.
Att i det läget gnälla över hur usla domarna är känns isf minst sagt underligt.
Vill man ha bättre domare så är det väl isf bara att avstå lite grann av den vinst klubbarna drar in via HL och använda pengarna till att utveckla domarstandarden, eller jag kanske har helt fel här.
Jag kanske tänker jättekonstigt, svaret är kanske för enkelt...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: BrownAss - Goa Gubbar

zigge:

Samt spela ihop 2-domarteam.

Som det är nu byter dom ju hela tiden nästan, vilket måste göra att samspelet domarna emellan inte blir lika bra som det kunde vara.

Enligt domarna.se så har det varit 121 st olika domarkonstellationer under grundserien. Det kan INTE vara bra säger jag.

Kommentera