Välkommen till HockeySnack

HockeySnack (HS) är en mötesplats där vi snackar hockey i allmänhet och svensk hockey i synnerhet. Bli medlem, välj ditt lag och börja snacka! Vi har nu 8303 medlemmar som skrivit 1601929 inlägg i våra forum.

Bästa inläggen


Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Hassan: Jag har barnbarn som spelar hockey ärligt talat så förstår man inte att dom hinner med , det är nästan att en skall vara ledig elker jobba halvtid har man då en till som inte spelar då får man trolla .
En eloge till alla föräldrar ni gör ett otroligt jobb !! ibland för för inget , dom blev aldrig proffas men dom hade iallafall kul den tiden dom tycket det var kul .
+17
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Spock: Har slutat läsa tidningar då jag hörde att Tomas Ros är välbetald journalist.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Fixar vi 30k till? Då är vi uppe i 400 lax...
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Icing-Ove:
Tanken att heja på ett annat lag finns inte. Om vi så skulle lira div. 3, var jag Modoit!
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: För mig handlar det inte om något "varför jag håller på timrå", det bara är så, på samma sätt som att jag äter med munnen och skiter med arslet. Medgång eller motgång spelar liksom ingen roll, grejen är dock att jag VILL se Timrå längst upp på tronen även om det tar 50 år till. Visa sverige att det går även om man inte är en storklubb har sin charm det också. En evig underdog tilltalar många och eldar på fler. Min Kärlek till Timrå är samma sorts kärlek man har till sina barn, helt och hållet ovillkorlig.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Knylan: blixtsnabb kommentar angående Andrée Hult - vill helst inte se honom i rödvitt igen. Orsakade mest frustration. Skills och talang, men tveksam arbetsmoral. Mitt minne är att han i tuffa matcher med hård bevakning tog idiotutvisningar, gled till båset och uppvisade allmänt cry-baby-kroppsspråk.
Tar Liljewall över honom 8 dagar i veckan.
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: ”.. och en andrafemma som inte heller går av för hackor med ex en rejält genomtränad Molin som tänkbar härförare.
Lägg till Ölund som sannolikt kommer att lyfta när han slipper vara städgumma och hoppjerka som han till stor del var förra säsongen.”

Det där var då ett rejält önsketänkande. Förra säsongen hade vi en kass andrafemma. Den här säsongen mönstrar vi alltså en bra andrafemma, med exakt samma spelare som förra säsongen. Mycket märkligt antagande. Ölund har väl sen han kom hem inte visat några kvaliteter värdigt en plats i en andrafemma?
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: Varför är du tillsammans med din partner, trots att hen inte är världens objektivt bästa, rikaste eller snyggaste person? Varför förlåter du hen när du blivit sviken? Även om det är partnern som har gjort fel.

För att du älskar dom, och för i dina ögon är de perfekt för dig, det kan ingen ta i från dig. Det tillsammans med den eviga strävan att visa upp just sin förening, kultur, supporterskap och kärna är vad som är bäst, det sport går ut på.

På dig låter det som att vi ska hoppa över till Brynäs eller Modo bara för att de råkar ha SM-guld. Skulle du gifta dig med din kusin bara för att hon har ett mer välbetalt jobb än din fru? Dum fråga till en norrbottning kanske ;)
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
mikenomad: några semifinaler, ett damlag och en massa minecraftmiljoner senare och tom en luleåbo har fått självförtroende.

Som svar på frågan om vad sponsorer tycker i damlagsfrågan så kan man väl konstatera att sponsorer är intresserade av exponering. Tror inte företagarna i Luleå sponsrar den lokala padelklubben speciellt hårt heller tex.

Grundfrågan i sig är kanske befogad, varför håller man på ett lag som har nått måttlig sportslig framgång? Tycker man får ut EXTREMT mycket mer känsla (ångest, glädje, ilska osv.) än om man håller på en slags alibiförening i SHL som aldrig behöver kvala men heller aldrig vinner något. Fan vad jävulskt tråkigt! Tar hellre 5 positiva kval och 5 negativa kval på en 10-årsperiod än 1 SM-guld och 9 st 10:e platser.

Vet inte vad ni andra betalar för men jag betalar för känslor, bra och dåliga. Inte för att mitt favoritlag ska vinna pokaler.
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: Du glömmer det viktiga faktum att våra spelartrupp ser helt annorlunda ut idag än på Bulans tid.
Vissa spelsystem passar vissa spelare bättre än andra och det är i högsta grad relevant vad vi har för kvalitet på spelarna som ska utföra spelsättet som Andersson nu ska implantera.
Eftersom vi inte kan förvänta oss att spelsystemet sitter direkt utan vi ska tålamod i mist en halv säsong så är det i högsta grad viktigt att vi har spelare som kan vinna matcher när spelet inte funkar.

Så jag tycker det är viktigare och mera relevant att jämföra spelartrupperna och de flesta lagen har kvar sina tränare sen förra säsongen även om Brynäs har bytt sin tränare och även jag tror att Brynäs kommer spela bättre nästa säsong och ta flera poäng
Men frågan är om nuvarande spelartrupp räcker till för att få oss att lyfta i tabellen placeringsmässigt det är tveksamt.
Skulle vi plocka 10 poäng till nästa säsong så kommer vi upp på 70 poäng vilket är det Växjö hade på plats 10 förra säsongen.

Det är då det intressanta med att jämföra spelartrupper kommer in de två lagen framför oss i tabellen förra säsongen har kvar sina tränare och Växjö har nog en lika bra tränare som vi har.
Då kan jag tycka att Linköpings lagbygge ser starkare ut än förra säsongen och Växjö har värvat Rosen som säkert kommer att hjälpa Växjö för deras del på ett positivt sätt.
Inte otroligt att även de lagen kommer att ta fler poäng.

Brynäs lag i dagsläget ser ungefär ut som förra säsongen men plockar inte Brynäs in två spelare till,en duktig spelare till andrakedjan så att vi inte för tredje säsongen i rad står utan en bra andrakedja och även en hyvsad back så tror inte jag på något större lyft placeringsmässigt utan man får hoppas på att något lag som slutade framför oss förra säsongen misslyckas i sina sista värvningar och även spelmässigt nästa säsong.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: Hur orkar man hålla på ett lag som förvisso spelar i SHL men spelar den tråkigaste hockeyn man kan skåda? Är allt värt ett pris för att försöka vinna, att sälja sin själ på vägen? Tycker Hållander sa det bäst i en intervju när han blev presenterad av Luleå.
"Dom spelar kanske inte den roligaste hockeyn".
haha inte ofta en spelare kläcker sånt i en intervju med sitt nya lag. 😉
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf:
Det blir rätt tydligt vem som har komplex här, är det så jävla tråkigt uppe i lappmarkerna så du sitter och bekymrar dig över vårat väl och ve? Lite gulligt är det allt 😘😂

Själv håller jag på Timrå eftersom jag har nån form av medfött fel som driver mig till självplågeri
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: åjo, lite är vi allt och trollar väl? Eller menar du att det är obegripligt hur sundsvallsregionen kan finna nöje i sporten hockey och att följa regionens främsta lag? Bara för att man inte vunnit guld?
Troll eller korkad, you choose.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Sputnik: Såg du när Bulan hånade Rönnberg ? Haha! Det är fan så kul när man ser sura norrlänningar gå igång. Flinen som kommer. Wernbloms flin mot Osten är ju guld :-)
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Ja sitt å läs Uffe Dallens å Jonte Dallens intervju igår...
In å läs...ja gråt än utav glädje 🙏❤
Uppladdat:

195x300-s1qmbgobygexreuxblfani00o_1.jpeg

+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
DansbandsWolf: Ja alltså vet bara inte vart du ville komma från första början? Ni har ju hela 1 sm guld mer än oss som ni vann för snart 30 år sen. Större möjligheter med betydligt större stad än Orten Timrå. Påstår du att du skulle bytt lag till Skellefteå bara för att de vunnit mer guld än er om ni åkte ur? Hjärta och passion oavsett division!
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Bragd-Birger: Tack, då är vi två. Men du satte ord på det jag lite famlade efter. Känner bara en instinktiv "Nej!"-känsla inför hans namn. Vajbsen från sist klingar i otakt
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Kapten Lindow: Det är väl snarare märkligt att barn byter till Timrå innan hockeygym, speciellt om man bor närmare en annan förening. I ett så litet distrikt som medelpad där det finns typ 5 föreningar så blir det ju inte något kvar i de andra lagen. Alltså färre matcher med bra konkurrens här hemma. De bästa från distriktet hamnar i timrå förr eller senare ändå.

Det timrå gör fel är att det lockar en 12-13 åring för mycket att byta till Timrå. Det gör ju också att konkurrensen och utslagningen bland timråungarna blir hårdare. De som är en liten bit efter lägger av och hockeyn och timrå tappar potentiellt bra junior och seniorspelare
+5
Kommentera