1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481846 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1368460

Sv: MODO Hockey - Rögle 2011-03-28
bj21: Läget är ju rent skralt inte värre poängmässigt än innan match, fast du kanske tänkte på något annat i artikeln som jag inte själv läst ännu.

Gällande floskeln han drog på pressisen så var det att Rögle i och med vinsten faktiskt kan "hjälpa" MODO i och med att man har något att spela för nu och dessutom har MODO inte någon match kvar mot Rögle.

Det skulle ju kunna innebära att Rögle till exempel snor poäng mot SSK medans MODO tar poäng i samma omgång.

Visst, det är en jävla massa om och men i allt nu för tiden. Skönt dock att vi fortsatt har allt i egna händer och inte måste förlita oss på andra resultat.

Tycker faktiskt inte att man skall spela på något annat sätt, igår hade man 45 skott på mål och säkert ett 30 tal utanför och på benskydd. Jag tror inte att det går att förändra speciellt mycket spelmässigt så här sent utan att vi helt enkelt får lita till turen, att det börjar studsa in istället för ut.

Får man ett par puckar i målet så kommer det säkerligen att rulla på för helt ärligt så har ju MODO varit totalt överlägsna i anfallszonen och skapat mängder med chanser.

Bakåt suger man fortfarande men det kan ju inte komma som någon överraskning för er här inne och det lär ju inte gå att rätta till detta på resterande 4 omgångar när det inte fungerat i 60 matchern innan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Rögle 2011-03-28
qwertas:

Problemet är ju att motståndarlagen skapar lika många "vassa" chanser som Modo och förvaltar dom dessutom bättre. Vet inte hur många frilägen Tarkki räddat och markeringsmissar Modo gjort men det är många.

Vi måste sluta släppa till 1-0 2-1 3-2 lägen i spelvändningarna hela tiden. Det finns mängder av statistik som visar att över 80% av målen görs inom 5 sekunder efter man vunnit pucken. D.v.s innan motståndarna har hunnit organisera sig.
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Rögle 2011-03-28
qwertas:

Självklart så talar bj21 om något annat. Det tillåter jag mig att tolka.

Det handlar inte om större puckinnehav eller antalet skott på och utanför mål.

Det handlar om att få en hint av Challe att de förstår vad problemet är och att man faktiskt har en handlingsplan för det. Jag kan inte se någon sådan hint.

Tvärtom så förmedlar Challe en förnöjsamhet i prestationen där största hoppet tycks läggas i fru fortunas armar. Vi får väl hoppas att det blir stolpe in, typ.

Vi märker ju alla att det brister i kvalitet i avsluten. Anledninge anser jag själv i alla fall vara inställning. Viljan att offra det som krävs för att förvalta avslutet till ett mål, oavsett hur ont och obekvämt det är.

Här krävs det både en förbättrad inställning från varje spelare, men också en klar plan från ledarna hur i hela friden det här skall gå att genomföra.

Inlyft från blå in på en omarkerad målvakt, är inte svaret, men det är där vi har våra fantastiska mängd skott.
Kommentera