Välkommen till HockeySnack

HockeySnack (HS) är en mötesplats där vi snackar hockey i allmänhet och svensk hockey i synnerhet. Bli medlem, välj ditt lag och börja snacka! Vi har nu 9794 medlemmar som skrivit 1601929 inlägg i våra forum.


Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Aaaa: Det som är lustigt i sammanhanget är att Modos backvärvning från Liiga (Winberg) betraktas som ett säkert kort med Modo-ögon men Brynäs backvärvning från Liiga (som var uppenbart bättre 23/24) betraktas som tidernas chansning av samma personer. Det går inte riktigt ihop.
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Det blev Ravensburg Towerstars i DEL2 för EJK!
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
SKiLMY:
8. Hägglunds Arena (Modo) Betyg: 3 av 5 plus
– Kul att de är tillbaka. Vi har spelat många roliga matcher förr i tiden, när vi mötte dem i SM-final och i några slutspelsbataljer. Det var en rolig stämning. Det är en bra arena som är jättefint belägen. Suveräna förutsättningar i arenan och runt omkring
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
modomille: Han valde Brynäs före Modo, enkelt. Hade varenda vettig människa gjort.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Rallarn: Det är väl skitbra att inte motståndarna trivs när dom kommer till oss!
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Tarasov: Junland gillade inte plywood arena och Brynäs hak...

14: SCA Arena (Timrå) Betyg: 1 av 5 plus
– Här bör de göra någonting åt det mesta. Det är ganska gammalt, inga jätteomklädningsrum. Träigt och tråkigt. Tur att de har spelat bra hockey, för det har väl värmt i arenan. Jag gillar den inte.

Och de har en ”bur” för bortasupportrarna.

– Ja, det också. Helt vedervärdigt. Ingen favorit.


13. Monitor ERP Arena (Brynäs) Betyg: 2 av 5 plus
– Jag förstår att folk kan blir arga nu. Linköping drar givetvis inte flest supportrar till Gävle, det förstår jag också. Men vi brukar skoja och säga ”är det halloween här? För alla har klätt ut sig till tomma stolar”. Det var ofta känslan, att energin inte fanns när man kom till Gävle. Det kan ha berott på oss i Linköping eller så var det så för fler klubbar. Men det var ingen arena jag tyckte det var kul att komma till, det var ganska dött.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
dr-nix: Helt rätt, vi är ju ett "skitigt" brukslag.
Manikyr och bubbelkopp för primadonnor som Junland kan de ägna sig åt på andra håll! :)
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Mrassarson: Kan rekommendera Modomille en bok av Strindberg: ”En dåres försvarstal”.
Appropå att vi diskuterar försvarare 🙂
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
modomille: länka till uppgifter som säger att Modo tackade nej.

För enligt allt annat jag sett så var det dastous som nobbade Modo och Färjestad när han skrev på för Brynäs. Av anledningen till att Alcen var den som hörde av sig mest och verkade mest intresserad av att man verkligen ville ha han i sitt lag.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
J F K: ” Vi har släppt de vi inte ville ha kvar och i sådana fall uppgraderat med en bra finne och Hägg.”

Nja, Rubins och Brickley hade ju lätt platsat. De är betydligt bättre än flera som blivit kvar. Oklart om Winberg är bättre än de två herrarna. Det är nog er tunna plånbok som har styrt många av de här besluten. Ni har en högklassig HA-backsida men SHL-mässig är den knappast. Skulle givetvis bli starkare med Hägg men vore ändå en av seriens svagaste.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
solbacken: om det finns varmvatten till dom tre första som duschar, då blir det lite krig inne i omklädningsrummet! 😄
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
Karlsson74:
Visst var det ett krav, skulle inte tro att Timrå slösade de pengarna om man inte behövt. Det var trots allt rätt mycket slantar man fick lägga upp.
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2024-25
dr-nix:
Möjligen ur spelarnas synvinkel, men som publik är Timrå rätt brasrena ta t.ex. Skandinavien där man knappt ser något
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season
Om någon är med på det relativt nya plattformen Threads så är Tellan där och brukar alltid svara om man frågar ngt. Anonym frågade om är det hockey målisen M.T som spelat shl? Jag svarade att ja både SHL, NHL och landslaget men hans största merit var när han gjorde en säsong med MoDo. Han svarade med ett skratt och "praise him"
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K:

Spelar egentligen ingen roll ifall man bygger nytt eller renoverar när det kommer till avskrivningar. De höjer ju värdet på tillgången och förlänger livslängden så den kostnaden ska skrivas av och inte direktavskrivas.

Om jag äger ett hyreshus och gör stora investeringar som byta av tak, byte av fönster, byte av stammar osv, så ska dessa kostnader inte direktavskrivas utan skrivas av år för år.

Men själva pengarna betalas ju under verksamhetsåret och påverkar kassa/likviditet eller finansieras genom ökat lån, men kostnaderna fördelas över flera år enligt avskrivningar.

Är ju ingen expert på detta utan pratar mer generellt hur det ska bokföras, sedan finns det säkert verktyg att använda för att trixa med detta.

Har svårt att se att Leksand tog 12m ur egen kassa för att finansiera detta, man brukar inte vilja bränna alla sina likvida medel, utan det mesta talar för att man lånade upp / utökade lånet med kommunen som borgenär för att finansiera detta.

Detta kan man säkert luska ut i årsredovisningen när den finns tillgänglig och jämföra med tidigare år. Då kan man kolla ifall man ens hade kassa på över 12m för att finansiera detta och jämföra hur kassan förändras från förra år till detta, samt kolla på lånen för att se ifall denna post har ökat jämfört med föregående år.

Är så glad att vi amorterar på vår arena, 7.5m mindre i lån borde göra att vi får ca 500-600 tkr mindre i årlig ränta.

Är glad att vi har Widebro och andra stjärnor som styr klubben.
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
J F K: jag skulle vilja säga att rögles back från finska ligan och dastous är två helt olika backtyper där dastous är en mer tvåvägsbäck som väl väger runt 85 kg och är en bra defensiv back också, sen så tror jag att dastous kommer bli bättre år två i Brynäs än år ett samt så har Brynäs en extrem bra referens i Emil Molin och där man fått mycket mer än Rögle hade för sin back, sen så vill jag minnas att jag läst någonstans att hägg inte kommer till Modo och då blir de jobbigt för eran backsida, dom namn som finns är inte bättre än Brynäs uppsättning då
Kommentera