IF Björklöven

755 inlägg · 66 ämnen

Inlägg #2118408

Sv: Apropå nånting...
Axle San: – Det är en kamp om pucken. Poulin åker ut med hög fart för att ta pucken, han är först, men det är väldigt tajt, Liljendahl har all rätt att åka efter den pucken han med. Sedan sker en kollision. Då är det upp till domarna att bedöma ifall Liljendahl försöker undvika kontakten eller om han försöker tackla Poulin. Som vi ser det så sätter han inte in någon tackling, det går väldigt fort och han försöker inte träffa, men det blir en olycklig kollision. Jag lider med Björklöven som får sin målvakt skadad en andra gång, men det förändrar inte själva bedömningen. Vi kan ju inte göra den utifrån att det blir en skada utan utifrån vad som sker, säger Björn Wettergren och förklarar mer:

– Målvakter är ju inte tacklingsbara någon gång, men det är heller inte så att målvakter inte kan hamna i kontakter på olika sätt. Hade Liljendahl varit först på pucken så skulle det blivit en tripping på Poulin. Nu är Poulin först, han kommer i hög fart och väldigt lågt och det blir en olycklig, men regelmässigt okej kontakt.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
hanzon: Paulin gjorde en väldigt grov felbedömning där genom att gå på puck istället för att stå kvar och förbereda sig på ett friläge. Väldigt riskabelt att gå ut där på många sätt, hinner han först så är kassen trots allt tom och ett enkelt mål om en motståndare får tag på rensningen.
+2
Kommentera