1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482872 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #1397178

Sv: RE-building the future 2011/2012
Kanske ganska självklart men.

Näslund: "Vi har ju fyllt truppen nu iallafall"
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012

Lite reflektioner efter två raka juniormatcher.

Vi har en starkare juniorverksamhet än på länge. Både J18 och J20 är starka lag som kommer gå relativt långt i år.

J18 spelade i två perioder ut Skellefteå, i tredje tappade man lite ork. Kanske inte så konstigt med tanke på att man rullade runt på tre femmor. Matchens behållning är helt klart när SkAIK gör självmål. Modo har en avvaktande utvisning och SkAIK tar målvakten, under uppbyggnad av spelet lyckas man tappa in pucken i egen kasse. Mål för Modo och domaren slår dessutom av utvisningen. Ingen förstod varför utvisningen inte blev verkställd.

Det här med att inte orka i tredje var en trend. Modo var bättre än SkAIK även i J20 men även här hade man bara tre femmor, vilket ledde till att SkAIK kunde vända och vinna den här matchen.

Helt klart är i alla fall att Modo har en grymt duktig målvakt i Anton Forsberg. Han stod i J20 och bortsett från en tabbe var han lysande. Vi har dessutom gott om spelare som kan få speltid i A-laget. Hari, Krüger, Ludvig Byström, Marcus Bohman och Tim Vesterberg förtjänar alla att få spela en del i ES.

Framför allt Janos Hari förtjänar mycket beröm. Tittar man till A-lagets nuvarande trupp så verkar vi inte "ha plats" för en junior i de två första kedjorna. Axelsson, Schremp och Hannula verkar tänkta för förstakedjan och Susse, Skröder och NikkiD är väl den planerade andrakedjan. Med det i åtanke väljer jag nog hellre Hari före Samuelsson för en plats i tredje. Hari är snabbare och mer "jobbig". Han är dessutom duktig defensivt.

Kommentera