Välkommen till HockeySnack

HockeySnack (HS) är en mötesplats där vi snackar hockey i allmänhet och svensk hockey i synnerhet. Bli medlem, välj ditt lag och börja snacka! Vi har nu 9152 medlemmar som skrivit 1601929 inlägg i våra forum.

Bästa inläggen


Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Ibland skäms jag verkligen över att vara Brynässupporter.
Hur kan man på riktigt känna att det är nödvändigt att kommentera ”TA BORT C-BINDELN FRÅN HONOM HELST IGÅR.” under Brynäs senaste twitterinlägg på Anton Rödin.
Tyck vad du vill, vi har yttrandefrihet i Sverige, men allt behöver inte publiceras offentligt.
Pajasfasoner..
+18
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Rödin förstärker/filmar titt som tätt. Det är sen gammalt.
Den Brynäsare som säger något annat är uppenbart partisk.
Däremot så finns det mängder med spelare som förstärker/filmar precis lika mycket/lite som Rödin, som det sällan pratas om.
+15
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Rip Kirby: Leifby i Aftonbladet har ett jävligt bra förslag: ”Låt en spelare som dömts för filmning spela de kommande tre matcherna i en utmärkande hjälm med rött, fluffigt clown-hår på sidan, det får gärna fladdra lätt i vinddraget, för det skulle med all önskvärd tydlighet visualisera hur svensk ishockey ser på dessa lätt-drattande snöppeljönsar.”

Fan vad roligt det skulle vara. Ett par galoschliknande clownskoattrapper som man trädde över skridskorna vore inte heller dumt.
+15
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Timrå IK plockar sina poäng på isen, Västra stå ger oss här nere gåshud genom TV-rutan.
Just nu är det en ren njutning att vara Tikare och självklart ska vi med hjärtat på rätta stället som bor i södra Sverige också dra vårt strå till stacken som är Timrå IK anno 2022.
Haka på våra resor, kom till Spoton på våra matchträffar och hör av dig om du har egna idéer på saker vi borde göra som skulle främja Timrå IK och Timrå IK's Supporterkultur.
Hoppas vi ses snart!
🔴⚪️💪
Uppladdat:

450x253-oktoberschema.jpg

+15
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Walle2: Såja, sitt still i båten. Omg 4 och vi ligger 6:a, våra stjärnor levererar som förväntat och lite till. Sen att andra lags supportrar är övertygade om att vi kommer ta guld är såklart smickrande, jag förstår att du gärna supportat ett lag med den möjligheten. Själva är vi inte lika övertygade men slutspel hoppas nog de flesta av oss på
+15
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Axle San: ”Vi har knappt förstärkt, inte mer än de flesta lag i alla fall”

Vi har absolut förstärkt bra jämfört med många andra. Många lag (ex IKO) har tappat deras toppspelare som de har varit tvungna att ersätta.
Brynäs och andra sidan, hade lyxen att endast ersätta bredden och få behålla sin spets.
Med andra ord ganska förståeligt att många supportar likt mig själv tror på ett lyft iår.
Själv är jag fortfarande bombsäker på att vi kommer topp8, men det får tiden utvisa!
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Mäktigt!
Uppladdat:

259x300-screenshot20220930173021.jpg

+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
HKN: Det blir väl en genomgång idag istället. Tränare och resterande stab behöver ju lite tid på sig att kolla igneom klipp och analysera matchen ordentligt. Annars är det ju risk att man slänger ur sig klyschor
+12
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
sargad: Ja, poängutfallet kan man fan inte klaga på. Fortsätter det att ticka in i den här takten kan jag ta att det ser lite osynkat ut där ute.
Med det sagt borde det så klart ha blivit en trea igår mot HV. Uselt BP, och usla sätt att skaffa sig BP på. Man har tryck på HV, vars spelare har mjölksyra ända ut i alveolerna, men istället för att avsluta deras lidande med att snärta in puckjäveln lallar man till det och tar offensiva utvisningar.
Domarn är dum, jättedum. Det är därför vi har flest utvisningsminuter av samtliga lag.

4 matcher spelade, 7 poäng. Jämfört med fjolåret har vi 1 pinne mer och: det var i det här läget vi ifjol inledde vår 12-matchers-loser-streak som cementerade oss i botten för resten av säsongen. Tycker att vi bestämmer oss för att undvika det i år.

Och det borde vi kunna, tycker jag. Överlag ser det klart bättre ut än ifjol, föga förvånande kanske m t p laguppdateringen. Men det finns mycket kvar att förbättra. Kedjor 1-3 är inte helt funktionella, än. Behövs några matcher i rad med nuvarande konstellationer för att se om det kuggar i lite bättre. Hanzl har trots allt bara spelat två matcher, Wedin premiärade igår, Lundin har varannanmatch-spelat som ytter eller center, Dahlén har haft olika omgivning i 3/4 matcher. Osv.
Lite kontinuitet här vore trevligt.

Vi kan i a f konstatera att Lander är en jävla chef därute, och att Erixon höjt sig ett antal nivåer sen ifjol. JJ ser ruskigt bra tränad ut, både fysiskt och spelmässigt. Bra positionering, täta och snabba förflyttningar. Vill inte jinxa, men skulle bli förvånad om han inte håller en högre lägstanivå jämfört med ifjol. Så här långt känner jag mig helt trygg med honom som sista utpost i a f.

Sen har Halloran så här långt varit en positiv överraskning. Gillar verkligen hans speed och rakhet i spelet. Inga krusiduller, vill söka avslut så fort han kommer in i zon.

I övrigt är det dalar och toppar. Låt oss vänta sisådär 6 omgångar till innan vi utvärderar och börjar förutspå lagets relativa slagstyrka.
Nu har vi två. på pappret, tuffa matcher framför oss. Därefter visar samma papper lite beskedligare motstånd. Vilket i dagsläget så klart inte betyder ett skit. Vad är status på FBK efter två raka krossar mot Skellet? Kan Malmö hålla uppe nivån ett tag till?

Osv. Det visar sig. Bäst är väl att skita i motståndet och bara gnugga på. Förhoppningsvis med poängintrillning i mysig takt medans spelarna och spelsystem börjar kugga i ordentligt. För: i helvete att det här laget ska kvala till våren.
+12
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Bortapremiär!!! Vita Hästen - MoDo 2022-09-30
Confusius: Slog precis på matchen och Hästensupportrar skriker alltså ut med packet för att en puck styrts upp i ansiktet på en Hästenspelare? Bra hockeykunskaper i Peking. 😅
+11
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Bortapremiär!!! Vita Hästen - MoDo 2022-09-30
Finns en artikel i expressen nu gällande Tex skada. Otroligt vad totalt oprofessionellt han blivit behandlad av den Svenska sjukvården.

Blir hänvisad till höger och vänster, läkare i Västerbotten som sjukskriver sig, operationssalar i Göteborg som stängs över sommaren och sen helt plötsligt behöver renoveras.

Karln har behövt göra samma undersökning 3 gånger i 3 olika regioner. Helt jävla otroligt.
+11
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove: Gillar förslaget från Leifby på Aftonbladet:

'Låt en spelare som dömts för filmning spela de kommande tre matcherna i en utmärkande hjälm med rött, fluffigt clown-hår på sidan, det får gärna fladdra lätt i vinddraget, för det skulle med all önskvärd tydlighet visualisera hur svensk ishockey ser på dessa lätt-drattande snöppeljönsar'.
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Kollade om på matchen från igår. Ttcker vi gör en ok match bortsett från 2 perioden. De som skiljer är att Lindbäck gör en horribelt dålig match och att vi i vanlig ordning inte har några riktiga snipers som trtcker dit lägena vi får.
+11
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Huge: ” neutralitetspoäng”…?

Har du många sådana själv? 😂
+11
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Walle2: och jag som trodde du var 14 år🤔
+11
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Bortapremiär!!! Vita Hästen - MoDo 2022-09-30
puffe2: Har lugnat ner mig nu när jag ser att 7000 lövare på plats i Stockholm blev nollade efter 41 dåliga skott flera meter från Kryllan! Ibland blir Ove glad för så lite...
+10
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Peja: Rödin gör en tvär vänstervändning samtidigt som motståndaren sätter upp sin klubba mellan Rödins armar nånstans ovanför dennes handskar. När motståndaren inte släpper sin klubba och/eller använder den som en hävstång för att försöka få Rödin ur balans, ja då är det väl inte så konstigt ifall Rödin tappar balansen när han befinner sig mitt i en tvär vänstersväng och det inte behövs mkt i form av en medsols hävstångsvridning för att få spelaren ifråga ur balans och fälld.
Att vissa gnäller över filmning i den här sekvensen låter mer som att man försöker plocka nån sort neutralitetspoäng genom att visa på att vi brynäsare minsann också kan se och kritisera när våra egna spelare filmar och inte bara när Shinnimin påstås göra det.
+10
Kommentera

Timrå IK > Timrå IK - Färjestad BK 2022-10-01
Högintressant blir detta. Magen vädrar uddlös plattmatch mot ett FBK som b ö r vara betydligt mer homogena och slipade, men fan vet.
+10
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
empa11: Hallorans skott i krysset var ett sjukt snyggt mål. Vilken sniper han är. Deras målvakt hann knappt reagera. Mer sånt tack!
+10
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Pinaceae: Det finns fler spelare med svenskt pass i Filippinernas innebandylandslag än i Björklövens ishockeylag.
+10
Låst ämne

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
mattiask: Var är Luleåsupportern nu? Han som var här och försvarade chicken i säkert tjugo inlägg.
+9
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Okej, det finns en hel del att förbättra på isen MEN vi har vunnit 3 av 4. Ganska säker på att vi inte gjort det förra säsongen med motsvarande matchbilder.
Får för mig att Landers blotta närvaro gör att vi kan vinna sådana här matcher, han lyfter övriga mentalt känns det som.
Sedan är det ju skitkul med JayJay, som måste hyllas stort. Vad är det man brukar säga... målvakten är också en del av laget :-)
Sedan tycker jag ingen spelare sett hopplöst kass ut i alla matcherna utan tvärtom har i stort sett alla visat potential i någon match eller delar av någon match
Röd-vita vinstmaskinen hittar sätt att vinna matcher, det gör mig lugn.
+9
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Bortapremiär!!! Vita Hästen - MoDo 2022-09-30
Bössa68: Vi har alltså redan släppt in 14 mål på mindre än 3 matcher!!
Nu inser man hur bra Tex var ifjol, och hur viktigt det är med en bra målvakt.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Lemp: Gör som jag mina vänner. Det enda (a)sociala medium jag har är HS. Att inte ha (a)sociala medier ger tid åt det allra viktigaste i tillvaron, mitt eget liv och min familj 😊.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Jugge: Övertygad att vi hade spöat Växjö om vi hade satt 2:an och 3:an på våra chanser i första perioden. Hade definitivt blivit jämnt om vi i alla fall satt 2:an.
Edit: Målskyttarna måste följaktligen steppa upp
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Berra KSD: Ja, man kan fråga sig hur det hade sett ut utan honom….
Friman spelade alltså VM för inte så länge sedan och nu ser han ut att vara i samma kaliber som typ Bergman. Björninen likaså.
Lägg därtill att inte en enda spelare som spelade förra säsongen har blivit något bättre. Däremot har flertalet blivit sämre.
Allt blir till skit så fort en brynäströja åker på.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
mikenomad:

Shinimin fortsätter med sitt vidriga beteende, 5000 tjänar han på ett byte ungefär, stäng av idioten länge. Domarna skulle ju ta tag i filmningar denna säsong, går ju sådär.

Hade någon Leksandsspelare betett sig såhär hade jag krävt att klubben agerat rejält. Vidrigt på riktigt att filmningarna även nått hockeyn.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Zzz: Craig Button, analytiker och scout på TSN, rankar Noel Nordh som nummer 23 inför draften nästa år (Lindstein inte med i förstarundan). Kul att han verkar hållas så högt. Fortsätter målskyttet hacka borde han verkligen få chansen i SHL, även om man kanske inte ska förvänta sig stordåd redan nu.
+8
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäs ligger helt ok/bra till om man kolla olika statistiktabeller. Vi ligger bra till i att få iväg skott i skottsektor, vi ligger bra till i skottstatistiken, näst mest ramträffar, PP% i mitten, BP dåligt men ändå plats 10.

Sen har vi skottprocenten där vi är sämst i ligan, räddningsprocenten näst sämst i ligan och vi släpper till mest skott av alla i skottsektor.

Vet inte vad jag vill få fram, letar efter svar.
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Olle: Sedan Nubben försvann har jag med flera tyvärr fått mindre inside information. Dock ryktas att Sture ska vara med på tröjhissningen imorgon och att matchen fått ny starttid till kl 15:15 den 23 mars 2024
+8
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
eltifoso: HVs PP innan matchen igår var väl 0%? sen igår hade dom helt plötsligt 100% utdelning....
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Zäta75: Edfeldt är av förståeliga skäl inte en färdig produkt än. Men det han visade upp igår ( plus vänskapsmatcherna) gör att jag blir väldigt optimistisk när det gäller hans framtid. Han är oerhört lugn och kylig i pressade situationer och har bra puckkontroll. Jag tror att han kan bli riktigt bra om några år.
+8
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Walle2: Du missar poängen helt här Walle. Hur efterblivet är det inte att förkunna en spelares prestation baserat på 4 spelade matcher (2 i fallet Löven)?
Men okej, låt oss leka den leken. Givet att vi ligger 6:a och våra toppspelare snittar 0,75-1 poäng per match så har de levererat enligt förväntan och lite därtill. Now do Löven..

I övrigt så kan jag tycka att det är dags för dig att släppa din ohälsosamma besatthet av Jonte. Han praktiskt taget bor i din skalle
+8
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove:
Funderar på att gå tillbaka till Ivan Drago!
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Före detta Brynäs målvakten byter klubbadress Jonas Johansson har totalt fått vakta kassen i 32 NHL-matcher under sin karriär. Han NHL-debuterade för Buffalo Sabres men fick sedan hoppa mellan Colorado Avalanche och Florida Panthers. Arizona Coyotes kommer att bli hans fjärde NHL-klubb i karriären. Vi Brynäs fans önskar dig all lycka till.
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Brynäsgubbe: Självklart känner jag också att vi behöver målskyttar, o säkert Alcen med. Men vi får komma ihåg att vi är ett bottenlag så de bästa målskyttarna kanske inte direkt står på kö till BIF.
De nyförvärv vi fått är ett jävla lyft. Vems förtjänst det är vet jag inte, men Alcen får för mycket skit. Så fort våra spelare inte nätar så ska Alcen fixa en ”Sniper”.
Vi har bra spelare, o vi har mycket bättre spel än förra året, vi måste bara sätta våra chanser.
Jag har lika mycket panik som ni andra, men jag är helt med på Tigerhjärtas tidigare inlägg.
Vi kommer att sluta bland de 8 bästa!!!
Trevlig fredagkväll vänner. ❤️💛🖤
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Jag förstår inte hur ledningen och Alcén i synnerhet kan gå in i säsongen utan några utpräglade målskyttar. Rödin verkar ju helt under isen och har inte presterat i närheten av hans dominanta tid sedan han kom tillbaka. Scott är ingen målskytt, Larsson är ingen målskytt.

VEM var tänkt att faktiskt leda målskyttet? När vi dessutom har all information som krävs från tidigare säsonger för att kunna dra slutsatsen att den nuvarande laguppställningen är otillräcklig.

Känns som vanligt med Brynäs. Ingen proaktivitet, bara massa plåster och panikåtgärder.
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
???: Gissa vilken den enda spelaren i brynäs som ligger på plus i +/-. Inte helt oväntat att det är nr90, David Sklenicka
+7
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
Tänkte skriva av mig några mer allmänna funderingar om säsongen så här långt. Jag ingår inte i dödgrävarfalangen på forumet, men jag är väldigt bekymrad över vad jag sett så här långt. Jo, jag vet att "it's a long season and you gotta trust it", som de säger i Bull Durham, men ändå...

Vi har en starkare trupp den här säsongen än vi hade förra säsongen; det har kommit in flera tunga namn, framför allt på backsidan. Men det vi ska jämföra oss med är inte förra truppen utan andra lags trupper, och vi är relativt sett svagare i år än förra säsongen. Alla lag har förstärkt ordentligt och i flera fall smartare än vi gjort.

Vi kommer alltså inte att ha några lätta matcher den här säsongen. Vår produktivitet är låg, och trots att vi har två riktigt bra målvakter läcker vi bakåt som ett såll. Vi har svårt att ta oss ur egen zon, och som någon påpekade verkar backar och forwards inte kugga i särskilt bra. Bärande spelare som Rödin, Palve, Dima och Björnen ser oväntat bleka ut. På plussidan har vi ett bra tränarteam och några få utropstecken i truppen. Strömgren, Eklind, Ölund och Scott har överraskat positivt.

Jovisst, vi kan värva in en sniper, men det tar 4-5 matcher innan de lärt sig spelsystemet. Jag är alltså väldigt rädd för att vi ska få ännu en lindansarsäsong.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
empa11: Håller ett extra öga på Åke Stakkestad i Bofors. Det borde Kapanen och Madsen också göra. Ser ut att få ett genombrott nu och blir inte alls förvånad om han plockas av ett SHL lag inför nästa säsong. En smart och billig värvning hade det varit. Få byta ut honom mot en sån som Alvarez exempelvis.
+7
Kommentera

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Nisse på Mon or: Färjestad förlorar inte 3 raka. As simple as that.
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
FH - avdammad: han gjorde några sköna dragningar av klass i offensiv zon såg jag. Riktigt kyliga. Där har vi nåt på gång. Ånge levererar!
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Helvete, 3 disciplinärenden för filmning. Givetvis Chicken Shinimin en av dem. Det var inga vadderingar i beskrivningarna heller, känns som den som skrivit de är rejält less på förstärkningar 😅

”Clang väljer då att filma genom att ta sig för ansiktet med bägge händerna och snurra runt för att visa att han fått jätteont.”

”Shinnimin förstärker situationen genom att luta huvudet och kroppen bakåt samtidigt som hans högra ben försvinner under kroppen. Allt i ett försök att lura domaren att ta en utvisning.”
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Walle2: Nu är det ju media många gånger som skruvar upp spelarna just för att de är bra hockeyspelare, klart vi har förväntningar på dom, något ni i löven inte är så vana med att få fram. Ni har ju ingen riktigt juniorverksamhet så ni kontrakterar alla spelare från Amerika.

Tänk ändå vilken skillnad det kan vara - Björklövens väg till framgång (i HA) är att ha lyckats värva halva laget med importer, Timrås väg (har lyckats kommit upp i SHL) är att ha haft egna lirare som fostrats i Timrås hockeyakademi.

Förstår att ni är bittra
+7
Låst ämne

Timrå IK > Sv: Timrå IK - HV71 2022-09-29
Vi var klart bättre än HV igår. Den enda HV var bättre än oss var i PP. Jag kan fortfarande inte släppa att Vigneault fick stå fri framför JJ. Och jag kan fortfarande inte släppa det faktum att ingen spelare går ut och sätter press i en box. Stressa dom till misstag.
+7
Låst ämne

MoDo Hockey > Sv: Bortapremiär!!! Vita Hästen - MoDo 2022-09-30
Robin Ztorken L: Framåt så är det ingen panik att värva vi har ju gjort 17 mål på 3 matcher. Det är på målvaktsidan vi måste agera. Känns inte som det finns nån riktig konkurans mellan dessa 2. Måste in med nån som höjer nivån och ingen går säker på spela.

Man bygget alltid laget bakifrån och då är målvakten den viktigaste posten det fick vi ju se ifjol. Vi har samma försvar som ifjol skillnaden är att vi hade seriens absolut bästa målvakt samt en helt ok reserv keeper. Men nu känns det som vi har en ok reserv keeper och en som är alldeles för dålig på denna nivå. Gulden kan absolut kliva fram och spika igen men han kan ej bära detta lag själv måste finnas en reserv man kan lita på med. Det märks ju klart och tydligt hur vi sjunker ihop och blir som en mur framför mål det är ju signalerna för man ej litar på sin målvakt. Nygren kan absolut bli en bra målvakt men han är ej redo ännu för denna nivå och det är inget att skämmas för. Men för grabbens egna utveckling bör man låna ut han.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Bortapremiär!!! Vita Hästen - MoDo 2022-09-30
Heyerdal: Om detta håller sig så kan Nygren vinna 2/2 matcher han stått med en räddningsprocent på drygt 65-70% 🤣🤣🤣 detta håller ej i längden
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Bortapremiär!!! Vita Hästen - MoDo 2022-09-30
J F K: Ikväll måste vi göra 7 mål. Gavelo är törstig...
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: Gradin kan börja med att knacka tre gånger på Widebros dörr och be om tillgång till kassaskåpet. Nä, vi får väl ha lite is i magen och låta laget kugga i. Josh gör det bra med tanke på att det tar tid att komma in i allt nytt. Petterssons tar ansvar och det är ju guld.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Apropå nånting...
Löven krossade av Solna, Modo släpper 5 puckar mot jävla hästen, ölen är kall, match imorgon. Bra fredag! Skål folk 🍺
+6
Kommentera

1 ·