HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #518107

Sv: En legend från Södra Vätterbygden...

rullis:

Nja, sådär ruskigt nära Elitserien var aldrig Bäcken. Som bäst nådde man kvalserien en gång, säsongen 74/75. Slutade där 3:a. 3 poäng efter HV, men hela 7 poäng efter SSK som vann gruppen och därmed gick upp.

Det där med Chalmers måste vara en skröna. Skulle vilja påstå att de inte ens har spelat en enda säsong i näst högsta serien. Mölndalsklubbarna Fellows och Sågdalen som senare blev Mölndals IF har spelat i näst högsta serien. Förutom VF, GAIS och Bäcken tror jag bara att det funnits ytterligare ett göteborgslag i näst högsta serien, Torbjörn/Brämaregårdens IF, som senare antog namnet Vasa HC. Per Bratås som nämnts tidigare i denna tråd var spelande tränare där.

Har man det inte rätt förspänt ändå i Gbg. Finns väl en hel del klubbar för de spelare som blir över om man räknar in Mölndal och Kungsbacka. På de flesta ställen är det värre än så. De största talangerna skall väl ändå inte placeras närmast geografiskt? Utan i en klubb som är bäst för deras utveckling, spelar väl egentligen mindre roll var den ligger.

6-7 skapliga klubbar på Hisingen? Då har du väl inte lika höga krav som när du skall placera ut "otroligt många bra spelare", som hindras av avdankade spelare i allsvenskan eller div 1?

Kommentera