HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1252199

Sv: En legend från Södra Vätterbygden...

Simmalugnt:

Nja, nu var det ju så att han var HV-legend också, det syns väl på tröjan? Det är en jävla skillnad ;-)

Fast det är uppenbart, att du inte förstår retoriken. Det är jävligt lätt att kasta skit, inget svårt alls. Speciellt om man får älta om gamla grejer hela tiden. Fast jag avstår helst. Gör du?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: En legend från Södra Vätterbygden...

Efter 5 sorger (egentligen 10, då också Stefa misslyckats i kvalen tre gånger och Husqvarna IF, två gånger) och mycket besvär, tog HV71, den 28 mars 1979, steget upp i Elitserien. En framgångssaga var inledd.

Egentligen inleddes den tre dagar tidigare då U16-laget blev klubbens första SM-guldmedaljörer. Från det laget hittar vi idag Thomas Ljungbergh, som assisterande tränare för mästarlaget 2010. Från A-laget hittar vi också nedanstående spelare, i en ögonblicksbild den där kvällen i Scaniarinkens katakomber i mars 1979.

Lite drygt 31 år senare, hittar vi samma person, i en ögonblicksbild från Hovets katakomber.

Förutom att han numera är en ovärderlig legend i Södra Vätterbygden, så var han ju "Världens Bästa Karlsson" redan vid sin ankomst. Visserligen "bara" som assisterande, men ändock unik genom hela hockeyhistorien, med att vinna både OS och VM samma säsong. "Åseda" är den mest meriterade tränare som ägt en visselipa i HV:s historia.

Få se om han också kan bryta den där "förstaårsförbannelsen", som samtliga HV:s guldtränare har drabbats av. Men nog känns Åseda-Karlsson som den som är mest lämpad för Hockeysveriges svåraste uppdrag...att försvara ett SM-guld?  

Kommentera