1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479732 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #1518209

Sv: MoDo - Rögle 120922
Frisco:Väldigt utspritt och kaosartat med andra ord
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Rögle 120922

Paddan: Försvarsspelet var en enda fars. Det man brukar försöka göra är att börja inifrån (dvs, utgå från det egna målet) och sedan räkna in motståndarna. Ungefär som att man börjar markera den som är närmast målet och om någon står långt bort (exempelvis blålinjen) så "offrar" man den markeringen tills man fått ordning på läget.

Igår såg man ingenting utav detta. Alla åkte omkring och verkade desperat jaga pucken eller hitta sin markering. Man kastade sig, vilket ibland är rätt, men många gånger gör att man kommer helt ur position, i alla möjliga lägen. Man chansade på att störtbryta istället för att lita för försvarsspelet och hålla sin kille. Det paradoxala är att Modo som släppt in så kopiöst mycket mål är ändå OK i boxplay. Detta för att alla inser att i boxplay kan man inte jaga som en idiot, utan måste lita på att man håller sina positioner och håller motståndarna utanför sig.

Man måste börja LITA på de övriga spelarna att de sköter sitt jobb och koncentrera sig på att ta sin kille korrekt.

Någon skrev att Bäckman inte är någon taktiker. Det är inte helt sannt. Han införde ett försvarsspel där man spelade man-mot-man på ett sätt som Modo inte gjort tidigare. Det tog en halv säsong innan spelarna fungerade i det spelet och jag har aldrig sett Modo ha ett bättre försvarsspel i egen zon än under den tiden som Bäckis var coach. (Man kan också spela ett zonförsvar där man inte lika utpräglat markerar de spelare som är långt ifrån målet. Detta är normalt bättre för dåliga spelare för man blir inte lika beroende av att alla klarar sin uppgift som man-man krväver).

Redigerad kommentar

Kommentera