HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #1276542

Sv: Liv = sämre än salo!!

Стефан Лив KHL-debuterade med bravur idag, när notoriska bottenlaget Sibir, besegrade Amur på bortaplan med 5-2. Стефан landade en räddningsprocent på 92.3%.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Liv = sämre än salo!!

Sibir fick med sig ytterligare en trepoängare i gårdagens repris av torsdagens match i Amur, där man segrade med 3-2.

Två bortavinster på raken är tangerat klubbrekord för Sibir i KHL. Det har man lyckats med två gånger tidigare, februari 2009 samt oktober 2009.

I och med detta toppar man just nu den östra konferensen. För Стефан Лив, som också hållt tre nollor på försäsongen, är det idel lovord och han hyllas stort som den avgörande skillnaden jämfört med de tidigare upplagorna som Sibir ställt på isen i KHL.

Nu är det som upplagt för ytterligare klubbrekord och kanske den start som Sibir behöver för att för första gången nå KHL:s slutspel.

Hemma i Sibir Sports Complex (7 500 platser) väntar nu tre hemmamatcher på raken. Dinamo Riga (måndag), Petraseks Minsk (onsdag) och anrika CSKA på fredag. Det här är väl motstånd som man inte haft allt för svårt för på hemmaplan, tidigare säsonger heller.

Sedan väntar det riktiga stålbadet, mot KHL:s giganter, Ufa och Magnitogorsk, som man möter på bortaplan den 21 respektive 23.

Kommentera