1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481423 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1413669

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
Wayne Gresky: Om man fortfarande ska diskutera Tollefsens utvisning så är jag näst intill hundra på att de såg hur brynäskillen låg ned och att Tolle har en spelstil som medger att han ofta spelar tufft. Hade de sett händelsen så är det fullständigt omöjligt att de skulle dömt interference på Tollefsen, för om någon av spelarna stänger den andre så är det ju faktiskt S som åker in i Tollefsens väg och inte tvärtom.

Skillnaden är att T hinner se motståndaren och stålsätta sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12

J F K: "Skillnaden är att T hinner se motståndaren och stålsätta sig."

Titta på videon så ser du att T hela tiden har blicken/huvudet riktat mot pucken. Om det nu vore så att han blir överraskad och "hinner stålsätta sig", varför ser man inget av detta på bilderna?
En överraskad T skulle väl isf inte hinna stålsätta sig, som du påstår att han gjort, utan istället reagera på ett hela annat sätt än vad han nu gör.
Vi ser istället en T med blicken riktad mot pucken och som strax innan S dyker upp, tar spjärn med vänster ben och sen trycker till S.
Vilket tyder på att T knappast blivit överraskad och hindrad av S utan att T istället är fullt medveten om att S kommer från höger och sen bestämmer sig för att jävlas lite genom att blockera åkvägen för S.

Kommentera

Sv: MODO Hockey - Brynäs IF 2011-10-12
J F K:

"Hade de sett händelsen så är det fullständigt omöjligt att de skulle dömt interference på Tollefsen"

En av dom såg iaf händelsen tydligt, kollar man på bilderna så ser man hur han står några meter bakom och ser hela situationen bakifrån väldigt tydligt. Ser även ut på bilderna som att det inte är denna domare som tar utvisningen, ett bra tag efter Silverberg ligger på isen så har ingen arm kommit upp på honom iaf.

Så det måste vara den andra domaren som tog utvisning, frågan är var han var placeras isf.

Får inte den domare som sett hela situationen tydligt gå in och ändra den andras beslut? Eller är detta något som domare inte gör för att inte riskter att stöta sig med varandra?
Kommentera