IF Björklöven

3851 inlägg · 99 ämnen

Inlägg #2414503

Sv: Apropå nånting...
Klåparna: Antar att du fortfarande inte läst regelboken, så jag skickar ett inlägg från modos forum så slipper du leta själv och även kanske lär dig något!

”Josh går förbi sin back och bryter på kassen, Joona är utanför målgården där kontakt uppstår, uppsåtet är inte att skada utan att göra mål. Kontakten är varken hård eller medveten på ett sådant sätt att försöka skada målvakten.

Regel 67 – Goaltender interference

BEDÖMNINGSDIREKTIV
Domarens bedömning om huruvida målvakten har hindrats tillfälligt ska skilja beroende av målvaktens position. Målvakten ska kunna känna sig trygg i att kunna utföra sitt arbete utan att bli störd så länge målvakten befinner sig i målområdet. Om målvakten däremot väljer att befinna sig utanför målområdet (t.ex. med sina armar och händer), ska domaren ta hänsyn till att den delen av banan även tillhör utespelarna:

Målvaktsstörning där kontakten med målvakten sker utanför målområdet:
Om målvakten självmant väljer att placera sig delvis utanför målområdet måste domaren anta att målvakten förstår att det görs på egen risk.


BEDÖMNINGSDIREKTIV
Goaltender interference ska utdömas om förseelsen är att anse som uppenbar för alla, fördelsskapande eller skaderiskerande:


Situation 2:
Aaagaard blir crosscheckad in i motståndarlagets målvakt av motståndarlagets försvarare före målet:



BEDÖMNINGSDIREKTIV
En anfallande spelare som tacklas eller knuffas av en försvarande spelare in i en målvakt ska inte anses bryta mot denna regel under förutsättning att anfallaren gör en uppenbar ansträngning att undvika kontakten.”
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå nånting...
vonDöbeln: Baserat på artikeln så spelade Plant säsongen efter finalserien och fick lägga av efter en hjärnskakning under den säsongen, så det är inte Walli som är den sista snöflingan.

Ishockey har onekligen på tok för mycket hjärnskador.
Kommentera

Sv: Apropå nånting...
Calleballe: Då ljuger dom för oss vanligt folk som inte läst varenda parameter i regelboken, det sas att målvakten inte är tacklingsbar förut iaf.
Kommentera