HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #525423

Sv: En legend från Södra Vätterbygden...

rullis:

Hur kul det är att flytta som junior? De allra flesta juniorer som blivit något här i världen har oftast flyttat någonstans för att utvecklas till bättre hockeyspelare. Du hade ev. kunnat fråga Juha Widing. Han lämnade Gbg 1964 som 17-åring för att lira sin juniorhockey i Nordamerika, trots att det då fanns 6-7 skapliga klubbar på Hisingen?

HV:s juniorer med potential har de senaste åren lånats ut till VIK och Rögle. Tidigare har man även haft liknande avtal med Team Boro, Oskarshamn och Tyringe. Inför nästa säsong jobbas det med att få iväg en hel ungdomsfemma till VIK.

Vadå klassiskt? Har jag påstått det? Var tvungen att titta igenom den här tråden men hittade inga sådana påstående så jag förstår inte varför du drar upp det?

Så Sågdalen och Fellows som senare bildar Mölndals IF är riktigt väl dokumenterade lag, medans Vätterstad och Stefa inte är det? Vet inte riktigt om jag skall skratta eller gråta.

Tyvärr finns det inget småländskt Hall of Fame. Hade det funnits så hade Stefa definitivt platsat där, som den första större klubben i distriktet. Det hade de även gjort om den svenska SM-historien haft ett HHOF. Man hade under 43 år rekordet med den längsta matchen SM:s historia. Fast det var ju förstås innan GAIS ens visste att man kunde åka skridskor.

Kommentera