Golf

757 inlägg · 43 ämnen

Inlägg #890605

Sv: Long Driving Competition
Gidde: Jag tror inte det är det som är problemet. Jag får samma höga fina båge på bollen. Det handlar snarare om att jag tränat upp kroppen till att kunna "spänna upp sig" mer i vridningen. Jag har helt enkelt gjort om svingen rätt rejält i samband med järnslag och därmed har det här "problemet" uppstått.

Jag klagar egentligen mer på det här än vad som är nödvändigt, lösningen är väl snarare att lära sig slå olika långt med klubborna. En "stå på rangen och nöta, nöta, nöta"-sak, helt enkelt.


På tal om något helt annat så måste jag få berätta om det 15:e hålet på Puttom i måndags. Man hade varit allt annat än snäll när man satte hålplacering och teeplacering. Hålet i sig är 165 meter långt i normalfallet. Nu hade man placerat tee längst bak, och nu snackar vi alltså läääängst bak, närmare bestämt 13 meter bakom skylten. Dessutom var flaggplaceringen endast fyra fot från bakkant green, längst upp till höger. Med andra ord spelades hålet från tee till kopp 185-190 meter. Lägg därtill att vi hade rak motvind på ungefär 7 sekundmeter.

En av de som var med och spelade har spelat på banan i 10 år och han sa att det var det längsta han spelat det hålet någonsin. Jag använde min rescue och la den i bakkant green. Något som får räknas som en stor framgång. 4:a-hcp:aren som gick i samma boll slog J4 till framkant green och klagade sedan högljutt på hur fasen de satt hålet som. :)
Kommentera