Golf

757 inlägg · 43 ämnen

Inlägg #702839

The Maters

I dag börjar en av golfens absolut största tävlingar. Vi talar om The Masters som spelas på Augusta National. Två svenskar deltar i årets tävling, det är Henrik Stensson och Carl Pettersson. Anledningen till att fler svenskar inte deltar är de anmälningskrav som sätts upp kring The Masters.

Långtslående Stensson, som för närvarande är 12:a på världsrankingen och därför har kvalificerat sig, anses ha stor chans att komma bland de tio bästa i år. Carl Pettersson, som är med i tävlingen tack vare sin plats på peninglistans topp 40 i fjol, har kanske inte lika bra förutsättningar att bemästra den svåra banan. Men varför inte överraska oss?

Banan, ja. Par 72, som många andra banor men längden, längden mina vänner. I ett försök att göra Augusta till en riktig utmaning för spelarna så har banan förlängts med totalt 140 meter från förra året och mäter nu massiva 6701 meter. Som exempel kan man väl ta fjärde hålet. Ett par 3 som ifjol var 185 meter är i år 226 meter. Med lätt motvind spelade Tiger Woods spoon för att nå, medans Mark O'Meara fick använda drivern för att nå green.

Och som om det inte vore nog har man gjort banan ett par meter smalare.

Mitt tips till er som vill följa tävlingen är att gå in på www.golf.se och läsa artiklarna där, samt att följa tävlingen på www.masters.org där man kan se allt från banprofil till starttider och resultat. Även intervjuer med spelare, nyheter om tävlingen och andra godsaker kan man hitta där.

Kommentera