Golf

757 inlägg · 43 ämnen

87th PGA Championships

562677 · » Till forumet


Sv: 87th PGA Championships
Poffa: Låter ju bara som om du beskriver sveriges svåraste bana Sollerö GK.
Kommentera

87th PGA Championships

I går kväll och i natt svensk tid så spelades första rundan av klassiska PGA Championships. Det är 87:e gången som tävlingen spelas och är en av fyra klassiska majors som man spelar varje år. I år spelar man på en av de mer fruktade banorna i världen, Baltusrol i New Jersey.

Banan är känd för sina extremt långa hål och att det är i princip nödvändigt att träffa fairway för att klara par på hålen. Som exempel kan nämnas banans tredje hål, ett dogleg vänster med par 4. Hålet mäter ofantliga 503 yards vilket är ungefär 450 m. Detta bäddar för ett lååångt inspel på närmare 175 meter för att ligga på green på två slag. Det finns också ett 210 meter långt par 3-hål och ett 500 meter långt par 5-hål. Totalt mäter banan 7191 yards, vilket är 6575 meter. Nämnas ska ju då också att banans par inte är det normala 72 utan 70.

Efter första dagen är det sex spelare i ledningen nämligen, Trevor Immelman, Ben Curtis, Stuart Appleby, Phil Mickelson, Rory Sabbatini och Stephen Ames. Ett slag efter denna grupp finns 11 spelare, bl a Jesper Parnevik och Lee Westwood.

Sämre går det dock för Tiger Woods. En bedrövlig runda med +5 gör att han ligger på delad 113:e plats. Men man kan väl som vanligt inte räkna bort Tiger. En bra runda och han är med igen.

Vill man följa denna underhållande tävling så är det LIVE-sändningar från andra dagens spel på Viasat Sport 1 klockan 21.00. Fyra underbara timmar med golf och en vacker bana. I kväll kommenterar Mikael Högberg. I morgon och på söndag är det Zakke som snackar.

Kommentera

562677 · »