Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Tik - Lhc

437890 · » Till forumet


Sv: Tik - Lhc
bobbe: Att domarnivån varierar så pass kraftigt som den gör är naturligtvis inte bra, nu sägs det juh iofs att de har klara direktiv på hur de ska agera, men det blir ändå fel.. Jag tror att det största problemet ligger i att de flesta inte har nån känsla för spelet, en domare som aldrig spelat hockey kan inte se det där lilla extra som krävs för att göra en rättvis bedömning i vissa situationer..

Hur kan det vara omöjligt? Man ser väl hur tacklingen tar, om den är oschysst eller ej och hur spelaren reagerar på den.. Men jag kan köpa ditt resonemang till viss mån, jag skulle förmodligen ha reagerat som du om det var TIK som drabbats, alla är vi färgade ;-)

Men ska tillägas, ser man objektivt på det som hände så var det inte en felbedömning av en annars urusel Lärking..
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Ambroo: Åtminstone min irritation kommer som sagt från att två likadana incidenter i matchen mot Färjestad ledde till avblåsning, trots farliga lägen för LHC.

...och ditt resonemang om huruvida tacklingen är "korrekt" och huruvida en spelare är skadad eller inte känns långsökt. Det är omöjligt att avgöra som åskådare(eller domare) vid första anblick.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Richter: Är det en schysst och klockren tackling som i det här fallet så ska det puckförande laget få komma till avslut.. Att Franzen inte är tillräckligt uppmärksam och inte är beredd på tacklingen ser jag inte som ett tillräckligt skäl till att blåsa av, ok att det i viss mån var matchavgörande, men spelaren måste själv ha kontroll över situationen..

Däremot håller jag med dej fullt ut om att domarna är alldeles för ojämna i sin bedömning och hade det just i detta fall varit en regelvidrig tackling och han hade varit uppenbart skadad så skulle naturligtvis spelet ha avbrutits, nu tappade han bara luften och kunde lugnt spela vidare..
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Ambroo:

Hur svårt är det att se om en spelare åker på en rejäll tackling och ligger kvat på isen?

Antingen blåser man eller så låter man spelet fortsätta om en spelare ligger skadad på isen och det gäller alla domare inte i enstaka fall.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: Därför att först skriver du att andra domare blåser av i såna situationer för att sedan längre ner skriva att vissa andra inte gör det.. Alla domare kan inte döma likadant eftersom det inte ser samma saker..
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Ambroo: Var säger jag emot mig själv? Varför _ska_ inte domarna döma likadant? Enkel fråga, som borde ha ett enkelt svar.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: Jamen nu säger du juh emot dej själv, alla domare dömer som sagt inte lika och är det en regel rätt tackling så ska inte heller domaren blåsa av direkt utan låta det puckförande laget komma till avslut först.. Sen så var det inte så farligt i Franzens fall heller, han kunde lugnt spela vidare, redan i nästa byte med sin kedja fanns han på isen.. Såg förövrigt att Norrena snyftade till och menade att han inte alls trodde spelet skulle fortgå efter tacklingen och därför var han inte på tårna, man spelar väl tills domaren blåst?
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Ambroo: För att andra domare blåser av när EXAKT samma sak inträffar? Två gånger inträffade det mot Färjestad, till exempel, och båda gångerna blåste Sjöberg av trots att LHC hade tre mot en-läge eller motsvarande. Ena gången åkte Mathias Johansson på pumpen i mittzon (puckförare, ren tackling) och andra gången var det en linjeman(!) som fick omkull en färjestadspelare i deras försvarszon.

Men, å andra sidan är det ingen större nyhet att domarnivån i Elitserien varierar på tok för mycket och att olika domare dömer efter olika regelböcker. Tragiskt.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: Får väl sorgsamt konstatera att vi båda sniffade rätt om gårdagens match. Jag tar hem priset för att varit närmst slutresultatet. Priset - en klump i magen.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Richter: Jag med, bra hockeymatcher är ju det bästa som finns:)
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
willysson:

Det kommer fler matcher. Timrå borta är knappast några enkla poäng, hoppas cluben bjuder upp till bättre dans nästa gång vi möts.

Grattis till vinsten men vi kommer igen! =)
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
willysson: Absolut, det var klasskillnad.. LHC får nog hoppas att lockouten varar säsongen ut annars får de det jobbigt..
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Ambroo: Jag trodde ärligt på en jämn match, men tyvärr syntes ingenting av det som laget gjort hittills iår, Jag vet inte men saknaden var stor av Huselius.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: Varför ska han blåsa? Franzen åkte på en riktig propp, dock helt regelrätt, Timrå vann puck och Hallin serverade Lindström som fick kalasträff..det hade inte spelat nån roll om Frasse varit på fötter, han deltog inte i spelet och hade inte kunnat hindra ett baklängesmål vilket som..Näe klaga istället på honom, nästa gång kanske han tittar upp innan det smäller och lägger iväg pucken i tid!
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
hur många e anmälda till ssk borta??
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: eller låtit frazze blåsa om han nu var däckad.... ;) humor.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
distanserad: ..eller så borde Lärking ha blåst av. Men men...
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: Å vad fasen gör Frazze i sängläge på isen? Är gossen trött får han väl lägga sig i båset...
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
distanserad: Alltså i praktiken fem mot tre. ;) Som sagt, matchen är inte förlorad ännu, men det ser tyvärr ut som vi får rätt i våra tips, poängmässigt.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: Nepp. Det var 5-4...... 3 sekunder efter 5-3 spel... försök inte.. ;)

Som sagt, det kanske kan jämna till sig om vi har tur.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
distanserad: Lägg ägg... :) Ett mål i fem mot tre, ett annat när Frasse låg däckad på isen.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
distanserad: 2 mål på 8 skott??? Vad gör Norrena??? Hjälp jag drar.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Webradions "Linköping är minst lika bra" låter åtminstone någorlunda lovande inför framtiden.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
Kan bara konstatera innan jag lämnar datorn att mina farhågor verkar besannas. Ser ut som att man får hoppas att det stannar vid 4-2....
Nu: 2-0
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
distanserad: Jag tror dessvärre att LHC vinner ikväll. LHC har imponerat enormt på mig i år. Visst visste man att ni skulle vara bra med era kanon lirare. Men att LHC skulle vara så här bra, och så tidigt på säsongen är starkt.
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
bobbe: För en gångs skull hoppas jag du har rätt när det gäller resultat.

Känns lite svårtippad, den här matchen...
Kommentera

Sv: Tik - Lhc
distanserad: 3-2 i TIK-favör är mitt tips. Dessvärre.
Kommentera

Tik - Lhc
Japp då smäller det snart då...
Och jag ska göra alla (med undantag av de rö´a) besvikna genom att tro på en förlust idag. Alltid svårt att mista sin poängkung, snarare psykiskt än rent prestationsmässigt. Tror att det kan gå lite troll i Lhc-spelet ikväll och ett TIK i högform så kan det bli riktigt tungt då.
Tips:
4-2
Kommentera

437890 · »