HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1013671

Sv: Liv = sämre än salo!!
mok skrev: "Lite vårt att jämföra sådanna siffror mellan spelare som spelat så olika många matcher i ES. Henke kommer slita många år i NHL som Liv aldrig plattsade i."

Du har ju shut out percentage, som är en hyfsad parameter att jämföra målvakter med olika mycket istid. Där står ju Henke i en klass för sig när det gäller slutspelet. I grundserien tillhör han skiktet närmast under Robert Kristan, men skulle ligga i topp om vi bara tar med dem med minst 6 000 minuters istid eller mer. Kristan värde är ju tillkommet på en säsong och skulle således kunna härledas till EN peak, medans övriga målvakter i toppskiktet har FLERA.

Sedan vet jag inte om man kan påstå att Liv aldrig platsade i NHL. Däremot var det ju så att han inte lyckades konkurrera i Detroit. Ett Detroit som i år igen kör med Hasek/Osgood/Howard. Inte sedan Marc Lamothe (03/04) har man släppt fram någon annan målvakt underifrån. Howard som spelat 3 matcher i år, gjorde också tre matcher 05/06, alltså säsongen innan Liv kom till Detroit.

Men om Liv lyckats bli tradad eller gjort en Tellan eller Moose, kört på i farmen ytterligare 4-5 säsonger, finner du det då osannolikt att inte han också fått några minuter i solskenet och sedan kunnat skryta med att han "platsar" i NHL?

Numera vet ju också alla att Erik Ersberg platsar i NHL. Frågan skulle då också kunna vara - Platsar han även i Detroit? 
Kommentera