1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481422 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1413201

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
J F K: Tollefsen glider fram i sakta mak och är fullt medveten om att Silfverberg kommer från höger, det syns på norrmannens hela kroppsspråk.
I sista sekunden tar han spjärn med vänster ben och trycker till Silfverberg, en fullt medveten handling.
Hur du kan få det till att Silfverberg åker in in i Tollefsens åkriktning förstår jag inte.
Norrmannen står ju i stort sett stilla när han sätter in tacklingen, så nån större åkriktning går det inte att skönja i det fallet.

Visst, det ser billigt ut men är lik förbannat en tvåa för interference, då Silfverberg blir stoppad på väg att delta i spelet som icke puckförande spelare.

Jag känner inte Tollefsen men tycker att det är obegåvat att utsätta sig för risken att åka på en tvåa i det läget, då Silfverberg som sagt inte utgör nåt reellt hot, ex som potentiell deltagare i en spelvändning e dyl.

Sen vet jag inte om det är nån större diving heller.
Ser ut som att Silfverberg helt enkelt blir paff när han får tacklingen och ramlar i ren förvåning.
Att han sen sprattlar lite väl mkt när han väl drattat i isen kan jag möjligtvis tycka vara lite filmstjärneaktigt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Huge: Vad gäller Tollefsens tvåa så var den "knuffen" ungefär lika hård som de man ofta kan råka ut för inne på mataffären, där folk råkar putta till varandra i de trånga gångarna. Men normalt sett håller de flesta sig på benen, men om Silfverberg eller för all del du själv skulle välja att slänga er in i en hylla med matvaror och ligga med benen i vädret i en halv minut så säger väl det mer om ert balanssinne eller allmänna omdöme än om en "hård" knuff.

Och som sagt, ska grabben Silfverberg till NHL så får han garanterat räkna med hårdare knuffar än så, och skulle han slänga sig likt en italiensk fotbollsprimadonna och ligga på rygg i en halvminut även där lär han nog få en enkelbiljett hem till Gävle ganska omgående. De har inte så mycket till övers för dylika tilltag over there, om man säger så.
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Huge:

Du kan inte reglerna.

Tollefsen har ingen skyldighet att flytta sig då Silfverberg kommer. En interference är när en spelare aktivt stänger en åkväg för en motståndare.

Hade i princip varit mer riktigt att ta ut Silfverberg på en interference på Tollefssen i den situationen.
Kommentera

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Huge:

Hur kan det vara interference då Tollefsen står stilla? Du säger ju själv att han står stilla när Silverberg är på väg in i honom.

Om han står stilla så borde han ju "äga" isen där han står eller hur? Så ifall Silverberg vill åka igenom honom är det ju hans problem, med din syn på det hela (att Tollefsen står stilla) så borde det ju vara Silverberg som åker ut för interference, han kan ju inte gärna tro att han kan åka rakt igenom Tollefsen.
Kommentera