Välkommen till HockeySnack

HockeySnack (HS) är en mötesplats där vi snackar hockey i allmänhet och svensk hockey i synnerhet. Bli medlem, välj ditt lag och börja snacka! Vi har nu 8240 medlemmar som skrivit 1601929 inlägg i våra forum.

Bästa inläggen


MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Peja: Jag menar alltså förändring där Inte diktaturföreningarna i SHL får stå och domdera. Vi som hejar på lag i HA och som står och fint betalar Cmore skalla alltså bara stå och titta på när pengarna endast används till SHL föreningars fördel. Som sagt om vi alla som stöttar en HA förening och har Cmore sa upp oss, så hade det nog känts.

Vi betalar samma summa som ni som hejar på SHL lag och vad får vi för det? Sändningar där kommentatorn sitter i en garderob i Stockholm och där ljudet är så platt så en Curlingmatch live uppfattas som El Classico..
Lägg därtill kommande säsong som det blir ännu svårare att ta sig till SHL för HA lagen då endast 1 lag går upp. Nej ju ner jag tänker på det så är den gamla hederliga Kvalserien det format som gett flest HA lag chansen att gå upp. 4 lag varje säsong som haft en rejäl chans att slå ut ett Elitserielag(jo det hette ju så på den gamla goda tiden.)

Nu går det mer och mer mot att man vill göra SHL kommersiellt som värsta NHL wannabes. Problemet är bara att man kommer aldrig kunna bli nått NHL. Man måste snarare hitta sin egen identitet och vinna folket på riktigt. Just nu känns HA mer som folkets liga och kvalen till SHL kittlar nog mer i folkmun än SHL slutspelet. Där har SHL sekten lite att fundera över.

Jag säger inte bara detta för att mitt kära Timrå är tillbaks till HA igen. Jag tror nog en och annan minns här inne att jag skrev när vi gick upp till SHL senast att jag aldrig kommer gå med på att SHL blir en stängd liga, trots att vi själva var där alltså. Men de flesta föreningar i SHL är bara ute efter att mätta sina egna munnar.
+13
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Smurfen: Jag köper inte säsongskort beroende på spelare i truppen, jag köper säsongskort för laget i mitt hjärta. Dessutom har jag fullt förtroende för ledningen.
+12
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
ivandrago: Jag har ändå svårt att kritisera Björka eller värvningen. En pådrivare, en vinnarskalle och en målskytt. Jag är den första att erkänna att han har sina brister och är lite kantig, men jag tror att han varit väldigt viktig i transformeringen från att ha varit ett förlorarlag.
+12
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Gissar på en spelarpresentation den här veckan. Den här sidan skapades i dag.
+12
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Gäsp: Ja, det här kan jag ägna en stor del av min fritid till att grotta ner mig i. Fullsatta arenor mellan Löven-MoDo-Timrå som SHL bara kan önska sig att ha. Knökfulla Olearys... Hallå där, Hockeyallsvenskan!?! Uppenbarligen kan ju spelarna i vår liga inte vara så dåliga heller då gamarna står och dreglar redan innan säsongen är slut. Att sätta en 08:a att företräda svensk hockey slutar bara med korruption och bjudmiddagar.
+11
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Gäsp: Det är väl Svenska Hockeyförbundets sätt att sätta lag som inte smeker SHL medhårs på plats. Kontentan är. Ställ er i ledet och rätta er efter SHL, annars ska vi göra livet surt för er.

Hoppas för övrigt att alla säger upp CMore sport!
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
modomille: Äre nått lag som retar mig värre än AIK så äre faktiskt Oskarshamn. Mycket tack vare att de fått glida på räkmacka, men också pga deras fans som inte kan ta någon som helst form av negativ kritik utan att gå i total försvarsställning.. Tror Abrahamsson va inne på det i Aftonbladet under säsongen med, att han inte varit med om nått liknande med att blivit mejlbombad från sura Oskarshamnare. Nej plasthamn får gärna gå i graven om du frågar mig..
+10
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Verkar vara svårt att hålla sig till ämnet, hur svårt kan det vara att läsa rubriken "SILLY SEASON" diskutera inget annat under denna rubrik än ev nya spelare, TACK!
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
JoseGonzales: Nej, fakta finns inte presenterade. Jag håller med. Kentää har presenterat en glädjekalkyl.
Förutom de dyraste spelarna i Cooper osv. Så hade ni många fler i truppen än oss. Vi hade sju backar på kontrakt och 13 forwards förutom spelare i juniorlaget. Vad hade ni. 16 eller 17 forwards? Nio eller tio backar?

Trump och Kentää. Vem hade trott det?
+9
Kommentera

Brynäs IF > Sv: A propósito de nada
känns verkligen som att Ersson har fötterna på jorden. blir pluslåst snart
+9
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Nucky: Man spyr på själva tanken 🤮.
Sen nu detta upplägg när det är ett nålsöga att ta sig upp.
Hoppas ni sagt upp Cmore och mailar anledning. Skulle gärna se att nån driftig själ kanske startar upp ett upprop med påskrift om att gå emot den skeva kvalmekanismen som blir. Nu får det vara nog med de översittande stofilföreningarna i SHL. Dags för förändring och förnyelse!
+8
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
J F K: "Inga andra svenskar fanns med i några resultat." Nä, det brukar vara så att MoDoiter får som vanligt får vara bäst på svensk hockey i världen. På Hockeyförbundet och SHL så röstar man dock om vem som har den bästa kotlettfrillan 2020. Tommy B anser att det borde beslutas av någon som själv har kotlettfrilla.
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Axle San: Har HA ens en förhandlar? Skämt och sido så måste Personerna som förhandlar åt HA vara så oerhört inkompetenta eller köpta av SHL. Jag är så grymt besviken på förhandlarna, dom är så jävla dåliga! Dom är så kass så jag skulle kunna dra på dom en smäll!
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Axle San: Detta är samma personer som tyckte det var en rimlig idé att dela finalvinsten på 14 lag. Får man ens två klubbor för 7000kr idag?
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
JoseGonzales: Det är oerhört komiskt att du tror att eran trupp inte kostade mer än dom siffrorna du refererar till :)
Men överlägset störst trupp sett till kontrakterade spelare samt även den mest namnkunniga truppen på många många år i allsvenskan så begriper nog även du att eran trupp inte kostade några 14 miljoner Haha

Du har rätt till din åsikt men någon ekonom är du inte iaf Haha
+7
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
JoseGonzales:

Är väl inga problem att dölja 6 miljoner, ha bara någon annan att betala ut dom,
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Sputnik: Be careful what you wish for. För varje förändring och "förnyelse" som görs, ju svårare kommer det bli för allsvenska föreningar att gå upp. Att göra det enklare för er har SHL noll intresse av.

Stör mig faktiskt också på Oskarshamn, bra sportcheferi gjorde att de lyckades gå upp i SHL, men de förtjänar inte att spela kvar. Ett kasst lag som ingen vill se, förutom ett fåtal (nyfrälsta?) fans där nere.
+6
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Spock: AIK har ju mer extraliv än super Mario... Att det ens är möjligt för dom att satsa överhuvudtaget är helt sanslöst. Mindre publiksnitt än väntat, uteblivet kvalspel och iskallt intresse för klubben efter årets säsong hade för alla andra klubbar betytt "billigt, gärna ungt och utvecklingsbart" men för AIK betyder det tydligt "legoknektar och champagne". För då man satsar ska man vara garanterad en plats i SHL, det har modo lärt mig.
+6
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Apropå ingenting...
Icing-Ove: mer från det magiska vattnet i Övik.
https://www.aftonblad...rna-sjalva
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
JoseGonzales: Det går att diskutera kring mycket, men uppenbarligen är du lika indoktrinerad som Trumps följare. Ingenting den stora ledaren ljuger om kan vara en lögn.

Ja, det kan göras på väldigt många sätt. Man kan låta bli att räkna extrakostnader och pensionsavsättningar i "spelarbudget". Privata företag kan betala delar av lönen genom att hävda att spelaren utför tjänster/jobb åt dem. Man kan flytta pengar på rätt många sätt, utan att det syns i årsredovisningen som relaterat till spelarbudget.

Efter att ha pratat med flera inom Modo så vet jag att Löven mörkar truppens kostnad. Många av de spelare man tagit in har tillgängliga för andra lag och baserat på vad Cooper, Hutchings, Liss, Weigel och många andra haft i löneanspråk så tror INGEN att inte Löven betalat mest för spelartruppen.

Men, vi lägger ned det hela. Jag - och jag tror hela modo-boken och timrå-boken - är rätt trött på att ni inte kan erkänna sanningen. Varför skämmas över att ni lockat sponsorer att satsa, ni måste gjort något rätt???
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
J F K: Björklund har väl gjort det han ska problemet är väl att Modo tidigare värvat spelare för en roll som de fyllt och sedan trott att de kan fylla andra funktioner i spelet också. Jag ska dock erkänna att på slutet av denna icke-existerande säsong blev Björklund mer polerad och förnuftig och därmed blev produktionen lidande.
Att man nu släpper Björklund tkr jag tyder på en viss smartness . Har hög tilltro till Glader, Hellqvist och Widebro.
+5
Kommentera

MoDo Hockey > Sv: Silly season - 2020
Icing-Ove:
Jag skulle tro det, när kontraktet skrev så var en målskytt i förstalinan. Vi har fått våra mål men pengarna hade sannolikt kunnat användas bättre.
+5
Kommentera

Timrå IK > Sv: Silly Season 2020-2021
Laffe: Herrejösses nu ska Solna bygga luftslott igen.

Det märks att ordföranden fullkomligt anammat Stockholms "lifestyle"

"vi behöver fler premiumytor".
Det är sånt som är problemet med den moderna ishockeyn, det är för mycket juppisar inblandade.
+5
Kommentera